smooth muscle Ab

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• smooth muscle Ab
    ליאת
    14/12/2010

שלום רב,
    לפני מספר חודשים נתגלה לבתי בת השנה גוש במפשעה. במסגרת בדיקות כללית שבוצעו תיפקודי הכבד היו גבוהים בשיאם : GPT 228, GOT 73, ו LDH 673. לאחר המשך מעקב הוחלט להוציא את הגוש . לפי הביופסיה מדובר במיופיברומה. במהלך תקופה זו חזרנו על בדיקות תיפקודי הכבד והן חזרו לנורמה.. היום קיבלנו תוצאות בדיקה שנעשתה ב 16/11 ולפיה Smooth muscle AB חיובי, 1:20.
    לא ככ ברור לי מה זה אומר וכיצד להתייחס לזה. רופאת המשפחה אמרה שלא רואה צורך בשלב זה לדקור אותה שוב בכדי לחזור על הבדיקה.
    האם תוצאות בדיקה כזו הן חד משמעיות? ממה אני קוראת מלמד על מחלת כבד כלשהי?

יש לציין שכחודש לפני הבדיקה הילדה חוסנה בגיל שנה לצהבת. עלתה השערה שזה מה שהעלה מלכתחילה את נוגדני הכבד - יכול להיות קשור גם לזה?

מבחינת בירור כבד נוסף שנעשה הפטיטיס Cab יצא תקין, HbsAg תקין ו HBsAb 982 שהבנתי שמלמד על רמת נוגדנים גבהה למחלה.

אודה מאד להתייחסותכם,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    smooth muscle Ab

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• smooth muscle Ab - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    15/12/2010

ההתחסנות לא גורמת להפרעה בת הכבד. ההתחסנות הייתה מוצלחת. לאור העובדה שאנזימי הכבד הם בנורמה הייתי נוהג כמו רופאך. הבדיקות מרמזות על תחלואה בוירוסים של מחלת הנשיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו