מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעום דיבור וגמגוםליאה10/02/2008
שלום, מאז שעלינו לארץ מרוסיה הבן שלי מפחד לדבר, סובל מהפראות וגמגום
אני חושבת זה פסיכולוגי אבל לא בטוח אולי יש בעיה, איפה אני יכולה להיתיעץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא בן 7 ועלינו לפני 5 שנים
ליאה10/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום
ז'קלין סקרן מנסור10/02/2008שלום לאה
לפי הדיווח לבן שלך הפרעות דיבור-גמגום מגיל שנתיים?מהתיאור לא מובן האם זה גמגום-עצירות ,לחיצות ,חזרות וכו' או הדיבור שוטף וישנו "פחד תקשורתי" ,בכל במצבים אני ממליצה שתפני לקלינאית תקשורת בהקדם דרך קופת החולים אליה אתם שייכים , ותשקלו ביחד אם יש צורך לפנות גם לייעוץ פסיכולוגי.
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על לימודיםמאמינקה07/02/2008
1. האם עבודה בתור קלינאית תקשורת (בתחום השפה)זהה (או דומה מאוד) לעבודה של מורה מתקנת (מורת שילוב)?
2. האם יש עתיד בתחום ההוראה המתקנת במוסדות הלימוד של החינוך הרגיל,והאם תנאי העבודה של מורת שילוב (או גננת שי"ח) יותר טובים משל מורה בחינוך הרגיל?
3. האם ניתן למצוא מקום עבודה עם הרבה שעות בקלינאות תקשורת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים
חן לדרר10/02/2008הי מאמינקה
קלינאית תקשורת אינה מורת שליוב, היא כלל לא מורה ומרבית העבודה אינה במערכת החינוך אלא במערכת הבריאות ובמערכת הפרטית. סגנון העבודה יהנו שונה (טיפול והוראה הינם בעלי שוני רב), הגילאים הינם כבר מגילאי 0 ומעלה והעבודה הינה עם בעיות שונות רובן אינן לקויות למידה. מעבר לכך עבודת קלינאית התקשורת כוללת גם את תחום השמיעה (בדיקות שמיעה ומכשירי שמיעה)
בהתאם לכך אינני יכולה לענות על שאלותיך בתחום ההוראה כי איני עוסקת בתחום. לגבי עבודת קלינאית תקשורת. רוב הקלינאיות עובדות ביותר ממקום אחד בחלקיות משרה. אך מגיעות למשרה מלאה אם הינן מעונינות בכך. לרוב הבחירה להתחלק לשני מקומות הינה של הקלינאית עצמה משיקולים של גיוון, התנסויות שונות ומשכורת
בהצלחה בבחירה
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי קלינאות תקשורתדנה05/02/2008
שלום רב,
אני בעלת תואר ראשון במדעי החברה מאוניברסיטת בר אילן , רוצה ללמוד לקראת תעודה של קלינאית תקשורת ,האם ידוע לכם היכן אני יכולה להמשיך את הלימודים לתואר שני או תעודה מקצועית אחרת (לא תואר ראשון)?
תודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים
חן לדרר06/02/2008כדי לעבוד כקלינאית תקשורת את חיבת תואר ראשון בהפרעות תקשורת. אין דרך אחרת. יתכן שכבעלת תואר ראשון תקבלי פטור מחלק ממקצועות הלימוד.
לימודי תואר ראשון בהפרעות בתקשורת מתקיימים באוניברסיטת ת"א, אוניברסיטת חיפה ומכללת הדסה בירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבר מהירטלי03/02/2008
שלום, בני בן 9 מדבר מאד מהר, בולע אותיות ומשפטיו לא ברורים, האינטונציה שלו גם כן קצת לא מסודרת וכך זה מתפתח מאז היה קטן, למי לפנות לביצוע אבחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבור מהיר
חן לדרר04/02/2008המצב שאת מתארת מאובחן לרוב כדיבור חטוף. את האבחון מבצעת קלינאית תקשורת, באפשרותך לפנות בקופה שחלך. חשוב במקביל לבצע בדיקת שמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בדיבור - גיל שנתיים וחודשייםמירי ס.01/02/2008
בתי בת שנתיים וחודשיים. לא מדברת הרבה. גם כשמדברת לא משתמשת במילים ברורות. היתה בטיפול קלינאית תקשורת שהופסק מאחר והקלינאית חשבה שצריך לתת לה הפסקה ל'עכל'.(?)
אני מודאגת ולא רוצה לבזבז זמן ולחכות. האם יש צורך בגן שפה? האם כדאי לפנות לקלינאית באופן פרטי ולא דרך הקופה? אודה על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בדיבור
חן לדרר04/02/2008מירי שלום
מאוד מקובל לעשות הפסקות בטיפול לצורך 'עיכול'. ילדים לומדים בהדרגה ולרוב אחרי תקופת התקדמות תהיה תקופה של עצירה בה הילד מפנים את מה שלמד. כמובן אנו מדריכים לרוב את ההורים כיצד להמשיך ולעודד דיבור בבית. בכל מקרה כפי שבוודאי נאמר לך העיקר ההתקדמות הינה מהמודעות והתרגול היומיומי בבית. מה אורך ההפסקה שהומלצה? מתי יצאתם להפסקה?
אם את לא שקטה מומלץ קודם לחזור לקלינאית המטפלת ולהתיעץ איתה.
לגבי גן שפה זה לא רלוונטי כי מדובר בגנים מגילאי 3 +. בכל מקרה בגיל כזה במעון יכולים לשלב בצורה יפה ילדה עם איחור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות לגבי טיפול קלינאית
סיגי18/02/2008תנסי להתייעץ עם אבני דרך. יש להם קלינאיות שבאות הביתה. זה פרטי כך שאין "מכסות" של טיפולים והילד יקבל כמה שצריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית31/01/2008
בננו בן שלוש ועשרה חודשים החל לפני כחודש לחזור על הברות בייחוד בתחילת משפט.
בהתחלה לא ייחסנו לעניין חשיבות כי חשבנו שזה נובע ממחשבה מהירה וחוסר יכולת לדבר באותה מהירות אך העניין גבר בתדירותו ובעיקר בחומרתו:
בשבועיים האחרונים הגמגום הוא ארוך ומשמעותי (משהו כמו: "אמא, א-א-א-א-א-א-א-א-א-א-אני רוצה לשתות מיץ" - באורך הזה ממש לפעמים, או "ל-ל-ל-ל-ל-לאן הולכים ה-ה-ה-ה-ה-ה-היום?") וקורה בעיקר בתחילת המשפט אך יתכנו משפטים בעלי יותר מ'תקיעה' אחת. יש ימים גרועים ממש (המון 'תקיעות' חמורות וארוכות) וכאלו גרועים קצת פחות.
למרות שנראה כי העניין לא ממש מפריע לבננו (זה לא מונע ממנו להתבטא, לא מביך אותו ולא ניכר עליו כל מאמץ פיזי בעת הארוע) הרי שהעניין מדאיג אותנו מאד מאד ובייחוד אנו מוטרדים מההדרדרות המהירה !
יש לציין כי:
אין במשפחתנו מקרי גמגום
נולדה לנו בת נוספת לפני כשנה
בגן טוענת הגננת כי היא לא שמה לב לגמגום או לקושי חריג בדיבור
הגמגום קורה בעת שיחה עם כל אחד ובכל זמן שהוא (לא הצלחנו לזהות חוט מאפיין)
הדיבור (וגם ההליכה למעשה) הגיעו טיפה באיחור (אמר מילה ראשונה בגיל שנה ו-9 חודשים) האם חוסר השטף שתיארתי הוא נורמלי או שאכן מדובר בגמגום בר קיימא ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקעויות בדיבור
חן לדרר04/02/2008שרית שלום
התופעה שאת מתארת נקראת חוסר שטף התפתחותי ולמרות שהיא לעיתים קצת מבהילה היא נורמלית בהתפתחות.
מדובר בשלבים בהם יש פער התפתחותי בין תחומים שונים המתבטא בחזרה על הברה ראשונה. כפי שציינת הילד כלל לא מודע לכך.
החשיבות העליונה בתקופה כזו הינה להתעלם. כלומר חשוב לא להתייחס , להיות סבלניים ולחכות עד לסוף המשפט מבלי לעזור או להציע הצעות (כגון תנשום עמוק ודומיהם). להתייחס לתוכן הדברים ולא לצורה ולהתייחס לבנכם כרגיל - כך אם יש צורך להעיר / להעניש בשל בעית התנהגות לעשות זאת כרגיל גם אם הוא נתקע.
בתקופה כזו כן מומלץ להפחית את כמות השאלות כלפיו ולנהל שיחה המאפשרת לו בחירה אם להשתלב או להקשיב.
במידה והתופעה נמשכת יותר מ - 3 חודשים אז יש לפנות לאבחון קלינאית תקשורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שקטלירי29/01/2008
שלום, שני פעמים רבות אינו בוכה בקול והוא לא מוציא מפיו כל מילה או הברה, הוא בן שנה ואני חוששת שמשהו לא בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שקט
יוסף29/01/2008הי לירי
מה זאת אומרת שהוא לא מוציא הברה- הוא לא ממלמל או סתם "שר " בתנועות? הוא שומע אותכם? הוא מבין? הוא צוחק בקול? מה אמרה לך האחות בטיפת חלב ?
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק שקט
חן לדרר04/02/2008במצב כזה חשוב לבצע בדיקת שמיעה בהקדם וכן ברור אצל קלינאית תקשורת (אך רק לאחר בדיקת שמיעה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת היגוי חיריק יוד שלא לצורךיסמין27/01/2008
הנני בת 54 - שמתי לב לאחרונה שלפעמים כאשר אני מדברת אני משבשת מילים - לדוגמא במקום לאמר שלם אני אומרת שלים ומיד אני מתקנת את עצמי - האם יש לכך הסבר? מתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש דיבור
חן לדרר27/01/2008יסמין שלום
כאשר יש שינוי בדיבור כפי שאת מתארת חשוב לפנות לברור רפואי כדי לוודא שאין לכך גורם רפואי. יתכן מצב בו עיפות או לחץ גורמים ליותר טעויות אך לרוב נצפה להחמרה של תופעה קיימת ולא למשהו חדש. גשי לרופא המשפחה שלך ותתיעצי איתו לגבי ברור רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלא הוגה ג' ו-כ'חנה בוים24/01/2008
ילד בן 3 חכם ואנטיליגנט מאד ביחס לגילו
ובמקום ג' הוגה ד'
ובמקום כ' הוגה ת'
אשמח לקבל איזה שהוא תירגול ביתי
כי בקו"ח לא מטפלים בבעיות דיבור בגיל כה צעיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושי היגוי
ענת תבור24/01/2008חנה שלום,
הילד בן השלוש עושה שיבוש מסוג fronting, שבו למעשה מרים את חוד הלשון למעלה במקום את גב הלשון (החלק האחורי שלה). זהו תהליך התפתחותי נורמלי שמסתדר לרוב באופן טבעי לקראת גיל 4 שנים. במידה ולא - אז מומלץ לגשת לאבחון קלינאית תקשורת. בינתיים יש להמשיך ולהנות מדברי ילדך, ללא קשר לצורת דיבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה??שמעון21/01/2008
שלום לכם משו כמהה שנה יש לי בעיות בדיבור אנשים מדברים איתי ושפוט אומרים שהדיבור שלי לא כול כך ברור לא מובןן וגם אני חושב ככה וגם שאיני מדבר הרבה כואב לי הפה ועוד משהו שאני יושב עם חברים או כל דבר אחר ושאנחנו עושים צחוקים קשה לי לצחוק אני מרגיש תפה שלי נתפס כזה זה כבר שנה וחצי ככה לציון שהיתי מאושפש בחודש 5 בבבית חולים עשו לי סיטי ולא מצאו כלום היתי רוצה לדעת לאיזה כיון זה לוקח אותכםם המידע שנתתי לכם פה תודה לכםם על עבודה הטובה שיהיה לילה טוב ואיני בן 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחים
חסוי21/01/2008שלום רב,
אבקש לדעת מי המומחה מס' אחד בארץ בנושא PDD?
אני מבקשת לעשות אבחנה מבדלת בין דיספרקסיה מאוד קשה, ADHD, עיבוד שמיעתי וכ' לבין PDD.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה מבדלת
ז'קלין סקרן מנסור21/01/2008למי שמבקש שמות של מומחים נא לעיין ברשימה שניתנה לפני כיום .
בנוסף לכך,באזור הצפון ישנו מרכז מילמן , ד"ר שניצר וקלינאית תקשורת בשם דייזי ינקו- ניתן להיעזר בהם
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחים
חסוי22/01/2008תודה על תשובתך. אני מחפשת בעצם פסיכולוג קליני/התפתחותי מאיזור המרכז/ירושלים שיוכל לאבחן אבחנה מבדלת בין PDD לבין דיספרקסיה קשה/עיבוד שמיעתי/ADHD וכ'.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחה PDD
ענת תבור23/01/2008ראי תשובתנו מה- 20.1 בפורום זה. כל השמות שניתנו שם הם רופאים / פסיכוחוגים / פסיכיאטרים מאזור המרכז, שנותנים אבחנה מבדלת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמעון -דיבור לא ברור
ז'קלין סקרן מנסור21/01/2008שמעון שלום
מדיווח שלך אני מבינה שדיבורך "לא ברור " - אך לא פירטת :האם הקצב מהיר? האם ההברות נבלעות? האם יש היתקעויות? האם יש בעיה בקול (צרידות....) ? האם ישנה איטיות?.
כיוון שאתה מתאר שינוי בתקופה אחרונה חשוב מאוד האבחון הרפואי -נוירולוגי. לאחר מכן ניתן לפנות לאבחון ע"י קלינאי תקשורת , ולקבל הדרכה בהתאם.
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בזמן דיבור
חן לדרר25/01/2008שמעון שלום
חשוב במקרה של הופעת שינוי בדיבור וכאב לעשות ברור רפואי מקיף. מתאורך לא ברור לי אהם האשפוז וה -CT קשורים לבעיה. רצוי לתיעץ עם רופא המשפחה ולקבל הפניה לרופא פה ולסת.
במידה והברור הרפואי תקין יש מקום להתיעצות עם קלינאית תקשורת, יתכן שסגנון הדיבור שלך הוא הסיבה לדיור הלא ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחהחסוי18/01/2008
שלום רב,
אשמח לדעת עם מי אפשר להתיעץ בנוגע לאבחנה של PDD.
מי נחשב המומחה מספר אחד בארץ בנושא של PDD.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור בקול רם
חן לדרר20/01/2008שלום רב
דבר ראשון חשוב לבצע בדיקת שמיעה כדי לוודא שהרמת הקול אינה תוצאה של ירידה בשמיעה (ולו הקלה ביותר)
בהמשך אם מדובר בהרגל השיטה הכי יעילה לשינוי עוצמת הקול היא לדבר אל יו מאוד בשקט. הערות ובקשות לרוב עוזרות לזמן מאוד קצר (נסה אתה לדבר אחרת מהרגיל ותרגיש כמה קשה לשנות זאת). לעומת זאת ענו מאוד מושפעים בסגנון הדיבור מהסביבה. הדבר קורה באופן לא מודע כך שעצם העובדה שהשותף לשיחה מוריד את עוצמת הקול גורמת גם לנו לעשות זאת. חשוב גם לשים לב לעוצמת הרעש בבית - להשתדל לנהל שיחות בחדר שקט יחסית ולא עם טלויזיה קולנית ברקע, לא לדבר מחדר לחרד וכן הלאה.
הזכרת גם טון גבוה - האם הכוונה שהקול צפצפני? במקרה זה יש צורך בברור של קלינאית תקשורת שתוודא האם מדובר בטון מתאים או לקוי ותציע רעיונות לטיפול.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור רועש
חן לדרר20/01/2008שלום רב
דבר ראשון חשוב לבצע בדיקת שמיעה כדי לוודא שהרמת הקול אינה תוצאה של ירידה בשמיעה (ולו הקלה ביותר)
בהמשך אם מדובר בהרגל השיטה הכי יעילה לשינוי עוצמת הקול היא לדבר אל יו מאוד בשקט. הערות ובקשות לרוב עוזרות לזמן מאוד קצר (נסה אתה לדבר אחרת מהרגיל ותרגיש כמה קשה לשנות זאת). לעומת זאת ענו מאוד מושפעים בסגנון הדיבור מהסביבה. הדבר קורה באופן לא מודע כך שעצם העובדה שהשותף לשיחה מוריד את עוצמת הקול גורמת גם לנו לעשות זאת. חשוב גם לשים לב לעוצמת הרעש בבית - להשתדל לנהל שיחות בחדר שקט יחסית ולא עם טלויזיה קולנית ברקע, לא לדבר מחדר לחרד וכן הלאה.
הזכרת גם טון גבוה - האם הכוונה שהקול צפצפני? במקרה זה יש צורך בברור של קלינאית תקשורת שתוודא האם מדובר בטון מתאים או לקוי ותציע רעיונות לטיפול.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור רועש
חן לדרר20/01/2008שלום רב
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPDD - מומחים
ענת תבור20/01/2008ישנם מספר רב של אנשים בארץ שמומחים בתחום, כל אחד ואופיו, גישתו ותפיסתו, כך שקשה להגדיר מי המומחה. להלן מספר שמות שברשותי:
ד"ר אביגיל גולומב - פסיכיאטרית, עובדת ברמת חן;
ד"ר זימן, עובד בתל-השומר;
ד"ר דיצה צחור, אסף הרופא
ד"ר מירי קרן, פסיכיאטרית
קלינאית תקשורת מומחית - מיכל שטיימן, קרית אונו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן תבור לאוצר מיליםעינת17/01/2008
שמי עינת ואני קלינאית תקשורת שמאד רוצה ללמוד ולשמוע על מבחן תבור לאוצר מילים, אך לא מתעתדת לקחת חלק בכנס השנה, איך אוכל לקבל מידע או לשמוע הרצאה של ענת תבור בנוגע למבחן שפיתחה?
האם יש אפשרות להביאה למכון הפרטי בו אני עובדת ולקבץ כ-10 קלינאיות לצורך הרצאה בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן תבור
ענת תבור20/01/2008עינת שלום,
מבחן תבור פותח ע"י מכון "הדים". ניתן לקבל עליו מידע באתר של המכון www.hedim.co.il. פרטים נוספים יעלו באתר לאחר הכנס. לגבי הרצאה - עדיין אנו לא ערוכים לכך כרגע, אך תוכלי להשאיר פרטים וננסה לברר לגבי זה בהמשך.
בברכה, ענת תבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתר קול משותקמיואשת16/01/2008
שלום,
לפני 6 שבועות עברתי ניתוח לכריתת אונה שמאל של התיאוריד . מאז מיתר שמאל משותק . אני מורה במקצועי ונאמר לי שלט אוכל לחזור ללמד יותר. כרגע הופנתי לטיפול אצל קלינאי תקשורת אך מנסיון העבר טיפולים אלו לא עוזרים לי. קשה לי לשנות את אופן הדיבור שלי. האם שיתוק כזה הוא תמידי ? האם יש אפשרות לבדוק את חיות העצב המניד את המיתר ע"י בדיקה רפואית כלשהיא?
האם הבעיה פתירה בכלל או שעלי לקבל את דין הצרידות לנצח!!!
מיואשת
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתר קול משותק
חן לדרר16/01/2008אילה שלום
חשוב להפריד בין צרידות קודמת לבין הצרידות הנגרמת מהמיתר המשותק. טיפול קלינאית תקשורת במקרה של שיתוק מיתר שונה במקצת מאשר במקרה של 'סתם' צרידות. יחד עם זאת הטיפול כמובן תלוי במוכנות שלך לעשות שינויים בסגנון הדיבור.
במקרים של שיתוק מיתר עקב ניתוח מצב הקול העתידי תלוי בכמה גורמים - ראשית המיתר יכול להיות משותק במיקומים שונים (פתוח , סגור או באמצע) דבר המשפיע מאוד על הצרידות. שנית לעיתים לא מדובר בשיתוק מלא אלא בחולשה קלה ואז רואים שיפור הדרגתי בתנועה עם התרגול.
בשל כך חשוב לטפל בהקדם - מאחר וכבר עברו 6 שבועות חשוב שתגיע בהקדם האפשרי לקלינאית תקשורת לטיפול כל עוד שהנזק 'טרי'. לגבי בדיקות את צריכה להתיעץ עם הרופא שלך האם יש בדיקות שלא נעשו וניתן לעשות. לרוב רופא א.א.ג בודק את המיתר בזמן פעולה עם סיב אופטי וזו הבדיקה העיקרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספרקסיהמירב14/01/2008
שלום רב,
בהמשך להודעתי הראשונה אבקש להוסיף ולשאול. בני הבכור אובחן כסובל מדיספרקסיה, ומלבד מס' מצומצם של מילים עיקר שפתו מורכבת מתנועות. בני השני בן שנה וחצי מחקה באופן מושלם את צליליו של הבכור . כשאני מבקשת ממנו לומר אבא, אמא הוא חוזר אחרי , אך לא מפיק אותם באופן עצמאי. יש לו 3 מילים. דור- לכדור. מא או מאמא- מיים ואדה- את זה. הוא לא מנסה לחזור אחרי מילים כאשר אני מנסה ללמדו. יש לציין שהתפתחותו עד כה מהירה ותקינה. כשהוא מקשקש אני שמה לב שיש לו קשת רחבה של עיצורים והוא מצליח גם לנשוף.בתקופה האחרונה נוח לו לומר על כל דבר אאא.. בדיוק כמו אחיו , האם יש קשר לכך שהוא מרייר הרבה. האם יש צורך להפנותו לאיבחון? מדוע הוא מעדיף לחקות את אחיו ולא משתף פעולה איתנו, המבוגרים? האם גם הוא סובל מדיספרקסיה? האם זה עניין גנטי? מהי המלצתכם?
שוב תודה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חן לדרר14/01/2008לא הוכח קשר גנטי בדיספרקסיה אך ישנם מקרים שהתופעה חוזרת בקרב בני משפחה.מתאורך נשמע שבנך מפיק צלילים אך עדיין מתקשה לחברם למילים דבר היכול להיות עדיין תקין לגילו. מומלץ בבית להקפיד על חשיפה טובה ואינטנסיבית לדיבור מתאים (כפי שבודאי למדתם עם בנכם הבכור). הכוונה למבעים קצרים (בני מילה או שתיים) וחזרתיים המשולבים שוב ושוב בפעילות יומיומית, דבר זה מקל על רכישת הדיבור.
לגבי הריור חשוב לראות מתי הוא מופיע - האם קשור לצמיחת שיניים, מופיע רק בזמן מציצת מוצץ וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בדיבור- דיספרקסיהמירב14/01/2008
שלום רב,
בני בן שנתיים ותשעה חודשים אובחן כסובל מדיספרקסיה. למרות רצונו הרב לדבר הוא מצליח להפיק בעיקר תנועות ודיפטונגים. העיצורים היחידים שהוא מפיק הם: א', ב', מ',ק. הוא לומד בגן רגיל.
ילדי הוא ילד פיקח, חברותי, שמח ודעתן. בתקופה האחרונה הוא מכה וצורח הרבה. הנני מבקשת מידע אודות דיספרקסיה והשלכותיה לגבי העתיד, אנו מטופלים ללא הצלחה יתרה אצל קלינאית תקשורת. האם יש צורך בהתערבות מסיבית של לימוד שפה או "שהזמן יעשה את שלו"? איזו קלינאית מאזור המרכז מתמחה בתחום? מהו קושי בתחושה בחלל הפה וכיצד מאבחנים זאת? מהו הגיל הממוצע שבו ילד עם דיספרקסיה מתחיל לדבר? האם יש צורך לרשום אותו לגן טיפולי או שעדיף להשאירו בגן רגיל? האם יש צורך לפנות למרכזי טיפול, כגון צעד צעד?
אשמח לקבל כל מידע בתחום
תודה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספרקסיה
חן לדרר14/01/2008מרב שלום
דיספרקסיה הינו שם המתיחס לקושי בדיבור על רקע של קשיי תכנון תנועה. יחד עם זאת דיספרקסיות באות ברמות שונות ורבות ולכן אין גיל אחיד לרכישת דיבור אצל ילד דיספרקסי. לרוב הטיפול הינו ממושך ונדרש זמן עד שרואים התחלת שינוי. יחד עם זאת אצל חלק מהדיספרקסים ברגע שיש שינוי הוא יכול להיות בקפיצות (מאוד משתנה מילד לילד). בהתאם לכך אין גם המלצה אחת לגבי גן או מסגרת טיפולית.
אם לא עברתם אבחון התפתחותי מומלץ לעבור אבחון מלא כדי לשלול קשיים גם בתחום המוטורי. ניתן להתיעץ עם קלינאית התקשורת המטפלת לגבי מידת הטאינטנסיביות המומלצת לטיפול ולתרגול בבית.. כמו כן כדאי להתיעץ עם קלינאית התקשורת והתפתחות הילד לגבי הצורך במסגרת חינוכית טיפולית
בשל התסכול שבנך מפגין כדאי לבדוק אפשרות של שמוש בלוח תקשורת באופן זמני - הכוונה לתת לבנך דקרך לתקשר ללא מילים (בעזרת תמונות) מה שיקל על התסכול כרגע (ואף מזרז לעיתים את רכישת הדיבור). לוחות תקשורת נבנים ע"י קלינאית תקשורת.
לגבי קלינאית תקשורת מומחית - באופן כללי כל קלינאית תקשורת המתמחה בגיל הרך עוסקת רבות בדיספרקסיה, אם ברצונך קלינאית שזו התמחות בלעדית שלה באפשרותך להכנס לאתר אגודת קלינאות התקשורת בישראל ושם יש רשימת קלינאיות תקשורת פרטיות לפי אזור מגורים והתמחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)