מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היצרות פתח השופכהאמא ואבא13/09/2013
בביקור רופאה בטיפת חלב נמצא אצל הבן שלנו בן ה-1.5 פתח שופכה צר.
הלכנו לאורולוג שאמר שהבעיה היא שזה יכול לגרום ללחץ במתן השתן ולדלקות ולכן הוא הפנה אותנו לביצוע מיטוטומי- חיתוך פיית השופכה ובממצאים כתב מאטוס נקודתי. שלחנו את ההפניה ומחכים לתור מביה"ח.
1. האם חיתוך והרחבת פיית השופכה זה אותו הליך?
2. האם כדאי לחכות עד לגיל הגמילה אם אכן לא נראה שהילד סובל?
3. מה הסיכון שעד אז תיווצר דלקת בדרכי השתן כתוצאה מעומס השתן?
תודה מראש,
אמא ואבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות פתח השופכה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר14/09/2013שלום רב,
נדיר ביותר שפתח מוצר שלא נוצר בעקבות דלקת או ניתוח הינו צר כל כך שדרוש לטפל בכך אחרת יגרם נזק.
לרוב אכן מחכים לגיל גמילה כדי להעריך הצורך בפעולה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פייופלאסטי PyeloplastyAdi10/09/2013
שלום רב
בני כיום בן חצי שנה, עבר בהיותט בן 6 שבועות ניתוח פייופלאסטי (Pyeeloplasty) בכילייה ימנית. כמו כן הוכנס סטנט (Stent).
לפני הניתוח עברנו פעמיים בדיקה בו מחדירים יוד לבדיקת תיפקוד כילייה (neuclear madicine).
מאז הניתוח ועד היום עשינו כשלושה אולטראסאונד. באולטרסאונד כשבועיים לאחרהניתוח ניתן היה לראות שיפור, כלומר יותר בשר בכילייה ופחות נוזלים. בשני האולטרא סאונד הנוספים השינוי פחות בולט. הרופא אמר שניקוז הנוזלים וגדילת הבשר צפויים להימשך זמן רב, עד גיל שנתיים.
אציין כי הוצאת הסטנט תערך בשבוע הבא.
האם תוכל לייעץ מתי ייראה שיפור ניכר בכילייה? האם זה תהליך ארוך ככ?
אני מבינה שיש להימנע מneuclear madicine עם יוד מאחר וזה רדיואקטיבי, כמה פעמים ניתן לעשות זאת בטווח של שנה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פייופלאסטי Pyeloplasty - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/09/2013עדי שלום,
מאד קשה לענות על שאלותייך מבלי לראות את הצילומים והמיפוי. ישנן כליות שלעולם ישארו מורחבות וישנן כאלה שההרחבה תקטן. לכן חשובה המגמה ולא רק מידת ההרחבה או התפקוד הכלייתי.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ בזמן מתן שתןליקה09/09/2013
ביתי בת כמעט 4 חודשים, מהלידה מתאמצת כשעושה פיפי , ממש כמעט כמו מתי שעושה קקי. בהתחלה לא התייחסתי לזה, כי זה לא שהיא בוכה מכאב, אבל גם
היה לה הידבקות של שפתיים פנימיות וחשבתי אולי זה קשור, זה טופל ועכשיו הכל נראה פתוח ותקין, אך התופעה ממשיכה. היא גם ישנה פחות טוב בגלל שהיא מתעוררת כידי להשתין(כך נראה לי).
מה עלי לעשות, כי רופא הילדים טוען שזה נורמלי, אני נוטה לא להסכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ בזמן מתן שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/09/2013ליקה שלום,
התרשמותך חשובה.
מציע להשלים US דרכי שתן ולפנות לאורולוג ילדים לבדיקה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 עם טפטופי שתןאור08/09/2013
שלום רב ד"ר. בתי בת 3 גמולה מזה שנה מחיתולים (ביום בלבד). לאורך כל התקופה עד היום התחתונים שלה לא נשארים יבשים. לא מדובר בבריחה של שתן ממש אלא ב"טיפטופים" של שתן. כאילו לא מצליחה להתאפק בשניות הראשונות ובורח לה מעט שתן. כמו כן היא מטילה שתן כל רבע שעה לערך. באופן קבוע. אנחנו כל יום, כל היום סביב השירותים והחלפת תחתונים.
שאלתי היא- האם כדאי לקחת לאורולוג לבדיקה? מה יכולה להיות הבעיה? זכור לי כי בעבר אמרה לי רופאה בטיפת חלב שפתח השתן שלה לא פתוח לגמרי ולא סגור לגמרי אבל היא לא הרחיבה...
חשוב לי לציין שכל ההתפתחות השפתית והמוטורית של בתי תקינות לחלוטין.
אשמח אם תסביר לי למה התכוונה. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 עם טפטופי שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/09/2013אור שלום.
נראה שדרוש ברור. יתכנו מספר אפשרויות החל בשופכן שלא מתנקז למקומו וכלה בהרגלי השתנה לקויים. הייתי ממליץ להשלים בדיקת שתן, ו US דרכי שתן כולל שארית שתן ולבקר אצל אורולוג ילדים עם הנ"ל.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשכיםאמא06/09/2013
לבני בן ה- 13 יש כאבים באשכים שעוברים וחוזרים.
אני רוצה לציין כי בשבועות האחרונים בני הרים דברים כבדים כאשר עברנו דירה.
שאלתי היא: מה יכול לגרום לכאבים אלו?
האם יש קשר למשא הכבד שבני הרים?
בתודה וברכת שנה טובה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באשכים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/09/2013שלום רב,
ראשית דבר, יכול להיות שמדובר בבקע בעקבות מאמץ, ישנן אפשרויות רבות נוספות ולעיתים איננו מוצאים את הסיבה. הסיבה המסוכנת ביותר שדורשת טיפול דחוף היא תסביב אשך, לפיכך יש להגיע לבדיקה בחדר מיון באם יש כאב פתאומי וחזק שאינו חולף כעבור חצי שעה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מדאיגות של אולטרסאונד כליותענה03/09/2013
שלום רב!
בתי התינוקת בת 9 חודשים סבלה מדלקת בדרכי השתן ולאחר תום הטיפול האנטיביוטי הופנתה לאולטרסאונד כליות. בבדיקה נמצאה כליה ימנית באורך 5.1 ס"מ ללא הידרונפרוזה. לעומת זאת, לגבי כליה שמאלית מצויין אורך 5.6 ס"מ עם הרחבה גסה של מערכת המאספת, כולל אורטר המקורב ורוחב אגן כליה 1.8 ס"מ. אין עדות לתהליך ציסטי או סולידי בכליות.
מה משמעות הממצאים אלה? מה כדאי לבדוק? על מה זה מעיד?
במהלך ההריון באחת הבדיקות נצפתה הרחבת כליה, אך ביתר הבדיקות התוצאות היו תקינות ובגדר הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מדאיגות של אולטרסאונד כליות - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/09/2013ענה שלום\
הפתולוגיות השכיחות הן רפלוקס- מעבר שתן מהכיס לכליה או חסימה של שופכן בכניסה לכיס. במקרים מעין אלה נהוג לבצע ציסטוגרפיה על מנת לברר רפלוקס ו/או מיפוי כליות לברר חסימה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אשך תמירשרון03/09/2013
שלום רב, בני נותח ניתוח אשך תמיר בגיל שנה. לאחר הניתוח ניתן לראות שבמיוחד האשך שנותח וגם קצת זה שלידו נראים לעיתים נפוחים וסגולים ולעיתים לא נפוחים בצבע תקין הדבר קורה לסרוגין. מה משפיע על כך? האם זה תקין?
האם בגלל הניתוח יש לבצע בעתיד מעקב אחר גידולים סרטניים באשך?
האם בעתיד במהלך קיום יחסי מין האשך שנותח עלול לגרום לכאבים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אשך תמיר - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/09/2013שרון שלום,
יתכן לבנך יש בקע ולכן ראוי להבדק.
הסיכוי לפתח גידול באשך נמוך מאד גם בילדים עם אשך תמיר. נוהגים לבדוק אחת לשנה-שנתיים. לא צפוייים כאבים בזמן יחסי מין.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות פתח השופכהאמא ואבא31/08/2013
בביקור רופאה בטיפת חלב נמצא אצל הבן שלנו בן ה-1.5 פתח שופכה צר.
הלכנו לאורולוג שאמר שהבעיה היא שזה יכול לגרום ללחץ במתן השתן ולדלקות ולכן הוא הפנה אותנו לביצוע מיטוטומי- חיתוך פיית השופכה ובממצאים כתב מאטוס נקודתי. שלחנו את ההפניה ומחכים לתור מביה"ח.
1. האם חיתוך והרחבת פיית השופכה זה אותו הליך?
2. האם כדאי לחכות עד לגיל הגמילה אם אכן לא נראה שהילד סובל?
3. מה הסיכון שעד אז תיווצר דלקת בדרכי השתן כתוצאה מעומס השתן?
תודה מראש,
אמא ואבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות פתח השופכה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר02/10/2013שלום רב,
נדיר ביותר שאנו פותחים פיה מוצרת בגיל כזה. ב 8 השנים שחלפו זכור לי מקרה אחד כזה מתוך מאות רבות של ילדים. אנו נוהגים לבדוק את הילד ואם אין היצרות קשה מאד לחכות עד גיל גמילה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהטלת שתן לפעוטחסוי26/08/2013
שלום רב, בני בן השלוש וחצי משתין בתדירות רגילה ולא תכופה, אך פעולת ההשתנה מלווה במאמץ גדול, כך שניתן לראות זרם שתן, הפסקה, שוב זרם וכך זה ממשיך, דבר שגורם להשתנה להיות ארוכה. גם אציין, שכשהוא מרגיש צורך להשתין קשה לו מאוד להתאפק. הוא טוען שלא כואב לו להשתין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהטלת שתן לפעוט - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר27/08/2013שלום רב,
יתכן שהדבר קשור בתקופת גמילה, אך בהחלט יתכן שמדובר בסיבות אחרות למשל היצרות בשופכה אחורית - אלה דורשות ברור בהקדם. ממליץ לפנות לאורולוג ילדים לצורך כך.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שבר פיןחסוי24/08/2013
האם ניתוח שבר פין חודש - חודשיים לאחר המקרה מאוחר מידי על מנת להציל את מצב הזקפה ולהחזיר את המצב לקדמותו זקפה נוקשה ויציבה לאורך זמן .. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שבר פין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר27/08/2013שלום רב,
אינני בקיא מספיק בתחום זה ממליץ לפנות לאורולוג מבוגרים שעוסק בתחום
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה מורחבא.19/08/2013
שלום רב,
בננו עבר בגיל חצי שני ניתוח פיאלופלסטיה ערב היצרות במעבר אגן שופכה כליה ימנית(הידרונפרוזיס).
כיום הוא בגיל 8 , בריא , תחת מעקב אולטרסאונד שנתי.
בכל השנים התוצאות היו די סטטיות , "אגן כליה מורחב ללא הרחבה של אורטרים דיסטליים",
אך בבדיקה האחרונה (2013) נכתב ש – "שלפוחית השתן בגדר הנורמה בצורה וקיבולת ובעלת דופנות סדירים,
אורטר דיסטלי מימין 0.6 ס"מ"
שאלותי,
[1] מה זה "אורטר דיסטלי" ומה משמעות הממצא "אורטר דיסטלי מימין 0.6 ס"מ" והאם זה מסמן על איזושהיא בעייה שכן בבדיקות הקודמות זה לא נצפה,
מהם הגורמים האפשריים לסמפטום זה ןמה עלינו לעשות ?
[2] שהת בדיקה | גודל כליה | הידקקות קורטקס | גודל אגן :
שנת 2010 : 9.8 ס"מ | 4 מ"מ | 2 ס"מ
שנת 2011 : 9.2 ס"מ | 5 מ"מ | 1.4 ס"מ
שנת 2013 : 9.9 ס"מ | 4 מ"מ | 1.8 ס"מ
מה המשמעות שגודל האגן קטן ןעולה במהלך השנים ? ( 2 -> 1.4 -< 1.8 ) האם זה צפוי ?
לתשובת אודה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כליה מורחב - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר20/08/2013שלום רב,
אורטר הוא שופכן- הצינור המחבר בין הכליה לבין כיס השתן.
שופכן לא אמור להיות מורחב. שופכן דיסטלי הכוונה בסמוך לכיס השתן. ההרחבה שצוינה קלה וכנראה חסרת משמעות.
יתכן שמרמזת על רפלוקס כלומר חזרת שתן לכליה ויתכנו סיבות נוספות, אך עם הרחבה קלה כל כך ובהעדר סימפטומים אחרים לא הייתי מבצע ברור נוסף מעבר למעקב US.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
א.20/08/2013תודה רבה !
ברשותך , תוכל לציין מהן הסיבות הנוספות העלולות לגרום להתרחבות
האורטר דיסטלי שאינן רפלוקס והאם הן קשורות ל הידרונפרוזיס ?
וכן , האם התנודתית של גודל האגן שציינתי עם השנים:
2 ס"מ (2010) -> 1.4 ס"מ (2011) -> 1.8 ס"מ (2013)
אופיינית ? מה זה בדיוק אומר ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילהנטלי18/08/2013
שלום רב,
אני אמורה ללדת בעוד כשלשה שבועות בן ראשון אחרי 2 בנות.
מתנגדת עקרונית לביצוע ברית מילה. וודאי וודאי אצל מוהל אבל גם בכלל, הפרוצידורה נראית לי טקסית , מיותרת, לא הכרחית.
מבחינה דתית חברתית ואסטטית, אין לי דילמה כלל.
קראתי מחקרים רפואיים העוסקים בנושא, והדעות חלוקות.
ברור לי שבמדינות עולם שלישי מוכות איידס ונטולות הגיינה, אולי יש לחיתוך העורלה ייתרון מסויים, אבל מה לגבי מדינה מערבית, נקייה ומסודרת?
האם נכון ששכיחות סרטן הפין גבוהה פי 15 בערלים?
האם קיימות בעיות מיוחדות קשות או קלות בטיפול בילד שאינו נימול? מבחינת שרותי הבריאות בישראל? מבחינת היידע והנסיון של הרופאים?
אשמח לקבל עצה בנושא, מההיבט הרפואי גרידא, ואפילו הפנייה למחקר רפואי, אם יש.
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה - תגובה
מבחינה רפואית, באם אין אנומליות של דרכי השתן, או דלקות שתן או פימוזיס, אין הוכחה בספרות העכשוית שחייבים במילה. סרטן הפין לא מתפתח בנימולים אך מדובר בגידול נדיר מאד.
אין הבדל מבחינת סיבוכים בין מוהל לרופא אם מדובר בשני בעלי מקצוע מורשים ומנוסים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהחיה15/08/2013
יש לי ילד בן 6 שמתלונן מדי פעם על כאבים במפשעה. מה עושים? אני לא רוצה ללכת סתם לרופא. איך יודעים אם אכן יש משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה - תגובה
יתכן שמדובר בבקע?
כדאי לפנות לרופא הילדים שיכול להפנותכם לרופא מקצועי אם יחשוב שהדבר נחוץ
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינה דיפידיהריקי08/08/2013
שלום יש לי בן 3.5 עבר ניתוח לליפומה מאז טרם נגמל מטיטולים עקב אי שליטה בסוגריים פנינו למספג רופאים וטרם נעננו למצב זה המליצו לנו לתת תרופה של נוביטרון לסידור השליטה בבואנו לקנות לא ציפנו שזה לא נוסה על הגיל של הילד אני פונה אלייך בבקשה אם תוכל להפנות אותי למומחה אפיל בנושא זה כדי שאמצא פיתרון לבעיה תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינה דיפידיה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר20/08/2013ריקי שלום,
איננו מפנים במקום זה.
ראוי לפנו לבי"ח עם נסיון במקרים כאלה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף עורלהמור04/08/2013
ערב טוב.
אני די בטוחה שיש לבני בן השנה עודף עורלה .
העור יורד כלפיי מטה .
השאלה שלי אצל מי ניתן לבדוק את זה? אורלוג או כירורג ילדים ?
ומה ההשלכות ?
תודה רבה על התשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף עורלה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר05/08/2013מור שלום,
בד"כ מדובר בהפרעה אסתטית גרידא.
לרוב אורולוג ילדים מתקן אם צריך אם כי יש גם כירורגים של ילדים עם נסיון בתחום זה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף עורלה
רונית12/11/2013היי מור, לבני יש את אותה בעיה ואשמח לדבר איתך באופן פרטי, אנא עדכני אותי אם את מעוניינת, רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)