מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- שימוש באנטיביוטיקה.נועה07/11/2010
שלום,כבר זמן מה שאני סובלת מתופעות הקשורות למעיים כגון עצירות,אי נוחות בבטן,גזים הופעת ריר בזמן יציאות ,פעם או פעמיים דימום על הנייר טואלט )לא משהו רציני) ידעתי שכנראה יהיה דימום עקב הכאבים שהרגשתי בזמן היציאה.
הכאבים החמירו כאשר מצבי הנפשי היה לא טוב וכך גם להפך הייתי מאוד לחוצה וקראתי המון על המעי הרגיז והפחד שזה אולי זה גרם לי לשייך אליי את התסמינים. נדבקתי אצל רופא מומחה ואמרתי לו שלקחתי אנטביוטיקה (כמעט 90 כדורים) וביניהם זינט בגלל דלקות גרון חוזרות ולאחר מכן התחילו לי הבעיות ,הוא אמר לי לקחת אסידופילוס כדי שיאזן לי את רמת החיידקים הטובים במעיים...השאלה שלי היא האם ייתכן שהבעיה שלי היא בכלל לא מהאנטיביוטיקה והיא משהו אחר ,לקיחת אנטיביוטיקה יכולה לגרום לתופעות כאלה יכול להיות שזה לאו דוקא מעי רגיז??..האם אני פשוט צריכה לתת לאסידופילוס זמן להשפיע כי אני לוקחת אותו רק שבועיים בינתיים...ייתכן שאני סובלת מרגישות ללקטוז?? למרות שבמשך היום יום אני יכולה לאכול שוקולדים,קפה,המון דברים שמכילים חלב כמובן שיש אי נוחות בבטן אבל אני לא משלשלת או מגיבה ישר אחרי אכילת מוצר חלב.
איך אני בודקת אם אני רגישה...אני יכולה לבדוק בכוחות עצמי,ולא אצל רופא?
ובנוסף אני לוקחת גלולות דיאנה שמכילות לקטוז יש קשר בין השניים?
הרופא משפחה נתן לי גלולות יסמין האם הם לא עושים רע לאנשים שרגישים ללקטוז?
יכול להיות שיש לי מחלת מעי דלקתית?למרות שאין לי דימומים?? בנוסף יש לי אפטות לפעמים יש קשר בין אפטות לבין רגישות למאכל מסוים או למחלות מעי דלקתיות??
אני ממש מצטערת על האורך אני פשוט חיכיתי לרופא במשך חודש וחצי בשביל לשמוע שאני צריכה קל בטן ולא קיבלתי שום תשובה לשום דבר ולפעמים השאלות האלה פשוט גורמות ללחץ ולכאבים חזקים יותר!!...אני ממש אשמח לתשובה ומצטערת מאוד על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באנטיביוטיקה. - תגובה
ד''ר בתיה וייס09/11/2010התלונות אכן יכולות לתסמונת המעי הרגיז וניתן לטפל בכך על ידי גסטרו' ילדים או מבוגרים (תלוי בגילך)- טיפולים תרופתיים ואחרים.שימוש ממושך באנטיביוטיקה אכן יכול לגרום לגדילת יתר של חיידקים אחרים במעי -פרוביוטיקה לעתים עוזרת ואם לא ניתן להשתמש בטיפול ספציפי יותר (פלג'יל).
לגבי אי סבילות ללקטוז- הפסיקי מוצרי חלב לשבועיים ותוכלי לדעת בדרך כלל.
נראה כי יש הרבה לחץ ואי בהירות- התייעצי עם גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)