מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצות...שרית01/03/2012
שלום ד"ר
קצת רקע לפני השאלה:
1. לידה קיסרית עקב ברדיקרדיות עובר בשבוע 31 (ילד בן 3 בריא ומקסים)
2. הפלה בשבוע 17- לא נמצא דופק- ציטוטק+גרידה
3. היפרדות שיליה מלאה בשבוע 33 מות עובר- ניתוח קיסרי.
בשתי הניתוחים הקיסריים נכתב שיש לי רחם דו קרני.
עברתי היסטרוסקופיה ראשונה אחרי הגרידה - נמצא "הרחם מתאים לדו קרני"
עברתי היססטרוסקופיה נוספת לאחר היפרדות השיליה וא"ס תלת מימד נמצא מחיצה בגודל 40% מהרחם.
הומלץ לי לעבור ניתוח להסרת המחיצה- אני בדילמה קשה עקב הסתירה בין הממצאים בניתוח לבין האולטראסאונד וההיסטרוסקופיות.
1. במידה ואחליט לעבור ניתוח האם זה לא מסוכן לרחם? אני חוששת שבסוף יגלו שיש לי דו קרני ויפגעו בי.
2. האם לאור העבר שלי אלו תופעות של רחם מחיצתי? (עברתי את כל בדיקות הקרישיות שקיימות והכל תקין)
3.בשתי ההריונות של הלידות המאוחרות (שבועות 31, 33) היה לי לחץ דם גבוה .
לחץ דם גבוה בהריון יכול להגרם בעקבות רחם עם מחיצה?
מצטערת אם השאלה ארוכה אך אני דואגת מאוד וכמובן שמיותר להוסיף שעברתי מספיק ואין לי כוח לעוד סיבוכים מיותרים. אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובותו של פרופ' יריב יוגב
שרית01/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדת עצות... - תגובה
פרופ' יריב יוגב02/03/2012יש לי ניסיון עם מספר מקרים דומים שבהם בוצעה הסרת מחיצה
לא ניתן לתת ייעוץ מלא בצורה זו
מציע כי תרכזי את כל החומר בצורה מסודרת ותאמי םגישת ייעוץ אישית לצורך קבלת החלטות יישומיות אישיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון?
שרית02/04/2012לאור המקרה שלי ... (לידה בשבוע 31, מות עובר שבוע 17, היפרדות שיליה שבוע 33 ומות עובר) אני אמורה לקחת קלקסן החל מאיחור במחזור (מחזורים סדירים). עשיתי בדיקת דם והתוצאה היא
BETA-HCG
<5
PROGESTERONE
39.8 nmol/L
האם זה הריון? או יכול להיות הריון בגלל רמת הפרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון? - תגובה
פרופ' יריב יוגב06/04/2012חזרי על בדיקת הבטא עוד 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)