מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעית היגוי של אותיות שורקותיניב21/10/2007
שלום
ביתי בת החמש וחצי מתקשה להגות אותיות שורקות (ס במקום ש ts במקום צ) .
בתרגול בסיסי איתה של סגירת הפה בעת הגיית שמה (שחר) היא הצליחה.
האם יש תרגלים שניתן לבצע עימה בבית על מנת לתרגל בצורה טובה את הגיית ש,צ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותיות שורקות
ז'קלין סקרן מנסור21/10/2007יניב שלום
לשחר שיבושי היגוי שניתן לטפל בהם בגיל הזה ע"י קלינאית תקשורת,בנוסף לדיווח שלך שהיא משתפת פעולה ומתחילה להצליח לכן אני ממליצה שתפנו לקלינאית תקשורת לשם כך ותקבלו הדרכה מפורטת לגבי התרגילים שמתאימים במקביל לטיפול .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומרת רק סופי מיליםמיכל20/10/2007
שלום רב, בתי בת שנתיים ושבעה חודשים. יש לה הרבה מילים, אבל הרבה פעמים היא אומרת רק את סוף המילה. למשל- אומרת "תול" במקום "חתול". האם זה תקין לגיל שלה? מאיזה גיל אתם מצפים שילד יגיד מילים שלמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלקי מילים
ענת תבור20/10/2007מיכל שלום,
במקביל לרכישת המילים אצל ילדים מתפתחים תחומים שונים של השפה - כך, מתפתחת גם המערכת הפונולוגית, שהיא כוללת את היכולת לקלוט, לעבד ולהפיק צלילים ורצף של צלילים כדי לומר את המילה בשלמותה. המערכת הזו מתפתחת עם הזמן, כאשר בשנים הראשונות הילדים נוטים לפשט את המילים (מהמילה פשוט), כדי שיצליחו לומר אותן. כך למשל במילה "חתול" - קיימת נטייה להגיד קודם רק הברה אחת מתוך השתיים, כאשר את ההברה המוטעמת "תול" יותר קל לתפוס ולהפיק. לקראת גיל 3-3.5 ש', אנו מצפים שרוב המילים הפשוטות יהגו באופן מלא, אך עדיין יכולות להופיע השמטות של מילים מסויימות. ילדים זקוקים לסיוע כאשר מרבית דיבורם מאופיין בהשמטות או החלפות של צלילים, אשר גורמים לירידה משמעותית במובנות הדיבור.
באופן כללי, מומלץ להקפיד לתת דגם דיבור מלא של המילה החלקית. למשל, אם היא אומרת: "אמא, הנה תול", אפשר לחזור ולומר לה: "נכון, זה חתול".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שלוש שאינה מדברת משפטיםירון19/10/2007
ביתו של אחי עוד מעט בת 3 (בסוף נובמבר), והיא רק החלה לדבר וגם זה לא כל כך שוטף והיא לא מצליחה לחבר משפטים שלמים אולי 2 מילים, בחודשים האחרונים היא התקדמה קצת אך זה עדיין נראה קצת מוזר, אחי חושב שאין מה להילחץ אך אני חושב שזה קצת מוזר האם צריך להתחיל לדאוג או שצריך לתת לילדה זמן נוסף ד"א הילדה רק החלה ללכת לגן בתחילת שנת הלימודים.
אשמח מאוד לקבל ייעוץ, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בהתפתחות השפה
ענת תבור19/10/2007ירון שלום,
במידה ותיאורך מדוייק לגבי השלב השפתי בו אחייניתך נמצאת, אכן נראה כי קיים איחור בהתפתחות השפה. מאידך, התקדמותה בחודשים האחרונים אכן מעודדת, במיוחד בהתייחס לכך שהחלה לדבר מאוחר, ולכן היא זקוקה לזמן כדי להשלים את הפער.
במצב זה הייתי מייעצת לבצע קודם כל בדיקת שמיעה, כדי לוודא ששמיעתה תקינה. כמו כן מומלץ לגשת לאבחון של קלינאית תקשורת שתייעץ אם מצבה מצריך או לא התערבות בשלב זה וכ"כ - תיתן הדרכה להורים איך לעזור לילדה לפתח את שפתה. השיקול אם לטפל או תלוי במידת האיחור ביחס לבני גילה, בקשיים נוספים מתחומים אחרים שמתלווים לקושי השפתי, האם מתוסכלת כשלא מבינים אותה וכד'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת תודה רב על התשובה המהירה.,
ירון19/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות קוגניטיביתחסוי17/10/2007
שלום רב,
אודה לך מאוד באם תוכלי להמליץ לי על ספר או כל מקור מידע אחר המפרט עפ"י חתך גילאים את ההתפתחות הקוגניטיבית של ילדים עד גיל 6. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספר
חן לדרר04/11/2007אינה שלום
ספר שאני מכירה על התפתחות קוגנטיבית "פסיכולוגיה של הילד והמתבגר" מחבר: שאול סולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
חסוי07/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעהאלה16/10/2007
שלום,
שלום
בני בן שמונה וחצי חודשים, בשלושת השבועות האחרונים הוא חלה ברצף של וירוסים שכללו חום גבוה מאוד, צינון חזק וכמובן גרמו לו להיות חלש מאוד.
הבחנתי שבשלושת השבועות הללו הילד בקושי מלמל בניגוד לתקופה לפני שבה היה ממלמל עיצורים שונים.
האם זוהי תופעה ידועה? כי אומנם הוא היה חלש מאוד אבל הוא כן שיחק בן חום לחום..
תודה מראש, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה
חן לדרר17/10/2007בהחלט סביר בזמן מחלה לראות ירידה בתפקוד מסויים. גם באופן כללי בהתפתחות הרבה פעמים כאשר תחום אחד מתפתח השני עוצר לזמן קצר. למשל בעת הגמילה מטיטולים הרבה פעמים רואים עצירה בהתפתחות הדיבור.
במידה וזה נמשך רצוי לבדוק את הנושא. בשלב ראשון כדי לבצע בדיקת שמיעה מאחר ומחלות בגיל הרך מלוות פעמים רבות בנוזלים באוזניים. הצטברות משמעותית של נוזלים יכולה לגרום לירידה זמנית בשמיעה וכך להפחית את ההנאה של בנך ממילמול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדין לא מדבראורית14/10/2007
הבן שלי בן שנתיים -יש לו אוצר מילים מסויים.
הוא לא אומר משפט שלם אלא מילים בודדות ולעיתים מחבר 2 מילים כמו "תני לי"
חוץ מזה הוא ילד מקסים ומפותח טוב מכל הבחינות האחרות ומבין את כל מה שאומרים לו.
האם זו בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים
חן לדרר14/10/2007אוריתי שלום
בנך עדיין לא צריך להגיד משפט שלם אך כן הינו מצפים שיהיו לו מגוון צירופים דו מיליים. האם יש לו עוד צרופים מלבד 'תני לי'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים אומר "אני רוצה" או"לא רוצה"
אורית15/10/2007או "זה שלי" אבל לרוב משתמש במילים בודדות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים
חן לדרר17/10/2007בגילו הינו מצפים ליותר צירופים של שתי מילים ולכן רצוי להגיע לאבחון של קלינאית תקשורת תוך חודשיים-שלושה אם אין שינוי משמעותי. מאחר והתורים לרוב ארוכים עדיף להרשם כבר עכשיו. פני אל רופא הילדים או המשפחה ובקשי ממנו הפניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חן לדרר17/10/2007במקביל תפנו גם לבדיקת שמיעה כי כל מאבחנת תרצה לראות מה מצב השמיעה (לרוב שזה בד"כ לא גורם לבעיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משנשןגאולה10/10/2007
הבן שלי בן שלוש ולא מצליח להגיד את האות ש כמו שצריך וזה גורם לדיבור שלו להישמע מאוד מצחיק וילדותי.
איך אפשר לטפל בבעיה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנשון
ז'קלין סקרן מנסור10/10/2007שלום גאולה
אני מתארת לעצמי ולפי דיווח שלך שמדובר בהגיית /ש/ כאשר הלשון מבצבצת מבין השיניים באמצע- אם הדבר הינו כך זה נחשב תקין לגילאי 3 שנים (גם שאר ההגאים השורקים כמו /ז/ ו /ס/ . בד"כ תיקון ההגיה של /ש/ קורה באופן התפתחותי ונורמלי לקראת גילאי חמש עד שש שנים ולא מטפלים בזה לפני.
מאחלת לבנך שירכוש את ההגה הנכון בזמן המתאים .
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 לא מצליחה לבטא ג ו-קלילי08/10/2007
ביתי בת החמש לא מצליחה לבטא ג ו -ק .אמרו לי שיהיו לה בעיות בכיתה א' עם הקריאה.מאידך המליצו לי לחכות עד גיל 6 וזה יעבור לבד,מה לעשות?האם לפנות לטיפול אצל קלינאית תקשורת או לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושי היגוי
ענת תבור08/10/2007לילי שלום,
לביתך שיבוש היגוי שכיח אצל ילדים צעירים שאינם הוגים את ההגאים בחלק האחורי של הפה. צלילים אלו אמורים להרכש עד גיל 3 וחצי - 4 שנים. מכיוון שביתך כבר גדולה ועדיין לא מצליחה להפיק אותם - יש לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לגימגום של אח שלי .ליאלוש08/10/2007
שלום אני בת 15
ויש לי אח בן 9 בכיתה ד' .
יש לו בעיית גמגום לא ממש קלה
הבעייה התחילה בגלל בהלה כשהיה בגיל 5
בערך הוא נבהל מכלב ענק ומאז הוא מגמגם .
למשל הוא מתחיל להגיד מילה כגון אני .....
אז הוא מתחיל לומר ככה : אנננננננ ננננננננ נננננננ יייייי ייייי
וממשיך ככה את המשפט וכשהוא מדבר רואים שהוא מנסה
לעשות את זה בכל הכוח ולהוציא את המשפט .
זה קורה לו לעיתים קרובות לאו דווקא במקריי לחץ אלא גם
בסתם מקרים שהוא מדבר איתי או אם מישו אחר.
לפניי שנתיים הוא נסע לטורקייה אם אמא שלי ושם יש
מטפלת מיוחדת שהיא שוברת בקבוק כלשהו וכל הפחדים
יוצאים לך מהגוף וכל הבעיות כמו גימגום נפסקים .
הוא עשה את הטיפול הזה אבל שעה אחריי הטיפול הוא הרגיש
מצויין וממש לא גימגם והפחדים עברו לו אז הוא תפס תאוצה ועלה
על מתקן ממש מפחיד בלונה פארק וחזר לו הגימגום.
אז אני רוצה לשאול אם יש טיפול כזה או אחר שיכול לטפל
בגימגום ?
תודה , ליאל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגמגום
ענת תבור08/10/2007ליאל שלום.
זה מאד יפה שאת דואגת לאחיך. העזרה הכי גדולה שאת יכולה לתת לו זה להקשיב לדבריו ולשוחח איתו מבלי להתייחס לצורת הדיבור שלו ולגמגום, אלא למה שאומר לך.
מעבר לטיפול רגשי עליו דיברת בהודעתך, ניתן לפנות לקלינאי/ת תקשורת, אשר מטפל/ת בדיבור עצמו ובהשלכותיו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבוראמא07/10/2007
שלום.
בני בן שנתיים החל לדבר מגיל שנה וחצי וכיום מצליח לבנות משפטים שלמים של 6-7 מילים. אוצר המילים שלו מדהים להפליא ומבינים אותו מאוד כאשר הוא מדבר.הבעיה היא שלרוב הוא נשמע כאילו הוא מדבר מהאף, כאילו והוא מצונן. ישנן אותיות ספציפיות שהוא מתקשה להגות אותן נכון לדוגמא: ל,ס,ז,ש,צ וגם האותיות ו' הוא הוגה כ - ב' (עם דגש) וגם האות פ (ללא דגש) הוא מבטא עם דגש. האם עליי לקחת אותו לקלינאית תקשורת? האם זה נורמאלי? האם הוא קטן מדי וזה יסתדר לבד במשך הזמן? יש לציין שבכל פעם שהוא הוגה לא נכון איזו מילה אני חוזרת עליה בצורה נכונה ומדגישה אותה. ייתכן והוא לא שומע טוב ובגלל זה איננו מצליח להגות נכון אותיות מסויימות? מכיוון שחוץ מזה נשמע שהוא שומע מצויין והוא שומע לחישות וגם כלב שנובח ממש מרחוק כאשר הוא עצמו בתוך הבית . יש לציין שהוא שם לב לכל רחש סביבו ואף מתייחס לציוץ ציפורים, קריאות עורב וכל מה שקשור לשמיעה לכן קשה לי להאמין ששמיעה היא הבעיה.
אודה על תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
חן לדרר08/10/2007בגילאי שנתיים חלק מהשיבושים הינם אופינים לגיל, יחד עם זאת צריך לשמוע אותם כדי להיות בטוחים.
בשלב ראשון חשוב להתחיל בברור הרפואי שכולל בדיקת רופא א.א.ג שיבדוק את נושא הקול האפי וכן יפנה אותכם לבדיקת שמיעה.
בשלב השני אם לא רואים שיפור רצוי לפנות לקלינאית תקשורת שתוכל לוודא שהשיבושים הינם אופינים לגיל. חשוב לשים לב האם הוא מובן רק למי שמכיר אותו או גם לאנשים זרים.
מצויין שאת חוזרת על המילים באופן ברור. חשוב שהדבר יעשה בהקשר של השיחהובאופן חיובי ללא משמעות של תיקון כדי לא לגרום לתסכול. כך למשל אם בנך אמר "בובה" את יכולה לחזור תוך הרחבת המשפט והדגשת המילה "בובה גדולה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך..
אמא08/10/2007מה זה רופא א.א.ג.? לגבי בדיקת שמיעה הוא עבר את הבדיקה בגיל שנה ונמצאה תקינה לחלוטין.
לגבי הרחבת המשפט הוא תמיד מתאר כל דבר לדוגמא מכונית אדומה ומדבר גם נכון מאוד וגם אנשים זרים מבינים אותו , רק לעיתים במילים מסויימות ישנם אנשים מסויימים שלא מבינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חן08/10/2007רופא א.א.ג הכוונה לרופא אף אוזן וגרון. לגבי בדיקת השמיעה בדיקה מלפני שנה אינה מספיקה כי צריך לוודא שהמצב עדיין טוב.
זה מאוד משמח שמבינים אותו כי אז הוא פחות מתוסכל וכנראה גם השיבושים אינם רבים
לגבי הרחבת המשפט שלו - המטרה הינה לתת לתשובה שלך צורה תקשורתית תקינה. כשאנו מנהלים שיחה לא נהוג שאחד המשוחחים חוזר על דברי השני ואיננו רוצים שבנך יחשוב שכך מתקשרים. ברגע שאת מכניסה את החזרה המדויקת על מילה לתוך משפט הגיוני אז זה נהיה חלק משיחה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהה
אמא09/10/2007עכשיו הבנתי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות קוגנטיבית ושפתיתחסוי03/10/2007
אודה לכם באם תוכלו להמליץ לי על ספר או כל מקור מידע אחר שבו מפורטים עפ"י חתך גילאים שלבי ההתפתחות הקוגניטיבית והשפתית של ילדים עד גיל 6.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרים
חן לדרר08/10/2007בתחום השפה יצא ספר עדכני הנקרא "ילד מה הוא אומר" שכולל את הנורמות בהתפתחות שפה. בתחום הקוגנטיבי אבדוק ואחזיר לך תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספרים
חסוי16/10/2007בהמשך לתשובתך מה- 08.10.2007, אודה לך באם תוכלי להמליץ לי על ספר או כל מקור מידע אחר המפרט עפ"י חתך גילאים את ההתפתחות הקוגניטבית של ילדים עד גיל 6.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקהרוני02/10/2007
האם לאב מגמגם יהיה ילד מגמגם? מה הסטטיסטיקה אומרת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום במשפחה
חן לדרר11/10/2007גילי שלום
מחקרים מראים נטיה כלשהי להופעה של גמגום במשפחות , יחד עם זאת אין מספרים ברורים המראים על מידת התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום קלמורן30/09/2007
האם לחכות ולראות אם זה עובר או מייד לטפל? אני לא רוצה שתהיה לילדי תחושה שמשהו לא בסדר איתו, שלא יירד לו הביטחון....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
ענת תבור01/10/2007התשובה לשאלותייך תלויות בפרטים שונים שלא פרטת, כמו מהו גיל הילד, כמה זמן כבר מגמגם וכד'. אם זו רק ההתחלה והוא עוד צעיר ועדיין אינו מודע לגמגום שלו, כדאי לראות אם זה נמשך לאורך זמן (מספר חודשים). בינתיים חשוב לא להתייחס לאופן דיבורו (לא לצחוק, לא לעצור אותו, לא "לעזור" לו, לא להכנס לדבריו) ולהמשיך להתייחס לתוכן הדברים שלו בלבד. במידה והינך מודאגת ניתן ואף רצוי לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת כדי לזהות אם מדובר בגמגום או חוסר שטף התפתחותי. בעקבות האבחון תמליץ הקלינאית על טיפול ו/או הדרכה להורים, שהיא חשובה מאד בשלב זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות דיבור- תהליךעופרי28/09/2007
שלום,
רציתי לברר, אם לדעתי יש לבני בעיות דיבור ( הגיית אותיות בעיקר),
מהו ההליך אותו עליי לבצע ( רופא משפחה/אחר) על מנת לקבל הפנייה לאיבחון
ומהו משך ההמתנה לאיבחון/טיפול.
הילד כיום בן 3.5
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה לאבחון
ענת תבור01/10/2007עופרי שלום,
על מנת לברר האם שיבושי הדיבור של בנך מצריכים טיפול או לא - עליך לפנות לרופא הילדים או המשפחה ולקבל הפנייה לאבחון של קלינאית תקשורת. זמני ההמתנה לאבחון / טיפול משתנים בהתאם לעומס הפניות למכון/קלינאית וכד'. בזמן קביעת האבחון תקבלו הערכה לגבי זמן ההמתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות דיבור בגיל מבוגררוני25/09/2007
ממה הן נובעות? אשמח לדעת. גיל מבוגר הכוונה : 50,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ענת תבור25/09/2007נסה לפרט קצת יותר לאילו הפרעות בדיבור אתה מתכוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)