מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהג06/04/2008
אני גננת חדשה.
רק סיימתי תואר בחינוך לגיל הרך.
כעת אני צועקת המון בגן ואין לי קול יותר. זו בעיה שגורמת לי סבל רב.
אפשר לקבל המלצה מה עלי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קול
חן לדרר06/04/2008שלום ותודה על פניתך
ראשית עליך להמנע מצעקות זה מזיק ולא תורם לאף אחד בגן. ברגע שאת מרימה קול באופן אוטומאטי כולם מגבירים את קולם ואז נהית 'תחרות'. ברגע שתדברי בשקט גם השאר ינמיכו את כולם
במקרה וזה לא מספיק רצוי להגיע לטיפול קול אצל קלינאית תקשורת שם תלמדי ותתרגלי טכניקות של דיבור תקין.
לצורך טיפול קול יש לפנות ראשית לרופא א.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים ו3 חודשיםקרן03/04/2008
לשירה הייתה בעית שמיעה (נוזלים באוזן), הבעיה נפתרה אך עדיין נראה לי שלגילה יש עיכוב בדיבור, היא אומרת רק הברות סופיות, מחברת בין מילים אבל רק את הסוף לדוגמא "מא אי טה לי" אמא בואי למיטה שלי...
כדאי להתחיל כבר טיפול אצל קלינאית תקשורת או להמתין עוד קצת?
אני כבר מתחילה להיות קצת בלחץ.
תודה על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד קצת רקע
קרן03/04/2008היא עושה קולות של חיות.
היא אומרת הרבה מילים אבל רק את הסוף
סבא- בא
אבא-בא
אמא -מא
סבתא-תא
גן היא אומרת גן
אבל היא מבינה הכל אתמול אמרתי לה"כואב לאמא הראש" אז היא אומרת לי "לך?"?
זה מבלבל אותי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבורה של שירה
ז'קלין סקרן מנסור03/04/2008שלום קרן
מהדוגמאות שתיארת מתברר שלשירה יש משפטים וצרופים מתאימים לגילה , אכן הדיבור והגיית המילים באיחור . לא ברור לי האם היא מצליחה להפיק את רוב ההגאים ומגוונת בהפקות , האם יש קשיי לעיסה ואכילה או ריור . אני מציעה כן לפנות לאבחון ע"י ק. תקשורת כדי לקבל תמונה שלמה על היכולות השפתיות ויכולת התיקון והחיקוי, וגם תקבלו הדרכה איך לעזור בבית .
בהצלחה
ז'קלין מנסור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
קרן06/04/2008י/ש לה בעיה בהיגוי הברות ת,ג, ועוד אותיות שונות הכל נשמע כמו פ
כמו כן יש לה בעיה עם רפלקס ההקאה, לא תיארתי לעצמי שזה קשור בכלל אחד לשני.
טוב בכל מקרה כבר קבעתי תור למכון הדים לעוד שבוע וחצי לאבחון
תודה רבה על תשומת הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום או חוסר שטף ילד בן 3.5כרמל01/04/2008
שלום רב, בני בן 3.5, ולפני מספר חודשים החל לגמגם בתחילת מילים. היינו אצל קלינאית תקשורת והיא הדריכה אותנו, והגמגום נעלם. לפני מספר שבועות חזר באופן שונה. הוא החל לגמגם בתחילת הגיית המשפטים, ושבתי איתו לטיפול אצל קלינאית.
חשוב לי לציין שהוא מאוד חברותי, אהוד מאוד יחד עם זאת הוא מאוד מאוד מאוד רגיש. הוא נעלב מאוד מהר. הוא ילד זהב ונפגע מהר מאוד.
האם יש קשר ?
הקלינאית טוענת שזהו סוג של גמגום התפתחותי - מה זה אומר ? היא אמרה שיכול להיות שזה על רקע רגשי כלשהו, אבל שזה עדיין התפתחותי.
אשמח לשמוע מה זה אומר התפתחותי ואיך ניתן לדעת זאת ?
האם נכון שוב הילדים בגילאים האלה שמגמגמים - התופעה עשויה לחלוף מהר? במיוחד אם אין רקע גנטי של גמגום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר02/04/2008כרמל שלום
אנו מפרידים בין חוסר שטף התפתחותי לגמגום
חוסר שטף התפתחותי מופיע בד"כ בגילאי שנתיים עד 5, מתבטא בחזרה על תחילת מילים ולרוב עובר לאחר זמן קצר. תופעה זו הינה תקינה בגילאים אלו . גמגום לרוב יאופין במצב של חזרות יותר קשות בתחילת מילים או סימנים אחרים, לרוב נמשך יותר זמן ומצריך טיפול. לא תמיד ניתן להבחין בין שתי התופעות מיד ולכן לעיתים לוקחים לטיפול.
בכל מקרה ישנה החלמה ב - 70% מהמקרים של ילדים עם גמגום.
בהחלט יש קשר בין שתי התופעות לבין רגישות רגשית ולכן כדאי להתיעץ עם קלינאית התקשורת המטפלת ולשקול פניה לאבחון רגשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד תחילת דיבורטלי01/04/2008
שלום, רציתי לדעת באיזה גיל מקובל שמתחילים לדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הדיבור
ענת תבור02/04/2008טווח הנורמה להופעת הדיבור רחב מאד. מקובל להתייחס לגיל שנה כגיל שבו מתחילות להופיע המילים הראשונות, כמו אבא, אמא, אור, את זה, קולות של חיות וכד', כאשר תהליך הרכישה של מילים נוספות בגיל זה הוא דיי איטי.
יחד עם זה, נוכל לראות ילדים רבים שמתחילים לדבר מוקדם יותר סביב 9 או 10 חודשים או ילדים שהמילים הראשונות יופיעו רק סביב גיל שנה וחודשיים-שלושה, וכל אלו עדיין בתחום הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה + 7 שמדברת מעטצריך לדאוג?29/03/2008
שלום רב,
הקטנה שלי בת שנה + 7 מדברת אך לא הרבה.
את המילה הראשונה (מים) אמרה בגיל 8 חודשים. בגיל 10 חודשים עשתה קולות של 3 חיות. התפתחה מוטורית מאוד במהירות. מאוד פעלתנית ונמרצת. לא היתה תינוקת פטפטנית במיוחד.
מתקדמת לאט מאוד בקצב הוספת המילים. לפעמים מוסיפה מילה בעצמה (בננה), לפעמים אני מתלבשת על הג'יבריש של (אמרה BABUM וקישרתי לה את זה לבקבוק וההקשר נשאר) ולפעמים חוזרת אחרי אם אמרתי לה הרבה פעמים מילה מסוימת (בובה). היא לא מנסה לחקות אותי על דעת עצמה. היא מדברת בעיקר כשהיא משועממת או בזמן האוכל.
אוצר המילים שלה כולל 20 מילים (שרובן אינן נאמרות במדויק) ועוד 12 קולות של חיות וגם כמה ג'סטות. נוטה להכללות (מילה אחת כמעט לכל המאכלים למשל).
המילים שלה הן:
1. בובה = BABA
2. בקבוק = כוס = BABUM
3. אמא = AMA
4. אבא = איש (גבר) = ABA
5. סבא = BABA
6. סבתא = TA
7. דודה = DEDE
8. דוד = DED
9. תפו"א = MA MA MA
10. בננה = ANANA
11. אוכל = AMAM
12. מוצץ = AMAM
13. אור = A
14. מים = MAM
15. דיגידיגי = DEGENDEGEN
16. נדנדה = מגלשה = סולם = DA
17. עגבניה = YA YA DA DA
18. עלה = עץ = ANNNNNNN
19. קקי = KUN KUN
20. מתוקה = KA
מתקשרת מצויין. מבינה כמעט הכל ומבצעת את מה שמבקשים ממנה. סובלת מדלקות אוזניים אחת לחודש, אך בתום הטיפול האנטיביוטי לא נשארים נוזלים באוזן. לתחושתי היא שומעת טוב מאוד אך לא ערכנו לה בדיקת שמיעה.
והשאלה - אינני מרגישה שיש סיבה לדאוג, אך האם אני טועה וכדאי לפנות לקלינאית תקשורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ינוקת
חן לדרר31/03/2008שלום
באופן כללי זה מס' מילים סביר (אנחנו סופרים גם צלילים של חיות וכדומה).
בשלב ראשון היתי מבצעת בדיקת שמיעה במכון אודיולוגי.
במידה ולא תראו התקדמות רבה בחודשיים-שלושה הקרובים רצוי לפנות לקלחינאית תקשורת שתבדוק לעומק ותוכל להחליט האם המצב תקין או מצדיק טיפול /הדרכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםרותם28/03/2008
ממה נוצר גמגום אם לא ידוע על טראומה נפשית כלשהיא? והאם זה תורשתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר31/03/2008גליה שלום
גמגום הינו תופעה הנגרמת מגורמים רבים, לרוב מצירוף גורמים. ברוב המקרים לא נמצא טראומה ספציפית שגרמה לבעיה.
ישנה נטיה לגמגום לחזור במשפחות.
על איזה גיל את שולאת? בגילאים הצעירים (2-5 שנים) ישנה תופעה המזכירה גמגום ונקראת חוסר שטף התפתחותי, תופעה זו הינה נורמלית ומתאפינת בתקופות קצרות של חזרה על תחילת מילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בדיבוראלירן27/03/2008
שלום שמי אלירן,יש לי אחיין בשם תמיר בן 11 שמתקשה נורא לדבר באופן ברור ,יש לומר שתמיר הוא הייפראקטיבי שנוטל תרופות,(אני לא בטוח בשמם),אני הייתי מאוד מעוניין לדעת, מהם הפתרונות שיש כיום לבעיה הזו,משום שזה נורא קשה גם לבני המשפחה ,וגם יוצר אצל הילד חוסר ביטחון להתבטות,ויותר חשוב האם יש מטפלים באזור הדרום(אשדוד)שאפשר להעזר בהם ? תודה מראש.אלירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלירן
ענת תבור27/03/2008מתוך מכתבך קשה להבין מהי בדיוק הבעיה שיש לתמיר, כמה זמן הוא סובל מכך או שמאז ומתמיד. האם טופל בעבר? בכדי לעזור לו יש צורך באבחון מסודר של קלינאית תקשורת שבו תוכל לאפיין את קשייו ולהציע הדרכה או טיפול וכד' - על-פי הצורך.
תוכלו לפנות, בין היתר, למכון "הדים" - סניף באשדוד בכדי לעבור אבחון זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספרקסיהגלית25/03/2008
בוקר טוב .
לבן שלי יש דיספרקסיה שאובחנה בגיל שנתיים וחודשיים . רוב הבעיות היו בדיבור . כיום מדבר כמעט רגיל אחרי עבודה מאוד קשה ועדיין מטופל אצל קלינאית . השאלה שלי קשורה לתפיסה שמיעתית.שמתי לב שבתחילת השנה כשנכנס לגן חדש לקח לו כמעט חודשיים עד שזכר את כל שמות הילדים בגן. או אם מספרים לו סיפור בן 2 שורות - אבל בלי ספר - סיפור בע"פ לא זוכר את כל פרטי הסיפור - שמות שהיו בסיפור או מה קנו מתנה גיבורי הסיפור , אבל אם אני לוקחת ספר שלם ומספרת לו אז כנראה שהדמויות המצוירות עוזרות לו לזכור והוא יודע אח"כ לספר לי את כל הסיפור . וכנל כאשר רואה הצגה הוא זוכר יפה .
השאלה שלי אם יש לכם "טיפים" איך אפשר לטפל בבעיה מסוג זה .
כיום הילד בן 5 ו 4 חודשים .
בגן רגיל . ילד מאוד נבון . חברותי ומשתף פעולה . נמצא בגן חובה וישאר עוד שנה בגן.
תודה על התייחסותכם ,
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בזיכרון שמיעתי
ענת תבור25/03/2008גליה שלום,
לפי דיווחך, נראה שלילדך יש קושי בזכרון השמיעתי המיידי (ולא בעיה בתפיסה השמיעתית), טווח הקיבולת שלו לאחסן מידע משמיעה מוגבל ולכן משמיט פרטים מהזיכרון. לעומת זאת, הזיכרון החזותי שלו (הראייתי) חזק יותר.
כדי לחזק זיכרון שמיעתי יש דרכים שונות, שעליהן מומלץ להתייעץ עם הקלינאית המטפלת שלו. כמובן שניתן להיעזר ביכולת החזותית הטובה שלו כתומך זיכרון (למשל - לספר סיפור עם תמונות ועם פרטים מושמעים, ואז לנסות לשחזר; או לספר חוויה שעבר ולהעזר בתמונות שצילמתם, או שתוך כדי הסיפור - לצייר את הפרטים החשובים). ניתן להוריד את התמיכה החזותית בהדרגה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן תקשורתיימית22/03/2008
אבקש לקבל מכם המלצות לגבי גנים תקשורתיים באיזור המרכז וירושלים. אילו גנים נחשבים הגנים הטובים ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנים תקשורתיים
חן לדרר23/03/2008ימית שלום
אינני מכירה את הגנים באזור זה ובכל מקרה השיבוץ נעשה ע"י ועדה המחלקת את הילדים לפי צרכיהם ולא לפי בחירת הורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בדיבורנם18/03/2008
שלום
אני לקויי למידה בן 25
יש לי בעיה שמפריעה לי כבר שנים.
בכללית אין לי בעיות דיבור אבל כאשר אני צריך לדבר עם מישהו שאני לא מכיר
בעיקר בויכוח או לפני אנשים הדיבור שלי נהיה לפעמים לא ברור כאילו יש לי בעיה בלהגות את המילים מהר.
בנוסף יש לי בעיה בהגהת מילים יותר מסובכות בעברית
יש דרך לשפר הגיה של מילים? תרגילים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בדיבור
חן לדרר19/03/2008נם שלום
במקרים רבים אפשר לשפר קשיי דיבור, תחילה צריך לאבחן מה הבעיה ואז במידת הצורך יזמינו אותך לטיפול שבו תתרגל דיבור טוב יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אני בת 16 ויש לי הפרעת דיבורעדי18/03/2008
אני סובלת מגמגום. והגמגום שלי לפעמים הוא קל ולפעמים קצת בינוני. בכל אופן אני עושה תרגילים שהקלינאי תקשורת שלי נתן לי וזה משפר לי את הדיבור.
בעבר הגמגום שלי היה הרבה יותר חמור וכיום הוא כמעט ולא מורגש למרות שיש מצבים שהוא כן מורגש אבל אני לא מייחסת לזה חשיבות רבה מדיי ואני מדברת עם או בלי גמגום.
השאלה שלי היא כזאת: אם הגמגום שלי כל הזמן משתנה יכול להיות שזה יהיה לי לכל החיים? או שאפשר להירפא מזה ע"י תרגילים של הקלינאי תקשורת?
ודבר נוסף, זה שאני לא מגמגמת מלידה. התחלתי לגמגם בגיל 8 בערך בגלל טראומה מג'וקים
ואבא שלי גימגם פעם אבל הוא יצא מזה לגמרי והוא לא מגמגם כבר הרבה שנים.
האם גם אני יכולה לצאת מזה? יש לי עוד איזשהו סיכוי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר25/03/2008עדי שלום
תמיד יש סיכוי להרפא מגמגום ,יחד עם זאת, ברוב המקרים כאשר מדובר בגמגום שנמשך שנים הסיכוי גבוה שהגמגום ישאר.
עדיין כפי שאת מציינת בעצמך לגמגום יש תנודתיות ובעזרת טיפול אפשר פעמים רבות להגיע לדיבור שוטף יותר וכמובן להמשיך ולחיות בשלום עם הגמגום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן תקשורתימית17/03/2008
ברצוני לקבל פרטים על גן תקשורת משולב וכן על גן משולב. מהם הקריטריונים לקבלה לגן כזה ואילו טיפולים הוא אמור לקבל בגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנים
חן לדרר18/03/2008ימית שלום
הגדרות מדויקות תמצאי באתר משרד החינוך אם קיימות כאלו. למיטב ידיעתי השמות שונים במקצת מאזור לאזור. באופן כללי לרוב גן תקשורתי נועד לילדים עם הפרעות בתקשורת בעוד שגן שפתי נועד לילדים עם תקשורת תקינה ואיחור שפתי. גן משולב לרוב מתיחס לגן רגיל שבתוכו 5-10 ילדים עם קשיים המלווים ע"י גננת נוספת. אני לא נתקלתי בגן תקשורתי משולב.
קריטריוני קבלה הינם לעבור וועדת השמה שתמצא את הילד מתאים לאותו גן.
הטיפולים שמתקבלים בכל הגנים המיוחדים לרוב כוללים ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת וטיפול רגשי אך המינון משתנה מגן לגן.
בעיקרון כל תהליך השיבוץ בגן מיוחד נתון לשיקולה של וועדת השמה ולכן יש להגיע לוועדה עם חומר מתאים שיעזור להם לשבץ את הילד למסגרת המתאימה לו ביותר. במידה וילדך כבר נמצא במסגרת חינוך מיוחדת יש להתיעץ עם הפסיכולוגית המלווה את הגן מטעם משרד החינוך האם מסגרת זו עדיין מתאימה לו או שיש צורך בשינוי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספרקסיה וגן תיקשורתיימית14/03/2008
בני בן 4 לומד בגן תקשורתי. הוא אינו מדבר עדיין עקב דיספרקסיה מאוד קשה. בבית התחלנו לעבוד איתו ב- pecs וכעת הוא בונה מספר משפטים באמצעות ה- pecs.
כששאלתי את הגננת שלו בגן האם גם שם הוא משתמש ב- pecs נאמר לי שעתה הלוחות שלו מוכנים אך הוא אינו עושה בהם שימוש.
כששאלתי מדוע, נאמר לי שהלוחות במגירה שלו והוא אינו יודע להוציא אותם מהמגירה ולכן הוא לא עושה בהם שימוש.
הצעתי שהלוחות יהיו בהישג ידו על מנת שיוכל להשתמש בהם אך נאמר לי שזה בלתי אפשרי כיון שילדים אחרים עלולים להשתמש בקלסר שלו.
ברצוני לדעת מה עושים במקרים כאלו בגן. כיון שעקב אי השימוש שלו בלוח בגן הוא בעצם נמנע מלפתח שפה. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימית שלום
חן לדרר16/03/2008השמוש ב - PECS אכן מצריך שיתוף פעולה רב מצד כל המטפלים בילד. אני ממליצה לך לפנות לקלינאית התקשורת של הגן ובעזרתה לשלב את הנושא בגן. מי בונה איתכם את העבודה עם PECS? יתכן שיש צורך שגורם זה יגיע לפגישה בגן ויעזור להם לפתור את הביות הטכניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בדיבורזהר12/03/2008
בתי בת שנתיים החודש החל מינקות סבלה מדלקות אוזנים חזקות מאוד והרופאים העמיסו עליה אנטיביוטיקות אין ספור. בגיל שנה וארבעה חודשים עברה ניתוח צינוריות באוזנים דרך אגב מאז תודה לאל האוזניים בסדר וללא דלקות לפני הניתוח בדיקת השמיעה הראתה בעיות בשמיעה אך באותה תקופה ביתי מלמלה אמרה מילים בסיסיות כמו אבא ואמא פרפר אור ועוד מספר מילים
דווקא אחרי הניתוח חלה נסיגה משמעותית מבחינת הדיבור.
היא הפסיקה לדבר באופן ספונטני היא לא חוזרת על מילים שאני אומרת למשל אני מאייתת לה מילה הוא כאילו שומעת משהו אחר לגמרי אני חייבת לומר שהיא מבינה הכל למשל אם אני אגיד לה להביא לי חולצה או בקבוק היא תביא בנוסף גם מבחינה מוטורית היא מפותחת מאוד .
היינו פעם יחידה אצל קלינאית תקשורת מטעם קופ"ח מכבי באזור חיפה העומס על המרפאה גדול מאוד והתורים פשוט ארוכים בטירוף.
האמת שאני נורא מודאגת משום שאני מרגישה שהילדה נורא רוצה לדבר ופשוט לא מצליחה בנוסף היא צועקת הרבה ומקשה על התקשורת ביננו.
בנוסף ברצוני לציין שאני עובדת איתה הרבה בבית ומדברת אליה בשפה רגילה מיום היוולדה.
למשל אם היא רוצה בקבוק אני אומרת לה "את רוצה בקבוק?" ולא את רוצה את זה... וכו'.
שאלתי היא איך אני יכולה להקל על הילדה אם זה משחקים מיוחדים תרגילים מיוחדים
איך אני יכולה למצוא באזור מגוריי קלינאית תקשורת אפילו פרטית שתוכל לעבוד עם הילדה באופן אינטנסיבי יותר.
אשמח לתשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור
חן לדרר16/03/2008זוהר שלום
האם ביצעתם לאחרונה בדיקת שמיעה? חשוב מאוד לבדוק מה המצב היום, ניתוח לא בהכרח מחזיר מצב לנורמה.
האם היתם אצל קלינאית תקשורת דרך הקופה? האם במסגרת המכון להתפתחות הילד?
קלינאית פרטית תוכלי למצוא באתר קלינאיות התקשורת הארצי ([email protected]) את יכולה לברר גם בקופה לגבי מכונים אחרים - אם היית במכון להתפתחות הילד באפשרותם להפנותך למכון הסדר שעובד עמם. אם לא היית במכון להתפתחות הילד רופא הילדים יוכל להפנותך למכונים שעובדים עם הקופה (ולא נמצאים בהסדר התפתחות הילד), שווה לפנות למס' מכונים ולראות את אורך התורים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור ואף יש לי שתי שאלותנתנאל11/03/2008
הראשון הוא אני לא יודע כל כך עם השאלה שלי מתאימה לפורום הזה אבל השאלה שלי מאוד רצינית
יש לי בעייה בנשימה אז אני מתכוון להרחיוו את הניחיריים שלי הם צרות
ורציתי לדעת עם האף משפיע על צורת הדיבות ,או משנה את הקולי
אשמח לתשובה מידיית תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור ואף
ז'קלין סקרן מנסור11/03/2008נתנאל שלום
בקשר לשאלה הראשונה שלך : בעיית נשימה והיצרות של אף - יש לפנות עם שאלה זו לרופא המומחה באף אוזן גרון.
בקשר לשאלה השניה: יש קשר הדוק בין האף וגוון הדיבור -גוון הקול , כך שאם ישנה בעיה בזרימת האוויר דרך האף (עקב חסימה ,היצרות או פתח גדול ) אזי הדיבור יכול להישמע כבעל גוון אפי משתנה . לשם אבחון בנושא זה יש לפנות לאבחון דיבור ע"י קלינאי תקשורת רק לאחר הפנייה ובדיקה של רופא אאג
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)