מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיליית פתח מרכזיתלחוצה מאד!!02/09/2011
שלום, אני חייבת לציין בחום ואהבה שאתם (הרופאים) עושים עבודת קוד במענה בתשובתכם המהירה עניינית ומקצועית...תודה ענקית! לי אישית אתם עוזרים כל פעם מחדש.
אני נמצאת בשבוע 13 עם סכרת הריון מתחילת גילוי ההיריון, כרגע מאוזנת עם דיאטה. משבוע 9 אני עם דימומים באים והולכים כאשר הייתי פונה למוקד חירום.היו בודקים את העובר שיש דופק ומבשרים לי כי בשבועות מוקדמים אלה אין כל כך מה לעשות ולהיות במעקב על הנושא. אתמול שוב חזרו הדימומים ובפעם הראשונה מלווים -כאבי התכווצויות /לחץ באיזור הבטן התחתונה כמובן שוב פניתי למוקד חירום ובאולטרסאונד גילו כי השילייה של העובר בפתח של האיזור שהעובר אמור לצאת בשעתו. הרופא הסביר לי קלות את משמעות הדבר כאשר אם בעתיד השיליה לא "תזוז" מהמקום ז"ת שיבצעו לי ניתוח קיסרי. כרגע אני עדיין עם דימומים באים והולכים עם סימני כאב מדי פעם באיזור הבטן התחתונה. המלצת הרוםא כי עליי להיות בשמירה ונתן לי 4 ימי מחלה עד לחזרתי למחלקת הריון בסיכון גבוה (כאשר שם אני במעקב בגין סכרת הריון)
רציתי לברר האם יש לכם להוסיף משהו נוסף על הבעיה שלי לידע כללי?
והאם ברוב המקרים השילייה מפנה את הפתח או לא? ובמי זה תלוי?
האם אני צריכה להיות בשמירת הריון?
ומה אסור עליי לעשות בגדול? (יש לי ילדה בת 2.8 מקסימה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליית פתח מרכזית - תגובה
ד''ר אלי רימון02/09/2011במרבית המקרים השליה "עולה" עם גדילת הרחם
מיקום שליה כזה קשור לדימומים שנובעים מהפפרדות שליה קלה
אין בידינו לעשות דבר פרט למנוחה
אם דימומים נמשכים יש לשקול שמירת הריון
רצוי להמנע מהרמת "משא כבד" אף אם הוא מקסים ולהמנע מעבודה מאומצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיליית פתח מרכזית
לחוצה מאד!!02/09/2011תודה רבה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיליית פתח מרכזית
לחוצה מאד!!09/09/2011אני חוזרת לפורום לאחר ביקורי במחלקה להריון בסיכון גבוה (כמדי מס' שבועות למעקב) ציינת שיש מקרים כי אישה שיש לה שיליית פתח מרכזית עם דימומים אמורה כביכול לקבל שמירת היריון-הרופאה שביקרתי אצלה במסגרת המחלקה מסרה כי מוקדם בשלב זה לתת שמירת הריון (אני נמצאת בשבוע 13) ושאין בעיה לחזור לעבודה. אני במנוחה בבית כפי שהורה לי רופא ממוקד כאשר ביקרתי שם לפני כשבוע בדיוק עקב דימומים וכאבים. במהלך שבוע זה היו לי עוד פעם אחת דימומים ויום ראשון הקרוב אני אמורה לחזור לעבודה -אין לי בעיה לחזור לעבודה אבל אני חוששת שמא הרופאה לא התייחסה לבעיה שלי לעומק הדברים (למשל לא ביצעה אולטראסאונד לבדיקה שגרתית) אלא להפך ביקשה שאחזור אליה בעוד כששלושה שבועות לאחר ביצוע סקירת מערכות ראשונית. חשוב לציין כי אני עם סכרת היריונית מתחילת ההיריון כאשר מאוזנת בדיאטה. מה עליי לעשות? האם כדאי שהפנה לרופא נוסף לקבלת חווד דעת נוספת? בהיריון הזה אני מרגישה שאני לומדת את תחום הגינקולוגיה מהאינטרנט מאשר לקבל תשובות עינייניות לבעייתי ממחלקה להיריון בסיכון גבוה.
אודה לתשובתך המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיליית פתח מרכזית - תגובה
ד''ר אלי רימון09/09/2011את בודאי מבינה שאין בדעתי לחלוק על חוות דעת של רופאה ביחידה להריון בסיכון מבלי שאני מכיר את כל פרטי המקרה שלך.
בנוסף קיימות דעות שונות בין רופאים באותו התחום
אם את מעונינת ביעוץ מסודר קבעי פגישה אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)