מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 17+ עם בעית שמיעה (??)אמא11/03/2008
שלום,
לקראת גיוסו של בני לצה"ל, הוא נדרש לבצע בדיקת שמיעה במכון שמיעה ודיבור. לאחר הבדיקה הקלינאית מסרה לנו שיש ירידה קלה בשמיעה בשתי האזניים.
לבקשת הצבא בני נדרש לעבור בדיקת BERA ובבדיקה זו הכל היה תקין לחלוטין.
האם זה אומר שאין כלל בעיה בשמיעה?
ייתכן ששתי בדיקות שמיעה שונות יגיעו למסקנות שונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
חן לדרר16/03/2008אמא שלום
בדיקת שמיעה ובדיקת BERA בודקות דברים שונים ולכן גם הממצאים שונים
בדיקת השמיעה בודקת מה מצב השמיעה ואילו מטרת ה - BERA לוודא שאין הפרעות עיצביות המצריכות טיפול.
בהתאם לכך בדיקת BERA תקינה אומרת שאין ממצא נוירולוגי / מוחי מגאיג אן אינה שוללת את ירידת השמיעה שנמצאה. סביר להניח שלקוי השמיעה הינו ממקור כוכלארי (כלומר מאזור החישה של האוזן השבלול)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 2.3 שנים שלא מדבראמא11/03/2008
שלום,
בני בן 2.3 שנים. פרט למילים בודדות (אבא, לא) שמשתמש בהן בתדירות נמוכה מאוד, הוא לא מדבר ולא ממלמל כלל.
הומלץ לי להתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת.
שוחחתי עם שתי קלינאיות. אחת מהן אמרה לי שהילד זקוק לטיפול של פעם בשבוע והקלינאית השניה המליצה על טיפול של פעמים בשבוע.
מכיוון שהתקדמות הילד מבחינת הדיבור היא איטית מאוד (למעשה, אין כמעט התקדמות) ומכיוון שהיעדר הדיבור משפיע על מצבו הרגשי (מכה, נושך), אני מוצאת שטיפול של פעמיים בשבוע בגיל כזה עשוי להחמיר את העומס הרגשי המוטל על הילד.
אודה להמלצה מצידכן אם להתחיל טיפול של אחת לשבוע או אחת לשבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות טיפול
ז'קלין סקרן מנסור11/03/2008שלום אמא
לא ברור לי האם "שוחחת " עם קלינאיות אשר מכירות את בנך או העבירו לו אבחון או מטפלות בו .
בקשר לתדירות הטיפול - הדעה הרווחת והמקובל הינו טיפול של פעם בשבוע , אך ניתן לדלל לפעם בשבועיים או להעלות לפעמיים בשבוע לאחר שהקלינאית המטפלת אשר הספיקה להכיר את הילד מחליטה על כך בשיתוף ההורים.
בהצלחה
מקווה שתראו התקדמות בהקדם
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להרגלים ישניםאפרת10/03/2008
בני בן 5.5 סובל מבעיית ה"טוטוריטו" (מחליף בין ק' לת' וג' ל-ד'). בשנה האחרונה לפתע הצליח לבטא את האותיות נכון. הבעיה היא שיש צורך לתקן אותו כדי שיאמר את המילה נכון, מיד אחר כך כשהדיבור שוב ספונטני, הוא חוזר לדיבור האוטומטי השגוי.
חשוב לציין כי ניסינו להעלות למודעות למשך שבוע מילה אחת, המילה "כן" ולתקן בכל פעם שמופיעה. אפילו קראנו לשבוע "שבוע הכן". כל פעם שתיקנו אותו הוא אמר את המילה נכון, אבל זה לא התקבע בדיבור השוטף. מה עושים?
תודה על תשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישום היגוי תקין
ענת תבור10/03/2008הרבה ילדים שמגיעים לטיפול בהיגוי מצליחים לרכוש את ההגה המשובש בשלב החיקוי, אך מאד מתקשים ליישם זאת בדיבור ספונטני. תיקון שיבושים הוא למעשה תהליך הדרגתי שלוקח זמן ודורש תנאים מסויימים כדי שילד יישמו.
בשביל שילד יוכל להפיק את ההגאים החסרים בדיבור ספונטני - הוא צריך
א. לשלוט היטב בהגיית ההגה החסר, שיוכל להפיקו בקלות ולא במאמץ;
ב. שיהיה מסוגל לבקר את עצמו אם אמר תקין או לא;
ג. הילד צריך לעבור משלב של דיבור מחושב ומכוון לדיבור אוטומטי ולכן חייב לתרגל המון את השימוש בהגה בצורה הדרגתית (מילים בודדות, צירופי מילים ומשפטים ובהמשך - שיחה חופשית בפעילות מובנית וכך הלאה).
לרוב, לא ניתן לדרוש מילד שיפיק נכון באופן אוטומטי אם הוא עדיין לא שם מבחינת היכולות שלו.
אז סבלנות ויחד עם זה - הרבה עבודה, ובסוף הוא ידבר נכון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת
חן לדרר10/03/2008אפרת
מפניתך לא ברור האם אתם בטיפול קלינאית תקשורת. אם לא חשוב מאוד שהתהליך שענת פרטה בהמשך יעשה בטיפול מקצועי. נהדר שאתם ערוכים לתרגל בבית זה אומר שתעזרו לטיפול להתקדם מהר ככל האפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאולגה09/03/2008
אני עולה מרוסיה ויש לי מבטא קשה. הבן שלי עלה בגיל 5 והיום הוא בן 13 ויש לו גם מבטא קשה. האם קלינאות תיקשורת יכולה לעזור לו לדבר כמו ישראלי רגיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולגה
חן לדרר09/03/2008בתחום המבטא מטפלות חלק מקלינאיות התקשורת. חשוב תחילה לבצע אבחון כדי לבדוק מה גורם למבטא (למשל האם הוגה ר' עברית או רוסית) ואז אפשר להמליץ על טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעתי תינוקת חצי שנה ומלמולאורית04/03/2008
עלי להוסיף, היא כן ממלמלת אך בעיקר כשיש לה דברים בפה (לא מוצצת מוצץ) ביומיים האחרונים שמעתי גם לפעמים בו בה אה בה בלי דברים בפה אך זה לא הרבה פעמים , כשיש לה דברים בפה כן משמיעה צלילים, האם זה מעיד על תת תחושתיות או בעיה בתכנון האם לפנות לקלינאית בגיל זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלמול
ז'קלין סקרן מנסור05/03/2008שלום אורית
אנו מצפים לשמוע יותר הפקות במצב של הנאה - גרייה - וכנראה זה המצב כאשר היא מכניסה צעצועים לפה, וזה תקין בגילאים האלה. וכמו שציינו קודם ,יש לשים לב שהמלמול ממשיך ונהיה מגוון
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות דיבור לילדרותי04/03/2008
בס"ד
שלום לכולכן
הבן שלי כמעט בן 7 שנים. טופל בקלינאית תקשורת, מגיל קטן יחסית.
התחלנו בגיל 3 לערך עם הפסקות. משום שהוא לא הצליח ליצור קשר עם קלינאי תקשורת שהיה עימו.
והמשכנו שוב מגיל 4 לערך.
כיום הבן שלי כמעט בן 7 שנים, ולומד בגן שפתי, השארנו אותו שנה נוספת בגן, בגן ישנה קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק וכל החיזוקים שאפשר לתת לו על מנת שיתחזק לקראת כתה א'.
הילד שלנו פשוט פורח, הוא החל לדבר יפה מאוד, הוא כבר מבטא את האות ר', ל', יש לו עדיין בעיות עם הש', הוא פשוט אומר ס' במקום ש'.
עבדנו בבית ועובדים עימו כמובן גם בגן.
האם הוא יצליח להדביק את הפער שהיה לו בשנים עברו, לקראת כתה א'??? והאם דיבור מאוחר מצביע על לקות למידה?
יש לציין שזה דבר מאוד חשוב , הוא לא דיבר עד קרוב לגיל 2.5 היתה לו שפה משונה מאוד, הוא לא חזר על אותן מילים, ויש לי קצת ניסיון, זה הילד הרביעי שלי. היה לי מאוד מאוד קשה להבין אותו, הוא פשוט היה לוקח אותי ומצביע לי על מה שהוא רצה.
עברנו כברת דרך מאוד מאוד ארוכה איתו, ואני מקווה שעכשיו סוף סוף יש אור בקצה המנהרה, משום שהוא החל לדבר משפטים, ולדבר מאוד מאוד יפה.
מה דעתכן??
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות דיבור
חן לדרר04/03/2008רותי שלום
משמח לשמוע על כזו התקדמות. לגבי השלמת הפערים זה מאוד משתנה מילד לילד וכדאי לשאול את המטפלחים השונים בגן מה הם חושבים מתוך היכרות איתו.
לגבי לקות למידה - ילדים עם איחור התפתחותי הינם בסיכון להיות גם לקוי למידה. כלומר לא כל ילד עם איחור התפתחותי יהיה בעתיד לקוי למידה אך במקרים רבים כן נראה בהמשך גם קשיים לימודיים.
האם בנך עולה בשנה הבאה לכיתה א' רגילה?
כדאי במקרה כזה להתיעץ עם צוות הגן לגבי הכנה לכיתה א'. לעיתים מתחילים בלימוד הקריאה והכתיבה עוד לפני בית הספר כדי לאפשר לבנך להגיע עם חלק מהידע כבר מוכן דבר שיתן לו יותר זמן בהמשך הלימודים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן אנא התייחסי להמשך ההודעה
רותי05/03/2008בס"ד
שלום לכן שוב
היינו בגן באסיפה של הגננת והפסיכולוגית של הגן, את האמת לא כל כך מובנת הגישה שלהן,
הן טוענות כי תומר ילד מאוד רגיש, ואם הוא ירגיש כי אחרים עוברים אותו מבחינת החומר הוא נסוג ונלחץ ואפילו יכול לבכות מזה, זה ידוע לי אבל אני לא יודעת אם זו הסיבה שבגללה צריך לשקול לשים ילד בכתה של לקויות למידה, מניסיון אני יודעת כי זה יכול לעזור, אבל לא יודעת אם הוא יוכל אי פעם לצאת משם???
הן המליצו לי על טיפול פסיכולוגי לבן שלי, ואני פניתי באמת לקינסיולוגיה, אנו חושבים כולל הצוות כי תומר עבר טראומה כלשהי, שפשוט עוצרת אותו, ואולי זה יעזור, אם לא נפנה כמובן לפסיכולוג.
יש לציין כי תומר החל כבר להשתלב מזה חודש וחצי בגן רגיל בימי שישי, גן שמונה 35 ילדים, והוא התקבל שם מאוד מאוד יפה, ומסתגל יפה מאוד.
אנו מעונינים כי הוא ימשיך להשתלב בעוד ימים, אבל משום מה הגננת מאוד מתלהבת מההרגשה שהבן שלי יוצר בגן, הרגשה מאוד נחמדה וכייפית לכל הילדים, משום שהוא ילד שמסתדר עם כולם, הוא גם יכול להשליט סדר בגן. לא יודעת נראה לי משונה, בכל אופן.
מה דעתך האם אנו צריכים להתעקש שימשיך להיות עוד ימים בגן משולב, שהוא גן רגיל, המטרה שלנו שהבן שלי ישולב בגן רגיל ויהיה במסגרת רגילה.
ישנם עוד 2 ילדים בגן שמתשלבים כבר בגנים רגילים, אבל הם שנה שנייה בגן השפתי, והבן שלי רק שנה ראשונה.
בכל אופן מה דעתך על הכל??
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתומר
ז'קלין סקרן מנסור05/03/2008שלום רותי
הגישה של הצוות הרב מקצועי של הגן לוקחת בחשבון את כל התחומים אשר מעורבים בלמידה - והצד הרגשי הוא מרכיב חשוב בהכנה לכיתה א וללמידה של קריאה כתיבה וכו. לכן חשוב כן לגשת לטיפול בנקודה זו אם הצוות כן המליץ על כך.
בקשר לשילוב: לא ברור מי החליט על שילוב של יום אחד ומה דעתן של שתי הגננות על כך :האם תומר מפיק תועלת מכך והאם הוספת עוד ימים תעזור לו רגשית ותעזור לו להתקדם ולסגור פערים , כמו שהוא עושה עד עכשיו בגן השפתי .
ברור הוא שאנו רוצים לראות את הילד משתלב בכיתה רגילה , אך זו החלטה שבונים על סמך היכולות והתפקוד של תומר ואתם המשפחהביחד עם צוות הגן מכירים הכי טוב ותשקלו מה שטוב לו הוא.
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור מהאףגילה03/03/2008
שלום, בתי סיגלה לעצמה דיבור מאנפף, נראה לי כתוצאה מחיקוי והרגל, כיצד ניתן לשנות את הדיבור לנורמלי, כיצד מטפלים בבעיות דיקציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנפוף
ז'קלין סקרן מנסור03/03/2008שלום גילה
לא ציינת מה הגיל של הבת . האם היא עברה לאחרונה ניתוח במערכת של אאג (ניתוח להסרת שקדים או פוליפ?
בכל מקרה- כשהדיבור נשמע מאונפף יש לעבור בדיקה של רופא אאג והוא יפנה לאבחון ע"י ק. תקשורת במידת הצורך.
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלמול תינוקת בת חצי שנהאורית29/02/2008
יש לי תינוקת בת חצי שנה עוד מעט , עד גיל 3 חודשים היתה משמיעה לפעמים מלמולים אה או אה או בתקשורת איתנו אחרי החיסון הראשון לדעתי חלה ירידה במלמול והיתה תקופה שלא מלמלה כלל
צחוק בקול הגיע לקראת גיל 5 חודשים וגם בקמצנות ובד"כ נשמע צחוק צרוד (אם כי לפעמים יש צחוק מתגלגל) היום כשמדברים איתה נראה כי היא מנסה לענות אך יוצא לה מעין שיעול צרוד נראה כאילו רוצה אך לא יוצא עליל ציין כי השמיעה נראית תקינה כיוון שגם אם קוראים לה מרחוק היא מפנה מבט (בד"כ מהר) וכמישהו מדבר לידה היא ישר מסיטה מבט אליו אם יש לה צעצוע בפה היא מוציאה יותר קולות . אני מודאגת מחוסר המלמול מה עלי לעשות(דרך אגב היא מוציאה שיניים בחודש האחרון וגם מתהפכת מגב לבטן ומבטן לגב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלמול
ז'קלין סקרן מנסור03/03/2008שלום אורית
אנו מצפים לראות עלייה במלמול עם הגיל עד למלמול מגוון מבחינת ההברות ועד שלה ההברות הקבועות לקראת גיל שנה - כאשר ידוע שישנן עצירות מדי פעם כאשר התינוק עסוק בתחום התפתחות אחר .
עיכוב במלמול בגיל הזה יכול גם להצביע על לקוי בשמיעה לכן חשוב גם לפנות לרופא אאג ולבדיקת שמיעה בהתאם -אם המלמול לא יחזור.
בברכה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל27/02/2008
היינו בטיפת חלב עם בני בן ה-3 וחודשיים.
חסר לו בדיבור את האותיות ש ו-ר.
האחות המליצה על טיפול אצל קלינאית תיקשורת במקביל לבדיקת שמיעה ואוזניים.
האם צריך לטפל בדיבור כבר בגיל כזה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותיות חסרות
ענת תבור27/02/2008סיגל שלום,
2 האותיות שציינת נרכשות אצל ילדים מאוחר יחסית (בממוצע).
הצליל "ר" נרכש באופן טבעי עד סביב גיל 3 וחצי. במידה ולא - מומלץ לפנות לאבחון/טיפול קלינאית תקשורת לקראת גיל 4 ש'. הצליל "ש" נרכש אף מאוחר יותר. לכן - לשאלתך - אין צורך לטפל כעת.
לגבי בדיקת שמיעה, כשיש שיבושים בהיגוי תמיד מומלץ לבדוק שמיעה כדי לוודא שאין בעיה בתחום זה, בעיקר אם יש נטייה של הילד לסבול מנוזלים חוזרים באוזניים או מדלקות.
ניתן לפנות לרופא א.א.ג. (עדיף) או רופא הילדים שיבדקו את אוזניו של בנך ויפנו לבדיקת שמיעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לדברמירי24/02/2008
שלום, בתי בקושי מדברת, היא בכתה ב' טאינה מתבטאת בכתה, בבית מעט מאד, היא ממש חוששת להשמיע קול, כך נראה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד לדבר
חן לדרר24/02/2008מירי שלום
מתאורך ברור שביתך ממעטת לדבר אך לא הסיבה לכך.
צריך להפריד בין שני מצבים עיקריים:
1. קושי שפתי ממשי המלווה בחשש להראות את הקשיים ולכן ממעטים לדבר.
2. חשש לדבר הנובע מחוסר בטחון, בעיות רגשיות וכדומה אך יכולת שפתית תקינה.
במקרה הראשון יש לפנות לאבחון קלינאית תקשורת , יחד עם זאת פעמים רבות יפנו אותכם גם לברור רגשי מאחר וקשה לאבחן ולטפל בילד בגיל זה הנמנע מדיבור. במקרה השני כלל אין צורך בקלינאית תקשורת אלא באבחון רגשי. כדאי להתיעץ עם המחנכת והיועצת והן יוכלו להפנות למקום המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלמול / דיבורורד19/02/2008
בתי בת חמישה וחצי חודשים. עד לפני כמה זמן דיברה/ מימלה מאד יפה ולא מעט (יחסית לגילה, כמובן..). לאחרונה שמנו לב שמדברת הרבה פחות ואם כבר מדברת , אז לרב זה כאשר יש לה איזשהוא גרוי בפה (אבצע בזוית הפה, משחק עם מוצץ , צעצוע וכו''...). כ"כ, היתה עונה לנו בהשמעות צלילים ועכשיו מנסה לענות , אך לא כ"כ יוצא לה קול. אם זה רלבנטי, נראה לנו שהיא מצמיחה שיניים והיא די סובלת מזה. האם יכול להיות קשר בין הדברים ולא מדברת כ"כ בגלל כאבי החניכיים / שיניים ? ובכלל, האם יש צורך להתייחס לדברים שתוארו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלמול
ענת תבור19/02/2008ורד שלום,
מלמול הוא מרכיב חשוב מאד בתחילת רכישת הדיבור ואמור להתפתח עם העלייה בגיל. למחלה או תחושה לא טובה יש תמיד השפעה על תפקוד התינוק, כך שבהחלט יכול להיות קשר בין כאבים לשינוי בהפקה. יחד עם זאת, חשוב מאד לעקוב ולראות שביתך חוזרת למלמל בקרוב ושהירידה במלמול היתה זמנית.
ירידה במלמול לקראת גיל חצי שנה-7 חודשים יכולה להיות קשורה גם לבעיית שמיעה ולכן, במידה ולא תחזור למלמל כמקודם - יש לפנות לרופא א.א.ג. ובמידת הצורך לעשות בדיקת שמיעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותחן18/02/2008
רציתי לברר מה ההבדל בין הפרעות בתקשורת ובין ריפוי בדיבור .
האם אחד מכיל את השני ?
האם מישהו שלמד ריפוי בדיבור הוא קלינאי תקשורת ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי הפרעות בתקשורת
ענת תבור19/02/2008חן שלום.
לימודי "הפרעות בתקשורת" בארץ כוללים 2 תחומים עיקריים: דיבור (speech therapy) ושמיעה (אודיולוגיה).
לכן, התשובות לשתי שאלותייך הן "כן".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני אינו מבטא צליליםדנה15/02/2008
שלום! יש לי בן בן 2.7. בגיל שנתיים כיון שהדיבור שלו לא היה מפותח עברנו בדיקת שמיעה ונמצאה ירידה בשמיעה ורופאת אא"ג מצאה נוזלים באזניים. לאחר ניתוח כפתורים השמיעה תקינה, אולם הדיבור לא השתפר. הוא בונה משפטים מורכבים, מספר סיפורים, וכל זה כמעט בלי לבטא עיצורים. אנחנו בטיפול אצל קלינאית תקשורת מאז הניתוח (גיל שנתיים), ולמרות שתוך כדי משחק יש עיצורים מסויימים שהוא מצליח להכניס (רק עם תנועה, מקבוצת ב-מ-פ, ד-ת) למילה (בעיקר להתחלה), המילה ה'מתוקנת' לא נכנסת לדיבור השוטף שלו. אנחנו מרגישים שהוא בנה לעצמו שפה כשלא שמע טוב, והוא לא מצליח להחליף את המילים הישנות בחדשות. הקלינאית (שאיתה אנחנו מסתדרים מצויין) אומרת שיש לו בעיה בתכנון.
והשאלה... מה הכוונה בבעיה בתכנון? האם יש משמעויות אחרות לבעיה הזאת מבחינת התפתחות (אגב הוא לא גמול , הולך בצורה קצת תינוקית, אבל המוטוריקה העדינה שלו מצויינת)? האם יש צורות טיפול נוספות, אחרות להתמודדות? אנשי מקצוע שכדאי להתייעץ איתם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור
חן לדרר17/02/2008שלום דנה
בעיה בתכנון נקראת גם דיספרקסיה. קיימת דיפרקסיה וורבלית הפוגעת בדיבור אך ישנם סוגים שונים של דיספרקסיות הפוגעים גם בתפקודים אחרים. בתהליך הדיבור המוח מתכנן כיצד נהגה מילה - הוא נותן הוראות לשרירים איזה איברים צריכם לזוז ולאן כדי להפיק את הצלילים המרכיבים את המילה. בדיספרקסיה יש קושי בשלב זה למרות מוטוריקה תקינה. במידה ואכן אובחנה דיספרקסיה השמיעה אינה גורם. בהחלט יתכן שהלקוי השמיעתי לא אועיל אך הוא אינו גורם בדיספרקסיה. בעיות אלו ניתנות לטיפול אך תהליך הטיפול לוקח פעמים רבות זמן ממושך ולכן חשוב ראשית להצטייד בסבלנות , שנית יש חשיבות רבה לתרגול חוזר ולכן להתייעץ עם הקלינאית המטפלת לגבי תרגול בבית.
בשל גילו של בנכם ותאור ההליכה היתה פונה לאבחון גם עם בעל מקצוע מהתחום המוטורי (פיזיוטרפיה או ריפוי בעיסוק כדי לשלול בעיות במוטוריקה / תכנון תנועה בגוף)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
דנה18/02/2008תודה על תשובתך. כמובן שלכבוד השאלה הבן שלי התחיל ללכת הרבה יותר טוב, לרוץ ולטפס, במין קפיצה מאתמול להיום. אולי באמת ניגש לאיבחון בכל מקרה. שוב תודה על התשובה המפורטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכון בכפר סבארחל13/02/2008
הבן שלי בן 11,וסובל מגמגום.
השבוע שמעתי מאחת החברות שלי,שיש מקום בכפר סבא,שנעשה שם טיפול במשך שלושה שבועות אינטנסיביים בגמגום,ויש הצלחות בנושא,האם למישהי יש פרטים על כך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגמגום
חן לדרר17/02/2008ישנן שיטות שונות לטיפול בגמגום - חלקן אינטנסיביות מאוד ואחרות דוגלות בטיפול ממושך הכולל תרגול הדרגתי בבית. בכולן יש הצלחות בהתאם למצב הגמגום, המוכנות של בנך לשינוי וגורמים רבים נוספים.
האם בנך טופל עבר?
אם לא כדאי להתחיל מאבחון קלינאית תקשורת ואז להתלבט לאיזה טיפול להמשיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
רחל21/02/2008בני טופל לפני כמה שנים אך לא היה כל שינוי
ההפך,הייתה לו נסיגה והפסקנו.
לפני כמה ימים שמעתי מהמורה של בני
על כך שיש טיפול בכפר סבא שאחד מהתלמידים שלו עשה לפני כמה שנים
וזה היה מאוד מוצלח,ומאז אני מנסה לברר פרטים על כך.
אשמח לקבל המלצות על מקום כזה
דרך אגב אני גרה באזור דרום,ואשמח לקבל המלצות על קלינאית תקשורת טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול גמגום
חן לדרר24/02/2008רחל שלום
כפי שציינתי ישנן שיטות שונות - מבלי שם השיטה או איפיוניה אינני יכולה להפנותך למקום ספציפים אך חשוב לציין שרוב השיטות נמצאות במקומות שונים ולא רק בכפר סבא.
בכל מקרה אם טופלתם לפני כמה שנים שווה לחזור ולאבחן ולנסות טיפול נוסף (שכן בנך גדל והתבגר בינתיים).
במכון בו אני עובדת (מכון הדים) עובדים בשיטה של עיצוב השטף, וישנם שלושה סניפים בדרום (אשדוד, אשקלון, ב"ש), את יכולה גם לפנות למכונים אחרים באזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי ודיבורגפן12/02/2008
שלום רב,
האם בכי ודיבור מקורם באותו מקום? כלומר תינוק שאינו מדבר בגיל מאוחר מבעיה כלשהי, יתכן כי לא יבכה וכך ישימו לב כי יש לו בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ודיבור
ענת תבור12/02/2008כשתינוק נולד - דבר ראשון הוא בוכה. גם בכי וגם דיבור מתבססים על הפקת קול, כאשר הבכי הוא רפלקסיבי ואילו הדיבור מכוון.
במידה ויש בעייה בהפקת קול - נראה קושי בשני התחומים.
לילדים שיש הפרעות בדיבור, כמו איחור בשפה או שיבושי היגוי - אין מניעה כלל שלא יבכו.
מאידך, ישנן בעיות ספציפיות שמקורן אינו במערכת ההפקה הקולית היכולות לגרום לכך שילד לא יבכה אם יש לו בעיה - וזו יכולה להיות בעיה בתחום הרגשי או בעיה בתחום התחושתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)