צואה עם דם בתינוק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• צואה עם דם בתינוק
    סיון
    27/03/2011

בני בן 7 חודשים ניזון מהנקה, פירות וירקות. לפני כחודש וחצי התחיל לשלשל עם פסי דם.
    כשבועיים לפני שהתחיל הדם התחלנו לתת בקבוק אחד של מטרנה מהדרין לפני השינה ( לא יודע אם קשור ).
    מאז עשינו בדיקת תרבית צואה - יצאה תקינה ובדיקות דם - יצאו תקינות למעט ירידה קלה בהמוגלובין ( צליאק יצא שלילי )
    כשבועיים מתחילת השלשולים רופא הילדים חשד שמדובר ברגישות לחלב ולכן בהמלצתו הפסקתי לאכול מוצרי חלב לחלוטין - לאחר כשבוע לא ראינו שינוי..
    כשלושה שבועות מתחילת השילשולים התיעצנו עם רופא גסטרו והמליץ להפסיק הנקה וכל אוכל אחר לחלוטין ולעבור למטרנה צמחית - גם את זה ניסינו שבועיים וללא שינוי..
    כחודש ושבוע לאחר תחילת השלשולים חזרנו שוב לרופא הגסטרו והעביר אותנו לתמ"ל NEOCATE - לאחר כשבוע בערך חל שיפור והפסיקו השלשולים.
    במשך כל התקופה הילד הגיב מצוין ואכל מצוין ( חוץ מהNEOCATE ) ולא סבל מכאבי בטן וכדומה.
    המלצתו של הרופא היא להישאר עם ה"נאוקט" עד גיל שנה ואז לנסות טסטים, הבעיה היא שהילד ממש לא אוהב את האוכל הנ"ל ולא אוכל ממנו לפעמים גם 10-12 שעות בין הארוחות..
    מהודעות קודמות שקראתי פה באתר אני מבין שיש נטייה של הרופאים לקשור מקרים כאלה לרגישות לחלב..
    האם לדעתכם אכן זה המקרה ?
    אם כן, מתי ניתן לחזור לתת מוצרי חלב ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צואה עם דם בתינוק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צואה עם דם בתינוק - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    27/03/2011

לדעתי הקביעה שהוא אלרגי לחלבון חלב פרה אפשרי, עם זאת אני הייתי מתנהג יותר בשמרנות ולא מעביר אותו מידית לכל הפורמולות שהזכרת. לדעתי רצוי ניסיון נוסף של מתן פורמולה חלבית לפני שקובעים האלרגיה. פורמולות היפואלרגניות אחרות אפשריות הן נוטרמיגן ופרגסטימיל. רוב הפורמולות המפורקות פחות טעימות. ניתן להוסיף דייסה לשינוי הטעם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו