מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפל מושב אבלה על הפין של הילדליקה09/12/2015
שלום דר
בוקר טוב
אני אמא של ילד בן 3.5.
לפני חצי שעה נפל לו המכסה אסלה על הפין, ישר נהיה לו פס בורדו נפוח וקצה הפין מאד אדום
שמתי תראומיל.. בדקתי עכשיו ויש קצת שיפור אבל עדיין מאד אדום ויש פס בורדו
האם יש משהו לעשות? האם הפין יכול להשבר או שהצורה שלו תשתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפל מושב אבלה על הפין של הילד - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר15/12/2015ליקה שלום,
לרוב הילדים שמקבלים מכה באזור הריפוי מצוין, ללא סימנים וללא נזק עתידי.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטןאורית08/12/2015
קצת מודאגת בני בן 12 שנים עם פין שקוע (שמנמן) בבוקר יש לו זיקפה ונראה שזה בסדר...מה הגיל שבו מתחיל לצאת ולגדול הפין? לקחתי אותו בעבר לאורולוג שבדק ואמר שהכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין קטן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר15/12/2015אורית שלום,
התבגרות מינית תלויה בגנטיקה והשפעות סביבתיות.
יש להמתין בסבלנות
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין חבוילי06/12/2015
התינוק שלי בן שנה וחודשיים. מלידה יש לו פעם חבוי אני מוציאה את הפין יום יום ומנקה בכדי שלא ילדים. האם זה נפוץ? הוא לא שמן ממוצע. מה חוות דעתך בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין חבוי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר15/12/2015לי שלום,
התופעה שכיחה מאד. את נוהגת נכון- רחצה יומית ושימון עד שיצא לבד, לעיתים לוקח מספר שנים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9אמא03/12/2015
בני בן ה 9 מתלונן לאחרונה על כאבים באיבר הפין , אין זכר לפצע .
עפ"י בדיקת שתן נראה שיש לו עקבות דם בשתן.
הרופא טוען שהוא לא שותה מספיק לכן יש לו כאבים ודם בשתן.
האם מצריך בירור נוסף?
יש לציין כי בשיחה עם אביו הוא שולל כל מגע , משחק באיבר מינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 9 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר05/12/2015שלום רב,
הייתי ממליץ לשלוח אותו ל US דרכי שתן על מנת לחפש אבן או ממצא אחר שגורם לכך
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל פיןגל01/12/2015
שאלה
בני עבר לפני שלוש שנים ניתוח לתיקון פיסטולה בעקבות תיקון היפוספדיאס(כיום בן 12 טרם התחיל את גיל ההתבגרות כלל)
האם לדעתך האורולוג המנתח (דר בן חיים) היה חושב כי הפין של בני קטן מאוד ( מיקרופינס) זה היה עולה גם בניתוח שנה וגם לפני שלוש שנים על ידי האורולוג? האם זה משהו שרואים מיד בינקות והיו אומרים לנו או שאני סתם אמא היסטרית שצריכה לתת לבנה להתבגר בקצב שלו ? ( יש לציין שהוא מעט שמנמן באזור הבטן התחתונה)
תודה אשמח להרגעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל פין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר05/12/2015גל שלום,
בשאלה לגודל פין ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג ילדים.
ככלל הפין מתחיל לגדול בצורה משמעותית רק בתחילת ההתבגרות המינית.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט לאחר ניתוח פסימוזיסדרור30/11/2015
שלום. בני בן שנתיים עבר ניתוח פימוזיס לפני כ-3 חודשים. לאחר הניתוח לא נראתה זיקפה ספונטנית כבעבר, ויש צורך מדי יום לנקות את שיפול העור, האם המצב תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט לאחר ניתוח פסימוזיס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר15/12/2015דרור שלום,
קשה לענות על השאלה מבלי לבדוק את בינך.
הפשלת עורלה אינה פוגעת בזיקפה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעייןmaayan30/11/2015
שלום לך! בתגובה לשאלתי הראשונית בעניין צריבה בכיפה של הפין (שנה וחצי לאחר מיאטוטומיה) אמרת שסביר להניח שהצריבה הינה ממגע רירית השופכה בתחתון' תוכל להסביר לי מה זו התופעה הזו?
אזכיר שהתסמינים הם תלונות לא תכופות ולאו דווקא במתן שתן, על צריבה בכיפה של הפין (תמיד מצביע על החור), בדיקת שתן ותרבית תקינות, בדיקת אורולוג תקינה וכן אולטרסאונד דרכי השתן וכליות תקין ב''ה. האם עדיין השערתך מתאימה למצב? ואם כן האם להניח לצריבה לחלוף מאליה? אציין ששמתי לב כי בתקופה הזו של התלונות בקושי ראיתי זיקפה אצל בני (לפני כן זה מאוד סיקרן אותו וכן ראיתי זקפות).... האם קשור לדעתך? תודה רבה מראש! מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר05/12/2015מעין שלום
זיקפה קשורה בכאב בפין כולו.
רירית הפיה כמו הנרתיק רגישה מאד ולכן חיכוך בתחתון, גרוד וכו עלולים לגרום לכאב באזור
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחצייולי29/11/2015
היי יש לי ילדה בת שנה וחצי לאחרטנה אני רואה שהיא מרבה להתעסק באיבר המין שלה במקלחת בנוסף כאשר אני מסבנת אותה שם היא בוכה האם יש סיבה לבדוק את זה? אולי מפריע לה משהו שם? אולי לא צריך לסבן שם בכלל ולא לנגב שם בכלל? נראה לי שאם היה מדובר בדלקת היא בטח היתה בוכה בכל מתן שתן לא??
תודה מראש על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחצי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר30/11/2015שלום רב,
לא מומלץ לסבן באזור הנרתיק/שפתיים פנימיות, אלא במים בלבד.
ניתן לפנות לרופא הילדים לייעוץ
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאטוטומי לאחר תיקון היפוספדיאסאבא29/11/2015
היי , בני בן השנתים ןחצי עבר בגיל שנה ניתוח היפוספדיאס , בגיל שנתים עבר ניתוח לתיקון היפוספדיאס לאחר שהראשון לא הצליח ונפתח. לאחר ניתוח התיקון השני האיזור היה נפוח ומתן השתן היה בטיפות בלבד והילד סבל מכאבים חמורים והיה עם אנטיביטוקה לסירוגין חןדש ימים, לאחר חודשיים מהניתוח הוחלט לבצע לו ניתוח מיאטוטומי לאחר שהתברר שהפתח נסגר וצריך הליך כירורגי. כיום כשבועיים לאחר ניתוח המיאטוטומי שוב הילד סובל מכאבים עזים לאחר ששבוע הכל היה בסדר והיה מתן שתן עם זרם. כיום שמנו לב שהשתן שוב בטיפות והכאבים חזקים כאשר הוא מנסה להשתין. יש לציין שעד היום אנו מחדירים סינטומיצין לפתח הפין פעמים ביום כמו שאמרו לנו. אנו הורים צעירים ואובדי עצות עם תינוק שעבר 3 ניתןחים כבר עד גיל שנתים והלחץ גדול מנשוא. תודה
השאלה אם יש דרך לברר מה זה באולטראסאונד אם אם החור נסתם שוב אם מצריך הליך כירורגי או אפשר להכניס קטטר לכמה ימים. נשמח לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאטוטומי לאחר תיקון היפוספדיאס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר30/11/2015שלום רב,
אם התינוק מתקשה להטיל שתן וזרם השתן דק או קטוע יש לפנות לאורולוג ילדים. אם כמויות השתן קטנות ויש רושם שאינו מתרוקן יש לפנות לחדר מיון
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בבקשהאמא מודאגת23/11/2015
שלום דוקטור,
כותבת פה מיאוש בתקווה לקבל מענה.
בני בן 2.2. בגיל שנה עבר ניתוח לתיקון היפוספדיאס, הניתוח לא הצליח, החור נפתח בחזרה.
בגיל שנתיים עבר ניתוח נוסף. במשך חודשיים שלאחר הניתוח הילד סבל מזיהומים חוזרים באיבר המין. האזור היה מאוד נפוח למטה ורק אנטיביוטיקה הצליחה לפתור את זה. כל התקופה הנ"ל הילד סבל מכאבים במתן שתן (למעט הזמנים שהיה מקבל אנטיביוטיקה). חודישים נוראיים עברו עלינו עד שהמנתח החליט שפתח השופכה צר ויש להגדילו.
ביום שלישי שעבר עברנו ניתוח נוסף להגדלת הפתח.(ניתוח 3 )
הפתח עצמו נראה בסדר (פותחים אותו פעמיים ביום ומורחים סינטומצין), האזור נפוח ממש מעט ונראה תקין. אך עדיין הילד סובל לעיתים קרובות במתן שתן ממש צורח מכאבים, הגענו למצב שהוא מתאפק ימים שלמים כדי שלא יכאב לו.
מה עלינו לעשות? ממה יכולה להיות הבעיה? הילד חודשיים שלמים סובל במלוא מובן המילה, הוא בטראומה ובקושי נותן להחליף לו טיטול אפילו.
אשמח להכוונה, ייעוץ או כל דבר שהוא
חשוב לי לציין שהמנתח שניתח את בני על פניו נראה מקצועי אך היחסי אנוש שלו שואפים לאפס ואין לנו עם מי לדבר, יומיים אחרי הניתוח האחרון הגענו אליו שיראה איך נראה מכייון שהייתה נפיחות וגם ככה אנחנו כבר בטראומה אז נאמר לנו שהוא לא פסיכולוג והוא לא צריך להרגיע אותנו. ברגע זה הבנו שאת הסיפור איתו סיימנו
נ.ב
ניסיתי לקבוע אלייך תור באופן פרטי אך התור הקרוב הוא בעוד חודש, חודש זה יותר מדי זמן במקרה שלנו לצערי :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת
שמואל24/11/2015אני יכול להמליץ לך על פרופסור בוריס צ'רטין, מנהל מחלקת אורולוגיה ילדים בשערי צדק בירושלים, חוץ מהיותו מומחה ענק בתחום הוא גם בן אדם מקסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה בבקשה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר28/11/2015שלום רב,
אם בנך עדיין סובל, הייתי מציע לפנות למיון ילדים בבית חולים בו יש מענה של אורולוג ילדים, עד שתמצאו תור.
רפואה שלמה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתח שופכה צראמא מודאגת22/11/2015
לבני יש פתח שופכה צר. הייתי אצל שני אורולוגים של קופת החולים שלנו שאמרו שצריך לנתח . באתי אלייך לייעוץ באופן פרטי ומאוד נרגעתי שאמרת לי שאין שום בעיה להישאר עם הפתח הצר ושזה לא יכול לגרום לנזקים חוץ מאיכות חיים של הילד. דבר שהפריע לי אחרי שהלכתי זה שלא שאלתי האם זה יכול להשפיע על הפריון בעתיד. וכמו כן מדוע ישנם רופאים שאומרים שבמידה ולא מטפלים זה יכול להרוס את הכליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתח שופכה צר
אמא מודאגת23/11/2015לאחר שהיינו אצלך(באופן פרטי) אני מרגישה שבכל זאת לא שאלתי את כל מה שהייתי צריכה לשאול.אשמח אם תענה לי לפחות כאן באתר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנהשני20/11/2015
היי
תינוק בן חצי שנה כשנולד זרם הפיפי היה לכיוון שלו ממש לכיוון הפנים...כרגע זרם הפיפי נוטה לצד שמאל אבל גם לכיוון הבטן...רופאת משחה בדקה ואמרה שהפין ניראה תקין ולא עקום וכך גם הפתח...האם דורש טיפול או משהו שיסתדר עם הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חצי שנה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר28/11/2015שני שלום,
הייתי מציע להמתין בסבלנות עד שייגמל. אם לאחר גמילתו מתקשה בכיוון השתן לאסלה- פנו לאורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי מצב קורדישמואל15/11/2015
מראה פין תקין, פתח השופכה במקום, ללא שום אבחנה מיוחדת בשחרור מבית החולים, רק בלחיצה לכוון האשכים, ישנו הפרש בין חלק הגחון לחלק הגב. החלק התחתון שבכוון האשכים קצר יחסית לחלק העליון שבכוון הבטן.
האם יש חשד לקורדי? לדברי המוהל זה תקין ויסתדר ע"י הברית בחיתוך אלכסוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי מצב קורדי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר28/11/2015שלום רב,
עקמת של הפין ניתנת להערכה רק בעת שהפין בזיקפה ולכן על מנת לקבל עצה מקצועית, תמיד פנו לאורולוג ילדים עם תמונות של הפין זקוף.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורח פיפיטליה15/11/2015
הבת שלי בת 7 בורח לה פיפי כל לילה במהלך היום יבש.ישנה חזק בלילה. מה עושים ?למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורח פיפי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר28/11/2015טליה שלום,
אם ההרטבה מפריעה לביתך מציע לפנות למרפאה ייעודית שמטפלת בכך ומנוהלת על ידי רופא, בה ניתן לטפל במגוון אפשרויות, כולל תרופות במידת הצורך.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווח גודלאמי10/11/2015
שלום לך
הפין של בני בן חצי שנה שקוע, שהוא עם רגליים מוצמדות כל הפין נכנס לתוך העורלה ונעלם. (כמו פופיק) בפישוק הפין נראה יותר. אני דואגת כל הזמן להפשיל את העור ולמרות .. לדעתי המוהל השאיר יותר מידי עורלה
הבנתי מהפורום שלרוב זה מסתדר בילדות מוקדמת,?על איזה גיל
מדובר?
בנוסף מעוניינת לדעת מה טווח הגודל התקין לפין לתינוק בן 6 חודשים
שאני מפשקת לו א הרגליים ומשטיחה את השומן אני רואה פין בגודל של כ-2סמ
האם כך מודדים?
בברכת יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח גודל - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/11/2015אמי שלום,
להערכה מקצועית יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים או אורולוג ילדים.
הפין גדל בצורה משמעותית רק בגיל ההתבגרות ולעיתים רק אז זה מסתדר.
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)