חשד לIUGR

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לIUGR
    טלי
    25/05/2012

מדובר על הריון ראשון מIVF שבוע 4+30. עד עכשיו הריון מושלם, קל ותקין לפי הספר. כל הבדיקות תקינות מלבד זה שלאורך כל ההריון העובר היה קטן בשבוע מהגיל שלו כשהראש הכי גדול ושאר האיברים קצת יותר קטנים, אבל עד היום אף אחד לא התרגש מזה ואמר שכנראה זו גנטיקה מכיוון שגם אני וגם בעלי קטנים יחסית. היום בבדיקת מעקב רגילה הרופא גילה שהעובר פתח פער של שבועיים וחצי והיום הוא שוקל רק קילו ומתאים לשבוע 28. גם הפעם הראש מתאים לשבוע 30 ושאר האיברים קטנים יותר'כשעצם הירך היא הכי קטנה ומתאימה לשבוע 25 החזה לשבוע 28 והבטן לשבוע 27. הפעם ראיתי על הרופא שהוא נלחץ והוא הפנה אותי למיון יולדות הבעיה היא שהוא אמר שבגלל שאנחנו נכנסים לחג וסופ"ש אין טעם לנסוע היום כי זה לא מצב חירום ועדיף לנסוע בשני על הבוקר כשיש שם צוות מלא. מעבר לזה שהוא אמר שיש בעיה שצריך לבדוק הוא ממש לא נידב מידע גם לא כששאלתי וניסיתי להבין לאיזה כיוון הוא חושד. כמובן שכרגע חוסר הידע מלחיץ אותי יותר מהכל. אולי מישהו יכולה להסביר לי קצת יותר טוב למה עלי לצפות
    האם יש סיכוי שמשהו בעובר עצמו לא בסדר למרות כל הבדיקות התקינות?
    האם אני אסיים הריון מלא?
    מה מחכה לי עכשיו מבחינת בדיקות ומעקב? שמירה? אישפוז?
    האם לצפות ללידת פג? מה ההשלכות הבריאותיות של IUGR על התינוק שיהיה לי? והאם יהיו לזה השפעות על הבריאות שלו בעתיד?
    האם יילדו אותי בקיסרי?
    האם יהיה לי ילד????
    סליחה על ההפצצה אבל אני חייבת להבין יותר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לIUGR

הוספת תגובה

• חשד לIUGR - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    25/05/2012

אני מבין החרדה
    אך לא ניתן ללא בדיקה מדוקדקת והערכה מסודרת להגיע למסקנות
    חסרים פרטים רבים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו