בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
    תג
    04/09/2020

שלום,
    עקב תחושת נפיחות בצד שמאל של המפשעה הופניתי לבדיקת א.ס., שם אובחן בקע ברוחב 1.2 ס"מ עם תוכן פריטונאלי. כלי דם ורקמות רכות תקינים, ללא כליאה.
    הבקע לא כואב, אבל יש פעמים (אחרי דיבור ממושך או מאמץ) שהוא גורם לאי נוחות קלה.
    ברור לי שקשה לתת המלצה מבלי לבצע בדיקה פיזית, אבל ככל הניתן - האם על סמך הנתונים הללו היית ממליץ לנתח?
    אציין בנוסף שאני בן 34, חולה בסוכרת נעורים (מאוזנת) מזה 31 שנים, ללא סיבוכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• בקע מפשעתי- האם לנתח?

ד``ר רפאל אלון
    04/09/2020

ללא בדיקה גופנית- אם הבקע מפריע באיכות החיים-ממלץ תקון ניתוחי. אם אין הפרעה משמעותית ניתן להמשיך ללא ניתוח. מכיון שאתה איש צעיר ופעיל, ייתכן ויש מקום לניתוח גם ללא תסמינים מיוחדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בקע מפשעתי- האם לנתח?

תג
    04/09/2020

תודה רבה.
    אבל בכל מקרה, אם אני מבין נכון, אין דחיפות בניתוח. האמנם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בקע

ד``ר רפאל אלון
    06/09/2020

אין כל דחיפות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו