מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- שאלות בנושא עיכולדפנה01/11/2010
שלום.
בני בן שנה ו-5 חודשים.עד גיל 4 חודשים ניזון מהנקה בלבד. אח"כ התחלתי לתת לו תמ"ל חלבי וכעבור חודש הוא החל להקיא אחרי כל ארוחה ולשלשל. הרופא אמר שמדובר בוירוס ושזה יחלוף עד עוד שבוע. בנתיים הוא נתן הידרן כדי שלא יאבד נוזלים. אבל הוא המשיך להקיא ולשלשל אז הרופא העביר אותנו לתמ"ל צמחי. זה לא עזר, והתחלנו להרגיש שמשהו לא בסדר. ביקשנו הפניה לגסטרו אך הרופא סירב לתת ואמר שקודם ננסה להעבירו ל"נוטרמיגן". וכך בני סבל במשך חודש שלם מהקאות ושילשולים, הוא ירד ירידה דרסטית במשקל ואף החל להיות אפטי.- לקחנו אותו למיון והחליטו לאשפזו.(בגיל חצי שנה) במהלך אישפוזו לא ערכו לו בדיקות פולשניות או מקיפות של מע' העיכול פרט לבדיקות שתן וצואה. כעבור יומיים שיחרורו אותנו בהמלצה לבדיקות שיעשו בקופ"ח. דבר מזה לא נעשה.
נדמה היה שה"נוטרמיגן" טוב לבני מאחר וההקאות ירדו אך לא לגמרי. פעם עד 3 פעמים בחודש בני היה מקיא. שילשולים היו כל הזמן. וכך נמשך המצב מגיל חצי שנה ועד גיל 9.5חוד'. הרופאים תלו את ההקאות והשלשולים בצמיחת השיניים, וירוסים ודלקות-אוזניים רבות שהיו לו כל הזמן. בגיל 9.5 חוד' בני החל שוב להקיא ולשלשל לאחר כל ארוחה כמו בגיל 5 חוד' אז שוב ביקשנו הפניה לגסטרו והתעקשנו על כך אלא שלא היה פשוט בכלל לקבוע תור. בגיל 10 חוד' הגענו שוב למיון (בחרנו בי"ח אחר) והתחננו אל הרופאים שמשהו לא כשורה ושהתייחסו אלינו קצת יותר ברצינות. אז הגיעה רופאת גסטרו ומאז אנחנו איתה במעקב. היא קבעה שהנוטרמיגן לא טוב לו והחליפו לו ל"ניאוקייט". סוף-סוף בני לא הקיא ולא שילשל! אבל הוא בעקבות כל מה שעבר הוא ירד הרבה במשקל, ועכשיו מנסים להעלותו במשקל. הבעיה היא שתמיד היתה לו בעיה עם מוצקים- הוא אף פעם לא אכל ארוחה שלימה של מוצקים,וגם כשאכל- היה מקיא גם את זה. מגיל 10 חוד' רופאת הגסטרו קבעה שבנתיים (כדי לזהות מה הבעיה) עליו לאכול רק את התמ"ל. (בהתחלה זה היה נוטרמיגן ואח"כ עברנו לניאוקייט). עכשיו הם רוצים שהוא יאכל רק את הניאוקייט והוסיפו לו שבארוחה אחת בלבד ביום הוא יאכל עוף+אורז/תפו"א+גזר+כפית שמן. את הניאוקייט אמרו לעשות מרוכז יותר ולהוסיף פוליקוז ודייסה- אבל הוא לא אוהב דייסות. כרגע בגובה הוא באחוזון, אבל במשקל הוא אמור לשקול בערך קילו יותר.
אציין שאנו (הוריו) לא שמנים, אז חשבתי שאולי זה קשור. חוץ מזה הוא לא נראה רע בכלל, אבל הם אמרו שרק כאשר הוא יעלה במשקל- ניתן יהיה להוסיף לו מזונות נוספים. אני כבר חושבת שמדובר בבעיה אחרת: או בעיה של אלרגיות ורגישויות למזונות רבים, או בעיה של אי-ספיגת המזון בגוף או בעיה של עיכול מזון מוצק.
חשבתי לעצמי- אם הוא בגובה נמצא באחוזון והוא לא נראה רע- יש לו בטן, הוא נראה חיוני וחמוד- אז אם אני אגרום לו להשמנה (ע"י חומרים מלאכותיים כמו פוליקוז או כפית שמן)- אז הוא עלול להראות ממש עגול. דב קטן הוא יראה ...
וחשבתי על עוד דבר- אולי זהו מבנה גופו. ככה הוא- רזה (יחסית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בעיכול- המשך
דפנה01/11/2010שאלותיי הם: בני כרגע בן שנה וחמישה חוד', כמעט ואינו אוכל מוצק- בגלל שהוא לא כ"כ רגיל או בגלל שהוא לא כ"כ אוהב. המצב הזה נמשך מגיל 5 חוד' ועד היום- כלומר שנה! שאלתי היא האם יכול להיות שאולי פיספסנו פה משהו? משום שלא נעשו בדיקות,גם לא בדיקות לזיהוי אלרגיה. נקבע שהוא אלרגי לחלב (ואולי גם לסויה) רק לאחר שהוא אכל את הנוטרמיגן ואז נעשה שיפור קל בהקאות. אבל עדיין היו שילשולים וכעבור 3-4 חוד' בני שוב החל להקיא לאחר כל ארוחה ולסבול מכאבי-בטן עזים. לכן, אני מתחילה לחשוב שאולי הוא כן רגיש/אלרגי לחלב אך ישנה בעיה נוספת שלא עלו עליה. האם נראה לכם, לפי מה שתיארתי, שאולי ישנה בעיה במערכת העיכול???
עוד אוסיף שהוא לא אכלן גדול- הוא אוכל כמויות קטנות ביחס למה שתינוק בגילו אוכל. בנוסף אני מוסיפה לו פוליקוז כדי שקצת יעלה אותו במשקל אבל אני לא רואה שזה עוזר.
רציתי לדעת מה דעתכם בנושא? האם יש מקום לבצע בדיקות נוספות לזיהוי הבעיה ופתרונה? ואילו בדיקות אתם ממליצים לעשות?
בתודה מראש על תשובתכם וסליחה על האורך, פשוט זהו סיפור חייו של בני מאז נולד...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות בעיכול- המשך - תגובה
ד''ר בתיה וייס03/11/2010על פי הסיפור אכן החשד הוא שמדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה וסויה. הילד מסתדר על נאוקייט היטב ואינו משלשל או מקיא. כדיא להוסיף בהדרגה מוצקים שאינם מכילים חלב/סויה, וכן דייסות ולהמשיך מעקב אצל הגסטרואנטרולוג. מכיון שכעת אין סמפטומים לא הייתי ממליצה על בירור נוסף. מניחה שבוצעו בדיקות מעבדה כולל צליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וייס תודה+שאלות
דפנה03/11/2010ד"ר וייס שלום ותודה על תשובתך.
ברצוני לציין כי לא נעשו בדיקות מעבדה וגם בדיקות לציליאק. איך מזהים רגישות/אלרגיה לציליאק? ע"י בדיקות דם רגילות?
דבר נוסף שרציתי לציין ולשאול אותך לגביו: בגיל חצי שנה כשאישפזו אותו, העלו את האפשרות שמדובר אולי בריפלוקס. נתנו זנטק אבל זה רק החמיר את הפליטות אז המליצו לי לתת לו תרופה אחרת. אינני זוכרת את של שמה של התרופה אבל אותה כבר לא נתתי לו.
הבנתי שריפלוקס היא תופעה שיכולה לחלוף מעצמה גם ללא טיפול תרופתי. רציתי לדעת האם זה נכון? ואם כן באיזה גיל (או עד איזה גיל) היא אמורה לחלוף?
אני שואלת זאת משום שבשבוע האחרון בני התחיל להקיא ולדעתי זה נבע מליחה, משום שההקאה היתה מלווה בשיעול והוא גם היה מאוד מנוזל. אבל גם קרו תופעות שבהם הוא הקיא ללא שיעול, הקאה בקשת- לפעמים מיד לאחר האוכל ולפעמים זה יכול להיות שעתיים אחרי האוכל. חוץ-מזה שאני שמה לב שלפעמים הוא צריך להוציא גרעפס באמצע האוכל ואז הוא ממשיך לאכול. לעיתים הוא לא ממשיך לאכול, אבל עד שהוא לא מוציא את הגרעפס הוא לא רגוע. זה נראה לי קצת מוזר לילד בגילו, לא?
גם קרה שהוא הקיא מוצק וראיתי ממש את חתיכות העוף בהקאה.
לכן אני מחדדת ושואלת שוב. חשוב לי לדעת מה דעתך בעניין.
בתודה מראש על תשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר וייס או למי שיכול לענות
דפנה10/11/2010שלום.
אני מקפיצה את שאלתי שוב מאחר ולא ניתן מענה לשאלתי. חוות-דעתכם בעניין חשובה לי מאוד. אודה באם תוכלו לקרוא בשנית את השאלה ולהשיב עליה.
בתודה ובברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)