חשש לצליאק תינוקת בת 11 חודשים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• חשש לצליאק תינוקת בת 11 חודשים
    ירדן
    22/05/2011

שלום רב,
    לפני כחודש הובחן אצל בעלי צליאק. ביתנו בת 11 חודשים נשלחה למס' בדיקות על מנת לבדוק האם היא גם חולה בצליאק, IGA בעקבות נמוך. שאלתי היא האם כדי לבקש לעשות לעשות בדיקה גנתית HLA ? מאחר ושלחו אותי לבדיקות ואינני רואה שם שובדים את HLA ולפני שאני לוקחת לה דם חשוב לי לדעת האם כדי שהרופא תוסיף בדיקה זו.
    מאחר והייתי בכנס של העמותה לצליאק ונאמר שHLA נותן חד משמעי חיובי או שלילי.ומשם ממשיכים לבדיקות נוספות במידת הצורך
    תודה אשמח לעזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש לצליאק תינוקת בת 11 חודשים - תגובה

ד''ר עקיבא פרדקין
    24/05/2011

בדיקת HLA עשויה לתמוך או לשלול אבחנה של צליאק אבל אינה חד משמעית ואינה באה בשלב זה במקום ביצוע ביופסיה של מעי דק לאבחנה חד משמעית. אם סרולוגיה אינה חד משמעית , IGA גבולי, וקליניקה מתאימה קרוב לוודאי הייתי ממליץ על ביצוע ביופסיית מעי דק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה

ירדן2806
    24/05/2011

אודה לך באם תוכל לומר לי אילו בדיקות דם הכי חשובות לבדיקת צליאק לפני גיל שנה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו