פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• eosinophilic enterits
    טוני מנחם
    11/03/2008

בתי בת ה- 13 סובלת מזה 4 חודשים כאבי בטן אשר התחילו כחשד לאפנדיציט, כלומר כאבים עזים בצד ימין. לאחר שלילת התקפת אפנדיציט בוצע CT אשר בממצאים נכתב שיש איליום מעובה ובלוטות מוגדלות. כאשר הכאבים לא פסקו היא נשלחה לביצוע קולונוסקופיה לשלילית IBD. בקולונוסקופיה, לא הגיעו עד המעי הדק אבל גילו ריבוי של תאים אאוזינופילים בקולון בחלק הטרנסברס. לצערי הרופא גסטרו לא נותן מענה למצב, לא מענה בצורת הסבר ולא מענה תרופתי. הילדה ממשיכה לסבול מכאבים ואנחנו ההורים חסרי אונים.

אודה על כל המלצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    eosinophilic enterits

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אאוזינופילים

ד''ר בתיה וייס
    12/03/2008

לאור ממצא ב-CT באיליאום יש לנסות ולהגיע לשם בקולונוסקופיה או לחילופין אם לא ניתן על ידי קפסולה אנדוסקופית. אאוזינופילים אינם ממצא ספסציפי . לא ציינת אם בדיקות הדם מחשידות ל-IBD.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי ממושך ביציאות
    שרון
    10/03/2008

בתי בת שנה וחצי . מזה ארבעה חודשים היא סובלת מקושי ביציאות. זה התחיל בהתאמצות קשה , כולה אדומה ורועדת. מאמץ המלווה בכאב ובכי. בפעמים מסוימות היציאה היתה מאוד קשה בהתחלה, ולפעמים גם קדם לה דימום קל. שנראה בחיתול. הרופא המטפל רשם לה נובלקס במינון מאוד גבוה מידי יום פעמיים ביום בתוספת שמן פרפין. הרעיון היה שהיא תשלשל ושהיציאות לא יהיו מלוות במאמץ או כאב. לאחר חודשיים, הורדנו את המינון בהדרגה. עם הנובלקס הפסקנו ועברנו ל"אלצירות" והמשכנו עם שמן פרפין. בחודשיים האחרונים היציאות . סדירות, לא קשות אבל רק בעזרת השמן והסירופ. ברגע שהפסקנו לפני כשבוע. היתה עצירות ליומיים ושוב דימום וקושי. הרופא איבחן פיסורה קטנה.ואמר להמשיך עם שמן הפרפין.
    בתי אוכלת אוכל מגוון. אך לא מרבה בירקות בזמן האחרון לא אוכלת לחם, אבל דברי מאפה אחרים כמו: עוגה, עוגיות, בורקס, ביגלה ופתיתים, פסטה היא אוכלת. שותה בצורה סבירה.שוקלת 9 קילו. מפותחת לגילה, מבחינה ורבלית.
    אחרי כל ההקדמה הזו. אני מאוד מודאגת ולא יודעת איך, להמשיך ועד מתי היא תצטרך להעזר בשמנים ובתרופות שונות, כדי לתת יציאות סדירות ונורמליות. האם מומלץ שתעבור בדיקות מסויימות למצב?אשמח לקבל תגובה או הכוונה.

בתודה מראש
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    קושי ממושך ביציאות

הוספת תגובה

• עצירות

ד''ר בתיה וייס
    11/03/2008

הבסיס לעצירות המתוארת הוא לרב התנהגותי. לאחר אירוע של יצציאה קשה מסיבה כלשהי מתחילה התאפקות המביאה להמשך היציאות הקשות וכן הלאה. הטיפול לכן הוא במרככי צואה כגון שמן פרפין או פגלקס לאורך זמן עם גמילה איטית בהמשך. אין לרב צורך בבדיקות מיוחדות. (אם לא מסתדרת לעתים צריך לבדוק בדיקת דם לצליאק ותפקוד בלוטת התריס).
    אני ממליצה להמשיך את הטיפול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון צליאק ע"י בדיקת DGP
    דסי
    10/03/2008

עקב גילוי צליאק במשפחה עשינו לבני בן השנתיים וחצי בדיקת דם לצליאק.
    מכיוון שהתגלה אצלו חוסר מוחלט ב IGA הבדיקה הועברה לבדיקת:
    Gliadin IgG/Iga (DGP

התוצאה שהתקבלה בבדיקת ה DGP היא 77.7. כאשר הנורמה היא בין אפס לעשרים.

רציתי לשאול עד כמה בדיקת ה DGP מדוייקת? האם יכול להיות שבביופסיה יגלו שאין לו צליאק או שרוב הסיכויים שכן יש לו צליאק?
    אני אציין גם שהוא לא סובל מסימנים קלאסיים של צליאק הוא לא קטן ורזה, אוכל מצויין, ברזל תקין, לא סובל מכאבי בטן. הסיבה היחידה שעשינו את הבדיקה היא בגלל שלדודה שלו ולבת הדודה שלו גילו צליאק.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון צליאק ע"י בדיקת DGP

הוספת תגובה

• DGP לצליאק

ד''ר בתיה וייס
    10/03/2008

הבדיקה חדשה יחסית ונחשבת אמינה, אם כי אינה מספיק מבוססת. הדבר יכול להצביע על צליאק , אך לעתים מדובר ב"צליאק חבוי" בו הביופסייה תקינה. בכל מקרה, האבחנה הסופית צריכה להיעשות בביופסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה ושאלה

דסי
    10/03/2008

נוספת אם אפשר.
    מהו צליאק חבוי שאותו הזכרת בתשובתך? האם גם בצליאק חבוי צריך לעבור לתזונה נטולת גלוטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק

דר' בתיה וייס
    10/03/2008

הכוונה למצב בו יש בדיקת דם חיובית וביופסיה תקינה. במצב זה אין צורך בדיאטה אך דרוש מעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן מנטו ו laevolac - דחוף
    גלי
    09/03/2008

בהמשך לשאלתי על עצירות ממושכת בתינוקת בת שנה: עקב מחלתו בשחפת של פיליפיני המטפל בסבים, הופנינו לבצע מחר בדיקת מנטו. האם יש בעיה לבצע את הבדיקה לתינוקת בגלל שהיא מקבלת laevolac?

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן מנטו ו laevolac - דחוף

הוספת תגובה

• מנטו

ד''ר בתיה וייס
    09/03/2008

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות קשה
    מיכל חן
    09/03/2008

שלום רב,

בתי בת 3.5 חדשים סובלת מעצירות. ניזונה ממטרנה יציאות אחת ל3-4 ימים מלוות בבכי. בשבועיים האחרונים הופיע גם דימום והצואה קשה ביותר. רופא הילדים המליץ לתת עגבניה מרוסקת, לעבור לסימילאק אדבנס ונתן משחה לריכוך פי הטבעת. התחלתי לתת עגבניה והחלפנו את אבקת החלב אך לא נראה שיפור והתינוקת ממש סובלת וצורחת בזמן היציאה.

מה עושים? רופא הילדים לא כל כך בעד מרככי צואה אומר שזו תופעה שכיחה אבל לסבול כך? אני אובדת עצות.

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות קשה

הוספת תגובה

• עצירות

ד''ר בתיה וייס
    09/03/2008

התופעה אינה נדירה וניתן לטפל בתרופה בשם פגלקס. אולם, יש לודא כי נעשתה בדיקה רקטלית להערכת הסיבה, ובמידה ואין שיפור יש לעתים לבצע בדיקות נוספות לשלילת בעיות מולדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצקים לתינוק שלאביו יש צליאק
    תמר
    09/03/2008

שלום,בני יהיה בן חצי שנה ביום ג' הקרוב, עד עכשיו ינק מלא (ובזמן העבודה קיבל במעון בקבוקים של חלב אם שאוב). התחלתי בשבועיים האחרונים במתן מוצקים. בתחילה ניסיתי 2 כפיות של בטטה, ותוך כ-10 דקות בני שלשל את האוכל (צואה מימית). יש לציין שהוא לא בכה ואפילו חייך והיה מבסוט מהטעמים החדשים. חיכיתי מספר ימים והורדתי את הכמות לחצי כפית בטטה, וגם את זה בני שלשל תוך מספר דקות ללא כאבי בטן. המתנתי מספר ימים וניסיתי עם גזר, ואותו תהליך חזר על עצמו. הפסקתי ואחרי מספר ימים ניסיתי תפו"א שגם אותו בני שלשל ללא כאבים נראים לעין. לבעלי יש צליאק מאובחן בשילוב עם מעי רגיז. שאלתי היא האם להמשיך לתת מוצקים או לחכות שבני יהיה גדול יותר. האם השלשולים האלה הם מפני שפתאום בני מקבל תזונה קצת שונה (אמנם מעטה במיוחד חצי כפית, אך בכל זאת) ? אני מציינת בשנית שנראה לי שהוא לא סובל. הוא לא בוכה ולא מתפתל, רק הצואה שלו מאד מימית וצבעה מעט בהיר מבדרך כלל.

הוספת תגובה

• מוצקים

פרופ` יורם בוינובר
    09/03/2008

זה שלבעלך יש צליאק אין קשר עם היציאות הרכות אחרי מתן פחמימות או ירק שאינם קשורים למשפחת הדגנים. היייתי מנסה וממשיך בכלכלה "מוצקה". זה יכול להיות בצורה של מרק -עוף,גזר,אורז- פרי- כרסק, ודייסה בבקרים. ממליץ להכניס כל מזון בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצקים

ד''ר בתיה וייס
    10/03/2008

ראשית, אין כל קשר לצליאק מכיון שירקות אינם כמילים גלוטן. מציעה לנסות דברים נוספים כגון בננה, תפוח. במידה והשלשול חוזר על עצמו יש לבדוק אי סבילות לפחמימות או סוכרים מסויימים- לפנות לבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות ממושכת בתינוקת
    גלי
    08/03/2008

שלום,
    בתי בת שנה. מאז שעברה לאכול למוצקים (לפני 5 חודשים), יש לה בעיה עם היציאות. במיוחד כי דילגה על שלב הטחונים וישר רצתה מוצקים יחד עם סירוב לשתות מים. בעצם קיבלה נוזלים רק מההנקה (אני עדיין מניקה בבוקר ובערב) ומתחליפי חלב כתוספת לארוחות. הגענו למצב שאנחנו מוציאים לה את הקקי ע"י השכבתה על משטח והרמת רגליה. כעת היא כבר שותה אך ההרגל הושרש. כשחיכינו, יצא לה לבסוף, בעזרתינו, עם דם. נתתי עגבניה עם שמן זית על הבוקר, נתתי לי לשתות (עד עכשיו) מים שהשרתי בהם תאנה ושזיף מיובש. אך היא לא הוציאה צואה בעצמה. בהמלצת הרופאה התחלתי לפני מספר ימים לתת לה laevolac 10 מ"ל בערב ו 5 בבוקר. אז כבר שלושה ימים שהיא עושה לבד אך מצד שני התאבון נעלם כמעט לגמרי. משחקת עם האוכל ולא מכניסה כמעט כלום פרט להנקה. האם זו תופעת לואי של התרופה? האם עדיף לעבור דווקא לפגלקס כפי שהרוקח המליץ? או שזה לא מתאים למקרה שלה? אם כן אז איך לבצע את המעבר? איך לרדת במינון של התרופה\פגלקס באופן כללי?

תודה מראש
    גל

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות ממושכת בתינוקת

הוספת תגובה

• עצירות

ד''ר בתיה וייס
    09/03/2008

אכן יש צורך בטיפול תרופתי- פגלקס עדיף לטיפול ארוך יותר. אין צורך לרדת בהדרגה ב במינון הלבולק ונית ן לעבור מיידית. חסר תאבון אינו קשור קרוב לודאי לטיפול התרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון חום ויציאה כהה
    גלי
    08/03/2008

שלום רב ד"ר

ביתי בת כ-6.5 חודשים.
    ביום ב' אחר הצהריים קיבלה חיסון מחומשת+צהבת B. ביום שלמחרת התחיל חום 39.9 שירד בעזרת אקמולי אבל 6 שעות חזר ונתתי אקמולי שוב (נרות) באחד הימים האלו, היתה לה יציאה דייסתית ירוק כהה מאוד מאוד, אפשר להגיד שחור עם גוון ירוק כהה (לא קיבלה ברזל כמה ימים), אחר כך זה חזר להיות רגיל. ביום ה' עשינו לה בדיקות דם, לא הצלחתי לצרף כקובץ אבל מה שיצא מחוץ לטווח הוא:

WBC-Leucocytes- 17.4 (לא יצא אבל נראה גבוה)
    Lymphocytes % - 64
    Monocytes - 2.11
    כל השאר נראה ממש תקין, פחות או יותר באמצע.

הרופא אמר שזה כנראה משהו ויראלי שלא קשור לחיסון. ביום ו' החום ירד, הילדה נראית טוב, חייכנית וכו'...
    הבוקר, שוב ראיתי יציאה כהה מאוד מאוד (ממש כמו בתיאור הקודם) יש לציין שבפעם הראשונה היא לא קיבלה ברזל כמה ימים קודם לכן ואתמול כן קיבלה. אבל, היא מקבלת ברזל מזה כמה חודשים..... אולי היתה לפעמים צואה כהה אבל לא ככה....

איך נראות הבדיקות דם שלה?
    מה משמעות הצבע?
    האם יש סיבה לדאגה?

תודה רבה ושבוע טוב!
    גלי

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון חום ויציאה כהה

הוספת תגובה

• יציאה כהה

ד''ר בתיה וייס
    09/03/2008

אין משמעות ליציאה ירוקה כהה, המשמעות היחידה היא ליציאה שחורה כזפת או עם דם. אם הדבר חוזר הראי את הצואה לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסק
    נינה
    06/03/2008

שלום, בני בן הכמעט שלושה חודשים מקסל לוסק פעם ביום 3 מג כפול 2 למעלה מחודש. השיפור קל. האם המינון מספיק? שוקל 6 קילו.

לקביעת תור
    סגירה
    לוסק

הוספת תגובה

• לוסק

פרופ` יורם בוינובר
    07/03/2008

מדוע הוא מקבל לוסק- אינך מציינת. ניתן לתת גם במינון של 1 מג לקג משקל (לחלק המנה לפעמיים ביום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעלמות מתוצאות חיוביות ותביעה
    אלמוני
    05/03/2008

לפני חצי שנה לאחר בדיקה ביופסיה ובדיקת דם שקדמה לה התגלתה אצלי מחלת הצליאק,
    בבדיקות העבר , בדיקת דם לנוגדני הצליאק התגלתה חיובית לפני 4 שנים, רופא המשפחה טען שהתוצאות גבוליות ואין צורך להתייחס אליהן, בנוסף לכך התלוננתי רבות על כמה וכמה סימפטומים שמתאימים גם למחלת הצליאק, הרופא בחר להתעלם וטען שעליי "להתחיל לאכול".

רופא מוחמה שראה לאחרונה את התוצאות מבדיקות העבר אמר שאלו תוצאות כן גבוהות שמחייבות הפניה לבדיקת ביופסיה.

עוד חשוב לציין שכיום אני בן 18 וקצת והבדיקה שהייתה חיובית בעבר היא מגיל 15, הגיל אולי הכי חשוב בהתפתחות הגוף !!!!
    בכל השנים האלה סבלתי מתת משקל באופן קיצוני.
    הפגיעה האמיתית תתגלה רק בעתיד, אבל כרגע מבדיקת הביופסיה הבחין הד'ר שהמעי במצב לא טוב שעם דיאטה נטולת גלוטן ישתפר.

האם יש כאן מקום לתביעה על רשלנות רפואית??

הוספת תגובה

• צליאק

פרופ` יורם בוינובר
    07/03/2008

מאחר ואיני יודע את כל הפרטים אין לי דיעה בנדון. בנוסף זה אינו פורום להשבה על שאלות שכאלו.אנו משיבים על שאלות רפואיות ולא על משפטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי , רק שאלה נוספת שתעזור

אלמוני
    07/03/2008

ב4 שנים של אכילת גלוטן כשיש צליאק, יכולה להיות פגיעה בלתי הפיכה במעי, או האטה בהתפתחות כתוצאה מאי ספיגה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון צליאק לילדה בת 9
    קשקשנית
    04/03/2008

בתי בת 9 סובלת כבר שנתיים מכאבי בטן לא היסטריים, אבל כאבים. בחודש האחרון התווספו שלשולים. סבלה גם מהאטה בצמיחה בשנתיים האחרונות. ברזל נמוך מאוד (המוגלובין 10.4 ופריטין 3). כל בדיקות הצואה היו תקינות. אתמול בערב הגיעו תוצאות של בדיקת דם שהראו Endomysial Ab חיובי במהול 1:160 (משמעות קלינית החל מטיטר 1/5) וגם TransGlutaminase (IgA Ab גדול מ-100 U/ml. לא הייתה בעיה בImmunoglobullin A (תקין - 131). הרופא טוען שזה מספיק כדי לאבחן צליאק, ושצריך לעבור לדיאטה ללא גלוטן במיידי. ואני שואלת אתכם: האמנם? מדוע הוא מוותר על ביופסיה (שאותי זה משמח אבל אולי זו טעות)? אני לא רוצה לעבור לדיאטה נ"ג עד שאדע בוודאות שלא צריך ביופסיה, כי אין לי כל כוונה להתחיל בדיאטה ולהחזיר אח"כ לתזונה רגילה וכו'. אשמח לתשובה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון צליאק לילדה בת 9

הוספת תגובה

• צליאק

פרופ` יורם בוינובר
    04/03/2008

לצערי אני חולק על רופאך. ההוכחה לצליאק לאחר הבדיקות שביצעת היא על ידי ביופסיה של מעי דק. רק לאחר קבלת תוצאות הביופסיה הייתי מתחיל בדיאטה. אלו ההנחיות המקובלות כיום לאיבחון צליאק בילדים ומבוגרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה+עוד שאלות

קשקשנית
    05/03/2008

תודה על תשובתך. דיברתי עם גסטרו' ילדים וקבעתי תור מהיר בתקווה להביא לסיום מהיר של האבחון. יש לי כמה שאלות חשובות: האם אחרי דיאטה ללא גלוטן אמורה הילדה להשיג את הגדילה שהואטה מאוד בשנתיים האחרונות? האם בינתיים עליה להמשיך בכדורי ברזל שקיבלה בגלל האנמיה? האם לחכות עם הדיאטה עד תוצאות הביופסיה או שאפשר להתחיל מיד לאחר קיומה? האם בביופסיה מסתכלים גם על קיבה ועל דברים נוספים? מאין לוקחים את הביופסיה? ואחרונה חביבה: האם כדאי לבני משפחה אחרים להיבדק גם אם אינם סובלים מהתסמינים (עד היום לא היו ידועים מקרים של צליאק במשפחה)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבור בולט ובטן נפוחה
    מיכל
    03/03/2008

ד"ר שלום רב,
    בתי חלתה לפני כשבועיים בוירוס של שלשולים והקאות. כמה ימים קודם לתחילת המחלה ,שמתי לב כי הבטן שלה יותר בולטת מהרגיל וגם הטבור (פופיק) בולט החוצה כאשר היא עומדת. במצב שכיבה-הפופיק שקוע.
    אציין כי היא בקרוב בת 3 ומאז ומתמיד הפופיק היה שקוע ולא בולט וגם הבטן לא היתה כ"כ נפוחה.
    מה גורם לכך? הוירוס כבר כבר, הילדה חזרה לגן (אחרי שהורידה כ 1.5 ק"ג ממשקלה..)
    אבל הפופיק בולט והבטן נפוחה....
    האם מצריך בדיקה? של מי?

תודה לך
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    טבור בולט ובטן נפוחה

הוספת תגובה

• בטן

פרופ` יורם בוינובר
    03/03/2008

לדעתי הרופא המטפל צריך לבדקה ולהתרשם האם מדובר במצב לאחר מחלה זיהומית או דבר אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיס ,מעי רגיז וגסטריטיס
    נערה
    01/03/2008

שלום ד"ר\ פרפ' נכבד\ת!
    אני סובלת מקוליטיס כרונית ,שאובחנה על ידי רופא גסטרואנטרולוג בבדיקת קולונוסקופיה פולשנית
    רגילה ,לאחר מכן נמצאה בביופסיות דלקת המעי הגס ,דלקת כרונית.
    הרופא נתן לי פנטסה למשך חודש, בהתחלה עזר לי ,ואחר כך כבר לא .
    לאחר שלושה חודשים או חודשיים הוא נתן לי בודזון לשישה שבועות ועכשיו עוד מעט אני מסיימת אותו,
    אבל אני עדיין מרגישה נורא ביותר
    כל בוקר יש לי כאבי בטן יציאות רכות\ שלשולים וכאילו לא עוזר כלום ...
    וגם אבחן תסמונת המעי הרגיז ,אבל הוא אמר שהוא לא בטוח ממש.
    ובכל מקרה ניסה לתת לי תרופות למעי רגיז כמו קולוטאל ואלטרולאט ,שרק החמירו את הרגשתי
    גרמו לי לשלשולים שלוש פעמים ביום .... התקשרתי לרופא והוא אמר לי להפסיק לקחת.
    וגם הוא אבחן אצלי על ידי גסטרוסקופיה גסטריטיס כרונית דיפוזית חריפה ,הוא נתן לי לוסק ואחר כך לנטון שלא ממש הועילו לי.
    גם ניסה פרוביוטיקה ,שלא עשתה כלום .
    התייעצתי עם עוד רופא גסטרואנטרולוג, והוא טען ,שלא יכול להיות שלאדם אחד יש גם קוליטיס וגם מעי רגיז ,והציע לי לעשות שוב קולונוסקופיה ,כדי לודא אם יש חשד לקוליטיס כמו בבדיקה הראשונה.
    אבל אני לא רוצה שוב ,זו בדיקה קשה ביותר.
    מה עושים? האם אפשרי הדבר שלבן אדם אחד יש גם קוליטיס וגם מעי רגיז?
    וגם שכחתי לציין שגם יש לי צרבות אחרי כל אוכל ,ובחילות והרגשה מוזרה של כזה גירוי לא טוב בקיבה והרגשה של רעב כל היום וקרקוריי בטן מוזרים גם אחרי ארוחה מספקת, גם אין לי תיאבון שכחתי לציין
    ואני מאוד מעריכה את הרופא שלי ,שיהיה בריא, אבל לא נעים לי כאילו לפקפק בוכשאני מתערבת בהחלטותיו...
    אז מה עושים ?
    יום טוב וכול טוב.

הוספת תגובה

• קוליטיס

פרופ` יורם בוינובר
    03/03/2008

כן זה אפשרי שיהיה מעי רגיז ומחלת מעי דלקתית כרונית כמו שלך. עם זאת לפי הממצאים שציינת עד כה נראה שמחלתך הראשונית אינה בשליטה מליאה. הממצא בקיבה יכול לרמוז על שינוי האבחנה למחלת קרוהן. את צריכה המשך ברור אצל הגסטרואנטרולוג שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב!

נערה
    04/03/2008

אבל הרופא גסטרואנטרולוג הוא טוען שאין לי קרוהן ,כי הוא בדק זאת על ידי סי טי פרוטוקול קרוהן וגם קולונוסקופיה.
    אבל האם יכול להיות שדבר כזה שקרוי כרוני, אף פעם לא יעבור לי אחרי כל התרופות שלקחת כבר?
    {לוסק, לנטון,קולוטאל,פנטסה,בודסוןואלטרולאט}
    ועוד שאלה איך יכול להיות מצב כזה שאובחנה אצלי תסמונת המי הרגיז ,ובכל זאת כשאני לוקחת תרופות למעי רגיז הן רק מחמירות את הרגשתי? האם אפשרי הדבר?

בתודה מראש על תגובתך.
    יום טוב לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן לתינוקת
    מירב
    26/02/2008

שלום ,
    בתי התינוקת בת 7 חודשים. הנקתי אותה הנקה מלאה עד גיל 5 חודשים ולאחר מכן שילבתי הנקה + תמ"ל חלבי. היום היא ניזונה רק מתמ"ל סימילאק וארוחה אחת ביום של מרק ירקות.
    היא סובלת מיום היוולדה מכאבי בטן נוראיים עד היום !!! כנראה הקוליק הידוע ,
    מן התכווצויות עזות בבטן כמו צירים הגורמים להתקשות הבטן ומלוות בבכי של כאב קורע לב וזריקת הגוף לאחור. הבכי תמיד מתחיל אחרי שעתיים ממועד הארוחה ונמשך כשעה .
    הרופא שבדק אותה הציע לנו לעבור לפורמולה פרג'סטימיל למשך שבוע ולבדוק האם יש הקלה . ניסיתי והיא דחתה את זה , אני טעמתי וממש נגעלתי , ניסיתי כמה פעמים אך היא סרבה בכל תוקף .
    גם בזמן ההנקה היא סבלה מאוד מאוד מכאבי הבטן, וגם אחרי אכילת המוצקים (מרק) היא סובלת. היא לא סובלת מעצירות, לא מקיאה ולא משלשלת ולא פולטת.
    ניסתי את הפורמולה ללא לקטוז וגם את תחליף הסויה ועדיין אותו בכי של כאב.
    מה דעתך ? אני די מיואשת מהבכי הנוראי של כאבי הבטן ,
    הייתי מעוניינת לעשות לה בדיקות דם יותר רציוניות של גסטרו או אולטראסאונד בטן .
    מחכה לתשובתך .

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן לתינוקת

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר בתיה וייס
    27/02/2008

אכן צריך להבדק ולהתייעץ עם רופא ילדים ובהמשך גסטור'. כדאי לראות התקף של הילדה ולבדוק אותה בזמן זה. לאי שקט סיבות שונות וצריך אבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בילבול מוחלט בתשובה לצליאק
    אורלי
    26/02/2008

שלום, בני בן ה- 3 ו- 11 חודשים בבירור לצליאק. בני התנפח בצורה מאוד קשה בכל חלקי הגוף שהצריך אישפוז. כיום לאחר בירור בביה"ח הוא לוקח תרופה יום יום היסטזין. הרופא ביקש שנעשה לו בדיקות דם לצליאק כי בעבר חשדו שיש לו צליאק מאוד קטן לגילו סידן בדם, אבנים בכליות והמוגלובין נמוך+פירטין נמוך. נלקחה ביופסיה לצילאק בגיל שנה ויצא תקין. היות שנאמר לנו שזה לא אמין בגיל כזה ביקשו מאיתנו לעשות שוב בדיקות דם לצליאק. ANTI GLIADIN יצא חיובי חלש 30 ובפעם השניה שעשינו יצא בידקה של ANTI DGP חיובי 50 יש לציין שה- TTG יוצא שלילי, נאמר לנו שה- DGP בדיקה חדישה ואמינה וזה חיובי. עשינו ביופסיה לפני חודש ויצא תקין. הרופאה רשמה שיתכן שזהו צליאק סמוי ואו שנלקח ממקום תקין. התשובה ממש לא סיפקה אותנו. המליצו לנו לעשות דיאטה של מספר חודשים ואז לראות האם הערכים יורדים ואם כן יכול להיות שבאמת מדובר בצליאק סמוי יש לציין שהילד עדיין קטן לגילו וחוץ מההתנפחויות וכאבים שהוא סובל בבכי מהרגל אנו לא רואים שום תופעה(צליאק בעלת ה- 1000 הפרצופים). מה דעתך האם באמת כדאי לעשות דיאטה של מספר חודשים ואז לראות אם הערכים יורדים ? או מה הצעתך בנושא.
    מצטערת מאוד על השאלה הארוכה אבל אני מבולבלת בטירוף אודה לתשובתך המהירה. תודה

הוספת תגובה

• צליאק

ד''ר בתיה וייס
    27/02/2008

הבדיקה הסרולוגית אנטי גיאדין היא פחות ספציפית. אנטי DGP אכן בדיקה חדשה ויתכן שחיובית לפני TTG. אולם עדיין הבדיקה הקובעת היא הביופסיה- שהיתה פעמיים תקינה. חשוב לדעת האם נלקחו מספר ביופסיות או רק אחת. במידה ולא נלקחו מספר ביופסיות יש לחזור על הבדיקה. אני לא ממליצה על דיאטה במקרה זה. יש להרחיב את הבירור של קומה נמוכה אנמיה ואבני כליה (יעוץ נפרולוגי) לככונים אבחנתיים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך לצליאק

אורלי
    27/02/2008

כיום אין אבנים בכליות לאחר דיאטה של אוקסולט הכל הסתדר.

לא כל כך הבנתי מזה מספר ביופסיות לא נאמר לנו כלום נאמר לנו שיתכן ונלקח ביופסיה ממקום תקין. כך היתה תשובתה של הרופאה וגם רשמה שיתכן ומדובר בצליאק סמוי.

הרופא המטפל בנו בביה"ח וולפסון רופא לאלרגיות המליץ לנו לעשות דיאטה של 3 חודשים ואז לראות אם הערכים יורדים. אל תשכחי שציינתי שהילד כרגע בטיפול יום יומי של היסטזין להתנפחויות שלו. אם הבדיקה של ה- ANTI DGP נחשבת רגישה ואמינה אז אולי באמת מדובר בצליאק סמוי ואולי כן שווה לעשות דיאטה של 3 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק

דר' בתיה וייס
    28/02/2008

נהוג לקחת מס' ביופסיות כדי להפחית את הסיכוי שהביופסיה תלקח ממקום תקין.
    בדיקת ה- DGP חדשה יחסית ואינה מבוססת עדיין כיתר הבדיקות. בכל מקרה האבחנה הסופית נקבעת על ידי הביופסיה.
    במצב המתואר אין אינדיקציה להתחיל דיאטה ללא גלוטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה