צירים בשבוע 31

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צירים בשבוע 31
    יסמין
    05/08/2011

שלום,
    אני בהריון שלישי שבוע 31, בהריונות הקודמים היו צירים מוקדמים משבועות 34 ו-29 עם פתיחה ומחיקה, ובכל פעם הגעתי לחדר לידה ונתנו לי תרופות להפסקת הצירים, ולבסוף ילדתי בזמן בשבועות 37 ו-38.
    בהריון הזה אני מטופלת משבוע 9 בפרוגסטרון, סובלת מהתכווצויות כבר משלבים מוקדמים של ההריון, ובשבוע ה-29 התחלתי לסבול פעם בכמה ימים מהתקפים של צירים סדירים שרואים במוניטור, בהפרשים של 2-3 דקות, ובכל גל כזה הצירים יותר ויותר כואבים ויותר ויותר משמעותיים. מאז אני בחופשת מחלה בבית.
    במעקבי אורך צואר שעושים לי הצואר כל פעם באורך שונה שבין 29 ל-48, ותמיד סגור.
    הלילה הייתי בחדר לידה עם צירים מאד חזקים בתדירות של 2-3 דקות, שלא פסקו גם אחרי 80 מ"ג פאפאורין אורלי (עוד בבית),ו 2 ליטר אינפוזיה עם עוד 80 פאפאורין. לבסוף נתנו לי 20 מ"ג פרסולט, וזה הקל את הכאבים למרות שהצירים במוניטור נמשכו, וגם הרגשתי חולשה גדולה מאד בעקבות זה.
    לבסוף שחררו אותי הביתה ככה, ואני ממשיכה לסבול מצירים מאד כואבים. הרופאה לא הצליחה לתת לי המחיה מפורשת לגבי ההמשך - מצד אחד היא אמרה שהצירים האלה אצלי לא מובילים אצלי לכלום וקרוב לודאי אני אלד במועד, אז להגיע רק עם צירים עוד יותר חזקים, ומצד שני בהנחיות השחרור היא כתבה להדיע בכל פעם שיש לי צירים סדירים. השאלות שלי הן:
    1. האם צירים סדירים כאלה שלא גורמים לדינמיקה משמעותית נקראים צירים מוקדמים או צירים מדומים?
    2. האם קיימת דרך לשכך את הכאבים האלה בבית? אני מאד סובלת, ולא מצליחה לנוח או לישון מעבר לתנומות קצרות וחסרות מנוחה.
    3. האם קיימת דרך נוספת לדעת מתי עליי להגיע בפעם הבאה לחדר הלידה? מצד אחד אני מנסה לא להגיע סתם, ובכל פעם מושכת עוד זמן ומחכה לצירים כואבים יותר, ומצד שני אני חוששת לפספס ופעם אחת שבאמת תתפתח לידה לא להגיע בזמן...
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צירים בשבוע 31

הוספת תגובה

• צירים בשבוע 31 - תגובה

ד''ר אלי רימון
    06/08/2011

הן:
    1. האם צירים סדירים כאלה שלא גורמים לדינמיקה משמעותית נקראים צירים מוקדמים או צירים מדומים? צירים מוקדמים
    2. האם קיימת דרך לשכך את הכאבים האלה בבית? אני מאד סובלת, ולא מצליחה לנוח או לישון מעבר לתנומות קצרות וחסרות מנוחה. ניתן לנסות פרסולט קבוע 3-4 פעמים ליום
    3. האם קיימת דרך נוספת לדעת מתי עליי להגיע בפעם הבאה לחדר הלידה? לא, אם צירים מספר שעות ותכופים כדאי להבדק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו