מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תכיפות שתןדינה30/10/2012
שלום!
בני בן 2.5, שוקל כ15 ק"ג, כבר כשבועיים מאז שהתחלתי גמילה, לא מפספס, אבל בשבוע אחרון רץ לעשות פיפי כל חצי שעה, לפעמים כל רבע שעה, כל פעם הכמות עד 15מ"ל. קם מהלילה עם טיטול עד 300 מל(ישן 10 שעות). שוצה כחצי ליטר מיים ביום, אולי פחות, אוכל מטרנה 240מל ללילה ומרק בצהריים.
לא אוכל ולא שותה יותר מתמיד.
לפני יומיים נעשה סטיק אצל רופא - תקין, אין גלוקוז בשתן.
האם זה יכול להיות קשור לתהליך הגמילה או שיש מקום לדאגה?
האם יכול לרמז על סוכרת?
אני מאוד דואגת, תודה על שתובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר30/10/2012דינה שלום
התופעה שכיחה מאד ולרוב חולפת מאליה בתוך מספר שבועות.
אם בדיקת רופא הילדים תקינה ראוי להמתין בסבלנות ואם לא משתפר יש להשלים US דרכי שתן ויומן השתנה ולפנות לאורולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במתן שתןילד25/10/2012
שלום,
הייתה לי בעיה ביצירת זרם שתן והרגשה שכל הזמן יש לי שתן, פניתי לרופא משפחה הוא הביא לי תרופות (סדורל ואנטיביוטיקה) הם עזרו מאוד ולתקופה של שבועיים בערך. הבעיה עברה אבל נשארו דברים מסויימים, קושי במתן שתן בבוקר, כלומר אם אני קם ומרגיש שיש לי להשתין, אני ניגש לשירותים וצריך לשבת כמה דקות על האסלה. וגם אחרי אוננות הייתה הרגשה של שתן, וצריך לחכות חצי שעה בערך עד שאפשר להשתין. עכשיו הבעיה חזרה, בשלמותה פניתי לאורולוג והוא אמר שהבדיקת שתן תקינה וגם הוא בדק את האיבר מין פיזית ואמר שהכל תקין, והפנה לאולטרהסאונד.
אני רוצה לציין שחל שיפור מההתחלה פעם היה קושי ממש בלהשתין, והרגשה מאוד חזקה שיש שתן, היום זה הרבה יותר חלש.
פרטים אישיים, בן 16 בריא, לא הייתה לי שום בעיה רפואית לפני. פשוט משום מקום הבעיה הזו הגיעה ומשגעת אותי... אה ואני רוצה גם לציין שאמי מכינה מיץ פטרוזיליה, זה מקל על התסמינים. יותר קל לתת שתן. אה ושכחתי לציין שיש קושי ביצירת זרם אני חייב לשבת והשתנה בעמידה לא היה בא בחשבון היום כבר אני לרוב מצליח.
באולטרהסאונד הכל תקין. כאילו אין שארית שתן, ערמונית תקינה, כליות גם ואין אבנים.
ויש מצב שזה קשור לכאבי גב? כי לפעמים שאני מתכופף/רץ כואב לי בגב התחתון. או שאני קם בבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במתן שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר30/10/2012שלום רב,
התאור שלך מצריך ברור אורולוגי ונראה שהתחלת ברור שצריך להשלימו.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' בן מאיר - ממשפחת שמרמשפחת שמר25/10/2012
דר בן מאיר אתה פשוט רופא מדהים וכל הצוות בשניידר
ממשפחת שמר(עם ספר תהילים.....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר' בן מאיר - ממשפחת שמר - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר30/10/2012תודה, מזמן לא ראיתי אתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק אשכים כההאמא25/10/2012
שלום דוקטור,
בני בן 4.5 חודשים וצבע עורו בהיר מאוד, אך צבע שק האשכים שלו כהה (חום).
זה היה כך מאז לידתו. האם זה תקין או שיש לגשת לרופא לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק אשכים כהה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר30/10/2012אמא שלום
אם אין סימנים נוספים כמו שיעור יתר בגוף למשל אין מקום לדאגה. הייתי ממליץ להבדק אצל רופא הילדים. כממצא בודד יכול לבטא פיגמנטציה משפחתית שאין לה משמעות.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת חור צר בפיןדלית25/10/2012
שלום
במסגרת ביקור אצל כירורג ילדים עם בני בן ה-3, הרופא אמר כי החור בפין צר ונדרש להרחיבו.
הילד ממילא יכנס לניתוח הידרוצליה ואשך טמיר. השאלה האם באמת נדרש לבצע הרחבה של החור? ידוע לנו כי זרם השתן תמיד היה חזק מאוד, זמן ההשתנה היה ארוך אך הוא אינו משתין לצדדים
האם אי הרחבת החור יכול לגרום בעתיד לבעיות כגון בשופכה, בשלפוחית השתן וכו'?
אם כן מנתחים, מה המשמעות מבחינת ההחלמה לאחר ההרחבה?
תודה מראש
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת חור צר בפין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר30/10/2012דלית שלום,
מאד קשה להביע דעה בלא לבדוק את הילד
אני חושב שאם אתם מפקידים את ילדכם בידי מנתח ראוי לסמוך על מה שאומר ועושה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ציסטוגרפיהמאיה24/10/2012
שלום, ביתי בת 4.5 חודשים.
לקתה שבוע שעבר בדלקת בשלפוחית השתן (אי-קולי).
מטופלת כעת באנטיביוטיקה.
US תקין. הופננו לבדיקת ציסטוגרפיה ונקבעה ליום ראשון הקרוב (13 יום לאחר קבלת האנטיביטיקה).
האם צריך להמתין פרק זמן בין המועד שקיבלה את הדלקת / תחילת הטיפול האנטיביוטי לבין בדיקת הציסטוגרפיה?
מבחינה סטטיסטית מה הסיכוי שאין לה ריפלקוס בדרכי השתן (אם יש מחקרים בנושא)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ציסטוגרפיה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר24/10/2012מאיה שלום,
אין תמימות דעים בנוגע למועד ביצוע לאחר דלקת. נהוג להמתין 2-3 שבועות ולוודא שתרבית השתן עקרה טרם ביצוע הבדיקה.
אין מספיק נתונים בתאורך אך הסיכוי לרפלוקס בין 20-40% (בכל הדרגות)
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת פתח השופכהמרים24/10/2012
שלום,
יש לי ילד בן שנתיים וחצי, בהריון אמרו לי שיש לו אגני כליה מורחביים, וזה אומת גם בלידה עד שנה היינו במעקב אצל נפרולוג והנושא ניפתר מעצמו. כיום לאחר גמילה שמתי לב שכאשר הילד עושה פיפי הוא משפריץ בלחץ ולמרחק.
לקחתי אותו לרופאת ילדים שאומרת שלפי דעתה החור קטן וצריך להתייעץ עם אורולוג.
התור הבא בקופה שאנחנו מטופלים זה רק באמצע מרץ.
האם יש סיכון להסתבכות לאור העבר שלו ולפי מה שקראתי שיכול להיווצר דלקת בדרכי השתן וסיבוכים בכליות.??
האם כדאי לי לקחת רופא באופן פרטי ולקרב את התור או שזה בסדר לחכות ואין פחד.??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת פתח השופכה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר24/10/2012מרים שלום,
לפי תאורך אין שום דחיפות
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סימטריהרוני23/10/2012
לביתי בת ה8 יש שפה אחת בפות יותר גדולה מהשניה.היינו לפני שנה וחצי בבדיקה אצל רופא המשפחה ששלל שבר ואמר שזה שזה המבנה שלה.האם יש צורך בבדיקת אורולוג נוספת?
תודה רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר סימטריה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר07/11/2012רוני שלום,
נראה שביתך זקוקה לבדיקה של גניקולוג ילדות. אני מכיר את דר' שעיה איתו אנו עובדים בשניידר
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיפת הפין בצבע כחול-סגולאבא20/10/2012
שלום רב,
בני בן שלוש. מאז הברית כיפת הפין שלו בצבע כחול-סגול, שונה משאר הפין. האם זה נורמלי, האם זה מצריך טיפול או בדיקה.
תודה, אבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיפת הפין בצבע כחול-סגול - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/10/2012שלום רב,
מדובר בתופעה נורמלית לחלוטין
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר בן מאיר היקרמיה18/10/2012
לפני כשבועיים פניתי אלייך בנוגע לביתי שסבלה מאד בזמן הטלת שתן ואתה איבחנת מדבריי שמדובר בבעיית עצירות קשה והצעת לי מס' דברים .
אין לי מילים להודות לך על האבחנה המהירה לאחר שבועיים קשים מאד ועל ההיענות שלך לעזור לנו .
מי ייתן וירבו רופאים נדיבים מקצועיים ומאירי פנים כמוך שתהיה לך ולמשפחתך שנה ברוכה וטובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר בן מאיר היקר - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/10/2012תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בפין לאחר ניתוח בקע מיפשעתיארז17/10/2012
בני בן ה 3 ותשעה חודשים עבר לפני 4 ימים ניתוך בקע מפשעתי בצד שמאל וימין. הניתוח עבר בהצלחה.
אתמול בערב הופיעה נפיחות ואדמימות קלה בפין והיום בשעות הבוקר הנפיחות גדלה ומהווה גידוך של כ 100% בקוטר הפין.
בני אינו מתלונן על כאבים ומקיים יציאות סדירות אל כן מתלונן על גירוי (גירוד).
הבהלתי אותו היום בבוקר לביה"ח. המנתח אמר שהנפיחות אינה קשורה לניתוח ואם לא יחול שיפוור תוך מספר ימים, יש לחזור לרופא.
היום בשעות הערב לא נראה שחל שיפור במצב הנפיחות.
האם יכול להיות קשור לניתוח? האם יש דרך להקטיל את הפיחות ולהקל על הגירוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בפין לאחר ניתוח בקע מיפשעתי - תגובה
ד''ר עמוס נאמן18/10/2012שלום ארז,
במקרה זה חשוב לבדוק אותו , על פי התיאור שלך לא ניתן לאבחן את הבעיה.
יתכן ומדובר בבצקת מקומית, המטומה שגולשת לכיוון הפין ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןדפנה17/10/2012
שלום דוקוטור פניתי אליך בעבר הילדה שלי עברה ניתוח להגדלת כיס השתן מצנטרת כול מספר שעות ועם זיהומים חוזרים כעת השתן עכור וריח לא נעים אני שמה לב שהילדה מפתחת עמידויות לאנטיביוטיקה תרבית שתן אחרונה ללא חום שתן עכור וריח לא נעים מה ניתן לקחת? תודה
Escherichia coli - (1)
1 VitekAntibiotics
S Amikacin
I Amoxicillin/CA
S Ceftriaxone
- Axetil
I Cephalothin
R Ciprofloxacin
S Ertapenem
S Gentamicin
S I* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד''ר עמוס נאמן18/10/2012שלום דפנה,
בשלב הראשון צריך לטפל בזיהום החריף ע"י אנטיביוטיקה מתאימה
יש לשקול בעתיד האם מבצעת מספיק צינטורים והאם הצינטורים יעילים.
כמו כן אם קיימת עצירות צריך לטפל בה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות פתח השופכה- ניתוח באלחושאריאל17/10/2012
שלום רב, האם קיים צפי מתי יהיה ניתן לבצע ניתוח לתיקועהיצרות בפתח השופכה קבהרדמה מקומית? הבנתי שבוצע בעבר בשניידר (בהצלחה?) אבל הופסק מסיבה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות פתח השופכה- ניתוח באלחוש - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/10/2012דבורה שלום,
במהלך מספר חדשים ביצענו את הפעולה באלחוש מקומי +טשטוש כאשר אחד ההורים עומד ליד הילד בעת הפעולה, עם שביעות רצון מצוינת.
לצערי עקב בעיות תקציביות בוטל ואנחנו מחכים לתשובה מתי יחודש.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6סיון16/10/2012
שלום,
מזה כשבועיים בני בן 6 כל הזמן אומר שהוא מרגיש שיש לו פיפי והולך לשירותים. לפעמים הוא באמת משתין אך ברוב הפעמים הוא אומר שבעצם אין לו פיפי (אחרי שהוא כבר עומד עירום מול האסלה, כלומר- הוא כן מנסה). מדובר על תדירות לא הגיונית- זה יכול להיות גם כל 5 דקות!
בלילה הוא ישן ללא קימה לשירותים במשך כל הלילה (לא מתעורר ולא מרטיב).
הוא לא מתלונן על שוב כאב, אין שום היסטוריה בנושא וככל הידוע לי הוא לא נוטה להתאפק. זה נראה מאוד מוזר כי נושא הפיפי הפך להיות מרכזי ולא ברור לי מה הסיבה לכך.
האם זה מצביע על בעיה כלשהי? האם צריך לבדוק ואצל מי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 - תגובה
ד''ר עמוס נאמן18/10/2012שלום סיון,
מדובר בבעיה של שלפוחית רגיזה. הגורם הראשונה לבעיה לא תמיד ברור ולא תמיד מאבחנים אותו.
ראשית יש לבצע בדיקת שתן כדי לשלול דלקת.
רצוי לפנות לאורולוג ילדים להמשך טיפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת הפיןדניאל15/10/2012
בן 5.5
יש לו עקמת הפין.
לא אובחן אף פעם- הטיה של הפין לצד אחד.
מה דרכי הטיפול?
האם כדאי לטפל בגיל זה או לחכות ולהמתין לגלאיים מבוגרים יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת הפין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר15/10/2012דניאל שלום
ממליץ לצלם הפין בעת זיקפה ולפנות לאורולוג ילדים על -מנת להחליט אם ראוי לתיקון. לא הייתי ממתין לגיל ההתבגרות היות שאז הניתוח קשה יותר וכואב יותר בהחלמה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)