מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- הפסקת טיפול בפורינטולרונית13/12/2007
שלום רב לרופא.
בני נער בן 17חולה במחלת קרוהן מגיל 12. הוא מטופל בפורינטול 75 מ"ג ליום במשך 4 שנים שברובן הוא ברמיסיה. רופאת הגסטרו המטפלת בבני הציעה להפסיק את הפורינטול ולחזור לפנטסה .לפי דבריה לפורינטול יש תופעות לוואי רבות ולא ממולץ לטפל בו שנים רבות. לטענת הרופאה ברוב המקרים שמופסק הטיפול בפורינטול הרמיסיה נשמרת רק ע"י טיפול בפנטסה.
הרופאה אמרה שאין לנו ממה לחשוש מהפסקת הטיפול ושהבן שלי יהיה במעקב צמוד כדי לתפוס התלקחות, אם תהיה כזו. אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא. מהם האחוזים של התלקחות המחלה לאחר השינוי התרופתי לפי הספרות המחקרית?
יש לציין שלפני התחלת הטיפול בפורינטול הבן טופל בפנטסה ללא כל הטבה. אני חוששת שהפסקת הטיפול תגרום להתלקחות ותפגע בבן מבחינת הגדילה. ממש רק לאחרונה הוא החל לגבוה וחבל אם בגלל הפסקת הטיפול בפורינטול הגדילה שלו שוב תעצר.
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורינטול
ד''ר בתיה וייס13/12/2007אין הוראה חד משמעית להפסיק טיפול לאחר פרק זמן זה או אחר והשיקול ענייני לגופו של כל חולה. אכן קיים סיכוי גבוה יותר להתלקחות לאחר הפסקת טיפול מאשר עם המשך טיפול (על פי ספרות במבוגירם). חשוב לדעת גם את מיקום המחלה אצלו. מתקיימים היופ מחקרים בילדים על הפסקת טיפול לאחר מס' שנות רמיסיה אך עדיין אין תוצאות בפרסום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום המחלה
רונית13/12/2007אני מודה לך על תשובתך.
מיקום המחלה אצל בני היא באילאום הטרמינאלי, בצקום, בקולון העולה וברקטום. האם עפ"י נתונים אלה כדאי לדעתך להפסיק את הטיפול בפורינטול? ושוב תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת פורינטול
דר' בתיה וייס14/12/2007מחלה של הקולון בילדים לרב קשה יותר לטיפול. כפי שכתבתי קודם, השיקול הוא לגופו של כל חולה, מכיון שאין המלצה גורפת על סמך נתוני הספרות. יש לשקול את תופעות הלואי האפשריות לעומת סיכון להחמרת המחלה. אפשר למשל לדחות את ההפסקה לעוד שנה ולהמתין לסיום הגדילה. צריך מעקב קבוע- בדקית רופא ובדיקות מעבדה תקופתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
