מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריבה באיבר מין - בן 3אני25/02/2013
שלום רב,
בני בן 3 ומתלונן כבר שבועיים ויותר על "שורף לי בבולבול", לדבריו.
הוא אומר את זה בעיקר בזמן מקלחת, אבל לא רק.
כשהוא אומר זאת הוא מתעסק ע הכיפה של איבר מינו.
לקחנו אותו לפני שבועיים לרופא לבדיקת שתן אבל נאמר שזו לא דלקת ואולי חתך שלא רואים ולשים משחה כדי לרכך את המקום (שמים "ביפנטן" על הכיפה), אבל מאז עבר זמן והוא ממשיך להתלונן על הנושא.
חייבת לציין שחיצונית לא רואים כלום.
מה זה יכול להיות ? איך לטפל ? האם עדיף לא לשים סבון במקלחת על איבר המין ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה באיבר מין - בן 3 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר26/02/2013קרן שלום
יתכן שמדובר בגירוי של הסבון, או בגירוי של בגד עקב רגישות לאבקת כביסה למשל או לסוג בד התחתון. יתכן גם שהוא פוצע עצמו תוך כדי מגע באזור
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאטוס רחב מדי לאחר מיאטוטומי.יוגב21/02/2013
בני בן השלוש עבר מיאטוטומי לפני שבועיים ויש לי שלוש שאלות:
1. האם רוחב מיאטוס של 5 מ"מ כתוצאה מהניתוח, נחשב כרוחב תקין?
2. כשבני יגיע לגיל 18, רוחב הפייה יכפיל את עצמו? והאם זה לא עלול לגרום לזיהומים או בעיות אחרות?
3. כמה שנים כבר מבוצע ניתוח זה, והאם ישנם כבר אנשים שעברו את הניתוח בילדותם ויכולים להעיד שהניתוח לא הזיק להם.
בתודה מראש על המענה.
יוגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאטוס רחב מדי לאחר מיאטוטומי. - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר26/02/2013יוגב שלום,
המימדים שתיארת נראים תקינים והפיה לא תתרחב יותר מדי עם הגדילה וודאי שלא יגרמו בשל כך זיהומים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח אשך טמיריוני18/02/2013
שלום רב, בני בן 2 ושמונה חודשים ועבר ניתוח אשך טמיר(בצד ימין) לפני שלושה חודשים. אציין כי לפי המנתח צד שמאל הוא אשך נייד. בבדיקה שלאחר שלושה חודשים של הניתוח לקח למנתח הרבה מאוד זמן למצוא את האשך ולדבריו מצא אותו אך החזיק אותו ומיד כשעזב אותו הוא שוב נעלם. לא הייתי רגוע וביקשנו מרופא המשפחה U.S + דופלר. בתוצאה שהתקבלה נראה כי שני האשכים נמצאים למעלה בתחילת התעלה ולא למטה. העניין לא היה בעייתי עם היה מדובר לפני הניתוח, אך אנחנו נמצאים לאחר הניתוח. השאךצ שנותח לא היה אמור להיות מקבוע ולא לזוז מהמיקום? יתכן שהוא הפך לנייד ויחזור למקום בגיל מבוגר יותר? האם הניתוח נכשל? איך נדע האם עלינו לעבור ניתוח נוסף והאם הדבר אפשרי ולא מסוכן מאוד?
בתודה מראש על העזרה, אני מרגיש חוסר אונים וממש מפחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח אשך טמיר - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר04/03/2013שלום רב,
US אינו כלי לבדיקת אשכים אותם ניתן לבדוק בעזרת ידיים מנוסות של אורולוג ילדים ומכאן שאין לתשובת הUS משמעות קלינית
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר ניתוח היפוספאדיאסיוסי16/02/2013
לרופאים שלום!
אני בן 17 ועברתי ניתוח לתיקון היפוספאדיאס גלנולרי
שאלתי היא- כמה זמן לאחר הניתוח אני יכול לאונן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר ניתוח היפוספאדיאס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר04/03/2013שלום רב,
ראוי להתייעץ עם הרופא שניתח אותך
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה והידרוצלה בילדיםאמ14/02/2013
בני בן החמש וחצי צריך לעבור ניתוח הרניה +הידרוצלה. על ידי מי מומלץ לנתח כירורג ילדים או אורולוג ילדים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה והידרוצלה בילדים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר15/02/2013שלום רב,
זהו תחום חופף כלומר גם וגם
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונדשק10/02/2013
בתי בת שנתיים וחצי עברה אולטראסאונד שלפוחית שתן לאחר דלקת בשתן (הבדיקה נעשתה חודש וחצי אחרי הטיפןל)ויצא קיבולת קטנה עד בינונית-האם זה תקין בגיל זה?
דפנות מעט מעובים -מה זה אומר?
כליה ימנית 6.8ס"מ,פרנכימה תקינה ללא סימנים להפרעה אורומכנית.
כליה שמאלית 6.7ס"מ עם הדגשה מינימלית של מערכת מאספת אגן כליה ברוחב 0.4ס"מ בסריקה אורכית.
תודה אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/02/2013שלום רב,
בגיל זה קשה לקבוע מהי קיבולת קטנה בינונית ולכן צריך לפרש בזהירות ממצא זה. עיבוי דופני יכול לרמז על בעיה מסוימת בכיס השתן אך גם כאן הבדיקה אינה ספציפית ויכולה להיות תוצאת הדלקת בשתן למשל כמו גם מסיבות אחרות.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון לאחר ברית מילהענבל06/02/2013
שלום רב
בני בן 8 חודשים. בגיל שבוע נערכה לו ברית מילה אשר לא בוצעה טוב בכלל בלשון המעטה. העטרה ירדה כמעט לחלוטין (ואולי לחלוטין) אך לא ניתן לדעת בוודאות משום שיש הידבקויות. אני לא יודעת למי לפנות. האם זהו תחום של אורולוג או של פלסטיקאי? מי מבין האורולוגים הוא בעל הניסיון הרב ביותר בתחום השיחזורים והאם בכלל ניתן לשחזר עטרה? אנא עזרו לי אני אובדת עיצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לאחר ברית מילה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/02/2013ענבל שלום,
כדאי לפנות לאורולוג ילדים
איננו נותנים המלצות בפורום זה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין מסובב לבן 4 חודשיםaya06/02/2013
ראש הפין אצל בני מסובב ונראה שוכב על הצד כ45 מעלות. טרם איבחנו אצל אורולוג. האם יש טעם לקחת לבדיקה בגיל זה או לחכות? מה הגיל האופטימלי במידה ויהיה צורך בניתוח? הביטוח המשלים מהקופה דורש תקופה של 12 חודשים ואי לכך בכל מקרה ניאלץ לחכות לגיל שנה? האם יש תסביבים שמסתדרים עם הזמן? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין מסובב לבן 4 חודשים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/02/2013שלום רב,
הייתי ממליץ על בדיקה בגיל 6 חדשים, הסיבוב יכול מעט להשתנות בשנה הראשונה לחיים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בפות לבת 3.5אורית04/02/2013
שלום רב.
לבתי שורף בפות בכל פעם שסבון נוגע באיזור. תקופה ארוכה שאני מנקה במים בלבד.
האם מצריך בירור? מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם תקין שאני שוטפת במים בלבד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף בפות לבת 3.5 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/02/2013אורית שלום,
שטיפה במים היא הטיפול הנכון ואין מקום לשטיפה עם סבון באזור זה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרחבת פתח השופכהליאת03/02/2013
שלום,
יש לי ילדון קטן בין חודשיים וחצי.
בבדיקה שגרתית אצל רופא המשפחה, נאמר לי שיש צורך בניתוחון קטן של הרחבת פתח השופכה.
יש לי 3 שאלות:
- האם זוהי פרוצדורה שיכולה לסכן/לפגוע באיבר המין?
- הרופא אמר שיש לחכות לגיל שנה (הילד יחסית קטן, חודשיים וחצי - 5 ק"ג כרגע). האם אכן אפשר לחכות או שעדיף בשלב מוקדם ככל האפשר?
- האם יש סיכוי גדול יותרלדלקות בשלפוחית השתן עד למועד ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תוכלו להגיב לשאלתי בבקשה??
ליאת12/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח להרחבת פתח השופכה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/02/2013ליאת שלום,
מעולם לא ביצעתי ניתוח כזה בגיל המדובר. לרוב מבוצע לאחר הגמילה אם יש צורך בכך.
במקרים נדירים ביותר יש צורך לבצעו לפני גמילה בשל מה שציינת ולכן כדאי לבקר אורולוג ילדים לצורך החלטה על הפעולה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ליישור הפיןליאת31/01/2013
שלום,
בני בן 4 חודשים עם פין מתקפל הצידה מהלידה.
הלכנו לרופא כירורג שאמר שהברית נעשתה בסדר, קו אמצע ישר והפין עקום.
אמר להגיע שוב לבדיקה בגיל שנתיים ואז יחליט אם אין שיפור ויש צורך לנתח.
מקריאה בפורומים ראיתי שיש ניתוח שניתן לעשות בגיל מוקדם יותר.
מה ההבדל בין ניתוח תסביב הפין לניתוח ליישור העקמת?
האם מדובר בניתוח קשה להחלמה? והאם יש אפשרות לעשות זאת בגיל מוקדם יותר..?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שוב אני14/02/20131
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח ליישור הפין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר15/02/2013שלום רב,
סיבוב של הפין הוא סיבוב סביב צירו (הפין לא "מסתכל" בקו האמצע) עקמת היא נטייה של הפין קדימה, אחורה או לצדדים.
ניתן לנתח החל מגיל 6 חדשים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב בניתוח
אמא11/03/2013שלום,
בני בן 6 חודשים עם פין עקום לצד שמאל.
הבנתי שכדאי לפנות לאורולוג לא לפני גיל 6 חודשים.
מצאתי תור פנוי רק בעוד חצי שנה-
האם יש משמעות להמתנה?
במקרה שיהיה צורך בניתוח- יש הבדל אם ייערך בגיל חצי שנה או שנה ??
לא נראה לי שזה יסתדר לבד- זה מרגע הלידה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תקין אצל ילד בן שנה...דנה30/01/2013
אשמח לתשובות כי אני די מודאגת:
1.האם מצופה לראות זקפה של איבר המין בתינוק בן שנה ומה המשמעות אם לא נצפתה?
2.עטרת הפין היא בצבע כחלחל לעומת גוף האיבר, במיוחד בחלק הקרוב לגוף האיבר, האם תקין?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תקין אצל ילד בן שנה... - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר31/01/2013שלום רב,
צבע כחלחל הוא צבע תקין לראש הפין.
לא צריך לדאוג כאשר לא נצפות זיקפות- הן קיימות ועם הזמן "יתרבו"
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות עורלהדני30/01/2013
שלום רב,
בני בן 3.5.
לאחר הברית נוצרה הידבקות של כמה מילימטרים של העורלה לכיפה עקב איבר שקוע.
האם ההידבקות תיפתח לבד בהמשך או שנדרשת התערבות כירורגית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות עורלה - תגובה
פעמים רבות נפתח עם הגיל והזיקפות. לעיתים לא ולכן כדאי להיות במעקב אורולוגי
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש כלייתי קל ח"צ בבת 3 חודשיםמשה28/01/2013
שלום
רציתי לדעת מה משמעות הממצא של גודש כלייתי קל חד צדדי בבת 3 חודשים
ומה הפרוגנוזה של ממצא זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש כלייתי קל ח"צ בבת 3 חודשים - תגובה
לרוב ללא משמעות, אם אין שינוי או הפרעה בדרכי השתן/דלקות בשתן
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה קשה וארוכה אצל בן 3יעל28/01/2013
שלום רב,
אני אמא לילד בן 3 וקצת שכבר למעלה מחצי שנה ללא חיתולים אך הגמילה שלו אינה מתקדמת ופעמים רבות "בורח" לו. במקרים רבים הוא גם לא מעיר ע"כ לגננת ונשאר זמן ממושך עם הבגדים הרטובים ואיננו יודעים האם זה כי הוא לא שם לב או פשוט כי הוא מבין ומתבייש. האם הבעיה היא פיזיולוגית, אורולוגית? או אולי פסיכולוגית?
אנחנו כמובן משתדלים כמה שפחות לכעוס ולא להתעסק הצד הלוגיסטי של הנקיון והכביסות אך עם זאת מתקשים להבין מדוע זה קורה...
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה קשה וארוכה אצל בן 3 - תגובה
זהו גיל צעיר מדי לטיפול או להתייחסות. ראוי להבדק ראשונית אצל רופא הילדים ואם אין בנמצא משהו חריג להמתין בסבלנות
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)