מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירור דחוף CMVשני25/12/2011
שלום וברכה,
אני נמצאת בשבוע ה-30 להריוני.
ע"פ בדיקת דם, נמצא כי אשתי נדבקה בוירוס CMV בשבוע 24.
בבדיקת אולטרא סאונד מורחבת בבית חולים לפני כחודש, לא נמצא אף ממצא חריג, כולל כמובן מוח תקין.
היום, 25.12, בחזרה על אותה בדיקת אולטרא סאונד, נמצא שהכל תקין כולל חדרי המוח, אך הכליות של העובר הן בצבע לבן.
הרופא העלה חשד שזה יכול להיות סימן להדבקה ב-CMV, או שזה יכול להיות ענין גנטי. לאשתי לדוגמא יש כליות פוליציסטיות.
הייתי מאוד מעונין, בצעד חריג ויוצא דופן אני בטוח, שתחווה דעה קצרה אודות הממצא האחרון.
לא קראתי באף ספרות מקצועית שיש קשר בין כליה לבנה לבין הדבקה בוירוס, אך כמובן שלא למדתי רפואה....
מה להערכתך הסיכויים בפגיעת העובר בשלב כזה?
אשמח מאוד לחיווי דעה
תודה רבה והמשך ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוד השאלה לגבי CMV
שני26/12/2011אציין שבבדיקה נמצא שהיקף ראש תקין כולל כמות מי שפיר, ונמצא שגודל העובר מתאים לשבוע 32. (אני נמצאת בשבוע 30 , אין לי סכרת, גם בני הבכור היה גדול בשבועיים וזה כיוון שגם אני וגם בעלי גבוהים).
הרופא ציין שבבדיקת כליות- כליות נצפו בגודל תקין אך פרנכימה אקוגנית.
ללא עדות לסימנים אחרים להדבקה (בדיקת מוח, כבד, טחל ומעי)
הרופא ציין כי ייתכן וממצא זה הינו סימן להדבקה ב-CMV או לחילופין יתכן ומדובר בשחלות פוליציסטיות ADULT TYPE.
אודה ואשמח מאוד להתייחסות
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור דחוף CMV - תגובה
פרופ' יריב יוגב27/12/2011ברור שלא ניתן לחוות דיעה רק על סמך הכתוב בשאלה
פנו לייעות למרפאה המתמחה בנושא או במידה ומעוניין קבע פגישת ייעוץ אישית בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)