אולקוס

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• אולקוס
    אני
    17/02/2011

שלום.
    בני בן שנה ו-8 חודשים, סובל מגיל 5 חודשים (מאז שהופסקה ההנקה לגמרי) מהקאות מרובות, שילשולים וכאבי בטן.
    לאחר שאובחן כרגיש/אלרגי לחלב ולסויה הוא הועבר בגיל שנה ל"ניאוקייט" וזה המזון העיקרי שלו. הוא כמעט ואינו אוכל מוצק, (יש מזונות רבים שלא עושים לו טוב), וגם את הניאוקייט הוא אוכל בכמויות קטנות יחסית. עליותו במשקל מאוד מאוד איטית.
    אציין כי לא נעשו לו בדיקות מקיפות במערכת העיכול, על אף ההקאות הרבות, השילשולים וכאבי הבטן העזים. אציין גם כי מאז שהוא אוכל "ניאוקייט" מצבו טוב יותר, אך עדיין ישנן הקאות לעיתים קרובות (כל שבועיים-שלושה) ולעיתים גם שילשולים, כלומר, הבעיה לא נפתרה לגמרי.
    שמעתי על אולקוס שיכול להיווצר גם מחיידק וגם ממערכת חלשה. כמו-כן, שמעתי שאולקוס הוא משהו תורשתי. מאחר וגם סבתא של בני וגם הדודה (אמא של בעלי ואחותו) סובלות מאולקוס חשבתי שאולי בני גם סובל מזה, ולפי מה שקראתי על אולקוס- יתכן מאוד שבני סובל מזה.
    עוד אציין כי לאחרונה התגלה לאחותי אולקוס בבדיקת דם שעשתה.
    שאלותיי הן:
    1. מה הסיכוי שילד - שבמשפחה סובלים מאולקוס - יוולד גם הוא עם אולקוס?
    2. מהי הבדיקה הכי יעילה ואמינה לילד בגילו לזהות או לשלול אולקוס?
    אני מאוד מודאגת לגבי עלייתו במשקל (הוא בן שנה ו-8 חודשים ושוקל רק 9 קילו...) וגם לזה שהוא בקושי אוכל. לכן, אני פונה אליכם בשאלות הנ"ל ומקווה שתוכלו לעזור לי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אולקוס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולקוס - תגובה

ד''ר עקיבא פרדקין
    19/02/2011

הסיבות לאולקוס - כיב בקיבה או בתריסריון הינם בדר"כ זיהום בחיידק הנקרא הליקובקטר פילורי. החיידק שכיח מאד , אבל רק לחלק קטן גורם כיב או מחלה. על מנת לאבחן כיב בתריסריון או בקיבה בגיל של ילדך הוא יצטרך לעבור בדיקה שנקראת גסטרוסקופיה - בהרדמה כללית,
    על פי התיאור שלך קרוב לוודאי שבנך אינו סובל מ"אולקוס" אלא יש לו רגישות לחלבון חלב פרה יחד עם בעיות אכילה של הגיל הרך. אני בהחלט ממליץ לך לפנות לרופא הילדים או למומחה לגסטרו ילדים או למרפאת רב תחומית העוסקת בהפרעות אכילה לגיל הרך על מנת לייעץ לך כיצד לשפר את האכילה והגדילה של ילדך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו