מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון תאומים- שבוע 22 +4.. מודאגתשירה12/07/2011
בוקר טוב ד"ר
אני בת 23 עם הריון תאומים לא זהים בשבוע 22+4, ספונטני. בריאה בדר"כ, הריון ראשון ללא הפלות לפני ב"ה.
בימים האחרונים יש לי התקשויות ברחם שהולכות ובאות, שלשום הגעתי למיון בלילה כי דאגתי עקב התקשויות חוזרות, מציינת ללא כאבים מיוחדים. אלא תחושה של גדילה של הרחם בתוך הבטן והתקשות של כ-30 שניות בערך ואח"כ הרפיה.
חיברו אותי למוניטור ונראו צירים חלשים בודדים (נרשם לי בטופס- ללא צירים פעילות רחמית מינימלית). אני שותה המון ללא קשר למקרה, 3.5 ליטר ביום בערך ובכל זאת קבלתי עירוי של ליטר.
הרופאה בדקה לי אורך צוואר רחם שהיה 4 ס"מ סגור ותקין. ואמרה שכנראה מדובר בצירי מדומים ברקסטון היקס. יש לי תמיד התכווצויות בבטן פעם ב.. והרופא שלי הסביר לי שזה בגלל רצועות הרחם שנמתחות יותר בהריון תאומים...
אני עובדת משרה מלאה + 9-10 שעות ביום. והתקשויות באות לקראת הערב.. שאני שוכבת במיטה.
ההתקשויות עדיין ממשיכות מעת לעת, ואני ממש מודאגת כי הרי אין לי יכולת להבדיל מה קורה האם אלו צירים מדומים או צירים אמיתיים?
איך אני אדע מה משפיע על צוואר הרחם?
האם אני צריכה לעבור למרפאה בסיכון ? (אני הולכת לרופא שלי פעם ב-5 שבועות... עד עכשיו הריון תקין ב"ה)
לפני הביקור במיון קבלתי מהרופא שלי אישור לטוס לאילת. האם יש סכנה עכשיו לטוס חצי שעה? או לצאת לנופש?
אשמח למענה..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים- שבוע 22 +4.. מודאגת - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/07/2011הממצאים תקינים
אין קשר לעבודה
אין מניעה מטיסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)