מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת הפחתהורד19/01/2012
שלום רב,
עברתי 5 טיפולי PGD עקב בעיה גנטית (קונקסין). בטיפול האחרון הוחזרו 3 עוברים ובאולטרהסאונד בשבוע 6 נצפה שק הריון אחד בלבד עם דופק עוברי. לאחר שבוע (תחילת שבוע 7) ביצעתי אולטרהסאונד נוסף ובו התגלו עוד שני עוברים עם דופק, כך שכרגע יש לי שלישיה ואני עומדת לקראת הפחתה. יש לי כמה שאלות:
1. כיצד הפרופסור שביצע את האולטרה סאונד הראשון פיספס עוד שני שקים? אני פשוט לא מבינה איך היה עובר אחד עם דופק ואת השניים האחרים לא ראו.
2. המליצו לי על הםחתה מאוחרת, ז"א רק לאחר השקיפות, במידה ויש עובר לא תקין. האם ההמלצה היא טובה או שעדיף כבר שבוע הבא לבצע הפחתה לתאומים? (כשאהיה בשבוע 8)
3. מה הסיכויים לאבד את כל ההריון? בכל מקרה אני עושה את ההפחתה ומקווה לטוב... (באיכילוב, ע"י פרופסור יפו)
4. האם ההריון נחשב כהריון בסיכון גבוה?
יש לציין שלאחר 4 כשלונות ביצעתי בירור של קרישיות והתגלו נוגדנים ANA + קרדיוליפין גבולי + הטרוזיגוטית לפקטור 5, ולכן, בהחזרה האחרונה בהמלצת פרופסור מוכר הזרקתי קלקסן ונטלתי אספירין וכולם נקלטו... (בטיפול הקודם אף החזירו 5 עוברים ואף אחד לא נקלט, אז כנראה שהקלקסן כן עזר לי)
עדין לא ביצעתי בדיקה חוזרת של הקרדיוליפין כדי לראות אם מדובר בAPLA...
בקיצור, הסיפור שלי לא פשוט. מקווה שההפחתה בשלב מאוחר זה הדבר הנכון אך אשמח לקבל יעוץ נוסף.
עדיין לא ביצעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת הפחתה - תגובה
ד''ר אלי רימון19/01/2012:
1. כיצד הפרופסור שביצע את האולטרה סאונד הראשון פיספס עוד שני שקים? אני פשוט לא מבינה איך היה עובר אחד עם דופק ואת השניים האחרים לא ראו.- כנראה היו קטנים יותר ומאחורי השק המרכזי
2. המליצו לי על הםחתה מאוחרת, ז"א רק לאחר השקיפות, במידה ויש עובר לא תקין. האם ההמלצה היא טובה או שעדיף כבר שבוע הבא לבצע הפחתה לתאומים? (כשאהיה בשבוע 8)-המלצה טובה לדעתי
3. מה הסיכויים לאבד את כל ההריון? בכל מקרה אני עושה את ההפחתה ומקווה לטוב... (באיכילוב, ע"י פרופסור יפו)-4-5%
4. האם ההריון נחשב כהריון בסיכון גבוה? בהחלט
יש לציין שלאחר 4 כשלונות ביצעתי בירור של קרישיות והתגלו נוגדנים ANA + קרדיוליפין גבולי + הטרוזיגוטית לפקטור 5, ולכן, בהחזרה האחרונה בהמלצת פרופסור מוכר הזרקתי קלקסן ונטלתי אספירין וכולם נקלטו... (בטיפול הקודם אף החזירו 5 עוברים ואף אחד לא נקלט, אז כנראה שהקלקסן כן עזר לי)
עדין לא ביצעתי בדיקה חוזרת של הקרדיוליפין כדי לראות אם מדובר בAPLA..- אם את מטופלת באספירין וקלקסאן אין לזה כל משמעות.
בהצלחה, אם את בחסותו של פרופ יפו את יכולה להיות רגועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר ד"ר רימון
ורד19/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רימון, שאלה נוספת
ורד22/01/2012שאלה אחרונה ברשותך:
מה הסיכוי שאחד העוברים ייספג לאחר שכבר נצפה דופק?. אני כרגע בתחילת שבוע 8 ושלושת העוברים עם דופק...ומתפללת שהדילול יתבצע באופן טבעי :( ללא התערבות.
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רימון, שאלה נוספת - תגובה
ד''ר אלי רימון22/01/20125-15% להפחתה ספונטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממליצה לך....
שירן06/02/2012יקירה שלי הלוואי ועדיין לא הפחתת עוברים ... גם אני עברתי PGD בשל טרנסלוקציה
לאחר 5 הפלות - ושנים של טיפולים הוחדרו לי 2 עוברים ואחת התפצלה כך שנהיה לי שליישיה לרגע לא עלה בדעתי לדלל אלוהים לא ייתן לנו משהו שלא נוכל לעמוד בו ... מצד הרופאים חוויתי לחץ עצום ... תדללי בסוף כולם יפלו ... הריון שלישיה הוא סבל ... לא נכון יש לי שלישיית בנות מדהימות בנות 3 חודשים שנולדו בחודש שמיני במשקלים יפים ... הכל תלוי בך.. תשכבי רק במיטה אל תקומי אין מה לעשות אני מאמינה שחלומך הוא ילדים... זו השקעה קצרה של 8 חודשים ואת מקבלת עולם שלם... לא משנה מה שתחליטי הלוואי שתעשי את הבחירה הנכונה ...בקשר לגידול הילדים וכסף המדינה עוזרת כל חודש , והפרנסה מגיעה עם כל ילד ... אוהבת ובהצלחה יירה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)