מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיצור צוואר רחם וחשש מלידהשמש26/09/2011
אני כרגע בשבוע 27+2.
לפני שבועיים נצפה אצלי צוואר רחם באורך של 22-24 מ"מ
לפני שבוע חל שיפור ונצפה צוואר באורך של 29 מ"מ
היום לצערי נצפה צוואר דינמי באורך שבין 17 (מקסימלי) ל11 (מינימלי) מ"מ
במשך כל התקופה הזו הייתי במנוחה בבית, עם שתיה מרובה ונרות אוטרוגסטרון 100 מ"ג פעמיים ביום.
לא היה לי תור לרופא, אך הטכנאית הכניסה אליו את הנתונים. הרופא הורה להישאר בבית למנוחה נוספת, תוך שמירה מלאה, שתיה מרובה והמשך טיפול באוטרוגסטרון.
ורציתי לשאול:
1. האם הקיצור משמעותי עד כדי כך שניתן לחשוש מלידה בימים הספורים הקרובים?
2. אני מוטרדת שהייתי צריכה לקבל הוראה מיוחדת נוספת או הפנייה לטיפול נוסף ולא קיבלתי. הקיצור האחרון נראה לי משמעותי מאוד בהתחשב בטווח הזמן הקצר וההתקצרות הגדולה- יותר מ50 אחוזים! לא כך?
3. אני בעיקר חוששת שבמהלך החג אני לא אחוש בשינוי או בצירים. בעוד שהמצב יוחמר, ואף יגיע ללידה מוקדמת. יש בסיס לחשש הזה? יש משהו שאפשר לעשות בנידון? יש לציין- במיוחד שלא חשתי באף ציר עד היום. גם גילוי הקיצור נעשה במקרה לחלוטין ולא על סמך הרגשה שלי.
4. לא עשו לי מוניטור בכלל! האם זה נורמלי והגיוני? ואם יש צירים? שמעתי על מקרים שנותנים כדורים לעצירת צירים, ואפילו זריקה להבשלת ראות עובר. זה לא תקף במקרה שלי?
מאוד מטריד אותי לחשוב שהעניינים יצאו משליטה ואני אפילו לא ארגיש. וכשכבר כן ארגיש יהיה נזק.
תודה רבה רבה על הנכונות לענות לנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צוואר רחם - תגובה
פרופ' יריב יוגב26/09/2011קיצור צוואר הרחם קשור בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת אך לא בהכרח מיידי
יש מקום לביצטע ניטור לשלילת נוכחות צירים
במידה ויש צירים וקיצור צוואר יש צורך בהעמקת הברור
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית או פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)