בירור דחוף CMV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור דחוף CMV
    שני
    25/12/2011

שלום וברכה,
    אני נמצאת בשבוע ה-30 להריוני.
    ע"פ בדיקת דם, נמצא כי אשתי נדבקה בוירוס CMV בשבוע 24.
    בבדיקת אולטרא סאונד מורחבת בבית חולים לפני כחודש, לא נמצא אף ממצא חריג, כולל כמובן מוח תקין.
    היום, 25.12, בחזרה על אותה בדיקת אולטרא סאונד, נמצא שהכל תקין כולל חדרי המוח, אך הכליות של העובר הן בצבע לבן.
    הרופא העלה חשד שזה יכול להיות סימן להדבקה ב-CMV, או שזה יכול להיות ענין גנטי. לאשתי לדוגמא יש כליות פוליציסטיות.
    הייתי מאוד מעונין, בצעד חריג ויוצא דופן אני בטוח, שתחווה דעה קצרה אודות הממצא האחרון.
    לא קראתי באף ספרות מקצועית שיש קשר בין כליה לבנה לבין הדבקה בוירוס, אך כמובן שלא למדתי רפואה....
    מה להערכתך הסיכויים בפגיעת העובר בשלב כזה?
    אשמח מאוד לחיווי דעה
    תודה רבה והמשך ערב טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירור דחוף CMV

הוספת תגובה

• חידוד השאלה לגבי CMV

שני
    26/12/2011

אציין שבבדיקה נמצא שהיקף ראש תקין כולל כמות מי שפיר, ונמצא שגודל העובר מתאים לשבוע 32. (אני נמצאת בשבוע 30 , אין לי סכרת, גם בני הבכור היה גדול בשבועיים וזה כיוון שגם אני וגם בעלי גבוהים).
    הרופא ציין שבבדיקת כליות- כליות נצפו בגודל תקין אך פרנכימה אקוגנית.
    ללא עדות לסימנים אחרים להדבקה (בדיקת מוח, כבד, טחל ומעי)
    הרופא ציין כי ייתכן וממצא זה הינו סימן להדבקה ב-CMV או לחילופין יתכן ומדובר בשחלות פוליציסטיות ADULT TYPE.
    אודה ואשמח מאוד להתייחסות
    יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור דחוף CMV - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    27/12/2011

ברור שלא ניתן לחוות דיעה רק על סמך הכתוב בשאלה
    פנו לייעות למרפאה המתמחה בנושא או במידה ומעוניין קבע פגישת ייעוץ אישית בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו