פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשון גדולה מדי
    אורנית
    23/09/2007

הבן שלי בן שנתיים וחצי והלשון שלו גדולה מאוד יחסית למה שהיא צריכה להיות.הוא לא מדבר ברור ורופא המשפחה חושב שזה בגלל הלשון. מה אפשר לעשות במקרה כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לשון גדולה מדי

הוספת תגובה

• לשון גדולה

חן לדרר
    25/09/2007

אורנית שלום
    מי קבע שהלשון גדולה מידי?
    צריך לבדוק כמה דברים - האם הלשון גדולה פיזית או שהיא פשוט רפויה ולכן נראית גדולה, וכמובן האם זה הגורם לדיבור הלא מובן.
    לשם כך עליך להגיע לאבחון של קלינאית תקשורת (ניתן לקבל הפניה מרופא מטפל) שתוכל לראות האם יש בעיה, מה הגורם ולהציע לכם את הטיפול הרלוונטי.
    במידה ולא עשיתם בדיקת שמיעה לאחרונה בקשו מהרופא הפניה גם לבדיקה כזו כי בכל מקרה של הפרעה בדיבור הקלינאית תבקש לראות ממצאים שמיעתיים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום
    ר
    22/09/2007

אבי בן 61,ובעקבות טראומה נפשית שעבר בגיל 6 הוא מגמגם,הוא לעולם לא טופל.בשנים האחרונות הגמגום החריף בעיקר כשהוא עייף,עצבני,לא מרגיש טוב,או מתרגש וכשהוא משוחח בטלפון ממש קשה לו לדבר עם אנשים שהוא לא מכיר,
    האם אפשר לעזור לו דרך עיסוק בדבור?או שיטה אחרת

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    23/09/2007

מתיאורך אביך מגמגם שנים רבות , יחד עם זאת בכל גיל מומלץ לנסות ולטפל.
    ניתן להשתמש בשילוב של שני סוגי טיפול:
    1. הטיפול המסורתי שכולל מפגשים עם קלינאית תקשורת ולמידת טכניקות לדיבור שוטף.
    2. שמוש במכשר SPEECH EASY - מכשיר זה משפר את שטף הדיבור באופן טכני (את המכשיר מרכיבים באוזן והוא משנה את הדרך בה הדובר שומע את עצמו.
    השלב הראשון יהיה אבחון של קלינאית תקשורת שתעריך את חומרת הבעיה ומאפייניה.
    במידה והינכם מעונינים בפרטים על מכשיר SPEECHEASY תוכלו לפנות לסניף מכון הדים הקרוב לביתכם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבטא
    מישל
    19/09/2007

אני עולה מצרפת ויש לי מבטא צרפתי די חזק. הבת שלי תפסה את המבטא שלי והיא מדברת עם מבטא גם כן. אני רוצה שהיא תשמע ישראלית ולא כמו עולה חדשה, קלינאית תקשורת תוכל לעבוד על המבטא שלה?

לקביעת תור
    סגירה
    מבטא

הוספת תגובה

• מבטא

חן לדרר
    23/09/2007

מישל שלום
    לא כל הקלינאיות מטפלות בתחום של המבטא אבל חשוב שביתך תגיע תחילה לאבחון . באבחון יעריכו מה בהגייה גורם למבטא והאם הדבר מצריך טיפול וכן יוכלו לכוון אותך לקלינאית תקשורת מתאימה.
    לצורך פניה לאבחון עליך לפנות תחילה לרופא המטפל ולקבל הפניה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היגוי לא נכון של האותיות השורקות
    ציונה
    19/09/2007

בתי בת 5.5 אך עדיין לא מבטאת נכון את האותיות ש, צ, ס, .
    היא מדברת דיבור תינוקי, עם הלשון בחוץ.

פעם היא לא יכלה לומר גם את האות י',ו- ר' אך זה השתפר.

האם אני כבר צריכה לפנות לקלניקאית תקשורת?

האם יש תרגילים שאני יכולה לעבור איתה בבית?

אני רוצה כשהיא תעלה לכיתה א' היא כבר תדבר נכון.

הוספת תגובה

• שורקות

חן לדרר
    23/09/2007

ציונה שלום
    השיבוש שאת מתארת עדיין מתאים לגיל ואופיני לילדים עד גיל 6. בדרך כלל הטיפול הטוב ביותר הוא לא לעשות כלום מאחר וניסיונות תיקון כאשר הילד לא בשל לכך יכולים ליתים רק לקלקל.
    אם בגיל 6 עדיין ביתך תהגה לא נכון מומלץ להגיע לאבחון של קלינאית תקשורת. בסך הכל בגילאי 6 + מדובר לרוב בטיפולים קצרים של 3-4 חודשים כך שהיא תהיה מוכנה לכיתה א' (למרות שהיגוי כזה אינו מפריע כלל לרכישת הקריאה).

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש וחצי
    שירה
    18/09/2007

שלום
    בני בן 3 וחצי מדבר יפה אך את האות ר' הוא לא אומר במקום האות ר' הוא אומר י'.
    האם זה יעבור או שצריך לפנות לקלינאי תקשורת ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שלוש וחצי

הוספת תגובה

• היגוי "ר"

ענת תבור
    19/09/2007

שירה שלום,
    קצב רכישת הצלילים בעברית שונה מצליל לצליל, יש כאלה שנרכשים בגיל צעיר ויש כאלה שרק בגיל מאוחר יותר. הצליל "ר" נרכש במלואו ע"י רוב הילדים רק לקראת גיל 4 ש', לכן אין מה למהר ורוב הסיכויים שבנך יפיק אותו בבוא היום באופן עצמאי. במידה ולא יצליח לרכוש את ה"ר" בשנה הקרובה, מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאחר
    לימור
    17/09/2007

בני בן שנתיים ושישה חודשים , הוא לא מדבר באופן ברור (שתי מילים אחרונות של המילה או יש אותיות כמו ס ש שאינו מזהה הצליל הנכון).

יש לי טור אצל רופא השמיעה בעוד חודש...

האם התופעה הזו נורמלית בגיל הזה?...

לקביעת תור
    סגירה
    מאחר

הוספת תגובה

• מובנות דיבור ירודה

ענת תבור
    17/09/2007

שיבושי דיבור המתאפיינים בהשמטות של הברות וצלילים במילה או החלפות של צלילים הם אופיניים לתחילת רכישת הדיבור. לקראת גיל 3 ש' אנו מצפים כי שיבושים אלו יפחתו והילד יהגה את רוב המילים באופן שלם ומדוייק, (למעט צלילים או שיבושים אחרים שנרכשים בגיל מאוחר יותר).
    ישנם ילדים אשר בגלל סיבות שונות מגלים ריבוי של שיבושים אשר פוגעים מאד במובנות דיבורם, גם בגיל צעיר יותר.
    לילדים עם שיבושי היגוי מרובים מומלץ לבצע בדיקת שמיעה, כדי לודא שדיבורם המשובש אינו מופיע על רקע של שמיעה לקוייה.
    במידה ואת רואה כי ילדך אינו מובן ומביע מכך תסכול, מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת כבר בגיל זה, שתקבע אם יש מקום להתערבות או הדרכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהגייה באנגלית
    רייצ'ל
    11/09/2007

הבת שלי בת 8 ומדברת עברית ואנגלית באותה רמה, אבל היא לא מצליחה להגיד כמו שצריך את האות R. בעוד מספר חודשים נעבור לתקופה לאנגליה, ושם זאת תהיה בעיה רצינית שאני פוחדת שתפגע בהשתלבות שלה בחברה. יש בארץ קלינאיות תקשורת שמטפלות גם באנגלית? אם כן, אשמח להפניה לקלינאית באיזור השרון.
    תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהגייה באנגלית

הוספת תגובה

• טיפול באנגלית

חן לדרר
    12/09/2007

רייצ'ל שלום
    ישנן קלינאיות דוברות אנגלית שיוכלו לתת טיפול בשפה זו. תוכלי לאתר אותן באתר אגודת קלינאיות התקשורת בישראל (שם ניתן לחפש קלינאית תקשורת ע"פ שפת טיפול ואזור בארץ)

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לטפל באותיות השורקות?
    עומרי
    09/09/2007

היי אני עומרי בן 16
    יש לי בעיה עם האותיות השורקות
    ס צ ז ש
    וזה מאוד מפריע לי
    אני מרגיש שבגלל שאני לא אומר תאותיות האלו נכון אז אפילו משפט עם מילים בלי האותיות האלו יצא לא טוב

אז ככה הלכתי בשבוע שעבר עם אמא שלי לרופא אף אוזן גרון כמו שהקלינאית ביקשה
    הרופא אמרה שיש לי פקקים באוזניים וצריך לשים כל יום 3 טיפות בכל אוזן 4 פעמים ביום למשך שבוע
    עברו כברשבועיים שמתי רק 2 טיפוית בכל אוזן בערך בכל אוזן 3 פעמים ולא איזה 10
    מה לעושת להמשיך לשים עד הפגישה עם הרופא?

ומה היא תעשה לי אחר כך תוציא את כל הליכלוך ואשמע יותר טוב?

ואחר כך כמה זמן יקח לקלינאית לטפל ליב דיבור
    בערך 2 3 טיפולים?

אשמח לתשובות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך לטפל באותיות השורקות?

הוספת תגובה

• הי עומרי

חן לדרר
    10/09/2007

לגבי הטיפות אוזניים תצטרך להתיעץ עם הרופא.
    לגבי טיפול השורקות: טיפול כזה לוקח לרוב 3-4 חודשים. קצב הטיפול תלוי בסוג הבעיה ובמידת התרגול בבית. כמובן ככל שתתרגל יותר הטיפול יתקדם מהר.

בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 לא מבטאת נכון אותיות
    דימיטרי
    08/09/2007

שלום, בתי שירה היא בת 3 שנים וחודשיים. היא מדברת ומתקשרת מצויין למעט בעיה קטנה - אינה מבטאת נכון אותיות "ש" ו "ר". במקום "ש" היא אומרת "ס" ובמקום "ר" את "ל" (מילה כמו "רשת" היא תגיד "לסת"). אינני יודע האם זאת בעיה ולמי צריך לפנות או שזה אמור להסתדר בעצמו. אסמך לקבל כל עצה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 לא מבטאת נכון אותיות

הוספת תגובה

• שיבושי היגוי

חן לדרר
    10/09/2007

דימטרי שלום
    השיבוש של ש/ס הינו תקין ואין טעם להתיחס אליו לפני גיל 6. גם ה - ר' נרכשת לרוב עד גיל 4 שנים אךך מאחר וביתך מחליפה אותה ב - ל , דבר שפוגע במובנות הדיבור שווה לבדוק את הנושא.
    עליכם לפנות לרופא הילדים או המשפחה והוא יתן הפניה לאבחון דיבור אצל קלינאית תקשורת

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושנה טובה

דימיטרי
    10/09/2007

תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחווףף וחשובב
    נופרווושששש
    08/09/2007

שלום אני ענבר סוויסה בת 14
    ויש משהוא שמאוד מטריד אותי
    אני לפעמים מדברת עם ילדים ומגמגמת ולפעמים אני אומרת ס במקום ש או שבמקום ס
    זה לא טורשתי אצלנו
    ישמח עם תעזרי לי
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    דחווףף וחשובב

הוספת תגובה

• ענבר

חן לדרר
    10/09/2007

נשמע שאת מאוד מוטרדת ולכן כדאי לעבור אבחון קלינאית תקשורת שתוכל לבדוק את הצורך בטיפול.
    פעמים רבות מה שאת חשה כגמגום הינו חוסר שטף טבעי הקורה לכולנו ברגעי התרגשות. בכל מקרה שווה לבדוק זאת ולעזור לך במידת הצורך. פני לרופא המשפחה שלך והוא יתן לך הפניה לאבחון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדיבור "נתקע"
    ליאורה
    05/09/2007

בני בן שלוש ושלושה חודשים. דבר יפה עד לפני כחודש. לאחרונה התחיל לגמגם , הדיבור "נתקע" לו.
    היום הוא מתחיל גן חדש ואני חוששת להשתלבותו וכן חוששת מלעג ילדים. האם זה יחלוף לבד? האם עלי לפנות לקלינאית ?

דליה

לקביעת תור
    סגירה
    הדיבור "נתקע"

הוספת תגובה

• הדיבור "נתקע"

ז'קלין סקרן מנסור
    05/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדיבור נתקע

ז'קלין סקרן מנסור
    05/09/2007

שלום דליה
    היתקעות הדיבור בגילאים אלה בד"כ הינה תופעה של חוסר שטף התפתחותי אשר חולפת מעצמה.בד"כ מאופיינת בעצירות לפני הדיבור או בחזרות על מיליות או הברות. מסביבתו של הילד אנו מבקשים שיקשיבו לו עד הסוף , שלא יקטעו את דיבורו או יקחו את תורו בשיחה .
    כן יש לפנות לקלינאית במקרים ש:
    - אפיוני ההיתקעות שונה מהנ"ל ומאופיין יותר בלחיצות בפה ובגוף
    - התופעה אינה חולפת עם הזמן אלא מחמירה
    -את עדיין מודאגת והיית מעונינת בהדרכה יותר צמודה של קלינאית תקשורת

מקווה שההיתקעות תחלוף
    ז'קלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקעות בדיבור

חן לדרר
    10/09/2007

ליאורה שלום
    כיצד הדיבור נתקע? האם הוא חוזר על תחילת המילה או שקורה לו משהו אחר?

חזרות על תחילת מילה או הוספת של מילים כלליות (כגון אה, ו' וכדומה) הינן אופיניות לגילאים אלו ולרוב יופיעו ויעלמו מעצמן. במידה ומדובר בתופעות אחרות או שזה לא נעלם תוך חודשיים - שלושה או שזה מחמיר רצוי אבחון של קלינאית תקשורת. החשיבות הראשונה הינה לא להתיחס למצב, להקשיב לתוכן ולשבח את בנך על תוכן הדברים ולהמנע מהתיחסות לאופן הדיבור .
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנשך הפוך
    אורית
    03/09/2007

שלום רב, בבית הספר הודיעו לבני (כן כן, כבר הספיקו להודיע לו) שיש לו בעית מנשך הפוך - ואכן כל האותיות השורקות, מעט שורקות אצלו, אבל הדבר אינו מורגש כל הזמן ןאינו קבוע. האם יש לפגוש בקלינאית תקשורת בכל מחיר, כמו שהמליצו בבית הספר או שמא זה עשוי לחלוף לבד?

תודה, אורית

לקביעת תור
    סגירה
    מנשך הפוך

הוספת תגובה

• מנשך הפוך

חן לדרר
    04/09/2007

אורית שלום
    אינני בטוחה למה מתיחס המונח מנשך הפוך אך חשוב להבחין בין בעית המנשך לבין בעית ההיגוי. בנושא מנשך לא תקין מומלץ להתיעץ עם רופא שיניים או אורטודנט. לגבי שיבושי הגייה באותיות השורקות: סביב גיל 6 אנו מצפים שהגיית השורקות תהיה תקינה. במידה וזה לא קרה מומלץ להגיע לאבחון.
    פעמים רבות הבעיה המשבשת את השורקות באה לידי ביטוי גם בדחיקת לשון (דחיפת השיניים עם הלשון או יציאת הלשון בין השיניים) כאשר נחים וכאשר אוכלים. להרגלים אלו יכולה להיות השפעה מצטברת על המנשך ולכן כדאי לבדוק במה מדובר.
    באבחון יבדקו את ההגייה ותפקוד הלשון במצבי מנוחה ובליעה. לאחר האבחון יוכלו לתת לך מידע מלא האם מומלץ להתחיל טיפול או שניתן לחכות ולעקוב אחר התקדמות ההגייה.
    האבחון הינו דרך קופת חולים

בהצלחה בבית הספר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה היא ל open bytre

טלי
    06/10/2011

חן נראה לי כי כוונתה היא ל open byte
    יש לפנות לאורתודנט וקלינאית תקשורת במקביל
    אם יורשה לי להאיר...:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום - מה הסיבות
    אמא
    02/09/2007

בתי בת 3 וארבעה חודשים. לאחרונה החלה לגמגם. היא ילדה מקסימה אבל מאוד עדינה וחסרת בטחון. היא מדברת יפה גם אם עדיין יש סילופי מילים. היא ילדה אמצעית

שאלתי היא: האבא מגמגם די כבד. האם הגמגום של הילדה הוא תופעה ידועה וברוב המקרים חולפת, האם זה נובע מחוסר בטחון? (יש ימים שהיא לא מגמגמת בכלל), האם זה תורשתי? אנחנו מקשיבים לה בסבלנות ולא מעירים לה. זה קרה קצת אחרי שעברנו מקום מגורים והילדה הגיעה לגן חדש זה התחיל למרות שההתאקלמות בגן היתה מהירה וטובה.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום - מה הסיבות

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    02/09/2007

לילך שלום

לא כל מקרה בו יד בגילאי 2-6 נתקע בדיבור נקרא גמגום. פעמים רבות מדובר בחוסר שטף התפתחותי המופיע בגילאים אלו לתקופות קצרות. חוסר שטף התפתחותי מאופיין בחזרות על מילים שלמות ועל תחילת מילים ונובע בדרך כלל מההתפתחות הטבעית של הילד וחולף מעצמו. גמגום יכול להופיע מסיבות שונות, ברוב המקרים לא נדע את הסיבה המדוייקת. מה שחשוב במקרה כזה הינו להמשיך כפי שהתחלתם - להתייחס לתוכן הדברים ולא לאופן בו הוא נאמר. לחזק את הילדה על יכולותיה ולהדגיש אותן. בתקופות של חוסר שטף מומלץ לשאול פחות שאלות המחיבות תשובה ארוכה. מצד שני חשוב לא לפחד לנהוג בילדה באופן הרגיל מבחינת התנהגות ומשמעת.
    אנו ממליצים להגיע לאבחון של קלינאית תקשורת במצבים הבאים:
    - אם את עדיין מוטרדת מהדיבור
    - אם התופעה נמשכת מעל חודשיים
    אם יש החמרה משמעותית
    - אם הילדה מתוסכלת
    - אם מדובר בחזרות במספר מילים במשפט או בתופעות שאינן חזרה על תחילת מילה או מילה.

אבחון קלינאית תקשורת נעשה דרך קופת החולים, אליך לגשת לרופא המטפל ולקבל הפנייה למכון מתאים. באבחון יוכלו לבדוק מה רמת הבעיה, האם היא מצדיקה טיפול ובעיקר לתת לכם הדרכה מפורטת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשון קשורה
    לילך
    30/08/2007

הבת שלי בת חצי שנה ואובחנה אצלה לשון קשורה. הרופא אמר שזה לא צפוי לפריע לה בדיבור ובדרך כלל זה מסתדר לבד, אבל אני עדיין מודאגת. מה אתן יכולות לספר לי, כמומחיות בתחום הדיבור, על ההשפעה של לשון קשורה?
    תודה רבה לכן

לקביעת תור
    סגירה
    לשון קשורה

הוספת תגובה

• לשון קשורה

חן לדרר
    31/08/2007

הי לילך
    המונח לשון קשורה מתייחס למצב בו הגיד מתחת ללשון מחובר לכל אורך הלשון עד לקצה. במקרים רבים עם התפתחות הילד הגיד מתארך ומאפשר ללשון טווח תנועה תקין. במקרה כזה הדיבור והאכילה יתפתחו בצורה תקינה. באחוז קטן מהמקרים טווח התנועה של הלשון נשאר קצר (כלומר הילד מתקשה להרים את הלשון ולהוציאה החוצה) ואז גם רואים קושי בהגייה של הגאים מסויימים, בעיקר הגאים הדורשים הרמה של קצה הלשון לתקרת הפה (כגון 'ל').
    בשל מיעוט מקרים אלו הנטייה הינה לחכות ולראות כיצד הילד מתפתח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה