מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגוםאילנה17/12/2007
שלום רב,
ממה נובע גמגום ?
זה משהוא מולד, או שזה בא במשך הזמן בגלל סיבות כאלה ואחרות ?
אני מגמגמת כבדה, מאז שאני זוכרת את עצמי, בגילי כבר מאוחר לעשות עם זה משהוא, לומדים לחיות עם זה למרות שזה משבש את כל החיים, תלוי כמובן באופי ובאישיות שלך אם אתה חזק או חלש, במקרה שלי אני בצד החלש.
רציתי לקבל הסבר לגבי זה שבתוך הבית עם בני המשפחה הגמגום הוא חזק מאוד שלפעמים אני לא מצליחה להוציא מילה מהפה ואילו בחוץ בעבודה ועם אנשים שהם לא בני משפחה הדיבור שלי כמעט רצוף שוטף וברור, תופעה שלא הצלחתי להבין, כשאני חושבת שההפך היה צריך להיות.
תודה על ההתייחסות ובוקר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר19/12/2007יונית שלום
גמגום אינו תופעה מולדת, הגורמים לגמגום הינם רבים ומשפיעים אחד על השני ולכן לרוב לא ניתן להצביע על סיבה אחת. גם אם את אדם בוגר אין זה אומר שלא ניתן לטפל יותר. יותר מכך, בגילאים שונים אנחנו פנויים יותר להשקעה בנושא. אם עדיין לא טופלת בטיפול דיבור מסורתי (כלומר טיפול דיבור אצל קלינאית תקשורת) בהחלט מומלץ שתנסי. אם כבר טופלת רבות בעבר עדיין פתוח בפניך שמוש במכשירים מעודדי שטף כגון מכשיר SPEECH EASY. אלו מכשירים המשפרים את הגמגום בזמן הרכבתם (ללא השפעה כאשר אינם בשימוש) ולרוב עוזרים לאנשים עם גמגום בינוני - חמור.
לגבי המקום בו את מגמגמת יותר יכולות להיות סיבות רבות לכך. ברוב המקרים הגמגום נוטה להחמיר במצבי לחץ או בשיחה עם דמויות הגורמות לך למתח. יחד עם זאת ישנם מקרים שבמקומות כאלו הדובר עושה מאמץ עז ומצליח להפחית מעט את הגמגום ואז בבית הוא 'נח' יותר ומאפשר לגמגום לצאת בחופשות. זה ברור וחשיבה שצמומלץ לעשות עם קלינאית תקשורת באבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יונית וחן.
מבין אמיתי23/12/2007יונית, אני היפנותרפיסת שמטפל בין היתר בגמגום. ניתן ליצור איתי קשר באייסיקיו שמספרו 238444437.
חן, הגישה שלך שגויה בעיניי. אמנם את צודקת שגמגום זה לא תופעה מולדת, אבל לא ציינת שגמגום נגרם מטראומה כלשהי במהלך החיים של הבן אדם. יש אפילו מגמגמים שהתחילו לגמגם בכלל אחרי ילדותם. רובם ככולם לא זוכרים מתי הם לא גימגמו, גם אם הם התחילו בגיל 10, לדוגמא. למה? כי הם בתת מודע לא רוצים להיזכר בכל המקרה המצער הזה ובנסיבותיו. על מנת לטפל בגמגום באופן אפקטיבי ולא רק זמנית, הגישה צריכה להיות - לטפל בזיכרון של המקרה הטראומטי שהוביל לגמגום, ולא באפקט של הגמגום עצמו! זה, בכל מקרה, רק על קצה המזלג. אני מקווה שלא נפגעת או משהו ושלקחת את דבריי כהערה בונה וידידותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיפנוטרפיסט
ענת תבור25/12/2007שלום לך,
רוב מקרי הגמגום שאנו רואים היום בקליניקה אינם על רקע טראומטי. (כמובן שיש גם כאלה, אך מעטים יחסית). רבים מההורים והילדים מדווחים כי למעשה, הגמגום מתחיל קרוב לתחילת הדיבור או לקראת הגילאים של 3-5 שנים, כאשר רואים ילדים רבים שבדיבורם מתחיל להופיע חוסר שטף התפתחותי. לחלק זה עובר, ולחלקם לא (מכל מיני סיבות).
אופן הטיפול בגמגום יושפע גם מההיסטוריה של הופעתו, ודוגמה אחת היא מה שאת פירטת.
במקרים בו הרקע הוא נפשי - ישנם גם מגוון בעלי מקצוע שרלוונטים לטפל בנושא.
יום טוב, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספרקסיהחסוי16/12/2007
ברצוני לדעת מהו הגיל הממוצע שבו ילד עם דיספרקסיה קשה מתחיל בד"כ לדבר. (אם אין ברקע PDD). וכיצד זה משפיע על שאר ההתפתחות.
האם יש מטפלים שמתמחים בעבודה עם ילדים עם דיספרקסיה קשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספרקסיה
חן לדרר17/12/2007אינה שלום
אין גיל ספציפי להתחלת דיבור במקרים אלו גם דיספרקסיות קשות שונות מאוד זו מזו. חלק מהילדים הדיספרקסים מדברים בגילאים תקינים אך מובנות הדיבור מאוד מאוד לקויה ואילו אחרים לא מצליחים להפיק מילים ואז יש איחור בהבעה. ישנן קלינאיות תקשורת המתמחות בדיספרקסיה קשה , תוכלי לאתצרן דרך אתר אגודת קלינאיות התקשורת. בנוסף לכך כל קלינאית תקשורת העוסקת בהתפתחות שפה מנוסה לרוב בתחומים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיספרקסיה
חסוי17/12/2007המדובר בילד בן 4 שיש לו מילים בודדות. קשה לו מאוד להפיק את העיצור עצמו. החיבור של העיצורים הוא יחסית קל. כמו כן יש קושי בשיום. בחיקוי הוא מצליח יחסית בקלות את העיצורים הבודדים שיש לו אך בשיום עדיין מתבלבל. כמו כן יש לציין תת תחושה בפה. נאמר לי ע"י קלינאית תקשורת אחת שקלינאיות לא אוהבות לגעת בפה ושאני לא אמצא קלינאית שתסכים לגעת לו בפה. מדוע? האם תוכלי להמליץ לי על שמות של מטפלים באיזור הצפון - מרכז?
האם מקובל בעבודה עם דיספרקסיה לגעת לילד בפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיספרקסיה
חן לדרר19/12/2007שלום יונית,
ככלל כאשר יש צורך קלינאיות תקשורת בהחלט ונגעות גם בתוך הפה אך במקרים רבים נושא הגריה התחושתית מתבצע בעיקר בבית עם הדרכה של הקלינאית המטפלת.
בשל הקושי הרב מומלץ במקרים כאלו לטפל במסגרת התפתחותית רב תחומית ולכן רצוי שתפנו למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם. לאיזו קופה אתם שיכים? האם בנך עדיין לא מטופל? האם עבר איבחונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיספרקסיה
חסוי20/12/2007בני מטופל במכון להתפתחות הילד. אנו הולכים באופן פרטי לקלינאית תקשורת שמטפלת בו אך ללא מגע בפה.
שאלתי היא, האם יש מטפלים המוסמכים לטפל בדיספרקסיה שיכולים לבוא לטפל בו כדי שהטיפול יעשה בצורה מקצועית יותר?
הילד הוא עם דיספרקסיה מאוד קשה שמעכבת אותו מאוד בשאר תחומי ההתפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיספרקסיה
חסוי22/12/2007שאלה נוספת,
האם בגן תקשורתי או גן שפתי מקובל לעבוד עם ילדים על היגוי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיספרקסיה
חן לדרר23/12/2007הי יונית
מאחר ובנך מטופל ע"י קלינאית תקשורת כדאי להתייעץ איתה לגבי קלינאית מומחית. בכל מקרה את יכולה למצוא גם באתר קלינאיות התקשורת (ISHLA.ORG.IL). בכל מקרה חשוב לדעת שלא בכל מקרה של דיספרקסיה יש צורך בטיפול בתוך הפה אלא רק במקרים בהם יש גם קושי תחושתי.
לגבי גן שפתי , שם מטפלים בקשיי הילד כולל היגוי. משבצים ילדים דיספרקסיים לגן שפתי כדי לתת טיפול מאוד אינטנסיבי (בגן מיוחד יש הרבה עבודה פרטנית) וכן כי לעיתים מומלץ לשלב שמוש בלוח תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיספרקסיה
חסוי25/12/2007שלום שוב,
האם רק בגן שפתי עובדים על קשיי היגוי או גם בגן תקשורתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן שפתי
חן לדרר25/12/2007יונית שלום
לרוב גן שפתי נועד לילדים שיכולותיהם הבסיסיות תקינות אך יש להם קשיי שפה. גן תקשורתי מיועד לילדים עם בעיות תקשורת (כדוגמת ילדים הסובלים מאוטיזם). בכל מקרה כאשר מומלץ גן מיוחד עוברים ועדת השמה שם מחליטים אם כן גן מיוחד או לא. ההחלטה על סוג הגן נעשית בהמשך בהתאם לשיקולים המקצועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםשני16/12/2007
מאיזה גיל צריך לבדוק חשש לגמגום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר17/12/2007שני בוקר טוב,
לא כל כך הבנתי את שאלתך אולי תוכלי לפרט. גמגום בודקים רק עאשר חושדים שילד/מבוגר מגמגם, . באופן רגיל לא בודקים זאת. כאשר יש חשד לגמגום יש לבדוק זאת בכל גיל. ישנה תופעה הנקראת חוסר שטף התפתחותי ומופיעה לרוב בגילאי 2-5 שנים . במקרה זה הילד נוטה לחזרות עך תחילת מילים, לרוב מדובר בתקופות קצרות והילד כלל לא מודע לכך. במקרה והמצב הוא כזה מחכים לרוב 2-3 חודשים לראות אם התופעה תעלם ומקפידים בתקופה זו לא להתיחס לחוסר השטף ולעודד את הילד על התוכן של דבריו ולא הצורה. אשמח לתת תשובה יתר מדויקת אם תוסיפי פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסוזי13/12/2007
האם יש הגבלת גיל לטיפול בבעית היגוי של אות מסוימת? אני בן 30. במקרה שלי זה באות ר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגוי למבוגרים
ענת תבור13/12/2007אין שום מגבלת גיל לטיפול היגוי, אמנם יותר קשה לשנות הרגלים שמושרשים כל-כך הרבה שנים, אך אם יש מוטיבציה, אפשר וכדאי לנסות לשנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור בגיל 17 חודשיםליאת11/12/2007
שלום ,
בני בגיל חצי שנה היה אומר אבא,אמא,
לאחר מכן מלמול ונסיון לדבר,צווחות וכו
בסביבות גיל שנה ,שנה וחודשיים =היה שר אבא,אבא אבא,אמא,הופה הי וכו.
והיום בחודשיים האחרונים כבר לא ממלמל בכלל .יודע כ 12 מילים כמו שמש אבא אמא פיל סוס סא (במקום כסא),פה .אבל הוא ממעט לומר אותן . וגם כשהוא שמח הוא אומר אבא בלחש .הוא כאילו פוחד לדבר.
אני מודאגת כי הוא לא ממלמל,הוא אמור למלמל בשלב הזה ?
כשהוא רוצה משהו שנופל לו הוא לא אומר "את זה" .פעם אחת אמר "זה זה "ומאז הוא לא אומר.הוא כאילו פוחד לדבר.הוא גם לא מצביע עם היד,אלא עם העיניים,כששואלים לדוג' איפה שעון הוא מסב את הראש ולא עם האצבע.
להבין הוא מבין הוראות כמו לשבת ,לקום,ידיים למעלה,מחיאות כפיים,משחקי אצבעות, אסור מותר(רק שלא תמיד מציית).
אשמח לחוות דעתך .....
תודה רבה ,ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור
חן לדרר11/12/2007הי ליאת
בגיל 17 ח' אנחנו מצפים לפחות מלמות ויותר דיבור.. 12 ילים זה גבולי לגיל זה אך בהחלט חשוב לנו גם מה הוא עושה בנוסף כגון הצבעה, בייביי וכדומה. בשל תחושתך שהתקדמותו אינה מתאימה לגיל כדי להגיע לאבחון קלינאית תקשורת. באבחון יבדקו את כל מאפיני הדיבור והתקשורת של בנך ויוכלו לקבוע האם זקוק לטיפול ואם לא להדריך אותכם על דרכי פיתוח שפה.
במקביל תבצעו גם בדיקת שמיעה כי זה נדרש בכל אבחון.
אבחון שפה בגילאים אלו ניתן לבצע דרך הקופה, לרוב במסגרת התפתחות הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור ילדותיעמית09/12/2007
בני בן 5 אמור לעלות לכתה א' בשנה הבאה, הוא עדיין מדבר דיבבור ילדותי במקום לא הוא אומר יו למשל. האם כדאי לעבוד איתו על כך או שזה נורמלי לבנים בגילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור ילדותי
חן לדרר09/12/2007הי עמית
דיבור ילדותי זה מונח מאוד משתנה בהתאם למי שמשתמש בו. האם הוא אינו הוגה ל' בכלל או שטועה רק במילה לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל'
עמית13/12/2007הוא אינו מצליח לבטא ל' כלל ובכל המילים הוא משבש את הל'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל
חן לדרר16/12/2007תודה על ההבהרה, הגיית ל' תקינה צריכה להתרחש עד גיל 4 שנים , מאחר ובנך עבר גיל זה עליכם לפנות לאבחון קלינאית תקשורת בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן05/12/2007
יש לי בעיה. כבר חודשיים שהאף שלי סתום. זה כמובן פוגע לי בדיבור. איזה טיפול מומלץ לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום
ענת תבור05/12/2007פנה לרופא א.א.ג. (אף-אוזן-גרון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בהגייהמור03/12/2007
שלום אני בת 15 וחצי בכתה י' , ומאז שאני קטנה אני לא מצליחה לבטא את האות ל'.
מה אני עושה עם זה ? , בזמן האחרון אני מכירה הרבה ילדים ואני אפילו קצת מתביישת להתחיל לדבר כי קולטים את זה אחרי כמה זמן . ,גם יש פעמים יוצא לי ס' וצ' אך כל זה לא נורא לעומת הל שנשמעת בכלל כמו י' ,אני מרגישה כבר כמו אילגת .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגוי ל
ענת תבור03/12/2007אילי שלום,
שיבושי ההיגוי שאותם תארת אכן לא תואמים את גילך, אך אין סיבה שתשלימי עם המצב. בטיפול של קלינאית תקשורת ינסו ללמדך איך להפיק נכונה את הצלילים המשובשים, כך שתוכלי לדבר בנוחות בין חברייך.
פני אל רופא המשפחה להפנייה לטיפול הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק02/12/2007
חשבתי ללמוד קלינאות תקשורת. האם יש בזה עבודה, האם המשכורת ההתחלתית מאפשרת לחיות, וכמה מרוויח קלינאי וותיק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה
חן לדרר02/12/2007אריק שלום
לגבי שאלתך בנושא מקומות עבודה - נכון להיום יש בשפע.
שאלתך על משכורות מאוד תלויה בבחירת מקום ותחום העבודה. המשכורות הנמוכות ביותר בהתחלה הינן סביב 20-25 ש"ח (לרוב בקופות החולים).
משכורתו של קלינאית וותיק שוב תלוייה מאד בתחום עבודתו. טיפולח דיבור אצל קלינאי תקשורת פרטי עולה 150-250 ש"ח אז כמובן העובדים פרטי מרווחים טוב. גם בתחום מכשירי השמיעה המשכורות סבירות ואך נאות בחלק הממקומות.
יחד עם זאת אם השיקול הכלכלי הינו העיקרי אז עדיף לפנות להיי טק....
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש אותיותרינת29/11/2007
בני בן שנה ושבעה חודשים מדבר יפה מאד ואומר כבר המון מילים.
הוא יודע לבטא מה הוא רוצה וגם מה כואב לו.
אולם, במקום האות ד הוא אומר ג לדוג' כגור ובמקום ת הוא אומר ק לדוג' אוקו במקום אוטו.
האם תופעה זו מצריכה ללכת לקלינאי תקשורת? באיזה גיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושי אותיות
חן לדרר02/12/2007רינת שלום
שיבוש זה אינו מתאים לאף גיל התפתחותי, יחד עם זאת הוא אינו נדיר. מאחר ובנך מאוד צעיר אין טעם לפנות לקלינאית תקשורת כעת בנושא היגוי. אם התופה לא תעבור עד גיל שנתיים וחצי - שלוש כדאי לטפל בזה אז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בוחרים קלינאית תקשורתעדית27/11/2007
שלום
בני בן שלוש וידוע לי שיש צורך בטיפול אצל קלינאית תקשורת אבל אני לא יודעת כיצד בוחרים ?
האם יש שאלות מסוימות שחשוב לשאול לפני שקובעים עם קלינאית , האם אפשר להמליץ לי על קלינאית תקשורת באזור מגוריי ( בקעת אונו) ומה הם היתרונות ,אם בכלל ,לטפל אצל קלינאית תקשורת באופן פרטי או דרך קופת החולים ( מכבי ) .חשוב לי שהמקום של הטיפול יהיה נעים ומזמין את הילד לשיתוף פעולה ולא מרתיע את הילד כאילו שבא לביקור אצל רופא - איך יודעים את זה מראש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת קלינאית תקשורת
חן לדרר28/11/2007עידית שלום
ראשית את צריכה להתחיל מאבחון של קלינאית תקשורת מאחר ולסוג הבעיה יש השפעה על הבחירה. ברוב המקרים מכונים של קלינאיות תקשורת לא נראים כמו מרפאת רופא כך שלא יהיה קישור לנושא. חשוב מאוד שאת לא תצייני קישור זה (אפילו לא על דרך השלילה 'זה לא רופא')
לגבי פניה פרטית או דרך הקופה זה בעיקר שיקול כלכלי. רוב הטיפולים הינם ממושכים וחשוב לקחת זאת בחשבון מבחינת הוצאה. קלינאיות תקשורת שעובדות בקופות החולים או בהסדרים עימם הינן אותן קלינאיות שעובדות באופן פרטי. לרוב ההבדל העיקרי הינו שבמקומות ציבוריים לא תוכלי לבחור את הקלינאית הספציפית שתטפל בבנך.
היתי ממליצה לך בשלב ראשון להתחיל בתהליך ואם מסיבה כלשיה את מרגישה שאינך מרוצה אז להתחיל לחפש באופן ספציפי. במידה ואת מעונינת לפנות באופן פרטי באפשרותך להכנס לאתר אגודת קלינאי התקשורת בישראל (www.ishla.org.il) ושם תוכלי לאתר קלינאיות תקשורת באזור מגורייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית27/11/2007
יש לי שאלה מצחיקה,
לחברה שלי יש מנהג כזה כל כמה דקות לעשות צליל מצחיק מהפה מן הפה, מין נדנוד הלשון.
התחלנו עם זה בצחוק כשהיינו צעירות אבל עכשיו היא כבר חמש שנים עושה את זה באופן קבוע.
יכול להיות שזה נתקע לה והיא לא תפסיק לעולם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליל בלשון
חן לדרר28/11/2007ברוב המקרים מדובר בהרגל והרגלים ,כמובן אפשר עם מאמץ לשנות. זה תלויי האם זה מפריע גם לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגותשרון25/11/2007
בני בן ה-4 הוא ילד עקשן מאד.הדבר מתבטא גם בהתנהגותו . הוא רוצה שהכל יילך עפ"י דרכו ואם לא, אז רע ומר בבית. בגן חל שיפור קל בהתנהגות , אך גם זה נתון למצבי רוח. האם יש לקחת אותו לאבחון של קלינאי תקשורת? או אבחון אחר? האם קלינאות תקשורת קשור אך ורק לתחום הדיבור או גם לתחום ההתנהגותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
חן לדרר26/11/2007שרית שלום
קלינאיות תקשורת עוסקות בבעיות שפה ודיבור. נושא ההתנהגות מטופל ע"י פסיכולוגיים ועובדים סוציאליים. באפשרותך לפנות לפסיכולוגית של הגן (במידה ומדובר בגן עירייה) והיא תוכל להפנות אותך הלאה בהתאם לצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית היגויטליה25/11/2007
שלום,
ביתי בת 5 - ילדה נבונה, חברותית ובוגרת.
אנו בהמתנה לקלינאית תקשורת בשל בעיית היגוי גרונית - מחליפה ק/כ ב- ת/ט ובנוסף גם את האות ג' באות ד'.
לפני כשנה נפתרה בעיית היגוי של ר' לאחר כ-4 מפגשים עם קלינאית תקשורת והייתי מעוניינת לדעת האם יש תרגילים מסויימים שניתן לעבוד איתה עליהם כבר עכשיו כדי לשפר את ההיגוי.
ברצוני לציין שאחותה הקטנה (כמעט בת 3) עם אותן בעיות היגוי בדיוק משום שהיא ככל הנראה מחקה את אחותה הגדולה, גם בזה...
אודה להתייחסות,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגוי
חן לדרר26/11/2007שלום רב
לא ניתן לתת תרגילים מבלי שרואים את הילדה. האם היא כבר עברה אבחון. במידה וניתן לתת תרגילים הם צריכים להנתן לאחר האבחון ע"י קלינאית התקשורת שמאבחנת. זאת מאחר שההמלצות תלויות בסוג השיבוש, הסיבה לו והשלב בו נמצאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי תינוקות מתחילים לדבר?מאיה25/11/2007
יש לנו תינוק בן שנה ו 3 חודשים
הוא עוד לא התחיל לדבר
הוא מקשקש הרבה = מה גה מה דה וכו'
ולאחרונה גם צועק הרבה - כשהוא רוצה משהו בעיקר
אמא הוא אומר מה ואבא זה בא אבל לא משתמש בזה הרבה
הקשקושים שהוא אומר נשמעים כאילו הוא ממש רחוק מלהתחיל לדבר
הוא פונה אלינו כשאנחנו קוראים לו בשמו
אבל עוד לא התחיל להצביע על דברים שהוא רוצה
בבדיקה אצל רופאת ילדים - היא המליצה ללכל לבדוק את הנושא
היא טענה כי ילד בגיל הזה צריך לומר 5 מילים
יש לציין כי הוא שומע גם אנגלית - בטלוויזה בבית (אנחנו נמצאים בחו"ל)
אבל השפה השולטת זו עברית גם בבית וגם בגן
האם זו התפתחות נורמלית או לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחילים לדבר
חן לדרר25/11/2007מאיה שלום
מבחינתנו מילה הינה כל צליל שחוזר על עצמו תמיד במשמעות מסוימת. למשל 'מה' לאמא או אפילו 'הופ' לכדור. בגילו בהחלט הינו רוצים לראות כמה מילים וגם הצבעה.
החשיפה המעוטה לשפה שניה יכולה להשפיע אך במידה מועטה ביותר מאחר ומתאורך הוא חשוף בעיקר לעברית.
חשוב לבצע בדיקת שמיעה כי זה גורם שיכול להשפיע וכן כדאי לפנות לאבחון קלינאית תקשורת. האם יש בסביתכם קלינאית תקשורת דוברת עברית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)