פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור איטי
    חן
    22/11/2007

היי,

בני עלה השנה לכתה א',
    אני רואה שיש לו קושי להשתלב ולמידתו היא מאד איטית.
    בנוסף לכך הוא מדבר נורא באיטיות ונראה כי קשה לו להוציא משפט רצוף.
    הוא תמיד היה ילדותי יותר מאחיותיו כשהיו בגילו,
    אבל העניין הוא שאיני רוצה שזה יפגע בו מבחינה חברתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור איטי

הוספת תגובה

• דיבור איטי

חן לדרר
    25/11/2007

חן שלום
    מתאורך מדובר בקושי כלשהו בלמידה, האם עלו קשיים בגן החובה?
    לגבי קצב הדיבור אפשר וכדאי לפנות לאבחון קלינאית תקשורת שתראה האם מדובר בדיבור איטי באופן חריג או בתחומי הנורמה ותוכל לתת המלצות לשיפור. בנושא הלמידה במידה ועולים קשיים מומלץ לבדוק את הנושא, יועצת בית הספר תוכל להמליץ לך על האבחון המתאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור מאנפף
    רועי
    20/11/2007

שלום.
    אני בחור בן 19 ויש לי בעיה של דיבור מאנפף מלידה ..
    ליפני כ 4 שנים עשיתי ניתוח חיך שסוע שאמור היה לסדר את הבעיה אך הניתוח לא צלח !!
    ליפני כחודש שוב עשיתי את אותו הניתוח ולאחר שבוע החלמה ישתנה לי הקול !!!
    היום לאחר חודש אני מבחין בכך ששוב חוזרת לי הבעיה של הדיבור מהאף .
    מה יכולה ליהיות הבעיה ?? ולאן אני צריך לפנות .??
    יש לציין כי אני בחור בן 19 וזה דבר שממש מפריע לי בחיי היום יום וגורם לי לחוסר בטחון עצמי בכל הקשור לחיי חברה וכו...

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור מאנפף

הוספת תגובה

• דיבור מאנפף

חן לדרר
    20/11/2007

רועי שלום
    מתאורך אני מבינה שמדובר בבעיה במבנה החייך הגורמת לאנפוף. רצוי להתיעץ עם קלינאית תקשורת המתמחה בבעיות חייך. קלינאית התקשורת תוכל לבדוק האם הסיבה לאנפוף כרגע הינה המבנה או הרגל. במידה ומדובר בהרגל ניתן ללמד דיבור טוב יותר.
    היכן נותחת? בחלק מבתי החולים יחידת החייך כוללת קלינאית תקשורת שזו עבודתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רועי
    22/11/2007

נותחתי בבית חולים מדיקל סנטר , אבל אני מטופל בבית חולים מאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חן
    25/11/2007

הי רועי
    אם הינך מטופל בבי"ח מאיר הינך בידיים מצויינות. כדי להתיעץ עם אריאלה נחמני, היא קלינאית תקשורת המתמחה בנושא חייך ותוכל לתת תשובה מדויקת יותר
    חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין תיאום בין הדיבור לבין החשיבה
    סאוסן
    19/11/2007

שלום
    אני מכירה בחור בן 24 שסיפר לי שהיו לו בעיות בהגיית מלים עד לכיתה ח', והוא הלך אצל קלינאית תקשורת פעמיים-שלוש, וגילתה שיש לו בעיה מסויימת שהוא מפיק מלים לפני החשיבה, כלומר אין תיאום בין הדיבור לחשיבה מה יגיד, וזה גרם לבעיית גימגום אצלו. כיום הוא מדבר, אך אני שמתי לב שכשהוא מדבר בקול נמוך, השיבור יוצא ברור לגמרי, אבל לצערי שהוא מתרגל לדבר בלחץ ובקול רם, ואז הוא עושה הרבה הפסקות בזמן הדיבור, וכשהוא מתחיל משפט חדש שמתחיל באחת האותיות: מ, ע, א, לוקח לו שנייה עד שמצליח להפיק וממשיך במשפט.
    אני הערתי לו המון לדבר בקול נמוך, אבל באותו רגע לא רציתי לפגוע בו בכלל.מה אפשר לעשות במקרה כזה?האם יש פתרון לבעיה זו?

הוספת תגובה

• גמגום

ז'קלין סקרן מנסור
    19/11/2007

סאוסן שלום
    את מתארת לנו בהודעתך את הדיבור של בחור שאת מכירה .לפי התאור יתכן ומדובר בגמגום. אם הבחור רואה לנכון לפנות לקבלת ייעוץ והדרכה לגבי דיבורו , הוא יכול לעשות כך ולפנות לקלינאית תקשורת, והיא תוכל להסביר על "מה שאפשר לעשות במקרה" . בינתיים ובקשר אלייך ,הייתי מציעה להימנע מלתת הצעות והנחיות כדי לעזור להגברת השטף, כי לא ברור אם באמת זה עוזר או "פוגע " כפי שדיווחת.
    אז תתאזרי בסבלנות ותשמעי אותו עד הסוף,תנסי להתייחס לתוכן השיחה איתו ולא לצורת הדיבור.וכאשר יפנה לקלינאית תקשורת תקבלו הדרכה מפורטת יותר.
    מקווה שעזרתי
    בהצלחה
    ז'קלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתובת של קלינאית תקשורת

סאוסן
    20/11/2007

שלום לך שוב
    אני מאזור המשולש, ואני כמעט בטוחה שהוא לא יסכים לפנות לקלינאי תקשורת מהאזור שלנו, משום שהוא מאוד רגיש. לכן, את יכולה אולי לעזור לי ולהפנות אותי לקלינאי תקשורת המומחה בתחום של בעיות שפה אצל מבוגרים.
    עד כמה לפי הידע שלך, זה יכול לעזור לו, בגיל מבוגר כל כך להתגבר על בעיה זו?אני מאוד רוצה לעזור לו עד כמה שאני יכולה (זה הארוס שלי), ובמקרה שבו הוא יסרב לפנות לקלינאית תקשורת, מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לו?
    אגב, אני סיימתי לימודים לתואר ראשון בחוג לחינוך של תלמידים לק"ש ויש לי כבר ידע בתחום התפתחות השפה ועיכוב שפתי, לכן, אם את יכולה להסביר לי בקצרה על בעיה זו ולא להסוס מלהשתמש במונחים מקצועיים מתחום השפה.
    אני מודה לך מראש
    סאוסן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

ז'קלין סקרן מנסור
    21/11/2007

שלום סאוסן
    אני מבינה את הצורך שלך לעזור לארוסך. ברצוני להתמקד בשלושה דברים:
    1- הפניה לקלינאית תקשורת: בהודעה שלך את כותבת "להפנות אותי" - כלומר את מבקשת ללכת לק. ת כדי לקבל ייעוץ על מקרה שלא איבחנה ולא ראתה. אם ארוסך מעונין בטיפול או הדרכה כלשהי ,יש אפשרות לפנות לקלנאי תקשורת מהאזור שלכם או מכל אזור אחר . כלומר העקרון המנחה כאן "שהוא ורק הוא " יכול לפנות לטיפול בגמגום.כמובן שבמהלך הטיפול ,הסביבה הקרובה מעורבת בתהליך הטיפולי לפי החלטת המטפל והמטופל. יש לציין שגם טיפול בגיל המבוגר יוכל לעזור וזה תלוי בהרבה גורמים (למשל :כמה זמן טופל בעבר ,מידת הענין בטיפול ושינוי...)
    2- בקשר להסבר על "הבעיה" :אני הבנתי מהתיאור שמדובר בלחיצות לפני הדיבור . לא נראה כאן שיש עיכוב שפתי או איחור שפתי או קשיי שליפה שנשמעים כמו חוסר שטף-מהתיאור זה נראה מתאים לגמגום . את יכןלה לגלוש באתר של הגמגום הישראלי (ארגון אמב"י) כדי להכיר את הנושא לעומק.
    3- סאוסן: אם ארוסך לא מעונין בטיפול ,איך את "תעזרי לו" ? בדיווחך את לא מתייחסת לעמדה של ארוסך לגבי דיבורו, האם הוא נמנע מדיבור בשל כך ? האם ישנן תנועות בגוף בנוסף ללחץ? האם הוא מבקש שיעעזרו לו או שיניחו לו ? בד"כ ההנחיה היא ללכת לפי הדרישות של המטופל כלומר האם הוא אוהב שיגיו לו "תנמיך את הקול " או "תדבר מהר " או לתת לו לסיים בלי התערבות. בד"כ על כל השאלות האלו ניתן לענות במסגרת הטיפול.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורית
    19/11/2007

בני כבן 5, מתקשה לבטא את האות ל'. מחפשת המלצה לקלינאית באזור חדרה. תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפול

ז'קלין סקרן מנסור
    19/11/2007

שלום אורית
    את יכולה לפנות למזכירות קופת החולים שלך כדי לבדוק עם איזה מכון או עם אילו קלינאיות תקשורת יש הסכם,כדי לקבל טיפול /מימון דרך הקופה.

בהצלחה בטיפול

ז'קלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהל לגמגום
    יהודה
    17/11/2007

שלום,
    אני שמתי לב שכאשר אני שותה אלכוהל או כאשר אני עצבני אינני מגמגם
    האם מישהו נוסף נתקל בבעיה דומה ואם כן, אתם יוכלים להביא הצעה להפסקת הגמגום לחלוטין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהל לגמגום

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    20/11/2007

יהודה שלום
    יתכן שהאלכוהול עוזר לך כי הוא מרגיע אבל זה בוודאי לא פתרון מומלץ. לצערנו אין ריפוי לגמגום אך במקרים רבים אפשר לשפר את הגמגום ואת החיים עם הגמגום בעזרת טיפול. האם טופלת בעבר?.
    ברוב המקרים מומלץ על טיפול של קלינאית תקשורת שתלמד אותך אסטרטגיות לדיבור שוטף יותר. במקביל בחלק מהמקרים מומלץ גם על טיפול פסיכולוגי שיעזור בהתמודדות עם המצב.
    קיים גם מכשיר הנקרא SPEECH EASY. מכשיר זה מונח באוזן כמו מכשיר שמיעה סמוי ובעת הרכבתו הוא מפחית את הגמגום בצורה משמעותית (מיועד בעיקר למגמגמים קשים)

בכל מקרה במידה ולא טופלת בעבר מומלץ לעבור אבחון של קלינאית תקשורת שתוכל להמליץ על הטיפול המתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום !!
    גילי.
    15/11/2007

שאלה לי...

יש לי ילדה בת שנתיים מפותחת באופן תואם לגילה,עירנית ומבינה.

היא עדיין לא ממש אומרת משפטים כמו : אני רוצה לאכול.

אלא: לאכול..

היא מסוגלת לחבר מס' מילים אך לא ממש משפט מובנה וברור בעל 3 מילים.

יש מקום לדאגה?

כיצד לעודדה לדיבור?

תודה לכולכם,חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום !!

הוספת תגובה

• גיל שנתיים

ענת תבור
    16/11/2007

חגית שלום,
    ילדתך מפותחת כהלכה ומדברת בהתאם לגילה. סביב גיל שנתיים רוב הילדים אכן מדברים בצירופים. בגלל שטווח הנורמה מאד רחב, ניתן לראות שיש ילדים בגיל זה שכבר מדברים במשפטים, או מאידך, ילדים שרק מתחילים לצרף שתי מילים- וכל זה נורמלי ומתאים לגיל, כך שאין סיבה לחשוש. המשיכו לשחק איתה, לדובב אותה ולאהוב אותה, ועם הזמן תבחינו בהנאה בהתפתחות השפה.
    באופן כללי, כדי לעודד הרחבת הדיבור, תמיד אפשר להרחיב את האמרות של הילד במעט יותר מרמתו. למשל: אם היא אומרת: "אמא-נעליים" ומביאה לך את נעלייך, אפשר לומר לה: "נכון, הנעליים של אמא"! כדי שתשמע את המבנה המלא יותר. אך בשום אופן לא לתקנה ("תגידי כך ולא כך").

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 40 ויש לי בעיית שליפה
    א.א.
    13/11/2007

שלום,
    אני בת 40, ומישנה לשנה השליפה באוצר המילים הולכת ומתקשה לי
    דוגמא:
    מילים שאני יודעת אותן בזמן שאני זקוקה לשלב אותן במשפט אני שוכחת ולא יודעת לשלוף אותן.
    אפשר לומר שזה הולך ונעשה קשה יותר :( :(

מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• קשיי שליפה בגיל המבוגר

ענת תבור
    16/11/2007

שלום לך,
    החל מאמצע שנות ה-40 בחיי אדם, מתחילות להופיע תלונות מרובות של אנשים על שליפה איטית, אשר לרוב מתורגמת כבעיית זכרון. בנוסף, קושי בזכרון נובע גם מחוסר קשב לפעילויות אוטומטיות (שאז אנו מחפשים כל הזמן דברים בבית..).
    פגיעה ביעילות של המערכת הקוגניטיבית (ולא אובדן ידע) אופיינית לתהליך ההזדקנות הטבעי. נוכל לראות קשיי שליפה (או תופעת "על קצה הלשון") בעיקר על שמות, מקומות, תאריכים, שמות אובייקטים ורעיון מרכזי של שיח.
    לרוב נזכרים במילים לאחר מספר דקות.

ישנם מבחנים שונים אשר עושים הבחנה מבדלת בין תופעת הזדקנות טבעית למחלות שיכחה שונות.

לטיפול בכך - למשל: מנסים לתרגל אסטרטגיות זכירה שונות (להשתמש באסוציאציות שונות למילה החסרה - צליל פותח, מידע סמנטי, תיאור ויזואלי וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיה נכונה לילד בן 5.5
    פני
    12/11/2007

בני בן 5.5 (גן חובה) אחד מתאום.
    יש לו מספר מילים שהוא לא הוגה אותם לא נכון - כמו למשל : מעיים אומר מעיין, קפוארה לקח לו זמן עד שאמר נכון.
    הוא מדבר בסדר, אך לפעמים בחוסר בטחון ולפעמים רוצה להגיד משהוא ושוכח.
    בגיל שנתיים עבר ניתוח כפתורים בגלל נוזלים באוזניים והשנה חזרתי לרופא בגלל ששמתי לב כבר שכמה חודשים שהוא מגביר את הקול בטלויזיה והרופא הפנה אותו שוב לבדיקת שמיעה כדי לראות אם שוב יש לו נוזלים.
    האם יש קשר בין זה שהיה לו נוזלים באוזנים שהוא לא שמע טוב לבין ההגהה... ?
    האם את חושבת שאני צריכה שקלינאית תקשורת תבדוק אותו ?
    אשמח לקבל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    הגיה נכונה לילד בן 5.5

הוספת תגובה

• שיבוש מילים / שליפת מילים

ענת תבור
    12/11/2007

פני שלום,
    ממכתבך אני אתייחס לשתי נקודות שהעלת:
    א. היגוי ושמיעה - יש קשר הדוק בין ירידת שמיעה לשיבושים בהיגוי. לגבי שיבוש מילים ספציפיות - יתכן ובזמנו רכש מילה זו או אחרת בצורה שגויה (יתכן עקב שמיעה ירודה), ולכן משתמש בה באופן שגוי, שימוש שהפך להיות הרגל.
    במידה ובנך משבש מילים ספורות בלבד - כדאי לעבוד עימו על הגייה נכונה של מילים אלו ע"י חלוקת המילה להברות וצלילים עד שיפיק את המילה במדוייק. במידה וקיימים שיבושים מרובים - מומלץ לפנות לאבחון של קילנאית תקשורת.
    ב. ציינת כי לפעמים מדבר בחוסר ביטחון ושוכח מה שרוצה להגיד. תיאור זה יכול להעיד על תופעה שנקראת "קשיים בשליפת מילים", בה הילד מכיר את המילה, אך אינה מצליח לשלוף אותה בצורה יעילה מהזיכרון (מה שקורה לעיתים למבוגרים - שזה עומד "על קצה הלשון"). במידה והינך רואה כי דיבורו של בנך מאופיין בהיסוסים, חיפוש מילים, שימוש במילים שהן "ליד", או שמוותר על מה שרצה לומר - מומלץ לפנות לאבחון אצל קלינאית תקשורת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהגיה נכונה של האותיות השורקות
    יניב
    12/11/2007

שלום
    אני בן 18 ולפני גיוס.
    כרגע יש לי בעיה בהגייה של האותיות השורקות ס, ז, צ ואולי גם ש.
    אני לא יודע ממה הבעיה נובעת.
    בזמן לימודי בבה"ס הייתי משתתף בטקסים ובמחזות, במיוחד בשירה.
    בגלל הבעיה הזאת לא יכולתי לשיר הרבה ולכן הסוליים עברו לתלמידים אחרים.
    חוץ מזה הייתי הסולן של להקת בה"ס ובעתיד אני רוצה להיות זמר
    אבל הבעיה הזאת של צורת ההגיייה מפריעה לי מאוד
    למרות שהבעיה לא חמורה כל כך
    מה אני יכול לעשות ולמי לפנות
    תודה מקרב לב
    יניב

נ.ב
    אני יכול לבטא את האותיות השורקות רק הצליל לא חד ונכון
    אני תושב באר שבע

הוספת תגובה

• שורקות

חן לדרר
    12/11/2007

יניב שלום
    מדובר בבעיה נפוצה וניתנת לטיפול. יש להגיע לאבחון של קלינאית תקשורת ובהתאם להמלצתה לטיפול. בגילך לרוב קופות החולים אינן משתתפות בעלות הטיפולים ולכן יש לבצעם באופן פרטי. מומלץ לוודא עם הקופה שלך האם ממנים אבחון לפחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבר בקול רם מאוד
    יולי
    11/11/2007

למרות שבדיקות השמיעה הראו שהכל תקין לחלוטין, בני בן השלוש צועק כשהוא מדבר. לא נראה שזה מבעיה רגשית כי הוא עטוף באהבה אינסופית בכל מקום. מה הצעתכם? תודה לתשובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    מדבר בקול רם מאוד

הוספת תגובה

• צעקות

חן לדרר
    12/11/2007

יולי שלום
    ברוב המקרים כאשר דיבור בקול אינו נובע מבעית שמיעה הוא נובע מהרגלים. כולנו נוטים לדבר בעוצמה גבוהה כאשר הסביבה מדברת כך או כאשר הסביבה רועשת.
    בנוסף יתכנו סיבות התנהגותיות - לרוב הכוונה איננה למחסור באהבה אלא לצורך פנימי של הילד לדאוג לתורו (למשל כשיש מספר ילדים במשפחה)
    בגיל הזה לרוב לבקש מילד לדבר בשקט עוזר מעט מאוד. מומלץ להקפיד לדבר עימו בשקט באופן מכוון (ככל שהוא מרים את הקול אתם צריכים להחליש את קולכם כך שיהיה נשמע אך שקט מאוד). כמו כן כדאי להפחית רעשים סביבתיים (כגון טלויזיה) כאשר משוחחים ולהמנע משיחות ממרחק או מחדר לחדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום
    אורי
    07/11/2007

האם יש טיפול המעלים גימגום לחלוטין? סיפר לי אדם בן 50 שכשהיה ילד גימגם ובעקבות שיחה וטיפול פסיכולוגי הגמגום נעלם לתמיד. מאז אינו מגמגם. האם זה יתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    07/11/2007

אורי שלום
    גמגום יכול לעבור במקרים מסויימים. בקרב ילדים אחוזי ההחלמה מגמגום הינם 70%. אצל מבוגרים או ילדים שמגמגים שנים רבות הסיכוי להעלמות הגמגום קטן ביותר.
    עדיין ישנם טיפולים שיכולים מאוד לשפר
    כיום קיים גם מכשיר SPEECH EASY. זהו מכשיר הנכנס לאוזן (כמו מכשיר שמיעה קטן) ומשנה את הדרך בו אתה שמוע את עצמך בקרב מגמגמים רבים זה גורם לשיפור ניכר (בזמן הרכבת המכשיר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות גימגום לאחר המלחמה....
    רוני
    05/11/2007

אני בת 13.5 ולאחר המלחמה שהיתה בצפון, (אני גרה בצפון אבל רוב המלחמה היתי בדרום) התחלתי לגמגם.
    הגמגום הוא בתחילת משפט, הוא אינו רצוני, והוא בכל תחילת משפט- זאת אומרת שאני חוזרת על העברה הראשונה של המילה.
    הרבה כבר שמו לב לזה....... וזה לא שצוחקים עלי אבל שואלים......

הוספת תגובה

• תיקון טעות

רוני
    05/11/2007

הגימגום לא מופיע בכל תחילת משפט, לרוב כשאני מתחילה שיחה/נושא חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    12/11/2007

רוני שלום
    גמגום בהחלט יכול להופיע בעקבות לחץ ומתח, יחד עם זאת לא כל מקרה של חזרה על תחילת מילה הינו גמגום.
    מאחר ומדובר בתקופה ארוכה שהתופעה נמשכת חשוב שתגיעי לאבחון של קלינאית תקשורת. קלינאית התקשורת תעריך האם מדובר בגמגום או בתופעה אחרת, מה חומרת הבעיה ותמליץ על הטיפול המתאים.
    את האבחון מבצעים דרך קופת החולים. עליך לגשת לרופא המשפחה שלך ולקבל ממנו הפניה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבטא את האותיות ק', ג',ש'
    טלי
    04/11/2007

בני בן שנתיים וארבע חודשים לא מבטא את האותיות הבאות
    ק'- הוא אומר ט קוקו - טוטו
    ג'- הוא אומר ד גמל- דמל
    ש- הוא טי - שמשון - טיטון
    האם זה עוד מוקדם בשבילו לבטא את האותיות כמו שצריך אם לו לאן אני אמורה לפנות בגילו? שאלה נוספת, לעיתים די קרובות יוצא לו רוק מהפה תוך כדי דיבור מה ידוע לך וכיצד אפשר לפתור?

טלי

לקביעת תור
    סגירה
    לא מבטא את האותיות ק', ג',ש'

הוספת תגובה

• הגייה

חן לדרר
    04/11/2007

בגילו של בנך זה עדיין סביר לשבש הגאים אלו, אם לקראת גיל 3 זה עדיין לא יסתדר אז שווה לפנות לאבחון.
    לגבי הריור. האם בנך מוצץ מוצץ? האם הוא נוטה לצינונים חוזרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום מפתיע
    חסוי
    25/10/2007

יש לי ילד בן שנתיים ושלושה חודשים.

הוא זריז מאוד ומפותח מאוד לגילו הוא מדבר כבר שוטף מגיל שנה וחצי , והיום הוא כבר מדבר משפטים שלמים ומתוחכמים ואוצר המילים שלו עשיר מאוד מכל התחומים , הוא ילד חייכני ושמח .

לפני שבוע הוא התחיל לגמגם בעיקר את תחילת המילה או תחילת משפט ומאז זה רק הולך ומחמיר ,שאלתי וקראתי (אבל אני עדיין לא רגועה) שזו תופעה מוכרת בשלב הזה וזה עובר, האומנם?

תודה רבה ,

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום מפתיע

הוספת תגובה

• חוסר שטף התפתחותי

ענת תבור
    25/10/2007

שלום,
    חוסר שטף הוא תופעה מאד נפוצה בקרב ילדים בגיל הצעיר, אשר נמצאים במהלך התפתחות משמעותית בתחום הקוגניציה והשפה, כאשר יש פערים בין היכולות, ואז הילד מרבה בחזרות על חלקי דיבור כדי לאפשר לעצמו חשיבה נוספת והתארגנות בשפה. זה יכול להמשך מספר חודשים ואף יותר. אני ממליצה לכם לחכות עוד כ-שלושה חודשים ואם המצב לא משתפר או מחמיר, כדאי לפנות לקלינאית תקשורת להתייעצות / אבחון, אשר תכוון אתכם על דרכי התמודדות, תעשה מעקב לילד, או תחליט על טיפול במקרה הצורך.
    בינתיים, חשוב שתבינו כי הילד אינו מודע לחוסר שטף זה, וחשוב לא להעלות את הקושי למודעות שלו ולכן - אין להתייחס בשום דרך ל"גמגום" שלו. יש לחכות בסבלנות עד שיסיים את דבריו ואז לענות לו. חשוב לשמור על התור של כל אחד מכם בשיח, לכבד את דבריו, לא להכנס לדבריו, לא "לעזור" לו ולהשלימו, ולא לתת לו הערות על שינוי צורת הדיבור שלו. חשוב להתייחס רק לתוכן של הדברים שלו ולא לאופן בו הם נאמרים. התייחסות נכונה של הסביבה מפחיתה את הסיכוי "לשמר את הגמגום" בטווח הארוך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 5 עם בעיית שליפה
    יניב
    22/10/2007

שלום, בני בן 5 מזה כשנתיים + נוצרה אצלו בעיה בשפה שאובחנה ע"י קלינאית תקשורת כבעיית שליפה. קשה לו לבטא את עצמו באופן מדוייק, ובמיוחד בתחילת משפט. יש לציין כי מצב זה לעיתים בולט במיוחד ולעיתים פחות ובכלל שישנם ימים, כי זר לא יחוש בדבר. אך לצערנו לאחר ימים מספר תופעה זו שוב חוזרת. בני בן 5 ובע"ה שנה הבאה כיתה א יש לי את החששות , כי מצב זה יביא לחוסר בשלות.לאחרונה חשנו כי הילד מתוסכל מכך ,ולעיתים אף שוכח את מה שרצה להגיד.מפאת הזמן שהוצרך לו בכדי להתבטאות. אנו ההורים מתוסכלים ממצב זה וכן מעוניינים בעצות.
    תודה, יניב

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 5 עם בעיית שליפה

הוספת תגובה

• קשיי שליפה

ענת תבור
    25/10/2007

יניב שלום,
    כפי שאתה מתאר את הקשיים של בנך לא הבנתי עד הסוף אם הקושי הוא רק בשליפת מילים או שיש קשיים נוספים. בכל מקרה, חשוב מאד להתחיל טיפול של קלינאית תקשורת, מאחר ובטיפול שכזה ניתן לעזור לו להתמודד עם קשייו. מטרת טיפול בשליפה היא 1. לשפר את יכולת השיום והשליפה, 2. לרכוש אסטרטגיות שונות להתמודדות עם קשיי השליפה שלו ביומיום, שיאפשרו לו לבטא את עצמו בדרכים שונות ולא להמנע מדיבור. במהלך הטיפול תקבלו הדרכה כיצד תוכלו לעזור לבנכם ולהיות פחות חסרי אונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה