מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקפה לילד בן שנתיים וחצי מתלווה בבכירחלי אחרק28/04/2017
היי ילד בן שנתיים וחצי מאובחן היפוספדיאס , לאחרונה התחיל להיות לו זקפה מתלווה בכאבים ובכי ,זה קורה גם מתוך שינה ,מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בזיקפה
ד``ר דוד בן מאיר29/04/2017שלום רב,
התופעה שכיחה, תקינה ולא צריכה להדאיג
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין חבוי תינוק בין חודשיים וחצידניאל23/04/2017
שלום,
תינוק בין חודשיים וחצי.
הבחנו כי עטרת הפין מעין נכנסת פנימה והיא חבויה (נראה כמו פופיק). כאשר לוחצים על האזור ניתן לשחרר את עטרת הפין למצב רגיל, אולם היא חוזרת לאחר כמה זמן לאותו המקום.
האם העניין מצריך בירור נוסף או שזהו מצב שכיח שאמור לחלוף מעצמו? האם יש המלצה לטיפול כלשהו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין חבוי
ד``ר דוד בן מאיר29/04/2017שלום רב,
מציע להוציא הפין מדי יום ברחצה, לשטוף היטב במים ובסבון ולשמן בשמן תינוקות. עם הזמן יסתדר.
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרודנטין דלקות חוזרות תינוקתליטל12/04/2017
שלום,
בתי בת 7.5 חודשים אחרי 3 דלקות חוזרות בשתן, התחילה טיפול מונע של מיקרודנטין 10 מ"ג שבוע שעבר. ברצוני לשאול מספר שאלות:
1. מאז קבלת התרופה הילדה יותר חסרת שקט, הקיאה רק פעם אחת ויש ירידה בתאבון. האם זה הזמן לשקול טיפול אחר או לתת עוד זמן לטיפול?(בדיקת G6PD תקינה).
2. מה יעילות הטיפול במיקרודנטין למניעה?
3. לא ברור המרשם של התרופה, ממה שהבנו אמורה לקבל 1 מ"ל כל יום שיכילו 10מ"ג כל פעם, הגיוני?
4. האם יש טיפולים אלטרנטיביים נוספים שיכולים לעזור להקל?
תודה מראש,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות
ד``ר דוד בן מאיר12/04/2017שלום רב
במצבים כאלה יש צורך לבצע us דרכי שתן וציסטוגרפיה יתכן שקיים רפלוקס שדורש טיפול כירורגי. בקשר לטיפול מונע מקובל לתת מקרודנטין או רספרים
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 כל 10 דקות בשירותיםלילך08/04/2017
שלום
בני בן ה6 כבר זמן רב עושה פיפי לעיתים תכופות מאד בין כל 10-15 דקות הוא בשירותים. רופא ילדים עשה בדיקת שתן בסטיק ואמר שהכל תקין. בלילה לא מרטיב ולא מתעורר.מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות בשתן
ד``ר דוד בן מאיר12/04/2017שלום רב
התופעה די נפוצה במחוזותנו. לרוב משתפר או חולף בתוך מספר שבועות. אם לא משתפר יש צורך לפנות לאורולוג ילדים להמשך ברור וטיפול
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשוף איבר מין מגיל שנתייםאמא30/03/2017
שלום, אני ממש עובדת עצות מקווה שמכאן תגיע הישועה...הבן שלי היום בן שנתיים ומגיל שנה בערך הוא משפשף את איבר מינו מעל הטיטול. זה יכול להיות בישיבה או בשכיבה הוא מפעיל מאמץ רב ומזיע המון...עד היום הוא היה עושה את זה בעיקר בבוקר ולפני השינה לעיתים גם שהיה רעב. היינו אצל אורולוג לפני שנה כמעט שביצע בדיקה ידנית ואמר שאין לו כלום וזה סוג של אוננות למרות שלי היה ניראה מוזר בגיל כל כך צעיר... בחודש באחרון זה נהיה יותר אינטנסיבי והגננת מספרת שהוא עושה את זה כמעט כל היום וזה מונע ממנו לשחק עם חברים ולהשתתף בפעילות בגן. הוא עדיין לא מדבר אז אני לא יכולה להבין ממנו אם כואב לו או נעים לו....הייתי שוב אצל אורולוג שאמר שזה כלום..אני רוצה לדעת לאיזה עוד רופא אני צריכה לפנות ואילו בדיקות מומלץ לעשות כי אין לי שום ידע בנושא ואני לא יכולה להבין מדוע הוא עושה זאת...אני רוצה לשלול כל בעיה רפואית שהיא. אשמח אם תוכל לעזור לי מה עליי לעשות ואם יש לך איזה כיוון של מה זה יכול להיות...תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפשוף
ד``ר דוד בן מאיר31/03/2017שלום רב
אם נבדק על ידי אורולוג ולא נמצא דבר יתכן שיש מקום להתייעץ עם מישהו שמומחה לטיפול רגשי בילדים.
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתח שתן צר אצל ילדהשירן21/03/2017
שלום,
הבת שלנו בת שנה ושבעה חודשים. נזקקה לבדיקת שתן עקב חשש לדלקת בשתן, לא הצלחנו לאגור בשקית שמצמידים לטיטול ולכן הוחלט על הכנסת קטטר. האחות לא הצליחה ואמרה שהפתח מאוד צר וחריג בעיניה, לאחר מכו הגיעה רופאה, שאינה הרופאה שלנו והצליחה לעשות זאת. שאלתי היא, האם זה משהו שצריך לבדוק בגיל הזה? האם זה תקף גם אצל בנות? במידה וכן מצריך בדיקה, האם ישירות אצל אורולוג ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתח צר
ד``ר דוד בן מאיר31/03/2017שלום רב.
פתח צר בבנות נדיר ביותר. אם הוכנס קטטר ללא קושי בפעם השניה וזרימת השתן רציפה ולא מקוטעת קרוב לודאי שאין פתח צר. ניתן כמובן לפנות לבדיקה חוזרת
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס עם חיידק בשתן תינוק בן שלושה חודשיםיוחנן08/03/2017
בני בן 3 חודשים ידוע מU/S טרום לידתי על הרחבה של אגן הכליה השמאלית 1 ס"מ מיפוי כליות LT - 42% MAG 3
ללא הרעה ארומכנית מהצילומים ניתן לראות - LT HYDROURETRONEPHROSIS קל
אופציות - LT NON OBSTRUCTED ON REFLUXING MEGA URETER
או VUR משמאל
ביצענו בדיקת שתן PROTEUS MIRABILIS
האם יש חשש לכליות
מה הטיפול ??? אשמח לפרטים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בתינוק
ד``ר דוד בן מאיר12/03/2017שלום רב.
אבחנת רפלוקס מתבצעת על פי ציסטוגרפיה. יש להשלים בדיקה זו ולפנות לאורולוג ילדים
דר בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים עם הזיהום בשתן
יוחנן12/03/2017גילו אצל התינוק זיהום בשתן מסוג
PROTEUS MIRABILIS
האם יש חשש לכליות ואיזה טיפול מומלץ לקחת במצב כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק בשתן
ד``ר דוד בן מאיר31/03/2017שלום רב.
חיידק זה עלול לגרום להיווצרות אבנים בדרכי השתן ולכן אם נלקחה התרבית כהלכה כדאי לטפל בו. בכל מקרה עליכם להיות במעקב אורולוג ילדים
דר בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח meatal stenosis כשאין כאביםלי03/03/2017
שלום, בני בן 11 שהגיע לאורולוג לבדיקה בנושא אשכים (שם הכל תקין) האורולוג שם לב לבעיה אחרת והמליץ על ניתוח MEATAL STENOSIS . הילד לא מתלונן כלל על כאבים כלשהם. האם יכול להיות שיש מצב של היצרות פתח השופכה ללא כאב או תלונה כלשהי מצד הילד? ומה ההשלכות העתידיות במידה ומחליטים לא לנתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות בפיה
מעולם לא נתקלתי בכאב שנגרם על ידי פיה מוצרת אלא אחרי ניתוח או בעת דלקת. לעומת זאת נתקלתי באין ספור ילדים שהופנו לפעולה מיותרת. אם אין כיוון הטלת שתן סוטה או זרם שתן דק במיוחד עם זמן השתנה ארוך לרוב אין צורך בטיפול
דר בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיתוך יתר של העורלהרינה02/03/2017
שלום רב,
נכדי עבר ברית מילה לפני כשבוע,ההחלמה נמשכה כ-3 ימים .כבר מהחלפת הטיטול הראשונה שמנו לב שהפין נוטה לכיון ימין מעלה .לא ייחסנו חשיבות לזה. המוהל בדק ואמר שהברית עבר מאוד יפה כמו שצריך,אין שומנים ועודפים לדבריו. כשביקרנו בטיפת חלב לאחר כ-4 ימים האחות הפנתה אותנו לרופא ילדים להפנה אותנו לאורולוג ילדים והוא קבע שהמוהל חתך יותר מידי בצד אחד וזה מה שגורם לעיקום .הוא הזמין אותנו לעוד חודש ימים לביקורת לראות אם לשקול תיקון.
האם המצב יכול להסתדר מעצמו ? האם יכולה להיות פגיעה עתידית בתפקודו המיני?האם זאת רשלנות ? (יש לציין שלאחר הברית המוהל כן ציין את העובדה שלתינוק היה המון עור ולא אמר לנו כדי לא להלחיץ אותנו אבל עכשיו הכל בסדר).
אנו מאוד מודאגים .נודה לך על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין עקום
ד``ר דוד בן מאיר12/03/2017שלום רב
לעיתים יש צורך לתקן עקמת שקורית עקב חיתוך לא סימטרי אם היא משמעותית. הדבר נעשה לאחר גיל חצי שנה. הפין עדיין מתעצב בתקופה זו ולכן ראוי להבדק על ידי אורולוג ילדים בסמוך לגיל זה.
דר בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין לא סימטרי-תינוק בן חודש וחציטליה28/02/2017
שלום,
לילדי בן החודש וחצי האיבר עקום וכמו"כ, מצד אחד של האיבר הוא נראה באופן רגיל ומהצד השני נראית רק העטרה כאילו אין פין. כשאני לוחצת כדי שיצא הפין, אומנם הוא מתיישר, אך עדיין כמו שציינתי צד אחד נראה כאילו יש רק עטרה ואין איבר.
מה הסיבה לכך? האם יש פתרון לזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין לא סימטרי
יתכן שמדובר בהידבקות עורלה. כדאי לפנות לאורולוג ילדים. אם יש צורך בהפרדה ממליץ לא לתת לבצע אלא תחת אילחוש מקומי על ידי משחה.
דר בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים בחלק קרניאלי של השקמיקי27/02/2017
שלום רב,
בבדיקת אולטרסאונד אצל בני בן השנה נראו אשכים תקינים בחלק הקרניאלי של השק. הבדיקה בוצעה בהפנייה רופאת הילדים שאמרה לי בבדיקה כי נראה ששק האשכים לא מתפתח והיא לא מרגישה בו את האשכים.
אודה לך אם תוכל להסביר לי מה המשמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים
ד``ר דוד בן מאיר28/02/2017שלום רב. הייתי ממליץ לפנות לבדיקת אורולוג ילדים. נהוג לשלוח לאולטרהסאונד רק במקרים בהם לא נמוש אשך היות שהבדיקה יכולה להטעות
דר בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקויות חוזרות בפין של בן 3מאיה07/02/2017
שלום רב. בני עוד חודש בן 3. היה תינוק שמנמנן עם מבנה של פין חבוי. לאחר הברית בגיל חודשיים עשינו הפשלת הדבקויות של העור אצל כירורג ושוב בגיל 7 חודשים. כיום בן 3 ושוב אני רואה שהעור בחלקו דבוק ובחלקו פתוח. מה ההמלצה להתערב שוב בגיל כזה או לתת לזה להשתחרר לבד? האם יש סיכון לזיהומים בכיס שנוצר בעור החבוי? האם עושים ניתוח בהרדמה? עד כמה ייכאב ואיך ההחלמה בגיל כזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות עורלה
ד``ר דוד בן מאיר28/02/2017שלום רב.
אנו נוהגים להפשיל הידבקויות תחת אילחוש מקומי במקרה שיש צורך בכך היות שהפעולה כואבת מאד. האם קיים צורך יש צורך בבדיקה
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה בילד בן 9אמא מודאגת29/01/2017
שלום רב.
הילד שלי בן 9 גמול מצוין ביום אבל מרטיב בכל לילה ולילה.
בני מטופל למעלה מ שנה עם 2 אורולוגים.
בין היתר הוא קיבל מינירין ונוביטרופן שלא הועילו.
כעת קיבל אלטרול (תרופה נגד חרדות) עם המינירין.
קראתי שהשימוש בתרופה הזו
אסור מתחת לגיל 12 והוא בן 9.
מה לעשות כי אני לא רגועה.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
אלטרול אינה יעילה במיוחד. לעיתים רחוקות יכולות להופיע תופעות לוואי מסוכנות. לאור זאת אינני משתמש בה
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן- ילדה בת תשעעינת29/01/2017
שלום,
ביתי בת תשע ולפני כמה שבועות (קרה במקביל לצינון שכבר עבר)
התחילה להתלונן על בריחת שתן.
זה קורה לעיתים זמן קצר אחרי שמסיימת לעשות פיפי
או בהתעטשות.
ביקשתי ממנה שתקפיד לסיים לעשות פיפי וטוענת שהיא מקפידה.
רופא הילדים אמר לי לחכות עוד כמה שבועות ואם לא יעבור יפנה אותי לאורולוג.
זאת מכיוון שזה לא נשמע כמו דלקת מכיוון שאין תכיפות רבה יותר במתן שתן.
ממה נובעת בעייה כזו? והאם נדרש לבדוק או לחכות ש"יעבור מעצמו"?
תודה מראש,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לשאלה שלי
עינת29/01/2017התכוונתי לטיפטוף של כמה טיפות בודדות בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4- הטלת שתן כל כמה דקותהילה25/01/2017
שלום.
מזה 4 ימים רצופים שבני בן 4 עושה פיפי במהלך היום על כמה דקות.
לשם המחשת גודל הבעיה:
בארוחת צהריים- הוא מכניס 2 כפיות לפה-וניגש לפיפי. חוזר לעוד 2-3 כפיות ושוב פיפי וחוזר חלילה.
מזה חצי שנה הייתה תכיפות במתן שתן.. בערך כל שעה או כל חצי שעה..
בעקבותיה ניגשנו לאורולג שהביט באיבר,
הביט בילד בזמן הטלת שתן ואמר שהחור קטן, הפיםי בקשת ובזרימה חזקה ולכן יש לבצע ניתוח מטאטומי .
הניתוח עוד חודש ושבוע!!
הילד כבר 4 ימים חי בשכרת חיים מטורפת שבה רוב הזמן הוא בשריותים יותר מאשר אוכל ומשחק.
בדיקות שתן מקיפות- יצאו תקינות.
(טרם הגיעו תוצאות התרבית).
מה עושים?
זה נורמאלי?
זה סביר לחכות חודש עד לניתוח???
למה זה החריף פתאום??!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנה תכופה
אין קשר בין השתנה תכופה לפתח מוצר אלא במקרים נדירים לרוב לאחר ניתוח. לרוב התופעה משתפרת וחולפת לבד
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)