היפרדות קרומי דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפרדות קרומי דם
    מירב
    01/12/2011

שלום
    אני בת 29 נושקת ל 30 בהריון שבוע 21 , לפני שבועיים התחילו לי דימומים של דם אדום עם גושים, ניגשתי למיון, אמרו לי שזה קורה ושוחררתי למנוחה בבית, לאחר שנרגעו הדימומים כמעט לחלוטין לפתע החלו שוב יחד עם התכוצויות קלות, ניגשתי שוב לב"ח ושם נצפה עובר תקין, דופק תקין, וכמות מים תקינה, עם שלייה קדמית שמאלית ללא סימני היפרדות, לאורך הקיר האחורי נצפה ממצא שתואם להמטומה סאבכוריאלית בגודל 19* 68 מ"מ ללא ממצא של שיליית פתח - סה"כ נמצא כ 7 ס"מ של ההמטומה, אשפזו אותי ללילה ושוחררתי למנוחה בבית ומעקב של הרופא המטפל-מעקב הריון במרפאה, בדיוק שבוע אחרי הדימומים הראשונים, עברתי ביקורת אצל הרופא המטפל-מעקב שהסביר שמדובר בהיפרדות קרומי דם בדופן הרחם ועלי המשיך לנוח עד שהדימום ייפסק לחלוטין

אני עדיין במנוחה עם דימומים שבאים והולכים, ביומיים האחרונים מתחזקים מאד, המלווים בהתכווצויות כמו מתיחות קשות-קלות ובקרומים /גושים קלים שיוצאים יחד עם הדימום, הכמות לא גדולה אבל לא מפסיק לצאת . אני מודאגת,
    הבוקר נבדקתי שוב ונמצא שההמטומה גדלה ל 7.5 ס"מ ואולי נאלץ להיכנס לשמירת הריון עד הלידה- אמורה ללדת באפריל

שאלתי היא- מה הסיכונים? עד מתי ידמם? האם זה נחשב שזה גדול? קטן? מה הכוונה להריון בסיכון? ודובר גם על חשש מירידת מים, מה זה ירידת מים? זה לא יחד עם הלידה? אודה לאיזה תגובה
    בברכה, מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפרדות קרומי דם

הוספת תגובה

• היפרדות קרומי דם - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    01/12/2011

בעצם התהליל אותו את מתארת הוא היווצרות דימום והמטומה במיטת השליה המפרידה חלק מן השליה מגוף הרחם
    זהו מצב המעלה סיכון להפלה לידה מוקדמת והיפרדות שליה
    אין הוכחה ברורה כי מנולה מוחלטת משנה את מהלך ההרון
    במידה ויש התגברות הדמם או כאבים פני להיבק
    במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו