מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםטלי11/08/2011
שלום רב,
אני שואלת את כל השאלות הללו כי כרגע במקום בו אני נמצאת אין לי רופא נשים צמוד ואיני רוצה לפספס את השבוע הקרוב כדי לנסות שוב להכנס להריון. תודה מראש
1. מנסה להכנס להריון אך בעקבות זיהום שחטפתי אני כעת על הכדורים:
SULFAMETH/TMP DS TAB
אני נוטלת שניים ביום, היום נטלתי את הכדור האחרון. האם מותר לי לנסות מיד להכנס להריון או עלי להמתין תקופת צינון וכמה?
2. אני מורחת משחת DUAC
?הרכיבים שלה הם:?
clindamych 1% w/w +Anhydrous Benzoyl Peroxide 5% w/w
?מורחים פעם ביום. האם מותר להשתמש בהריון? בתקופת הנסיון להכנס להריון? האם עלי להמתין כמה ימים לפני נסיון להכנס להריון לאחר השימוש במשחה?
3. אני נוטלת חומצה פולית אחת ליומיים 5 מ"ג בשל הומציסטין גבוה. האם עלילהעלות את המינון ולכמה ועד מתי?
4. לאחרונה בשל אילוצים כמעט שלא אכלתי בשר ועוף (כשלושה שבועות) האם זה בעייתי? האם עלי לטול B12 .
5. מעיון בספרות על הריון קראתי על בדיקת CMV. האם י ש לבצע בידקה כזו לפני נסיון להכנס להריון. אני כעת בחו"ל וזה יהיה לי קצת מסורבל להתחיל בבדיקות דם כאן כעת. מה ההמלצה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/08/2011כדאי להמתין עם הכניסה להריון עד הפסקת הטיפול האנטיביוטי
חומצה פולית יש ליטול אחת ליום
כדאי לברר סטטוס החיסוני ל CMV טרם הכניסה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורק הבהרה
טלי12/08/2011תדוה על תשובתך. סיימתי עם האנטיביוטיקה רק חשוב לי לוודא שאין צורך ב"תקופת צינון" או שמרגע שסיימתי עלי להמתין כמה ימים? שוב תודה ושבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורק הבהרה - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/08/2011אין צורך בהמתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טלי13/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)