האם מגיעה לי שמירת הריון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מגיעה לי שמירת הריון?
    אילנית
    03/06/2012

שלום רב. בשבוע 13 להריוני הגעתי למיון עם דימום רב. במיון אמרו לי שיש סיכוי להפלה כי השיליה היא שליית פתח והייתה הפרדות שליה, מאז אני בבית במנוחה, רוב הזמן בשכיבה. בשבוע 14 עשיתי סקירה מוקדמת בה הרופא אמר לי שהשליה אכן נמוכה אך לא שליית פתח וגם שלא הייתה הפרדות שליה אלא הפרדות קרומים עם המטומה בגודל 50 מ"מ. הוא המליץ על המשך מנוחה והמשך מעקב הריון בסיכון גבוה. היום אני בשבוע 16 ומאז הדימום הראשון היו לי דימומים חלשים והפרשות חומות (היו גם ימים ללא דימום או הפרשות כלל) יש ימים שיש לי ממש חולשה וכאבים בגב התחתון ואני ממשיכה לנוח. כששאלתי את הרופא המטפל לגבי חזרה לעבודה הוא אמר לי שבמרפאה בסיכון יחליטו ונתנו לי תור רק לעוד שבוע וחצי. האם עליי להיות בבית במנוחה עד אז? במצטבר זה יהיה כבר יותר מ30 יום שאהיה בבית והשאלה שלי האם זהו מצב של שמירת הריון? אם כן, האם אני צריכה לבקש מהרופא שלי אישור על שמירת הריון או שהוא אמור להביא לבד או כמו שהוא אמר שעל כך יחליטו במרפאה בסיכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם מגיעה לי שמירת הריון?

הוספת תגובה

• האם מגיעה לי שמירת הריון? - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    03/06/2012

ללא בדיקה והערכה קשה להחליט
    הדבר כמובן גם תלוי באופי העבודה
    התיעצי עם מרפאת הריון בסיכון גבוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נתנו לך בסוף שמירה?

מירב
    21/06/2012

אני במצב דומה, האם אישרו לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זהו שלא..

אילנית
    08/07/2012

הרופא במרפאה בסיכון גבוה אמר שלא מגיע לי שמירה ושמנוחה בכלל לא עוזרת למצב הזה היא אומנם לא מפריעה אבל גם לא תורמת למצב או מונעת חס וחלילה הפלה שאני יכולה לעשות הכל כרגיל (אפילו להרים ילד בן שנתיים) ויותר מזה הוא אמר שישבתי יותר מידי זמן בבית ואם היה רואה אותי רופא שמתמחה בסיכון גבוה קודם היה אומר לי לחזור לעבודה אחרי שבוע שבועיים של מנוחה. כמובן שאני לא ממליצה לך להחליט שום דבר על דעת עצמך או להסתמך על דבריי כי יתכן שמצבך הבריאותי לא באמת זהה לשלי.. עדיף שתחכי להחלטת הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו