מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- smooth muscle Abליאת14/12/2010
שלום רב,
לפני מספר חודשים נתגלה לבתי בת השנה גוש במפשעה. במסגרת בדיקות כללית שבוצעו תיפקודי הכבד היו גבוהים בשיאם : GPT 228, GOT 73, ו LDH 673. לאחר המשך מעקב הוחלט להוציא את הגוש . לפי הביופסיה מדובר במיופיברומה. במהלך תקופה זו חזרנו על בדיקות תיפקודי הכבד והן חזרו לנורמה.. היום קיבלנו תוצאות בדיקה שנעשתה ב 16/11 ולפיה Smooth muscle AB חיובי, 1:20.
לא ככ ברור לי מה זה אומר וכיצד להתייחס לזה. רופאת המשפחה אמרה שלא רואה צורך בשלב זה לדקור אותה שוב בכדי לחזור על הבדיקה.
האם תוצאות בדיקה כזו הן חד משמעיות? ממה אני קוראת מלמד על מחלת כבד כלשהי?
יש לציין שכחודש לפני הבדיקה הילדה חוסנה בגיל שנה לצהבת. עלתה השערה שזה מה שהעלה מלכתחילה את נוגדני הכבד - יכול להיות קשור גם לזה?
מבחינת בירור כבד נוסף שנעשה הפטיטיס Cab יצא תקין, HbsAg תקין ו HBsAb 982 שהבנתי שמלמד על רמת נוגדנים גבהה למחלה.
אודה מאד להתייחסותכם,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר smooth muscle Ab - תגובה
פרופ` יורם בוינובר15/12/2010ההתחסנות לא גורמת להפרעה בת הכבד. ההתחסנות הייתה מוצלחת. לאור העובדה שאנזימי הכבד הם בנורמה הייתי נוהג כמו רופאך. הבדיקות מרמזות על תחלואה בוירוסים של מחלת הנשיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)