פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• יציאות רכות מדי
    סמדר
    28/08/2007

הבת שלי בת שנה ואחד עשר חודשים, ותמיד היציאות שלה רכות עד נוזליות, ומספר פעמים ביום. לא תמיד הן באותו צבע/ריח אבל אני מניחה שזה קשור למזון שהיא אכלה באותו הזמן. חשוב לי גם לציין שבתוך הצואה יש תמיד חלקי מזון שפשוט לא נראה שהתעכלו (לאו דווקא תירס וכאלה אלא גם מזון שהייתי מצפה שכן יתעכל).

תרביות צואה שעשינו במהלך החודשים האחרונים יוצאות שליליות להכל, כך שאני מניחה שאין גורם מזהם. ביקשתי מהרופאת ילדים בדיקות כימיה, ובדיקת נוגדנים לצליאק בנוסף לספירת הדם הרגילה והיא הסכימה והוסיפה גם בדיקות לבלוטת התריס.

האם יש עוד דברים שכדאי לבדוק? האם עדיף לעשות את הבירור אצל גסטרו ילדים או שרופאת הילדים מספיקה?

תודה, סמדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציאות רכות מדי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאות רכות

ד''ר בתיה וייס
    29/08/2007

במידה והילדה עולה במשקל עם תאבון תקין ובדיקות הדם תקינות אין לרב צורך בברור נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקסעדין
    ח.
    26/08/2007

שלום
    אני בן 12 וחצי משהייתי קטן מאוד לא עשיתי צואה לא באופן סדיר עד היום נסיתי ונסיתי לעשות צואה כל יומיים אבל לא יודע משום מה ממש לא הצלחתי החזקתי רק שבועיים
    אמא שלי אמרה שאני יכול לעשות צואה באופן סדיר והכל אבל אני לא רוצה וזה נכון נכון מאוד לא יודע למה פשוט משהייתי קטן וזה נהפך להרגל תמידי כבר ממש ממש הרבה שנים אמא שלי קנתה את התרופת הכדורים לקסעדין -תרופה משלשלת למישהו שיש עצירות
    והמינון המומלץ הוא -2-3 כדורים אבל לילדים מעל גיל 6 זה רק טבליה אחד בערב לפניי השינה אמא שלי מביאה לי גם בבוקר לפעמים בצוהריים וגם בערב בין -2-3 כדורים ביום
    וזה עבר את המינון המומלץ לילדים ונוער ואני לוקח כל יום -שאנ מקבל כדור אחד וזה לא עוזר לי אחרי שאני עושה אמא שלי מכריחה אותי לקחת אחרי שבוע --2-3 כדורים לפעמים גם זה כל יום
    ואני ממש מפחד שיקרה משהו \שקרה משהו למערכת העיכול
    מה יכול לקרות?
    מה אני יכול לעשות כדי שמערכת העיכול תחזור להיות רגילה ?
    מה עושים במצב כזה?
    ללכת לרופא?
    לבדוק את עצמי?
    האם יכול לקרות משהו ממש לא טוב למערכת העיכול אם כן אז למה איך ? איך עוצרים את זה?
    האם להמשיך את הכדורים-למרות שמכריחים אותי ?
    אשמח אם תענו
    ח.

לקביעת תור
    סגירה
    לקסעדין

הוספת תגובה

• לקסעדין

ד''ר בתיה וייס
    27/08/2007

תודה על פנייתך ועל נכונותך לברר את הבעייה. לאחר שנים כה רבות של עצירות שלא מסתדרת חשוב מאוד לפנות לבדיקת רופא (קודם רופא ילדים/משפחה ואח"כ רופא גסטרו'). יש לברר את הבעייה ולהחליט על צורת הטיפול לאחר ששומעים את הסיפור במדוייק ובודקים אותך. במיד ואכן מדובר בעצירות "מתוך הרגל" בלבד, הטיפול צריך להיות יותר אינטנסיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות

דוידוב מיכה
    21/11/2007

לאלמוני שלום
    מזה מספרה שנים אני מתנדב עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים ומאושפזים.
    לאחרונה התחלתי להתעניין ברפואת ילדים.
    מאחר והנושא שהעלתה מעניין אותי
    אודה לך אם תתקשר אלי לטלפון: 5500426 - 050

בתודה מראש ורפואה שלמה
    מאחל דוידוב מיכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות חוזרות
    מירית
    26/08/2007

בתי בת שנה וחודש, ומאז שנולדה היא סובלת מהקאות חוזרות.
    תדירות ההקאות משתנה, לעיתים היא מקיאה פעם פעמיים ביום ולעיתים כלל לא.
    לפני שהיא מקיאה ישנם שיעולים קטנים כאילו משהו מפריע לה בגרון ואז היא מקיאה את כל מה שאכלה תוך שהבטן מתכווצת לה.
    לעיתים היא מקיאה אם היא טועמת משהו והוא לא נראה לה. ולעיתים היא מקיאה בבוקר וכשאני מסתכלת מה היא נקיאה ישנו אוכל שלא התעכל במשך הלילה (כדוגמת חביתה שאכלה בערב שלפני).
    בתי ינקה עד גיל 10 חודשים וכאמור ההקאות החלו מייד אחרי לידתה.
    אנחנו מעוניינים לבדוק את העניין לעומק.
    נשאלת השאלה מדוע ישנה תופעה של הקאות חוזרות וממה היא יכולה לנבוע וכן במי נוכל להיוועץ (אנו חברי קופ"ח מכבי ונודה להפנייה לשם דבר בעניין ספציפי זה).
    תודה רבה על התשובה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות חוזרות

הוספת תגובה

• הקאות חוזרות

ד''ר בתיה וייס
    29/08/2007

הקאות חוזרות מינקות יכולות לנבוע מרפלוקס קבתי-ושטי, בעיות בהתרוקנות הקיבה, בעיות במבנה מערכת העיכול, אלרגיות למזון, וכן ממצבים מחוץ למערכת העיכול כגון מחלות ריאה ועוד.
    אני ממליצה לבצע צילום ושט-קיבה-תרסריון ולפנות לרואפ הילדים ובהמשך לגסטרואנטרולוג (ישנם מספר רופאים במכבי- תלוי באזור מגוריכם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר בעיות
    נורית
    26/08/2007

שלום רב,

לבני בן שנה ו-9 חודשים יש חוסר תיאבון מזה כ-3 חודשים. הוא אינו אוכל פירות וירקות ולא בשר רק מטרנות (כ-3 בקבוקים מלאים ביום). ברצוני לציין כי בעבר היה אוכל הכל.

כמו כן בזמן האחרון מרבה לשלשל , הצואה שלו מימית ומאד מאד מסריחה עם חתיכות אוכל שלא התעכלו , בדר"כ זה קורה אחרי שהוא אוכל מטרנה או מוצרי חלב.

בבדיקות הדם שערכתי לו נאמר לי שהמוגלבין שלו תקין ולא נמצא כלום בבדיקת הצואה . למרות זאת אני מודאגת ממצבו , הוא בזמן האחרון יותר עייף , מרבה לישון ונדבק בהרבה וירוסים . לא מזמן היה לו וירוס שהתבטא בפצעים בפה .

מה עלי לעשות , האם עלי לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור הבעיה ?
    מודה על התשובות... נורית

לקביעת תור
    סגירה
    מספר בעיות

הוספת תגובה

• חוסר תאבון ושלשול

ד''ר בתיה וייס
    27/08/2007

אכן כדאי לפנות לבירור גסטראנטרולוג ולבצע בין היתר בדיקת סרולוגיה לצליאק (בדם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 - חוסר תיאבון וירידה במשקל
    בובל
    23/08/2007

בני בן 5.
    משקל - כ-17 ק"ג . גובה כ-103 ס"מ.
    אוהב לאכול, ואוכל יפה ומגוון - בשר, ביצים, ירקות, מוצרי חלב וכו'.
    בשבועיים האחרונים שמתי לב לחוסר תיאבון, ירידה במשקל וגם חיוורון יותר מהרגיל.
    לא מתלונן על כאבים ואין תסמינים נוספים כמו שלשולים, הקאות כו'.
    מצב רוחו מצויין. הוא פשוט אומר שהוא לא רעב ...
    האם לפנות לרופא, ואם כן - לאיזה רופא ?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• חוסר תאבון

ד''ר בתיה וייס
    24/08/2007

כדאי בהחלט לפנות לרופא הילדים לבדיקה והחלטה על צורך בבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינת
    23/08/2007

שלום
    לפני כמה ימים כתבתי על בתי בת ה7 חודשים שעדיין סובלת מגזים למרות שהיא התחילה לאכול מוצקים אתמול הייתי בטיפת חלב וככה אני מספרת לאחות על כאבי הבטן והיא אומרת לי אולי יש לה רגישות לחלב הכוונה ללוקטוז איך אני אמורה לדעת אני עושה את הדברים לבד הרופאים כאילו הכל טבעי , שאלתי האם כל אחד יכול לנסות להביא קופסת תחליף חלב שלא מכילה לוקטוז ולנסות אם זה עוזר וגם אותה שאלה לגבי חלב סויה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גזים

ד''ר בתיה וייס
    24/08/2007

אי סבילות ללקטוז אינה שכיחה בתינוקות למעט אחרי מחלת שלשול חריף. אלרגיה לחלבון חלב פרה שכיחה אך הסימפטום של גזים מאוד בלתי ספציפי.
    ממליצה לך לפנות בצורה מסודרת לרופא הילדים שירכז את הבירור שהילדה עוברת ויחליט אם יש צורך בבירור נוסף, כי ריבוי עצות ושינויים יכול גם לבלבל ולהזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה
    ענת
    23/08/2007

לרופא שלום רב

בני בן החודשיים נחשד לסובל מריפלוקס עקב סרבנות אוכל. הומלץ על זנטק 3 פעמים ביום. מתי מומלץ לתת את הזנטק? שנתתי עם האוכל הקיא את כולו. שונא את הטעם ואני נותנת רק שישן וזה לעיתים שעתיים לפני אוכל ,האם זה תקין?

בנוסף בעלון לצרכן מופיעות תופעות לוואי קשות ונרשם שיעילןת המוצר בילדים לא הוכחה, נשמע מפחיד..שאלה נוספת היא תןך כמה ימים אוכל לדעת אם הזנטק עובד.מקבל כבר יומיים וללא שינוי.

תודה ויום טוב מענת, אם מאד מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה

הוספת תגובה

• תרופה

ד''ר בתיה וייס
    24/08/2007

את הזנטק ניתן לתת לפני או עם ארוחות. מכיון שבגיל זה האכילה תכופה ניתן לתת בין הארוחות כל 8 שעות. הטעם אכן גרוע...
    תופעות הלואי המצויינות אינן שכיחות בילדים בריאים. התרופה ניתנת לילדים ואף לפגים.
    כדאי לנסות שבוע של טיפול מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים
    דנה
    21/08/2007

בתי בת שנה ותשעה חודשים (תאומה יש לציין) ומזה ארבעה - חמישה חודשים היא משלשלת, בודדים הימים שבהם היא עושה יציאה נורמלית. בד"כ זו צואה רכה מאוד מאוד או שממש שילשול, בכל הצבעים וזה ממש מסריח, לפעמים זה בורח לה מהחיתול.
    עשינו לה כל בדיקות הדם האפשריות, כולל: צליאק שיצאה שלילית. האם בידקת הדם שוללת צליאק חד-משמעית?
    תרביות צואה שיצאו תקינות.

היא נמוכה קומה, אוכלת יפה סה"כ, בעלת שמחת חיים ובתנועה רוב הזמן.
    תדירות היציאות שלה היא בין 2-5 ביום ושהיא חולה זה כמעט כל שעה.

אנחנו פונים כרגע לבדיקת גסטרו, אלו בדיקות עלי לעלות? אלו גורמים עשויים להביא לשישולים כרונים אצל ילדה בגיל הזה?

אני מרגישה ממש אבודה ואשמח לכל מידע על מנת שאוכל להגיע מוכנה לפגישה עם הגסטרו.

הרבה תודה,
    דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים

הוספת תגובה

• שלשולים

ד''ר בתיה וייס
    24/08/2007

חשוב לדעת האם הילדה יורדת במשקל או שומרת על משקל תקין. האפ נמצאת במעון?
    בדיקת הצליאק אמינה פחות מתחת לגיל שנתיים, וההחלטה על המשך בירור היא על פי הבדיקה הגופנית וממצאי המעבדה.
    פרזיטים לא ניתן לשלול על פי בדיקת צואה אחת ויש לבצע לפחות 3 בדיקות של צואה טריה.
    במידה ויש ירידה במשקל צריך להרחיב את הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים
    רינת
    20/08/2007

שלום לכם ומזל טוב על הפורום החדש
    אני אמא לשני ילדים הבן בן 3 והתינוקת בת 7 חודשים . מאז שהיא נולדה והיא סובלת מגזים עד היום הנקתי אמרו מהנקה אולי מזון תינוקות אבל גם נמשכת הבעיה ועכשיו היא כבר יותא מחודש אוכלת אוכל מוצק וגם לא עזר .
    אני רוצה לציין שעכשיו אני בבירורים הלכתי לנוירולוג ואמר שהיא סובלת מרגישות יתר ועכשיו אני רוצה לבדוק אם יש לה מים במוח ומנסה ללכת לרופא התפתחות הילד כדי לדעת על עניין הרגישות .
    אבל רופא ייעץ לי לבדוק האם יש לה רגישות לאוכל מסוים ולמה עד עכשיו היא סובלת מגזים ומה אפשר לעשות והאם ישנם תרופות שעוזרות כי ניסיתי הכל וכלום לא עזר
    אני מקווה שתוכלו לייעץ כי אני על סף התמוטטות

לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• גזים

פרופ` יורם בוינובר
    20/08/2007

ממליץ לאמץ רופא ילדים שיוכל לעקוב אחר התינוקת ואת תסמכי עליו. נראה לי שאת אובדת עצות ומנסה כל בדיקה הגיונית ושאינה כזו. רופא ילדים מנוסה ימליץ אם יש צורך בבדיקות או ישלול הצורך. גזים זו לא מחלה זו תופעה והיא תחלוף בדכ עם הזמן. במידה ויש מעבר לזה רק רופא שבדק התינוקת יכול לקבוע הצורך בברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף לגזים, הנקה או מזון תינוקות
    נעמי
    19/08/2007

שלום,
    אני רואה שאני השואלת הראשונה כאן - שיהיה לכם בהצלחה!
    ועכשיו לשאלה שלי:
    הבן שלי בן 3 חודשים וסובל מכאבי בטן וגזים. הוא יונק כי אני יודעת שהנקה זה יותר בריא, אבל עכשיו אמרו לי שאולי דווקא בגלל ההנקה יש לו גזים ועדיף לעבור למזון תינוקות כי אולי אני לא אוכלת אוכל מספיק בריא (מה שנכון כנראה, אין לי כוח לבשל דברים מסובכים אז אני אוכלת דברים שקל להכין, סנדוויצ'ים וכו'). מה טוב יותר לתינוק באמת?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• הנקה או פורמולה

פרופ` יורם בוינובר
    19/08/2007

ההמלצה היא על המשך הנקה. לא ידוע קשר בין טיב האוכל וגזים בתינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל טוב לרגל פתיחת הפורום
    מערכת BeOK
    15/08/2007

אתם מוזמנים להתייעץ עם המומחים בנוגע למחלות גסטרואנטרולוגיות בקרב ילדים

לקביעת תור
    סגירה
    מזל טוב לרגל פתיחת הפורום

הוספת תגובה

• תודה

פרופ` יורם בוינובר
    17/08/2007

פרופ י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה