דמם בצואה אצל תינוק יונק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• דמם בצואה אצל תינוק יונק
    אסתי
    03/02/2011

לא ברור לי הקשר לחיסון רוטה.
    הפרופסור כתב כי אין קשר לחיסון שכן החיסון אינו ניתו דרך הפה, אולם ביתי שהיא כיום בת 14 שבועות קבלה את החיסון לפני כעשרה ימים והיום הופיע דמם.
    למעשה גם לפני כשבועיים (וללא קשר לחיסון) היה דמם חד פעמי.
    בשלושת השבועות האחרונים התינוקת קבלה פעמיים-שלוש גם הזנה בתמ"ל (מטרנה) ורופא הילדים אליו פניתי היום לאחר הופעת הדמם מקשר את הדמם לתמ"ל. הנחייתו היא להפסיק הנקה, לעבור לנוטרמיגן כדי לאפשר למעי לנוח ולהירגע (כנראה מדלקת) ולשוב להנקה בעוד שבועיים (כמובן שעלי לשאוב כל פרק זמן זה).
    ההנחיה אינה ברורה לי שכן האם פירוש הדבר הוא שיש אפשרות של אלרגיה לחלב ?
    לא ברור לי גם הקשר שעולה לגבי אלרגיה לחלב פרה הנגרם מאכילה של מוצרי חלב על ידי האם המיניקה. חלבוני החלב הרי נעכלים במעי ומפורקים לרמה של חומצות אמיניות ונספגים בדם ומשם לחלב האם. כיצד אם כן יכול חלבון החלב המפורק להגיע לחלב האם ולגרום לאלרגיה ?
    האם גורם רפואי מוסמך כלשהו יכול להבהיר מעט את המצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמם בצואה אצל תינוק יונק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמם בצואה אצל תינוק יונק - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    06/02/2011

ההסבר צריך להינתן עי הרופא שהחליט על שינוי הכלכלה ולא עי רופא שלא מכיר ולא בדק התינוק. קימת אפשרות עם כי לא שכיחה של מעבר מקטעי חלבון מדם האם לחלב האם וכך להסביר האלרגיה. החיסון לרוטה יכול לגרום לדמם. הוא ניתן דרך הפה ולא בזריקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו