רפלוקס

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• רפלוקס
    ליאת
    26/06/2011

שלום,
    בני נולד פג לפני 5חוד' בשבוע 30 במשקל 870 גרם. 10 שבועות היינו בפגיה. אחרי 8 שבועות היינו צריכים להשתחרר ואז הוא התחיל להקיא לפחות פעם ביום, , בצלום שעשו ונתנו בריום דליל בשתייה מפטמה ראו שיש רפלוקס."בתמרונים שונים נצפה רפלוקס מאסיבי עד לוושט העליון דווקא בתנוחת ANTI-TRANDELENBURG תלולה"."פעולת בליעה תקינה, נצפה יישור הזוית ע"ש היס של הקרדיה התרוקנות קיבה ותרסריון תקינה".
    נותנים לו לוסק 2.5 פעם ביום. בבית הוא מקיא פחות מהפגיה. אנחנו מאכילים אותו שהוא בתנוחת "עומד". עושים לו כל 20-30 סיסי הפסקה של 5 דקות. לפני חודש וחצי התחילה תופעה חדשה של השתנקות בכל הקאה. סיטואציה מאוד מאוד מלחיצה. (לפני כן גם אם הוא היה מקיא הרבה בזה זה היה נגמר. הוא היא מקיא וזהו)עכשיו זה נראה כאילו נשאר לו משהו בגרון והוא מנסה להשתלט על זה, הוא מאוד נלחץ מזה וכשמנסה לבכות לא מצליח כי תקוע לו בגרון. הוא לוקח את הראש בקשת אחורה, הפנים מתנפחות ומתקשות ומחליף צבעים. לוקח לו לפעמים 10 דקות עד שמצליח להשתלט על זה. אנחנו כמובן הופכים אותו וכו' לפי הנחיה של קורס החייאה.
    אנחנו גם מסמיכים לו את האוכל בקורנפלור.
    שאלתי
    1.מה לדעת הד"ר פתאום גורם לו להחנק מהקיא? האם יכול להיות שבגלל שגדל ומנסה להתמודד עם זה?
    2. איך ניתן לעזור לו?
    3. האם בתחילת ההקאה ישר כדאי להפוך אותו?(כי הוא נלחץ מפעולה זו) או שקודם כדאי לראות אם מצליח להתמודד?
    4. מתי בערך אמור לעבור לו הרפלוקס? עד איזה גיל? והאם אני סופרת לפי הגיל הכרונולוגי או המתוקן? אני במצב הזה לא יכולה לחזור לעבודה שלי ולהשאיר אותו עם משהו אחר .
    5. אמרו לי לנסות להשפריץ לו מיים על הפנים כשזה קורה..(מה שעושים לילדים שמפסיקים נשימה?) מה דעת הד"ר?
    6. למה יש ילדים עם רפולקס שמקיאים בלי להחנק?
    7. באיזה שלב צריך כבר להתקשר לאמבולנס?
    אודה לכם אם תוכלו לענות על כך השאלות ואשמח לכל עצה..
    ליאת
    (התינוק אוכל בערך כל 3-4 שעות, אוכל 115 סיסי. תדירות ההקאה בערך 1.5 בשבוע, אך עכשיו כמעט בכל הקאה יש השתנקות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפלוקס - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    28/06/2011

הוא אוכל כמויות גדולות מהרצוי. צריך להפחית. לבדוק הפיטמה של הבקבוק שאינה בעלת פתח גדול מדי. לא להפוך ולא להשפריץ מים וכל מיני תרגילים אחרים. ניתן להטות הגוף מעט הצידה. רצוי שיהיה בהגחת יחידת גסטרו בביח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו