מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- פליטות והקאות תינוקת בת 7 שבועותנטלי21/12/2007
שלום. הבת שלי בת 7 שבועות, יונקת בלבד. החל מגיל שבועיים בערך היא פולטת ללא הפסקה מיד אחרי הארוחה ועד שעתיים אחרי בכמויות לא מבטלות. הפליטות לרוב הם גם מהפה וגם מהאף. הייתי איתה אצל רופאת הילדים מס' פעמים ונתנו לי מס' פתרונות - לעשות הפסקות מרובות במהלך ההנקה, להשאיר אותה ניצבת חצי שעה לאחר הארוחה, לא לטלטל אותה לאחר הארוחה - משזה לא פתר את הנושא, הרופאה אמרה שאנחנו נמצאים ב"מעגל קסמים" מכיון שהפליטה מלווה בצריבה שמלווה בתחושת רעב ולכן היא מחפשת עוד אוכל, אני מניקה אותה שוב וכך נוצר עומס על הקיבה. במעגל קסמים זה הנקתי אותה כל שעתיים בערך במהלך היום ובלילה כל 4 שעות. הרופאה הציעה לי לרווח את זמני הארוחות באמצעות algical. ריווחתי את זמני הארוחות ללא התכשיר והיום היא יונקת כל 3-3.5 שעות. כמות הפליטות פחתה מעט אך הבעיה לא נפתרה. ביומיים האחרונים חזרנו למצב של פליטות אינסופיות למרות ההפסקות הארוכות בין הארוחות. בנוסף לכך היא בוכה לאחר כל ארוחה ולמעשה היא בוכה כמעט כל היום. כמן כן לא היתה לה יציאה בשלושת הימים האחרונים. שאלותיי : מה ניתן לעשות כדי להפחית ואף להפסיק את הפליטות הללו ? אילו סיבות יכולות לגרום לכך ? האם זו תופעה שכיחה ? האם כדאי לשאוב ולתת לה חלב מבקבוק ? האם ביקור אצל גסטרואנטרולוג נחוץ במקרה הזה ?
יש לציין שהיא עולה במשקל. מהלך ההריון היה תקין. בסוף ההריון גילו אצלי ריבוי מי שפיר ולא מצאו את הסיבה ( לא היתה לי סכרת הריונית)
אודה לתשובתכם - אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות
בוינובר21/12/2007פליטות והקאות שכיחות למדי בגיל זה. העובדה שעולה במשקל הוא סימן חיובי. התופעה נקראית רפלוקס או החזר קיבה ושט. הוראות הרופאה קבילות. הייתי מוסיף טיפול בזנטק- בקשי מירשם מהרופאה. על כמות המזון כמובן שבהנקה קשה לשלוט עם זאת אולי ראוי להיועץ בטיפת חלב בעל אופן ההנקה.
פרופ י. בוינובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)