פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יפעת
    06/05/2008

שלום רב,
    יש לי תופעה שכשאני בקרב אנשים לדוגמה בכיתה ואני צריכה לדבר בקול ואנשים שומעים אותי , המילים לא יוצאות לי. אני פשוט נורא ביישנית וזה הגיע לידי הפרעות דיבור החברה. גם כשאני כבר מדברת זה נורא חלש. מה מומלץ לי לעשות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קושי בדיבור

חן לדרר
    07/05/2008

יפעת שלום
    האם במקומות שבהם את לא מתביישת הדיבור תקין ובעוצמה מתאימה?
    מתאורך מדובר בקושי רגשי ולכן רצוי לפנות לפסיכולוג, במקביל ניתן להגיע לאבחון של קלינאית תקשורת ולוודא שאין גם קושי ממשי בהרמת עוצמת הקול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גימגום
    טל
    04/05/2008

יש לי ילד בן 3.5 , הוא התחיל לדבר משהו בין שנתיים וחצי קרוב ל 3
    דיבר רצוף ודייי ברור לאחרונה , בחודש האחרון התחיל לגמגם.. זה נראה לי מחמיר
    ואנחנו דיי מודאגים.
    חשבנו ממה זה יכול לנבוע
    לא נראה שיש לו בעיה בגן
    גם בבית אין משהו שונה (אני בהריון אבל הוא לא יודע על כך כך שזה לא אמור להשפיע עליו)
    מה ניתן לעשות??? אשמח לתשובה ועזרה

לקביעת תור
    סגירה
    גימגום

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    04/05/2008

שיראל שלום
    פעמים רבות לא מדובר בגמגום אלא בחוסר שטף התפתחותי. חוסר שטף התפתחותי מופיע באופן תקין בגילאי 2-5 שנים בשלבי מעבר כאשר הילד רוכש מיומנויות חדשות, מתקדם וכן הלאה. כאשר מדובר בתקופה קצרה אין צורך לפנות לגורם מקצועי
    אם הדבר נמשך מעל 3 חודשים או מחמיר מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת.
    התגובה הטובה ביותר במקרים אלא הינה העדר תגובה: להנות מתוכן דיבורו של בנכם בלי להתיחס לצורה שבה הוא מדבר, לתת לו את מלוא הזמן הנחוץ לו. לא לתת לו עצות ורעיונות כיצד לדבר יותר בקלות אלה פשוט להיות סבלניים.
    כן אפשר שאתם תדברו באופן איטי ורגוע מה שיתן דגם טוב לבנכם
    בשלבים כאלו אנו ממליצים להמנע משאלות הדורשות מהילד תשובות מילוליות רבות (לא להציג את יכולותיו בפני הסביבה) אלא לאפשר לו להיות היוזם של דיבור, מצד שני חשוב לא לוותר בנושאים של התנהגות רק בגלל הדיבור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי לדבר בגן
    ענב
    02/05/2008

שלום , רציתי להתייעץ
    יש לי ילדה בת שנתים וארבעה חודשים , בבית הילדה מדברת ללא הרף ולא מעט שובבה
    לעומת זאת בגן , הילדה בקושי מדברת ולעיתים אף לא.היא ויותר מופנמת בהתנהגותה בגן.
    בגן שלה יש כ-30 ילדים היא הכי קטנה כאשר הגדול ביותר בערך בין 3 וחודשיים .
    חשבתי שאולי הכמות של הילדים מפריע לה או שאולי לא מעודדים אותה שם ?! רופא ההתפתחות אמר לנו להמתין עוד חצי שנה ולראות מה קורה ...
    אספר בנוסף שהילדה בחוץ מתקשרת עם אנשים זרים היא מדברת אליהם מחייכת כך גם לגבי ילד אחר שנמצא בקרבתה
    מה לעשות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קושי לדבר בגן

הוספת תגובה

• לענב

ענת תבור
    02/05/2008

שלום לך,
    הקושי שאת מתארת הינו קושי רגשי שיש לילדתך במסגרת הגן ולא קושי ספציפי בדיבור.
    חשוב להתייעץ על כך עם צוות הגן ועם הגורמים המתאימים (פסיכולוג שעובד עם הגן או פסיכולוג התפתחותי אחר) בכדי לראות כיצד ניתן לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בדיבור
    מוריה
    01/05/2008

שלום, אימי איבדה שמיעה באוזן ובשניה נחלשה השמיעה ועכשיו היא התחילה לדבר לא ברור ולבלוע אותיות ולא כל כך מבינים אותה, האם יש משהו שיכול למנוע את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בדיבור

הוספת תגובה

• בעית שמיעה

ענת תבור
    02/05/2008

האם היא מרכיבה מכשירי שמיעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבוש בדיבור
    גילה
    28/04/2008

הבת שלי כמעט בת 5 ,מדברת יפה מאוד,בבית לא "סותמת את הפה",בגן מדברת מעט.יש לה בעיה בדיבור באותיות ח ו-כ היא אומרת ק במקום ככה היא אומרת קקה,במקום חילוניים אומרת קילוניים. היא גם מחליפה אותיות במילים מסוימות כמו קבלת שבת היא אומרת קלבת שבת.יש לציין שלפני כחודשיים מילאתי טפסים לאבחון אצל קלינאית תיקשורת אך עדיין לא קבעו לי תור.מה אפשר לעשות?,האם תוכלי להדריך אותי על תרגילים מסוימים במקום לחכות כל כך הרבה זמן.אודה לך אם תעני לי במהירות. באותה הזדמנות אודה לך עם תעני לי על הבן שלי שכמעט בן שנתיים,אומר מילים בודדות כמו אבא אמא תה מילים בודדות ממש,אך לרוב אני מבינה אותו והוא אותנו יש לציין שמבחינת התפתחות הוא מפותח הוא עושה מה שמבקשים ממנו וכו' .האם לחכות כי גם הבת שלי "פתחה" את הפה בגיל מאוחר (בגיל שלו בערך),או לטפל ולפנות גם לקלינאית תקשורת. בתודה מראש על התשובות ,גילה.

לקביעת תור
    סגירה
    שיבוש בדיבור

הוספת תגובה

• לגילה

ענת תבור
    28/04/2008

שלום,
    לגבי ביתך הגדולה - יש לה שיבוש שנקרא stopping - שאינו מתאים לגילה ולכן היא זקוקה לטיפול בו ילמדו אותה להפיק נכון את ההגאים המשובשים. טוב עשית שפנית לקלינאית תקשורת. המתיני בסבלנות ולבסוף יזמנו אתכם, אין צורך להלחץ. בינתיים - מומלץ לעזוב אותה בתחום ההיגוי, רק להמשיך ולהשמיע לה את הדיבור הנכון תוך כדי שיחה.
    לגבי הבן הצעיר - מילים בודדות וספורות בגיל שנתיים זה איחור המצריך התערבות. זה נכון שישנם ילדים שמתחילים לדבר מאוחר וסוגרים פערים, אך ישנם כאלו שלא, ויתר על כן - בשלב מסויים - זה משפיע גם על התקשורת עם בני גילו ויכול ליצור תסכולים - וחבל. מומלץ גם לגביו - לפנות לאבחון קלינאית תקשורת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סימי
    27/04/2008

שלום רב,
    כמה אחוזים מהילדים המגמגמים נרפאים לחלוטין?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    27/04/2008

בקרב ילדים בגיל הרך מדובר בערך ב - 70%,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהיגוי אותיות שורקות
    ניצן
    24/04/2008

שלום רב,
    אני חייל בן 19 ויש לי בעיה בהיגוי האותיות ס', צ' וכו'.

הפנו אותי לטיפול אצל קלינאי תקשורת, אבל חוששני שלא יהיה באפשרותי הן מבחינת זמן והן מבחינת עלות.

אילו תרגילים אפשר לבצע באופן עצמאי כדי לשפר את המצב לפחות באופן חלקי?

הוספת תגובה

• שיבושי היגוי

חן לדרר
    27/04/2008

ניצן שלום
    בעקרון טיפול מצריך ליווי צמוד של קלינאית תקשורת שתתן לך את הטיפולים הרלוונטיים לך ותבדוק שהביצוע טוב (מאוד בקלות אפשר לבצע לא נכון ולהחמיר במקום לשפר את המצב).
    אם הגעת לגיל 19 עם שיבוש זה אני ממליצה לך להמתין עוד קצת עד שתהיה פנוי לטיפול
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור מאנפף
    איריס
    23/04/2008

שלום, האם דיבור מאנפף אמור לעבור או שיתכן ומדובר בבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור מאנפף

הוספת תגובה

• לאיריס

ענת תבור
    23/04/2008

דיבור מאנפף יכול לנבוע מהרגל לא נכון או מבעיה רפואית. לרוב - אינו עובר לבד ולכן מומלץ לפנות לרופא א.א.ג. ולאבחון של קלינאי/ת תקשורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בביטוי
    אניה
    21/04/2008

שלום.
    אני בת 28 ,הבעיה היא שקשה לי לבטות את עצמי כמו שאני רוצה,
    יש הבדל בין מה שאני חשה לאיך שאני רוצה שזה ישמע לשומעים.
    יש לי "קול ילדותי" וזה דיי מפריע לי,
    גם על הרושם שזה עושה כלפי חוץ. בנוסף כאשר
    אני מקריאה משהו בקול או שרה
    לאחר זמן קצר הקול מתחיל "להבלע" ויש לי יובש בגרון.
    למה זה ככה? מה לעשות.
    בעבר שמעתי שיש טיפול טבעי, אבל איני יודעת איזה,
    ואם זה נכון .

תודה רבה על העזרה:)

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בביטוי

הוספת תגובה

• קושי בביטוי

ז'קלין סקרן מנסור
    21/04/2008

שלום אניה
    מהתיאור שלך עולה שישנה בעיה בשימוש נכון בקול - האם זה בגלל שימוש לא נכון בנשימה או טון דיבור לא מתאים ??. את זה לא ניתן לדעת עכשיו ,לכן אני ממליצה לך לפנות לרופא אאג ובהמשך לקלינאית תקשורת.
    אניה , מהתיאור שלך אני לא יכולה לשלול מרכיב רגשי , לכן תפני לייעוץ.

בהצלחה
    ז'קלין מנסור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יואב
    21/04/2008

שלום רב,
    באיזה גיל הכי צעיר ניתן לאבחן שהילד מגמגם?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ליואב- גמגום

ז'קלין סקרן מנסור
    21/04/2008

שלום יואב
    כפי שכבר הופיע בהודעות קודמות - ישנו תהליך נורמלי במהלך התפתחות הדיבור (בין גילאי שנתיים וחצי לשלום וחצי עד ארבע (אשר נקרא "חוסר שטף התפתחותי " , אם במהלך ההתפתחות מופיע חוסר שטף ומעונינים לאבחן אותו אם זהו גמגום או חוסר שטף נורמלי יש להתייעץ עם קלינאית תקשורת . לרוב יש בדל בין שתי התופעות כאשר חוסר שטף נורמלי מתבטא בחזרות קלות על הברה ראשונה או מילים קצרות ללא מאמץ וללא תנועות ללואי נוספות בגוף/ והתופעה השניה מאופיינת בעוד מרכיבים בעיקר לחיצות על תחילת מילים ויתר היתקעויות ולעיתים מתחילים לראות תנועות לוואי והימנעות ממצבים מסוימים אשר דורשים שיחה .

אם ברצונך להוסיף מידע על הילד נוכל להתייחס בצורה יותר ספיציפית.

בהצלחה ז'קלין מנסור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור ליותר משני אנשים
    אליה אלי
    18/04/2008

שלום,
    אני בן 32 מגמגם מגיל 6. הייתי בכל המכונים - ממכון הס, מכון צליוק, מכון תה"ש, מכון שחר של הצבא מול תה"ש. כל דרכי בחיים סבבה סביב הרצון להגיע למקומות שבהם יהיה צורך בפחות תקשורת. לכן בחרתי במקצוע דוור. כבר דוור מזה 14 שנה. בשנים האחרונות אני עובר תהליך חיובי והתקדמות רבה נבחנת אצלי בעיקר בשיחה של אחד מול אחד.

אני משמש כקצין שלישות של גדוד חשוב. מצטיין הרמטכ"ל במילואים.
    עברתי קורס מנהלים במסגרת דואר ישראל. הייתי מצטיין הקורס.
    אני חש שאלמלא הגמגום הייתי היום במקום אחר, גבוה יותר מהעיסוק שאני עושה היום.

עם כל ההצלחות המדהימות יש לי חשש עמוק מדיבור בפני יותר מאדם אחד. אני רוצה להשתחרר מהמועקה הזאת ולהשתחרר מהפחד הזה. זה גם חשוב לי להתנסות יותר ויותר בדיבור של יותר מאדם אחד לצורך תפקידי בצבא. איך מתרכזים במה שאומרים ולא באיך אומרים. איפה אפשר להתאמן בזה.

אני מחפש פורום קבוצתי רחב ככל שאפשר שיהיה אפשר לתרגל דיבור בפני מספר אנשים.
    בשל מצבי הכלכלי הלא קל האם אפשר לסבסד חלק מהטיפול באמצעות קופ"ח מכבי.

תודה.
    אלי 0542551201

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור ליותר משני אנשים

הוספת תגובה

• אליה

חן לדרר
    23/04/2008

אליה שלום
    מאוד משמח לשמוע את התהליך שאתה עובר ואכן קבוצה יכולה מאוד לעזור. ישנם טיפולי גמגום הניתנים בקבוצה - תוכל לברר דרך מכבי אם איזה מכונים הם עובדים ושם לשאול. במקיל אני מציעה לך לפנות לאמב"י ארגון המגמגמים שמקיים מפגשים מסוגים שונים ושם גם תוכל לפגוש אנשים שלמרות הגמגום עשו דברים רבים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גימגום עם עיוותים בפנים.
    ליאן
    16/04/2008

שלום,
    בני בן 4.5 שנים, יחד רגיל לחלוטין, אך רגיש מאוד,
    זה כחודש הוחצי שהילד החל לגמגם, תחילה הגימגום הי קל מאוד, היו ניתקעות לו מילים באמצע משפט, לאחר היתיעצות עם קלינאית תקשורת, והדרכה בעיניין זה חלף לו לתקופה של שבוע אך
    שוב חזר, אך הפעם הגימגום חזק יותר, כמעט בכל מילה ובנוסף כשהילד בא לומר משהו תוך כדי הדיבור המילה נתקעת לו, הוא חוזר על אותה אות מס פעמים וגם מעוות את הפנים והעיניים,
    העיניין מאוד מלחיץ אותי ואת בעלי,

אנא ייעצו לי מה לעשות בנידון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גימגום עם עיוותים בפנים.

הוספת תגובה

• לליאן

ענת תבור
    16/04/2008

את מתארת מצב בו הגמגום של בנך החמיר והתווספו לו תנועות לוואי. מצב זה מעיד על מודעות כלשהי ביחס לדיבורו, ולכן חשוב להתחיל איתו טיפול עם קלינאי/ת תקשורת, בו יוכל לקבל עזרה והדרכה לגבי דיבורו, כולל הדרכה בהתאם למשפחה.
    הגמגום מאופיין בעליות וירידות בחומרתו, ולכן ניתן לצפות להטבה, אך עדיין חשוב לטפל בו במצב זה. פני לקלינאית התקשורת לצורך אבחון/טיפול בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בשפה
    מיכל לשם
    13/04/2008

לבני, בן השלוש וחצי יש בעיות בדיבור. הבעיות הן באותיות מסויימות , אך מה שמטריד אותי שהוא אינו מצליח לבטא את הצרה/ סגול. כל צרה/סגול הופך לפתח/קמץ. האם התופעה הזו נדירה, האם חייב לקחתו לטיפול אצל קלינאית (ניסינו והוא התנגד בכל תוקף)?, האם תופעה כזו נעלמת בעצמה?.
    אשמח לקבל תשובה
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בשפה

הוספת תגובה

• בעיות היגוי

חן לדרר
    13/04/2008

מיכל שלום
    קושי בהגיית הצרה הינה תופעה ידועה אך לא שכיחה, ברוב המקרים היא לא עוברת מעצמה ומצריכה טיפול וטיפול מבוצע ע"י קלינאית תקשורת.
    במה התבטאה התנגדותו של בנך? האם בשלב האבחון או רק בטיפול? עדכני אותי ואושמח לייעץ לך כיד להכינו לפגישה בעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית היגוי האותיות השורקות
    אילנה כהן
    09/04/2008

בתי בת שש וחצי ועדיין לא מצליחה להגות את האותיות השורקות
    איזה תרגילים עלי לעשות איתה או קלטת או ספר שיוכלו לעזור לי לפתור את בעיית ההיגוי
    היא עולה בשנה הבאה לכתה א' ואני לא רוצה שזה יהווה לה בעיה

הוספת תגובה

• בעית היגוי

חן לדרר
    09/04/2008

אילנה שלום
    את צריכה לפנות לאבחון וטיפול של קלינאית תקשורת. ישנן חוברות וקלטות עם תרגילים אך אלו נועדו ללוות טיפול קלינאית תקשורת ולא במקומו.
    פני לרופא שלכם והוא יוכל לתת לך הפניה לאבחון קלינאית תקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בבעיות דיבור במבוגר
    צח
    08/04/2008

שלום, כילש לא טופלתי כיאות בבעיות דיבור, מעט גמגום ואינטונציה לא נכונה, היכן אפשר לטפל בזה כעת (בן 25) והאם אפשר?

הוספת תגובה

• טיפול בגיל המבוגר

ז'קלין סקרן מנסור
    08/04/2008

שלום צח
    תוכל לפנות באזור מגורייך למכון /קליניקה שעוסקת בבעיות דיבור קודם כל לשם אבחון ע"י קלינאי/ת תקשורת ולאחר מכן להחליט אם יש מקום לטיפול. ניתן לשאול בקופ"ח שאתה שייך אם ניתן לקבל הפנייה לאבחון דרך הקופה או פרטי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות להצטרף למכון

עזאם עזאם
    06/04/2010

אני עזאם עזאם מכפר חורפיש מאבחן דידקטי מזה 9 שנים למדתי במכללת אורנים ועבדתי מספר שנים בקליניקה לליקויי למידה באונ חיפה כמאבחן דידקטי
    ברצוני לבדוק אפשרות הצטרפותכמאבחן דידקטי למכון בו אתם עובדים
    אני מאבחן מכיתות א - י"ב
    בניית תוכניות עבודה
    מתן המלצות דידקטיות התאמות בבחינות הבית ספריות ובבחינות הדיבלום והבגרות ברמה 1 ,2
    מספר פל 0508952322
    אשמח להיענות בחיוב
    עזאם
    כפר חורפיש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה