גזים ופליטות האם מדובר ברפלוקס?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• גזים ופליטות האם מדובר ברפלוקס?
    אתי
    11/02/2011

שלום רב,

יש לי תינוקת בת חודש ימים אותה אני מניקה הנקה מלאה.
    לפני כשבועיים החלה לסבול ככל הנראה מגזים קשים שכתוצאה מהם היא לא רגועה ומתפתלת במהלך רוב שעות היום ובמיוחד בלילה.
    ניסיתי לתת לה בייביזים וגרייפווטר אך ללא הצלחה ואיננו מרגישים הקלה כלשהי.
    יודגש, כי מעבר לגזים מהם היא סובלת הרי שבסמוך לכל ארוחה וגם לאחר מכן, כאשר יש לה התכווצויות חזקות בבטן כתוצאה מהגזים, היא פולטת לא מעט.
    יצויין, כי לפני שהחלה לסבול מגזים לא היתה פולטת כלל.
    בזמן הנקה היא אוכלת כ-15 דקות לערך ואז מתחילה להתפתל ומתנתקת מהפיטמה ולפעמים היא חוזרת לאכול ולפעמים לא.

בשעות הלילה ובעיקר בשכיבה כאשר היא מתפתלת ניתן לשמוע נוזלים שעולים לה לפה (הגורמים לה לפעמים לשיעול) והיא נלחמת כדי להחזירם פנימה.

1. האם יכול להיות שהפליטות והתופעות המתאורות נגרמות כתוצאה מהעיוותים בבטן מהם היא סובלת דהיינו מהגזים?
    2. האם יכול להיות שהיא סובלת מריפולוקס גלוי או סמוי ואם כן כיצד ניתן לאבחן זאת בצורה מדוייקת ? רופא הילדים שבדק אותה לא התייחס לעניין ברצינות ולא נתן דעתו על כך.
    3. האם יכול להיות שמדובר בהאכלת יתר שמדובר בהנקהשכן היא עולה יפה במשקל? ואם כן מה ניתן לעשות ??

אני חרדה מאוד ומודאגת ואודה לקבלת תשובה

בברכה,

אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרט נוסף

אתי
    12/02/2011

מצטערת על אורכה של שאלתי אבל אני חייבת לציין מס דברים נוספים:

1. לאחר התנתקות מהפטמה בהנקה ביתי מקשיתה את ראשה כלפי מעלה כאילו מנסה לבלוע משהו או שכואב לה משהו.
    2. היו מס' מקרים של השתנקות הן בשעות שינה והן בעת האכלה ורק לאחר היפוכה וטפיחה על הגב חזר לה האוויר
    3. בעת שכיבה על הגב בתי גונחת ומתפתלת בכל לילה אך אם היא מונחת על צידה ונרדמת כך השינה הרבה יותר ערבה.

אודה לתשובה דחוםה היות ואני בחרדות

תודה שוב

אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים ופליטות האם מדובר ברפלוקס?

אתי
    12/02/2011

סליחה על המטרד אך שוב שכחתי לציין כי ביתי סובלת גם מהתקפי שיהוקים ארוכים לאחר כל ארוחה ולעיתים גם ללא קשר לארוחות. האם הדבר קשור? כמו כן היא מקשיתה את הגב או מנסה להקשית אותו מתוך שינה

שוב סליחה על הריבוי בפרטים

אתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים ופליטות האם מדובר ברפלוקס? - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    12/02/2011

בהנקה לא ניתן ללפקח על כמות האוכל. במידה והפליטות מתגברות ניתן לנסות זנטק.
    תופעות אלו שכיעחות ביותר ואין לנו פיתרון קסמים. הזמן הוא הרופא הטוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' תודה על התגובה -שאלה נוספת

אתי
    12/02/2011

האם עצם העובדה שהילדה פולטת מעט מתוך שינה ושומעים את הנוזלים "מטיילים" לה בגרון, דבר הגרום מדי פעם לשיעול וכן להשתנקות לא מסוכן שכן עלולים להיכנס לה נוזלים לקנה הנשימה והיא עלולה חלילה להיחנק?

הדבר מדיר שינה מעיניי ואני מרגישה צורך לשמור עליה כל הזמן

לתשובתך אודה

אתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו