מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקס בשתןאלון25/11/2012
שלום רב
הבן שלי בן 5.5 שנים. כארבעה ימים לאחר שהוא נולד גילנו שיש לו חסימה והוא לא יכול לעשות שתן ובגיל 9 ימים ימים הוא עבר ניתוח להסרת החסימה ועד גיל חצי שנה הוא טופל באנטיביוטיקה.
בגיל 3 חודשים ערכנו לו מיפוי כליות -תקין ובגיל חצי שנה עשינו לו ציסטוגרפיה והתשובה היא שאין רפלוקס בכלל.
מאז ועד היום תודה לאל לא היו זיהומים בשתן או בכליות.
הענין הוא הרטבת לילה, לפעמים עד פעמיים בלילה,האים יש קשר למה שהוא עבר? האם זה מצריך טיפול או שיש בכך סיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס בשתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/12/2012אלון שלום,
קשה לענות על שאלתך. ראוי לבדוק מספר דברים קודם שניתן לתת תשובה ולכן ממליץ לפנות לאורולוג ילדים שמטפל בכם.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 9.5גל22/11/2012
בתי בת 9.5 כל הזמן "מסריחה" משתן (התחתונים והמכנסיים) היא לא מודעת לכך ולא מרגישה שמשהו לא בסדר. היא לא מפספסת פיפי וכל הזמן רצה לשירותים ולפעמים אין לה.
האם יש בעיה בכליות?
מה עלינו לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 9.5 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר23/11/2012גל שלום,
אם לא מאבדת שתן יתכן שמטפטפת לאחר סיום הטלת השתן. במקרה כזה ראוי להטיל שתן רכונה ולוודא שמנגבת את כל טיפות השתן לאחר הטלתו
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 אגני כליותמרב20/11/2012
בסקירה מוקדמת שעברתי (בשבוע 16), אמרה לי הרופאה שיש חשש שלעובר יש 2 אגני כליות, אנא הסבר לי בבקשה מה המשמעות של זה ומה אני אמורה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 אגני כליות - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר23/11/2012שלום רב,
אם נכון, משמעות הדבר שיש לכליה שתי מערכות שמסננות השתן ושני שופכנים- צינורות מנקזים לשלפוחית. תופעה שכיחה מאד ולרוב חסרת משמעות אם לא מלווה בהרחבה של המערכת או הימצאות אנומליות נוספות
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקון עקמת בפן.ליאת20/11/2012
שלום רב,
לבני בן ה 6 נעשה ניתוח בעבר של הגדלת פתח השופכה, ולאחרונה שמתי לך כי הפתח נסתם , פנינו לאורולוג שבדק את הפין וטען כי יש לבצע ניתוח נוסף לפתיחת החור והגרוע מכך יש לבני עקמת בהחמירה כתוצאה מברית לא מולצחת והוא צריך לעבור RELESE OF SKIN CHORDEE MEATOPLASTY
אני בלחץ האם הכרחי לעשות ניתוח זה? מה לגבי החור כל פעם הוא יסתם ונצטרך לעבור שוב ניתוח?
מה ההשלכות העתידיות מבחינת פגיעה בתפקוד המיני? מתן שתן וכד"
אודה לעזרתך והמלצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לתיקון עקמת בפן. - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר23/11/2012ליאת שלום
אין לניתוח השלכות על הטלת שתן ופגיעה בתפקוד מיני אלא כסיבוך נדיר ביותר של הניתוח.
באשר להתוויה לא ניתן להתייחס מבלי לבדוק את הילד
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד''ר עמוס נאמןיונית20/11/2012
איך מסדרים דבר כזה?
ובאיזה גיל עדיף?
האם יש נזק שהילדה ככה?
הילדה בת שלוש וחצי
התמונה מגיל שנה ושלוש חודש
הייתה נותן חוות דעת משפטית על כזה דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שלום ד''ר עמוס נאמן?
יונית12/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד''ר עמוס נאמן - תגובה
ד''ר עמוס נאמן17/12/2012שלום יונית,
צריך לבדוק אותה, יתכן שאפשר לפתוח בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר עמוס נאמן
יונית20/12/2012שלום
ניתוח ,הרדמה מקומית או כללית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר עמוס נאמן
יונית12/01/2013אפשר לדעת קצת יותר פרטים?
האים ראיתה פעם כזה דבר.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה ד''ר עמוס נאמן?
יונית05/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכוון מד''ר עמוס לא פה,אפשר דעה .
אני19/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך להתחנן פה בכדי להבין מה לעשות?
אני07/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד''ר עמוס נאמן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר09/06/2013יונית שלום,
מדובר באיחוי שפתיים.
ניתן לבצע הרדמה קצרה ושטחית ולבצע הפרדה שלוקחת מספר שניות. יש צורך לפתוח השפתיים מדי יום על-מנת שלא ידבקו בחזרה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי התשובה..
יונית11/06/2013שלום
לפי התשובה כמו כול דבר בחיים יש 2 אפשרוית ד''ר
1] או שאתה לא מכיר כזו בעיה ,ואתה לא יכול לעזור כד''ר או מנהל
2] או שאת מכיר את הבעיה ,וממשיך לעשות מימנה בעיה ,של בעיה
אז ד''ר יקר
תהייה ד''ר לפי השבועה שלך
מה כדאי לעשות ?
יש תאריך לתמונה ?יש שאלות ששאלתי בצורה ברורה ומכובדת
אבקש סליחה מראש אם פגעתי באדוני ,רק שלא מצאתי דרך אחרת להסביר את הדבר
כנות ונאמנות זה כמובן לא מובן מעליו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי התשובה.. - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/06/2013יונית שלום,
אינני מבין את תשובתך
מציע לך לקבוע תור מסודר עם אורולוג ילדים ולדון על כך באופן מכובד ולא דרך אתר אינטרנט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה המנהל ,תענה...
יונית20/06/2013השאלות כתובות למעלה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולם ברחו מהאטר....
יונית08/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיבר המיןעופר19/11/2012
שלום רב,בני בן שנה ועשרה חודשים הולך מאתמול בערב בפיסוק ללא בכי. אחרי שהכנסתי אותו למקלחת וניקיתי אותו באזור איבר המין הוא התחיל לצרוח בהיסטריה.
אחרי שהרגעתי אותו הנחתי אותו שוב שיילך והמשיך ללכת בפיסוק.
בגן אמרו לי שגם אצלם ברגע שנגעו לו שם התחיל,גם ששואלים אותו מה כואב הוא אומר "בולבול". מזה יכול להיות ??? הוא הולך בפיסוק ושנוגעים לו הוא בוכה.אני לא רואה שם מכה,שטף דם. מה לדעתך זה יכול להיות ????
אשמח על תשובתך,
לילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באיבר המין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר19/11/2012לילי שלום
עלייך לפנות לרופא הילדים לצורך בדיקה של ילדך
דר'בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס בשתן דרגה 3-4מאיה18/11/2012
שלום,
ביתי בת חמישה וחצי חודשים לאחר דלקת אחת בשתן.
טופלה באנטיביוטיקה והופנתה לציסטוגרפיה.
בבדיקה שנערכה היום גילו רפלוקס בצד שמאל בדרגה 4 ובימין 3.
יש לי מספר שאלות מאחר וייקח זמן עד שאגיע לרופא מומחה.
1. מה הסיכוי שרפלקוס בדרגה כזו יעבור ספונטנית ועד איזה גיל?
2. עד איזה גיל מומלץ לתת אנטיביוטיקה כטיפול מונע?
3. קראתי על טיפול דפלוקס. האם ניתן כבר לבצע אותו בגילה? אם לא, באיזה גיל ניתן לבצע?
4. מה סיכויי ההחלמה כתוצאה מטיפול דפלוקס?
5. האם ייתכן ונגרם או ייגרם נזק לכליות?
סליחה על האורך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס בשתן דרגה 3-4 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר19/11/2012מאיה שלום,
הנושא במחלוקת אכתוב לך את דרכי.
סיכוי לנסיגה בין 40-60%
הייתי משלים מיפוי כליות טרם החלטה על טיפול.
נוהג לתת עד גיל שנה אך לא בטוח שלאחר ארוע בודד- ההחלטה לפי US.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס בשתן דרגה 3-4
מאיה19/11/2012תודה על תגובתך המהירה.
ה US תקין לגמרי
כוונתך היא שאם היה אירוע בודד של דלקת לא בטוח שהיית נותן טיפול אנטיביוטי מונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס בשתן דרגה 3-4 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר23/11/2012נכון
הנקודה במחלוקת. יש הטוענים שאם נותנים אנטיביוטיקה ב 24 שעות הראשונות עם התחלת הדלקת יורדת באופן משמעותי הסבירות לפגיעה כלייתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שהולך הרבה פעמים לעשות פיפייעל12/11/2012
בני בן 5 וחודשיים, עד לאחרונה בריא (חוצמזה שנולד בשבוע 34).
לפני כחודש-חודשיים הוא התחיל ללכת לשירותים בתכיפות גבוהה (יכול להיות גם כל 5 דקות). קורה במיוחד כאשר צופה בטלויזיה, אבל לא רק.
כשרואה טלויזיה זה יכול להיות כל 5-10 דקות ובד"כ הולך כל פחות משעה (למרות שיכול להתאפק גם יותר למשל אם אנחנו באוטו ואין לנו איפה לעצור) .
חוצמזה לא מפספס פיפי או קם בלילה לפיפי (למרות שהדבר הראשון שהוא עושה בבוקר זה פיפי).
האם יכול להצביע על היצרות פתח השופכה?
אם לא על מה זה יכול להצביע (בהנחה שזה לא עניין התנהגותי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שפספסתם את ההודעה שלי
יעל21/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שהולך הרבה פעמים לעשות פיפי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר23/11/2012יעל שלום,
מדובר בתלונה שכיחה שלרוב חולפת בתוך מספר שבועות.
כדאי להבדק אצל רופא הילדים ואם בדיקתו הגופנית תקינה להמתין בסבלנות. אם לא משתפר ראוי לבצע בדיקת שתן ו US דרכי שתן +יומן השתנה ולפנות לאורולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4דינה11/11/2012
שלום
בתי בת 4 וחודשיים בלילה עדיין עושה פיפי במיטה למרות שאני מושיבה אותה פעמיים על הסיר פעם אחרונה זה לקראת 22:00-23:00
מה לעשות ? יש לי תור לאורולוג בסוף דצמבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/11/2012דינה שלום,
בגיל זה עדיין לא מטפלים וראוי לא להתפתות ולגשת למרפאות שמתיימרות לטפל.
צריך לחכות לפחות לגיל 5 שנים, ואפילו מאוחר יותר, כאשר יש רצון עז של הילד להגמל (ולא של ההורים)
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות פתח שופכהאריאל11/11/2012
שלום רב, ברצוני לברר האם יש צפי לחידוש ההליך של הרחבת פתח השופכה
בהרדמה מקומית ומתי?
בתודה מראש,
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות פתח שופכה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/11/2012אריאל שלום רב,
לצערי נכון ללפני שבוע אין צפי. תלוי במרכז קופת חולים ולא בנו. הנהלת בית החולים מודעת לדרישה הגדולה לנ"ל.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אורולוגית לתינוקתשי06/11/2012
לפני מספר ימים הייתי עם הבת שלי בת החודש וחצי בבדיקה ראשונית אצל רופא ילדים והוא הבחין בא-סימטריה בפרקי הירכיים והוא שלח אותה לבדיקת אולטראסאונד וכמו כן הפנה אותנו לבדיקה אצל רופא אורולוג.
מישהו יודע לשם מה היא זקוקה לרופא אורולוג ? האם מדובר בבדיקה פולשנית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אורולוגית לתינוקת - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר07/11/2012שי שלום,
אני חושב שהדרך הטובה ביותר לברר היא דרך רופא הילדים ששלח אותך- יתכן שיש ביניכם הפרעה בתקשורת(?)
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיה05/11/2012
שלום רב
בני בן 3 חודשים
נולד עם אשך תמיר אחד והשני בשק.
באבחנת אורולוג ילדים שהיה בן חודש אמר- אשך במפשעה, בכניסה לשק, יורד לשק (במימוש של הרופא כמובן) אך חוזר מיד למעלה...טען שאם עד גיל חצי שנה לא יירד ניתן לומר שכנראה יזדקק לניתוח לקראת גיל שנה
משיטוטים באינטרנט קראתי שאשך שיורד לשק הוא אשך נייד ואין צורך בטיפול?? מדוע אם כן כתב באבחנה אשך תמיר? אין הדבר מלמד כי אשך שיורד בלחיצה לשק הינו אשך נייד?
יש לציין שהאשך התמיר אובחן מיד עם הלידה ולא ירד עצמונית אפילו לא לרגע אחד...
תודה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר07/11/2012שני שלום
לא ניתן לתת תשובה ברורה בלא לבדוק את ילדך
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה בגיל 12איריס04/11/2012
שלום,
הבן שלי בן 12 מרטיב מידי לילה. ביום הכול תקין.
הוא חולה אפילפסיה, ללא התקפים נראים. יש לו ESES - סטטוס אפילסיה - פעילות מוחית רק בלילה, שרואים אותה רק בבדיקת EEG, אין התקפים באופן חיצוני הנראה לעין.
האם ההרטבה קשורה באפילפסיה? הרופא הנירולוג של הבן שלי אומר שזה לא קשור לאפילפסיה ושנבדוק אצל אורולוג.
מה יכולה להיותך הסיבה להרטבה בגיל 12, מזה רצוף כמה שנים.
הילד לובש חיתול מידי לילה, אבל עדיין המיטה גם רטובה כולה. הוא לא מתעורר אף פעם בלילה כדי לעשות פיפי, גם לא אחרי שבורח לו במיטה.
איזה בדיקות צריך לעשות כדי לברר למה זה קורה?
והאם יש לזה טיפול?
בתודה!
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בגיל 12 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר07/11/2012איריס שלום,
הרטבת לילה יכולה לנבוע משינה עמוקה, כיס שתן קטן או לא יציב משילוב של הנ"ל ומסיבות נוספות לא ידועות. אם ההרטבה מפריעה לבנך הייתי ממליץ לפנות למרפאת הרטבת לילה (אינה כלולה בסל) שמנוהלת על-ידי רופא
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת יום ולילה לילדה בת 7לירון31/10/2012
שלום
יש לי בת בגיל 7 ויש לה בעיית הרטבה ביום ובלילה בגן היו בעיות הרטבה וטענו שזו בעיה רגשית טיפלנו במכון להתפתחות הילד והפסיכולוגית סיכמה שהכל תקין אצל הילדה בכיתה א באמצע שנת הלימודים במפתיע פסקו ההרטבות ובתחילת השנה של כיתה ב שוב התחילו ההרטבות
בדקנו תרבית שתן והכל תקין מה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת יום ולילה לילדה בת 7 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר07/11/2012לירון שלום,
תאורך מרמז על מרכיב רגשי דומיננטי עקב העדר רציפות של הבעיה. על מנת לברר מרכיב פיסיולוגי הייתי משלים ברור שכולל יומן השתנה ובדיקת זרימת שתן ו US דרכי שתן את אלה ניתן להשלים דרך רופא הילדים ולפנות לאורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן ואיבוד תחושהדנה31/10/2012
אני כבר די מיואשת והחלטתי לנסות כאן.
הבת שלי בת 15. בריאה בדרך כלל.
לפני כשנה, בעקבות התקף של כאב בטן לא מוסבר הגענו למיון וכעבור יממה של בדיקות עם תוצאות תקינות ודקה לפני שקיבלנו מכתב שחרור הארתי את תשומת לב הרופא שהיא לא נתנה שתן כמעט 24 שעות.
מכאן החל אשפוז של שבוע עם קטטר ובירורים שלא העלו דבר. כל הבדיקות תקינות והכל בסדר (כולל MRI עמוד שדרה). אממה, הילדה איבדה את התחושה המוכרת כשיש לחץ של שתן ובנוסף החלה לסבול מבריחת שתן. לפעמים טפטוף ולפעמים יותר.
עשינו אורודינמיקה מורכבת. הרופא החל למלא את השלפוחית ואז היא התלוננה שהיא צריכה יציאה. מסתבר שבמקום להרגיש את הלחץ המוכר של השתן, היא פשוט מרגישה גם אותו כצואה, וזה הסביר איך יש לה כ"כ הרבה צורך ליציאות מאז שהסיפור הזה החל.
האורולוג בקופה שלח אותנו לאולטרסאונד לבדיקת שארית ויצא תקין. אין שארית לאחר התרוקנות.
בקיצור הכל כאילו תקין אבל הילדה שלי סובלת :( אני אובדת עצות! אשמח לעצה/הפניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן ואיבוד תחושה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר07/11/2012דנה שלום
ודאי אינך מצפה להתייחסות רצינית לבעיה לא פשוטה דרך פורום מעין זה.
ראוי לפנות לאורולוג ילדים לצורך המשך ברור וטיפול
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)