מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהריון ראשון עם סכרת הריוןהריונית 120/06/2012
שלום, אני בשבוע 32, מטופלת במרפאת סכרת הריון כבר חודש מאז שנודע שיש לי סכרת הריון,
(או יותר נכון אי סבילות לסוכר או משהו כזה)
אני בודקת סוכר 4 פעמים ביום, ערכי הצום שלי תמיד תקינים, אני מטופלת בעזרת דיאטה בלבד.
בשבוע האחרון התחלתי את הבוקר עם קפה ו2-3 עוגיות ללא סוכר, ללא בדיקת דם , ואכילת ארוחת בוקר שעתיים לאחר מכן בערך.
לא היה לי מושג שאומנם אין סוכר בעוגיות האלה , אך יש מרכיב מסוכן אחר שנקרא פולידקסטרוז, שהוא לפי מה שגוגל אומר הינו סוכר לכל דבר.
מיד הפסקתי לאכול מהעוגיות, והיום עשיתי בדיקה , אכלתי עוגיות עם הקפה ובדקתי כעבור שעה את הסוכר ויצא גבוה להחריד. 148.
האם עשיתי נזק בזה שהתחלתי כך את הבוקר במהלך השבוע האחרון? כמובן שזה לא היה בידיעה, אך עכשיו אני מאד בפאניקה ממה שאולי עשיתי לעוברית שלי...
אני משתדלת לאכול נכון ומסודר כל היום, ערכי הסוכר שלי ב90 אחוז תקינים כל הזמן.
האם עשיתי נזק בלתי הפיך? מה זה אומר בעצם שאכלתי עוגיות "ללא סוכר" במהלך 5 ימים בערך..?
אשמח לתשובה, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהריון ראשון עם סכרת הריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב20/06/2012לא עשיתת נזק בלתי הפיך
המנעי המעוגיות הללו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)