מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיבושי מילים אצל ילד בן שנתיים ו-4מיה15/03/2009
שלום רב. הילד שלנו, ילד יחיד (בחודש הבא יוולד אחיו, בננו השני, בשעה טובה). כל ההתפתחות המוטורית שלו היתה איטית יחסית - זחילה, ישיבה (דווקא ללכת הוא התחיל בגיל שנה וחודשיים והתהליך היה מהיר מאוד). במוטוריקה עדינה הוא מצוין, גם הזיכרון החזותי שלו מדהים, וכשהוא מצייר הוא מצייר פרטים קטנים ועדינים. גם בדיבור הוא התחיל יחסית מאוחר, אבל הוא כבר מרכיב משפטים, שואל שאלות, עונה על שאלות ששואלים אותו. החששות שלי הן בענין שיבושי אותיות קבועים, ולמרות שאני מתקנת אותו, הוא לא מפנים את המילה הנכונה. כמעט כל מילה אצלו מתחילה באות ת'. למשל "מה" הוא אומר "מה", אבל כשהוא שואל "מה זה?" הוא אומר "תה זה?" או למשל הוא יודע לבטא את האות ח' אבל את השם "חגית" הוא אומר "תגית". כמו כן האות ת' משמשת אצלו כ-ו' חיבור. ועכשיו שמתי לב שהוא לא נוהג לבטא את האות ר' ומחליף אותה באות נ'. למשל "כדור" הוא אומר "תדונ". האם זה שלב מוקדם לקחת אותו לאיבחון? האם אני סתם חוששת מחוסר נסיון? המטפלת שלו בפעוטון אומרת שזה תקין לגילו, אבל כשאני שומעת את בני גילו מדברים, הם מדברים בצורה הרבה יותר תיקנית ובלי שיבושים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושי מילים
חן לדרר15/03/2009מיה שלום
את מתארת תהליך שנקרא STOPPING כאשר עיצור חוכך (כגון ח') הופך לעיתור פוצץ (כגון ת. התהליך הזה נחשב תקין עד גיל 2:06-3:00.
למרות זאת ילדים צריכים אבחון כאשר מובנות הדיבור הכללית אינה טובה ולכן אם תחושתך הינה שאנשים זרים מתקשים בהבנת בנך שווה להגיע איתו לאבחון
בכל מקרה היתי ממליצה לכם לבצע כבר עכשיו בדיקת שמיעה
לגבי מה עושים בבית: מאוד חשוב לא לתקן! זה לא עוזר כי בנך פשוט עוד לא בשל להגייה תקינה וזה גם עלול לגרום לתסכל רב. אפילו אם בנך יצליח לתקן באופן מיידי זה לא ישמר לפעם הבאה. מה שכן כדאי לעשות זה לתת דגם טוב. כלומר כאשר בנך אומר מילה משובשת כגון תגית לחזור אחריו בצורה תקינה ומודגשת אך באופן מאוד חיובי וכחלק מהשיחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקונים חיוביים
מיה15/03/2009לא הרחבתי בנוגע לתיקונים, אבל באמת כשאני מתקנת אותו אני משלבת את המילה במשפט בצורת ההגייה הנכונה שלה - "אתה רוצה את הכדור?" "קראת לחגית"? אני לא אומרת לו - "לא תגית, חגית"! בכל אופן, תודה על העצה המועילה. כי באמת אני מרגישה שנוצר מצב שלא כ"כ מבינים אותו ואני נהיית ה"מתורגמנית" שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא לועסתאמא15/03/2009
שלום, שאלתי בפורום גסטרואנטרולוגיה את השאלה הבאה וענו לי שאני צריכה לשאול קלינאי תקשורת, אני מעתיקה את השאלה שלי לפה: בתי בת שנה וחודשיים, סוף סוף בחודש האחרון היא מוכנה לאכול מוצקים. הבעיה היא שהיא ישר בולעת ולא לועסת ואם האוכל לא טחון היא נחנקת גם אם אני נותנת לה חתיכות קטנות. אני אומרת לה שהיא צריכה ללעוס ומדגימה לה, אבל היא כניראה לא מבינה. האם זה בסדר או שאני צריכה לדאוג? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לועסת
חן לדרר15/03/2009אמא שלום
האם כשאת כותבת שעכשיו היא מוכנה למזןו מוצק הכוונה שהיא עכשיו מסכימה לכך?
לגבי לעיסה בגיל הזה הסבר לא יועיל כי היא קטנה מידי להבין הסברים שכאלו. מאחר ומדובר כבר בגיל די מאוחר להתחלת מזון מוצק וגם מדיווחך האכילה אינה טובה
אני ממליצה לך לפנות למרפאת אכילה והאכלה לגיל הרך. מרפאות כאלו נמצאות במרבית מבתי החולים ולרוב תוכלי לקבל הפניה מקופת החולים שלך.
במרפאת אכילה והאכלה בודקים את כל התחומים היכולים להשפיע בצוות רב מיקצועי שכולל גם דיאטנית, מרפאה בעיסוק, פסיכולוג ורופא
בהחלט חשוב לבדוק ולטפל בבעיות באכילה כי יש להן השפעות משמעותיות על חיי היומיום שלך ושל ביתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי הגהה של האות ר'אילת09/03/2009
האם ישנה דרך כלשהיא "לתקן" אות ר' הנשמעת כמו באמריקה (או כמו ח"כ מיקי איתן) ל-ר' רגילה, כזו שרוב רובה של האוכלוסיה בארץ משתמשת בה? מדובר בגבר בן 43, אני מקווה שזה לא מאוחר מדי... תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי "ר" בגיל הבוגר
ענת תבור09/03/2009תמיד אפשר לנסות לשנות הגייה גם בגיל מבוגר יותר, אך זה דרוש מאמץ רב יותר לתרגל ולהקפיד - על מנת להצליח לשנות הרגלים של שנים.
אתה מוזמן לפנות לאבחון וטיפול אצל קלינאי/ת תקשורת בו תלמד הפקה של "ר" ישראלית עם הנחיות להפנמת ההגה החדש בדיבורךהספונטני.
אופציה נוספת היא להשאר עם המבטא הקיים ולהיות בכך מישהו מיוחד.
בהצלחה בכל דרך שתבחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת המלצהליז05/03/2009
לבת שלי (בת 3) יש גמגום די קשה. זה נמשך כבר כמעט שנה. אני מבקשת המלצה לקלינאית תקשורת מומלצת באיזור ראשון לציון שמתמחה בגמגום אצל ילדים קטנים ועובדת עם מכבי. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לקלינ אית
ז'קלין סקרן מנסור05/03/2009ליז
תפני לאתר האגודה של קלינאי התקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילם כבר שבוע, ממחלה ומתחיל להתחרפןדני03/03/2009
שלום. אני בחור בן 26 מאזור תל אביב. לפני כשבוע חליתי במחלת טונסיליטיס ( יש לי 12 אפטות על השקדים בגרון ). לפי הרופאים המחלה אמורה להסתיים תוך שבוע נוסף. ( סה"כ שבועיים ) בגלל הכאבים בגרון, אני לא יכול להוציא מילה כבר שבוע! אפילו לא ללחוש! כואב לי נורא לבלוא ולאכול, ולכן אני אוכל מינימום מזון. הרופאים המליצו לא לדבר שאתרפא מהר יותר. סימפטום נוסף של המחלה שההרגשה הכללית ממש גרועה. הבעיה שלי היא פסיכולוגית. אני אדם שמדבר הרבה מאוד, ותמיד יש לי מה להגיד על כל דבר :) עקב המחלה, אני לא יכול להביע כאסים, להוציא אגרסיות, ובכלל לבטא את עצמי. במהלך שבוע המחלה נאלצתי לסיים חוזה בחברה שעבדתי בה, להחזיר את הרכב, לסגור חוזה חדש, לעשות את כל הפגישות עם אנשי הביטוח, ולעבוד מול כל האנשים בחברה, וכל זאת בלי להוציא מילה אחת!!!!!!!!!! הכל באמצעות פתקים. אשתי לא תומכת בי לחלוטין, ורק מתעצבנת שאני לא מדבר איתה. אפילו אחרי שהראתי לה צילום של השקדים שלי ( שנראים במצב נורא ) זה לא עוזר. היא אומרת שאני מתחלה ומגזים. כל פעם מתקשרת אלי לסלולרי ומתחילה לדבר איתי ולשאול כל מיני שאלות דפוקות, למרות שאני אומר לה פעם אחר פעם שאני לא מסוגל אפילו ללחוש, ושתכתוב מיסרונים. היא מתכחשת לחלוטין למחלה. הבן שלי, בן שנה וחצי, לא מבין למה אני לא מדבר איתו, ומתעלם ממני לחלוטין. כנראה חושב שאני לא מדבר איתו משמעו שאני כואס עליו. כל האנשים בעבודה הפנימו את בעיית הגרון הזמנית שלי, ומקבלים את העובדה שאני מתקשר איתם עם פתקים, אבל המזכירה של החברה, שמה פס על המצב הרפואי שלי, ולא מוכנה לקרוא את הפתקים שלי! כשאנשים דווקא ניסו לעזור לי בכך שאנו לטלפונים שלי, עשו שיחות בשבילי כשאני כותב להם מה להגיד, המזכירה, כל פעם שהבאתי לה פתק שכתוב עליו משהו, זרקה אותו לצד השולחן ואמרה לי לדבר. רק אחרי שכתבתי לה מייל ארוך וזועם על ההתנהגות שלה, והמצב הרפואי שלי, התחילה לקרוא את הפתקים שלי, בקושי. אני יודע שהמחלה תגמר עוד כמה ימים, אבל אני פשוט משתגע בימים האלה! במקום להוציא את האגרסיות בדיבור, אני דופק על שולחנות, מושך בשער על הראש ופשוט מתחרפן. כיצד אנשים עם בבעיות דיבור קשות מתמודדים עם זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפוניה
חן לדרר04/03/2009דני שלום
ברור שזה לא קל להיות ללא דיבור
בהרבה מקרים אנשים פשוט יוצאים לחופשת מחלה במצבים אלו ואז הבעיות מצטמצמות.
לגבי המשפחה זה באמת עניין ספציפי אתה מכיר את אשתך ויודע מה יעזור, ילדים בד"כ מתאימים עצמם לסביבה ואתה יכול להעזר במשרוקית או כלי נגינה אחר להפעלת בנך כך שלא ירגיש ניתוק.
התעזר בסבלנות וזכור שהמנעות מדיבור תעזור בקיצור תקופת ההחלמה
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בדיבור ש' צ' ס'חסוי02/03/2009
שלום לכל הקלינאיות, אני בן 14, ויש לי בעיה בהגייה של האותיות ש' צ' ס', אני הולך לקלינאית תקשורת כבר הרבה זמן, אני מתאמן כבר הרבה מאוד זמן, גם הרבה בבית, אבל אין שיפור משמעותי, זה גורם לי לפחד לדבר הרבה ליד אנשים וגם בכיתה, זה נורא מפריע לי. הש' שלי נשמעת חלולה מדי, וכשאני אומר אותה לא ממש מבינים מה אני אומר, ובס' ובצ' אני דוחף את הלשון וזה נשמע די מצחיק, וזה נורא מביך אותי. הקלינאית נתנה לי כל מיני תרגילים- לצ' ולס'- לשים פצפוץ אורז על הלשון ולהשאיר אותו הרבה זמן במקום שמאחורי השיניים, ולש' להעלות את הלשון כמה שיותר גבוה לסגור את השיניים, ולעשות עם השפתיים כמו בנשיקה ואת הקצה של הלשון קצת להוריד, וכשאני מנסה להעלות את הלשון למעלה מה שעולה זה לא אמצע הלשון אלא כל הקצה של הלשון, וזה לא טוב. כל המשפחה שלי אומרים שהם אומר ש' עם הלשון למטה בכלל, וכשהם מנסים לעשות את הש' כמו שאני אומר להם שצריך גם הש' שלהם נשמעת חלולה. אני בדרך כל מנוזל, עם ליחה ואף שתמיד סתום, בדרך כלל אני נושם מהפה, מה שאומר שהוא כל הזמן פתוח, והחיך שלי הוא נורא גבוה. האם כל הדברים האלה יכולים להשפיע איכשהו על הדיבור שלי? ובעיקר על האותיות האלו? בהודעה אחת שקראתי כאן בפורום כתבתן שיש מכשיר שנקרא "דיבור בשטף" שעוזר בשמיעה העצמית, האם המכשיר הזה יכול לעזור גם לבעיה שלי, או שאולי יש מכשיר אחר שיכול לעזור? מה אני צריך לעשות בשביל לשפור את הדבור, האם יש טיפולים אחרים? אני מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורקות בדיבור של בן 14
ז'קלין סקרן מנסור02/03/2009שלום לך
קודם כל - כל הכבוד על המוטיבציה ועל האימון הרבה שאתה משקיע. יש לי כמה שאלות :
1- מה זה הרבה זמן מטופל ? כמה מפגשים , כמה שבועות/ חודשים ?
2- האם ביררת עם הקלינאית המטפלת את מידת ההתקדמות שלך ? האם היא מרוצה מההתקמות ? מה דעתה על כך?
3- האם נבדקת ע"י אאג לגבי הנשימה מהפה ? האם ישנה חסימה קבועה או בגלל הנזלת ? יש לקחת בחשבון שבמקרים רבים כאשר יש שבוש בשורקות ישנה גם , אולי "דחיפת לשון " ולכן יש לבדוק את נושא הנשימה , מאחר וישנו צורך לעבוד על הפה והנשימה צריכה להתבצע דרך האף. לא ברור לי אם יש לך דחיפת לשון ומה אומרת הקלינאית המטפלת על כך?
הערה : - בטיפולי היגוי יש לקחת בחשבון שצריך הרבה תרגול לשרירים עד להפקת הצליל הנכון ורק אז עוברים לדיבור ובהדרכה מהרמה של הברה עד מילה - משפט ודיבור..... לכן אם קשה לך להפיק את הצליל ברמה בודדת אז ברור שעדיין לא מופיע בדיבורך החופשי.
תוכל לפנות עם השאלות לקינאית המטפלת ואולי יהיו לה תשובות ותוכל להתקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להודעה
חסוי02/03/2009שלום ז'קלין תודה רבה על התגובה המהירה 1- מה זה הרבה זמן מטופל ? כמה מפגשים , כמה שבועות/ חודשים ? הייתי מטופל אצלה לפחות חודשיים, אם לא יותר, ובמשך הזמן הזה עבדנו רק על האותיות ס' וצ', אחרי הזמן הזה היא אמרה שאני אומר אותן טוב ושאנחנו כבר יכולים לעבוד על האות שין. (אני הרגשתי שאני לא אומר את זה עדיין כל כך טוב, והיא אמרה שאין יותר מה לשפר, הבעיה העיקרית היא צ' שלידה האות ת' וט' למשל רצתי הצטרפתי וכדומה.. איך אפשר לשפר מיליםי כאלה במיוחד?) אך, אני נאלצתי להפסיק את הטיפול, ולפני כמעט שבועיים חזרתי לטיפול. ואנחנו עובדים על הש', מאז שחזרתי לטיפול הצ' והס' והש' שלי נשמעות הרבה יותר גרועות ממה שהיו קודם לכן, לפי דעתי. מה זה אומר? 2- האם ביררת עם הקלינאית המטפלת את מידת ההתקדמות שלך ? האם היא מרוצה מההתקמות ? מה דעתה על כך? לדעתי על חלק מזה עניתי בשאלה הקודמת, היא מרוצה מההתקדמות של הס' והצ' והיא אמרה שאת הש' לדעתה נגמור תוך חודש עם אני אמשיך להתקדם ככה. אך הבעיה היא שאני בכלל לא מרגיש את השיפור, אלא להפך אני מרגיש שהדיבור הרבה יותר גרוע בעיקר הש'. 3- האם נבדקת ע"י אאג לגבי הנשימה מהפה ? האם ישנה חסימה קבועה או בגלל הנזלת ? בקרוב אני הולך לבדיקה אצל רופא אאג, החסימה באף היא קבועה, מאז ומתמיד, ולכן אני תמיד נושם מהפה. ובאמת יש לי "דחיפת לשון" באכילה בשתיה ובאותיות צ' וס', בשתיה אני לא כל כך מצליח לשלוט בלשון, אך באוכל אני כבר בסדר, ובאותיות צ' וס' הלשון שלי נוגעת בשניים אבל הקלינאית אומרת שזה בסדר. ולגבי הטיפול בש' הקלינאית אומרת שהלשון צריכה להיות למעלה למעלה, ולחסום את יצאת האוויר מצדדי הפה עם הלשון, הבעיה שבפה שלי החיך הוא נורא גבוה, וגם שאני מנסה להעלות את הלשון גבוה אז בכלל קצה הלשון הוא זה שעולה גבוה ולא אמצע הלשון, האם השיטה הזו נכונה? מה עושים כדי לשפר את זה? חוץ מזה כל המשפחה שלי אמרה לי שהם אומרים ש' הלשון בכלל בתחתית הפה. תודה על התשובה המהירה ומקווה שתמשיכי לעזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להודעה
חסוי02/03/2009בהמשך להודעה הקודמת שלי, האם זה שהחיך שלי נורא גבוה, זה אומר שהוא חיך שסוע? ואם זה שהחיך נורא גבוה, מפריע לדיבור, האם יש משהו שהרופאים הוא מישהו אחר יכול לעשות כדי לשנות את מבנה החיך הוא הפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ז'קלין סקרן מנסור05/03/2009שלום
המשך
* אני מבינה מהתאורים שלך שתוכל לשפר עוד ועוד את ההגיה את תעבוד על חוד הלשון . מענין שסיפרת שכן יש דחיפת לשון , יכול להיות שישנה דחיפה גם בהגיית ההגאים של הלשון כמו /ת, ד נ / יש לבדוק את זה וזה יכול להסביר את הקושי של /צ/ עם ה/ת/ .
** חשוב לשתף אותה עם הרגשתך , אולי זה לא ריאלי ? אולי כן ריאלי ויש צורך בעוד תרגול? ***הדיבור במהלך הדיבור נהיה מאומץ וחושבים עליו כל הזמן : אולי בגלל זה אתה אומר יותר גרוע?
**** הגיית /ש / לרוב מבוצעת עם חוד לשון למטה וגב לשון מורם כאשר הרוח נוגעת בגב הלשון ויוצאת מאמצע הפה עם שפתיים מכווצות- מענין לדעת איך אתה הוגה אותה ותשווה להגייה נכונה ומפה תתחיל.
הערה כללית : בדיקת אאג חשובה מאוד לתרגול הלשון והפה ......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי06/03/2009ה- נ' ת' שלי הן דווקא בסדר, ובאמת אני כל הזמן חושב על זה שאני הולך להגיד את האותיות האלה במילים ואז הן ממש נשמעות לי רע, זה מאוד מלחיץ אותי. והקלינאית שלי אומרת שבדרך כלל הש' עם הלשון למעלה, ושלמטה זה הרבה פחות שכיח. מה לעשות כדי לעבוד על קצה הלשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי שליפהלימור26/02/2009
שלום,שמי לימור בת 26 בתק' האחרונה,יש לי קושי בשליפת מילים,לדוגמא: אני ובעלי יצאנו למסעדה והזמנתי וופל בלגי,לאחר זמן מסוים מלצרית אחרת ניגשה אליי ושאלה מה הזמנתי כדי לבדוק למה מתעכבים ואני פשוט שכחתי מה הזמנתי,זאת אומרת המילה נמחקה לי לחלוטין מהזכרון. ועוד דוגמאות שמתרחשות לי ביום יום. יש לציין שאני סיימתי תואר ראשון,לפני 3 שנים ומעולם לא קרה לי להיפך ,הזכרון שלי היה צילומי. בעבודה אני לא הכי מרוכזת,אני צריכה שיסבירו לי היטב. מה הסיבה ומה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ענת תבור26/02/2009האם יש לך ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,לפני 5 חודשים ילדתי,אשמח לעזרה..
לימור27/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי שליפה לאחר לידה
ענת תבור27/02/2009לימור,
אני לא מכירה מחקרים בתחום לצערי, אך מסטטיסטיקה של כמעט 100% של נשים סביבי - הן מדווחות על ירידה בריכוז וקשיים בשליפה לאחר הריונות ולידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםאני,25/02/2009
שלום... אני בת 19.5 וסובלת מגמגום,הבעיה אצל שאני לא מגמגמת בכל המילים, יש מילים שקשה לי להגיד אותם בתוך משפט או להתחיל איתם בתחילת משפט,וכאשר אומר אותם לבד אצליח לומר אותם טוב, בלי גמגום או קושי להתחיל להגיד את המילה. יש לציין שהייתי אצל קלינאית תקשורת לפני כשנה, והפסקתי את המפגשים לאחר התיאשות. המאבחנת לא הצליחה לאבחן את הבעיה מחוסר השתתפות מצדי אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר26/02/2009שלום
לא הבנתי האם הבעיה באבחון היתה שלא שיתפת פעולה?
בכל מקרה שווה לנסות שוב ולטפל, לרוב אין סיבה ברורה בגמגום ולכן מטפלים בסימפטום - עוזרים לך להתמודד עם הבעיה בשטף הדיבור בעזרת טכניקות שונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה את עזרתכם!דיסלקציה24/02/2009
שלום, אני בת 16 וסובלת מדיסלקציה. מאז גיל קטן גיל (4 שנים בערך) יש לי קשיים בדיבור. אני לא מסוגלת שלום, אני בת 16 וסובלת מדיסלקציה. מאז גיל קטן גיל (4 שנים בערך) יש לי קשיים בדיבור. אני לא מסוגלת לבטא את האותיות: ב, ג, ד ו- ז. במקום ב' אני אומרת פ' לדוגמא: במקום בית אני אומרת פית. במקום ג אני אומרת ק' לדוגמא: קן במקום גן. במקום ד' אני אומרת ת' לדוגמא: תברים במקום דברים במקום ז' אני אומרת ס' לדוגמא סמן במקום זמן. וזה נורא מציק לי כי לחלקת מהאנשים לוקח זמן להבין אותי וזה קצת מביך אותי. אולי יש תרגילים או טיפים שיעזרו לי לחזור לדבר כמו בן אדם נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושי היגוי
ענת תבור24/02/2009שלום לך,
לפי תיאורך יש לך שיבושי היגוי שמתאפיינים ב"הפחתת קוליות". בצלילים שאת מפיקה את לא מניעה את מיתרי הקול.
האם היית אי פעם בטיפול של קלינאי/ת תקשורת?
מומלץ לפנות לאבחון בדיבור שם ינסו לעזור לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
תשובה25/02/2009הייתי אצל הרופא כשהייתי קטנה בערך בת 10 והוא אמר לי שזה יעבור לי עם הזמן כי זה לא משהו מיוחד. התבגרתי וזה לא עבר.. **********תיקון********
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בואי לטיפול בדיבור ויעזרו לך
ענת תבור25/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגמגוםשלמה סילבר24/02/2009
בני בן 16 וחצי ומגמגם (קלות) מגיל צעיר מאד .במשך השנים טופל ע"י ארבעה קלינאי תקשורת שונים בכל מיני שיטות ללא הצלחה. לאחרונה שמעתי על טיפול בהיפנוזה ומבקש לקבל חוות דעת בנושא . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגמגום
חן לדרר24/02/2009שלמה שלום
אינני מתמצאת לעומק בנושא בטיפול היפנוזה
צריך לקחת בחשבון שטיפול כזה מיועד לטפל בסימפטום .
בעבר נתקלתי במספר מטופלים שניסו היפנוזה בחלקם היה שיפור אך לעומת זאת לחלקם הופיעו סימפטומים אחרים מאחר והבעיה הראשונית לא נפתרה.
צריך לקחת בחשבון שאנו מאמינים שטיפול לא נועד להעלים גמגום (מאחר ואינו יכול לעשות זאת ברוב המקרים) אלא לעשות גמגום קל ויפה יותר.
אני ממליצה לך לפנות גם לאמב"י (ארגון המגמגמים בישראל) גם כדי לשמוע על טיפולים אבל גם כי יש להם מפגשים וקבוצות כך שבינך יוכל להפגש עם בני נוער נוספים החיים עם הגמגום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יתחיל לדברמיכל20/02/2009
שלום, בני בן שנה ושלושה חודשים אומר רק כמה מילים מזה זמן - אור= או, הנה (עושה איפה עם הידיים ואז אומר הנה בצורה מוזרה), אמ אמ = אוכל, אמה- אמא, אבא - בלי קשר לאביו, גה- כלב (אבא שלי מדבר איתו רוסית ולימד אותו כי כלב נובח גב גב) וזהו בגדול אולי שכחתי משהו. רוב הזמן הוא מצביע ועושה קולות בנימה שונה - אהה או או או ומקשקש בג'יבריש. הוא מבין את כל הבקשות (תן, קח, תביא ואף דברים מורכבים יותר כמו תעמוד על רגל אחת :). יש לציין כי כולם אומרים שהוא מתנהג כילד גדול יותר ומבין ומבצע פעולות בהתאם. כמו כן, מוטורית הוא התפתח מאוד מהר והלך ללא עזרה בגיל עשרה חודשים. האם התפתחות הדיבור תקינה או שישנו עיכוב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילים ראשונות
ענת תבור21/02/2009מיכל שלום,
לכל ילד קצב התפתחות שונה, גם בנושא הדיבור. טוב לשמוע שהוא מבין היטב, מתקשר בהצבעה ובמלמול וגם יש לו מספר מילים, שזה עדיין תקין לגליו. בדרך-כלל בשלבים הראשונים של התפתחות הדיבור אנו רואים מילים ספורות לאורך זמן, ובשלב מסויים רואים פריצה משמעותית יותר של אוצר המילים.
במידה והוא חשוף לשתי שפות - לרוב זה משפיע על קצב רכישת המילים הראשונות.
המשיכו בבית לעודד את הדיבור בחשיפה מרובה למילים, שירים וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבטא אות ש לא תקין ואני בת 29נטע19/02/2009
אני בת 29 ואומרת את האות ש' לא תקין הדבר מפריע לי נורא אשמח להתבשר שישנו טיפול בגילי וניתן לתקן את הפגם..... האם יש קשר לכך שעד גיל 5 השתמשתי במוצץ ... היכן אוכל לטפל בהפרעה באיזור דרום... חיפשתי באינטרנט מידע על כך האם הטיפול הוא בניתוח \ טיפול אורטודנטי\או משהו אחר האם יש אופציה לטפל רק אצל אורטודנט בלי קלינאית מהו מנשך לא תקין והאם ההפרעה בדיבור נובעת מסיבה זו? האם זה קשוק ללשון ? מהי דחיקת לשון ? וכיצד מטפלים והאם בניתוח.. האם יש טיפול ודאי לבעיה עם תוצאות מוכחות גם בגילאים מבוגרים כאלו? והאם זה מולד ועובר בגנטיקה ..... אצלנו במשפחה אף אחד לא מדבר כך.... האם אם אלד ילדים הם ידברו כךךךךךךך אנא עיזרו לי.... ולמה אף אחד לא איבחן בבית הספר ועזר בעניין זה........ לעזרתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיקת לשון בגיל המבוגר
ענת תבור19/02/2009נטע שלום,
דחיקת לשון הינה למעשה תנועה הפוכה של הלשון (מתוך הפה החוצה) במצבים של דיבור, בליעה או במנוחה (כשלא מדברים או אוכלים). כך מתנועעת הלשון אצל תינוקות ועם ההזמן - היא הופכת לתנועה הבוגרת שלה. אצל אחוז מסויים (ולא נמוך) מהאוכלוסיה היא נשארת כך. אצל חלקם אין השפעה על הדיבור ואצל חלקם יש. ילדים מגיעים לטיפול קלינאית תקשורת בכדי לעבוד על תפקודי הלשון ושיבושי ההיגוי. ילדים רבים מופנים לטיפול בדחיקת לשון בגיל בי"ס יסודי בעקבות ביקור אצל אורטודנט.
בגיל הבוגר יותר (בסביבות גיל 10 ואילך) אנו רואים יותר ויותר קושי לשנות הרגלים. יחד עם זאת, מי שבעל מוטיבציה ורוצה לנסות לתרגל את השינוי בתנועת הלשון - יצליח בכל גיל, גם אם התפקוד התקין לא יהפוך אוטומטי לגמרי.
אני ממליצה לך להגיע לאבחון של קלינאי/ת תקשורת כדי שיוכלו להמליץ ולהסביר לך על הטיפול בתנועות הלשון וב"ש". אף פעם לא מאוחר מידי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות דיבור ותקשורת של ילד בן 4.5אני16/02/2009
שלום רב, יש לי בן שמתקשה לתקשר עם הסביבה. כאשר הוא מנסה להוציא הגה, הוא נתקל בקשיי דיבור וקושי בהעברת דבריו לסביבה. יחד עם זאת יש לו בעיית תקשורת כקב כך. אני רוצה לשאול כיצד לטפל בבעיה מסוג זה ולמי אני יכול לפנות כדי לעזור לבני בצעדיו הראשונים כדי שהדברים לא יחמירו. תודה לכל העונים, אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בדיבור
ענת תבור16/02/2009אני ממליצה לך לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת. פני לרופא המשפחה שלך שידריך אותך לאן לפנות. מומלץ לקבל במקביל גם דיווח מהגננת לגבי תפקודו בגן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור רטוב ויריקה תוך כדי דיבורקודלי15/02/2009
שלום רב
אני מורה, ואני סובלת מדיבור רטוב. מדי פעם אני בטעות יורקת תוך כדי דיבור.
הדבר מאוד מביך וגם לא נעים לסביבה.
מה אני יכולה לעשות?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יריקה בזמן דיבור
חן לדרר15/02/2009קודלי שלום
בבעיה של רוק בזמן דיבור יש להבדיל בין מצב הנגרם מבעיה רפואית לבין מצב הנגרם מהרגלי דיבור לא נכונים
פני תחילה לרופא שיוודה שאין בעיה בבלוטות הרוק, בגרון , באף וכדומה (יש לוודא שמעברי הנשימה תקינים ואין יצור מוגזם של רוק). במידה והכל תקין בשי שיפנה אותך לאבחון קלינאית תקשורת . מטרת האבחון תהיה לזהות גורמים בדיבור שלך שכדאי לשפר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עלי לפנות לרופא משפחה
קודלי15/02/2009או לרופא אף-אוזן-גרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודלי
חן לדרר15/02/2009כדאי להתחיל מרופא משפחה כי הוא ידע אם יש צורך ברופא א.א.ג או רופא פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפקת קולותרונית12/02/2009
בני בן 5 וחצי וטרם מדבר בגלל שלוקה באוטיזם הוא מבין שפה , הוראות וגסטות .משתמש בסמלים ברצוני לדעת מניסיונכם האם יש דרכים לפתח אצלו דיבור הוא מוציא הרבה קולות , יש לו קושי בתכנון תנועה וכמובן בעיות בויסות החושי ( יודע לנשוף ) אגב יש תקווה או איזה סימנים שאולי ידבר בהמשך ? יש גיל .... בבקשה עיזרו לי תודה רבה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור ואוטיזם
ענת תבור12/02/2009רונית שלום,
קשה לענות לשאלתך כי אין נוסחאות לגבי התפתחות הדיבור אצל ילדים עם אוטיזם. רבים מפתחים דיבור וחלקם לא. יחד עם זה ישנם גם ילדים שהתחילו לדבר גם בגיל מאוחר יותר. הסיבות לקושי בהפקת הדיבור מגוונות ופרטת כמה מהן. כדאי להתייעץ עם קלינאית התקשורת שמטפלת בו כדי לדעת מה הסיכוי לרכישת הדיבור. במקביל - חשוב לפתח את הבעת השפה שלו בצורות אחרות - כמו סימנים, תת"ח (תקשורת תומכת חליפית), ג'סטות.
בנוסף, ישנה שיטה טיפולית שמתמקדת בהפקה של הדיבור לילדים עם אוטיזם שסובלים גם מאפרקסיה (קושי בתכנון הדיבור) שנקראת VML.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)