מידע רפואי
פורומים
- השתלת שיער
- פסיכיאטריה
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- הרטבת לילה
- רשלנות רפואית
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- אורתופדיה - כירורגית כף יד
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
- הסרת משקפיים בלייזר
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- הפרעות אכילה - תמיכה
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- אלימות במשפחה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- בקע טבורי 0.7. מה עכשיו? ללא כאב.מימי10/09/2023
היום קיבלתי תשובה שיש לי בקע בקבוקי בגודל 0.7 . שהוא גדל באת מאמץ. לי לא מפריע כלום ולא כואב. אבל הבטן שלי קצת איבדה את הצורה לכן עשיתי את הבדיקה.
אני אחרי 3 ivf
כריתת חצוצרה אחת.
3 הפלות. 2 ניתוחי קיסרים.
בסך הכול 3 ילדים.
אז בדקתי לראות שהכול בסדר.
גיל 45.
מה כדי לי לעשות? או להניח לזה?
מ"מ לא בא לי ניתוח. צה הפרוצדורה לטפל בזה. ראיתי שכתבו תפר. אבל זה אשפוז ובלגנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אוננות לפני ניתוח בקעשמעון07/09/2023
שלום רב,
האם מותר לאונן עם בקע? עדיין לא עברתי את הניתוח.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבים במפשעה שמקרינים לרגליים ולאגןדניאלה28/08/2023
בת 47, בריאה בדרכ ללא הריונות. כבר חודשיים סובלת מכאבים במפשעת שמאל. רופא נתן אלוטרסאונד שבה לא נמצא בקע. אמר שזה כנראה גיד. נתן אדוויל. הכאבים הולכים וחוזרים. באתי לבדיקה קלינית שניה שבה אמר שהוא מרגיש בקע קטן. שלח לכירורג. מה הסיכוי שזה אכן בקע? האם בכל מצב מנתחים. אלו כאבים עמומים לפעמים. לא כל הזמן כואב ממש. אלא כאב מעצבן. יש לי בטן די שמנה למרות שאני לא אדם שמן. האם זו יכולה להיות הסיבה לבקע? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תיקון בקע מפשעתי בצד ימיןדבורה פחימה27/08/2023
כבר שבועיים לאחר הניתוח הוצאנו תפרים ביום שישי האחרון
יש בצקת ונפיחות באיזור הניתוח וזה לוחץ על שלפוחית השתן מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כירורג מומלץ לניתוח בקע שעובד עם כלליתיובל20/08/2023
שלום,
יש לי בקע מפשעתי בלתי ישיר עם שומן שגורם לי לאי נוחות ובעיות במעיים.
אני מחפש מנתח כירורג מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ניתוח ארניה דוצדדי שלשוםטובה19/08/2023
בני עבר שלשום בלילה ניתוח ארניה דו צדדי, מרגיש טוב יותר , רק שיש לו הרגשה/רואה כאילו נפיחות (אשך שלישי) , הרופא (מצויין אגב) אמר שייספג אבל הוא קצת לחוץ מבקשת חוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ניתוח בקע חוזר_גיל 77איציק01/06/2021
שלום
אבי בן 77 עבר לפני חצי שנה ניתוח בקע בשיטה הלפרוסקופית.
אתמול הודיעו לאבי שהוא צריך לבצע ניתוח נוסף כי הבקע חזר.
אבי לוקח כדורים ללב באופן קבוע, יש לו פרפור, עבר לפני 20 שנה ניתוח מעקפים, 2 התקפי לב ומספר צינתורים.
אנחנו מתלבטים האם לבצע את הניתוח אצל אותו מנתח באותה שיטה (יתרונות: גם בגלל שהמנתח מכיר את אבי לאור הניתוח הראשון, גם בגלל שמדובר בהרדמה מקומית ולא בהרדמה כללית. חסרון - הניתוח לא הצליח בפעם הראשונה, אולי הבעיה בשיטה ולכן עדיף בשיטה מסורתית יותר שידוע שכבר הצליחה בעבר) או בשטה הסגורה/3 חורים/חתכים (יתרונות: אולי בשיטה זו הניתוח יצליח והבקע לא יחזור. חסרונות - הרדמה מלאה - לאבי בגיל שלו עם הרקע הקרדיולוגי - בנוסף: לפי הבנתנו הדלה בתחום - נראה ניתוח מסובך יותר מבחינת פתיחת הבטן וכדו)
השאלות:
1) האם זו בעיה מבחינת הניתוח לבצע באותו מקום ניתוח בשיטה אחת לאחר שבוצע ניתוח בשיטה אחרת
2) איזו שיטה עדיפה מבחינת רמת הסיכון בניתוח עצמו (הרקע של אבי כפי שתואר)
3) איזה שיטה עדיפה מבחינת התוצאה הצפויה בניתוח (מנסיונך)
4) לאור מה שתארתי כל המלצה תתקבל בברכה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע חוזר_גיל 77 -המשך
איציק02/06/2021תיקון: הניתוח שעבר אבי הוא ניתוח בשיטה הלפרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע לאדם מבוגראיציק19/11/2020
שלום. אבי בן 76 וכבר מספר שנים ממליצים לו לבצע ניתוח בקע מפשעתי. לאחרונה הנפיחות רבה יותר ואבי החליט לבצע את הניתוח בימים הקרובים. הפרופסור המליץ לו על ניתוח בהרדמה מקומית שאורכו 20 דקות בערך, ללא תפרים, עם רשת ושחרור הביתה לאחר 3 שעות בערך. אבי עבר ניתוח מעקפים לפני קרוב ל-20 שנה ונוטל תרופות בגין כך. הקרדיולוג אישר את ההליכה לניתוח. השאלה - האם שיטת ניתוח זו מקובלת, יש לה הצלחות, מה הסיכון לאדם רגיל בניתוח עצמו, לאחר הניתוח, מה הסיבוכים שיכולים להיות. בנוסף לקחת בחשבון את גילו של אבי. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע לאדם מבוגר
ד``ר רפאל אלון19/11/2020ניתן לבצע הניתוח בהרדמה כללית, איזורית או מקומית. ההחלטה מתקבלת עי הכירורג והמטופל. אם המטופל קבל אישור הקרדיולוג לניתוח הסיכון אינו גבוה במיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות נוזלים לאחר ביצוע ניתוח בקע מפשעתירני17/11/2020
לפני חודשיים עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין בשיטה הפתוחה.
המקום לא כואב.
נשארה נפיחות מסויימת,כנראה נוזלים.
זה עובר לבד?
או שצריך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח
ד``ר רפאל אלון17/11/2020עניתי על שאלתך בפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה שוב?
רני17/11/2020לא ראיתי מה ענית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות
ד``ר רפאל אלון17/11/2020הנפיחות קרוב לודאי אינה קשורה להצטברות נוזלים אלא לתהליך הריפוי וההצטלקות. הכל יחזור לקדמותו תוך מספר שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רני17/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח תיקון בקע טבורירינה16/11/2020
ד"ר שלום וברכה!
לפני 10 חודשים עברתי ניתוח לתיקון בקע טבורי והפרדות שרירי הבטן שנוצר בעקבות ניתוח לפרוסקופיה ל אנדומטריוזיס שבוצע שנה ושלושה חודשים לפני מועד ניתוח זה.
יש לציין שאני חווה כאבים באיזור המהותי.
בתאריך 06.09.20 ביצעתי בדיקת אולטרסאונד דופן הבטן להלן הממצאים:
לא נצפה בקע.
הודגם דיאסטזיס של שרירי הרקטוס מעל הטבור בגובה
של 4.1 ס"מ.
שאלותיי הם:
1. האם דיאסטזיס הוא הגורם לכאבים?
2. האם גודל דיאזטזיס זה מצריך התערבות ניתוחית?
3. תוך כמה זמן אמורים לחלוף הכאבים מניתוח מסוג זה?
בברכה מרובה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר רפאל אלון16/11/2020דיאסטזיס אינו גורם לכאבים. על שאר השאלות לא ניתן לענות ללא בדיקה גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתירני14/11/2020
שלום רב
לפני כמעט חודשיים עשיתי ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין בשיטה הפתוחה.
המקום לא כואב כבר.
אבל נשארה נפיחות של כנראה נוזלים. זה עובר לבד עם הזמן או שצריך לפנות לטיפול בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
רני16/11/2020אפשר תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי+טבורי בגלל בעיית גסטרו – מתי לנתח?תומר15/11/2020
לפני 3 חודשים התגלה אצלי בקע משולש (מפשעתי דו-צדדי וכן בקע טבורי). ככל הנראה הבקעים נוצרו בגלל בעיית התרוקנות - צורך להפעיל לחץ רב כמה פעמים כל יום בזמן יציאות. בעיית ההתרוקנות בבירור רפואי אבל כנראה יחלפו עוד חודשים עד שאולי תיפתר.
השאלה: האם יש טעם כרגע לנתח את הבקעים ולסגור אותם, או שיש סיכון שכל עוד אני מפעיל לחץ רב באגן בזמן התרוקנות - הבקעים יחזרו גם אחרי תיקונם (ואז עדיף להמתין עם הניתוח עד לפתרון אפשרי של בעיית הגסטרו)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי+טבורי בגלל בעיית גסטרו – מתי לנתח?
ד``ר רפאל אלון15/11/2020אין בפניה פרטים עליך ועל מידת ההפרעה שגורמים הבקעים לחיי היומיום שלך. הגיוני לפתור קודם את בעיית העצירות אך אם הבקעים גורמים לסבל ניתן לנתחם במקביל לבירור וטיפול בעצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח בקע מפשעתי - המפשעה רדומהשילי13/11/2020
עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין לפני 4 ימים ומאז המפשעה רדומה וכן, מתחת לחתך הניתוח, אין תחושה במקום במגע, זה כמו שהפה רדום לאחר זריקת הרדמה. זה די מדאיג אותי מה זה? האם לגשת לבית חולים , אולי פגעו לי בעצב במקום ? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח בקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון13/11/2020התופעה ידועה ומוכרת. ברוב המקרים לוקח זמן של עד מספר חודשים וזה מסתדר. איון צורך לפנות למיון-תקבל את אותה תשובה בדיוק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפשעה בעקבות מאמץאיתמר04/11/2020
שלום רב.
קראתי מספר הודעות בנושא אך לא תואמות למצבי.
מזה מספר ימים, לאחר ריצה עצימה, חש בכאבים באזור המפשעה התחתונה, בצד ימין.
ללא בליטה או גולה.
הכאב מורגש מעט בהליכה ומאוד בקפיצה או ריצה או תרגילי מכרעים (לאנצים).
אשמח לדעה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפשעה
ד``ר רפאל אלון04/11/2020יש צורך בבדיקה גופנית כדי לדעת אם מדובר בבקע או בכאב שרירי כתוצאה ממאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע ספורטאים - Osteitis pubis (OP)משה03/11/2020
היי, אני סובל בשנה האחרונה מכאבים במפשעה שהלכו וגברו כאשר בהתחלה היה חשש לבקע מפשעתי אך לאחר בדיקה אצל רופא מומחה הבקע נשלל ונשלחתי לMRI שחשף בקע ספורטאים עם דגש על OP. בצעתי טיפול של 40 יום בסטירואידם אשר לא העילו כאשר לאחריהם ניסיתי פיזיותרפיה למשך חודשיים שגם כן לא הואילה. עושה רושם שהאיזור כל כך מודלק כאשר כל פעולה טיפה לא שגרתית ביום יום גורמים להחמרה. האם יש אופציה ניתוחית בשלב כזה? ובמידה וכן, איזו? מבירורים שעשיתי הבנתי שכדורגלנים מנותחים במצבים כאלה על מנת לחזור לפעילות מהר. תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע ספורטאים -
ד``ר רפאל אלון03/11/2020בקע ספורטאים הינו סוגיה עלומה ולא ברורה. למרות השם הרי שבהרבה מקרים אין באמת בקע ועצם הפעולה הניתוחית באזור משפרת את המצב (אבל לא בכל המקרים). הניסיון האישי שלי בנושא הוא מועט והייתי פונה לייעוץ לבעלי ניסיון רב יותר בתחום. יש (או לפחות היו בעבר) מרפאות לרפואת ספורט בבתי החולים הציבוריים. אם זה עדיין קיים כדאי להתייעץ עם מומחה במרפאה כזו לפני שפונים לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?