2 כלי דם בחבל הטבור בסקירת מערכות 1

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • 2 כלי דם בחבל הטבור בסקירת מערכות 1
    דפי
    19/02/2008

    שלום,
    תאריך הוסת האחרונה שלי הוא 26.10.07 וביצעתי היום סקירת מערכות ראשונה. הממצא הבולט היה שקיימים שני כלי דם בחבל הטבור ועל כך הופניתי לייעוץ גנטי והמשך בירור. לפי הבדיקה עלה כי העובר מתאים בממוצע לגיל 14.68 שבועות ומשקלו 102 גרם ( למרות שתאריך הוסת האחרונה קובע גיל של 16 שבועות ו-4 ימים. רופא הנשים המטפל בי חושב שמדובר בביוץ מאוחר ומסר לי תאריך אחר- 09.11.07...יש לציין כי אנו שומרים" נידה", דהיינו, לאחר תום הוסת אנו ממתינים שבועיים ללא פעילות). בשקיפות עורפית לפי גילי (27.5 שנים) יצא שהסיכון לתסמונת דאון הינו 1165 ולפי הבדיקה עלה כי הסיכון הינו 7281:1 . לאחר הסקירה הראשונה, הרופא הסוקר המליץ להמתין ולבצע בדיקת חלבון עוברי ואת תוצאותיה בצירוף תוצאות הסקירה המוקדמת לקחת ולפנות לייעוץ גנטי ולשקול דיקור מי שפיר ולבצע מעקב גדילה.
    אני דיי לחוצה מכל העניין וחוששת מלהמתין לבדיקות נוספות בעוד מספר שבועות, כיוון שאם יש צורך בהפסקת ההיריון, אני מעדיפה, מטבע הדברים, לבצעו כמה שיותר מוקדם.מהי המלצתך בעניין הזה? מה הסיכויים לעובר עם פגם ואיזה סוג של פגם? האם ישנה דרך לדעת בשבוע- שבועיים הקרובים מה מסתתר שם בפנים או שעלי להמתין לשבוע 17 לחלבון העוברי ומשם לשקול מה הלאה? ובנוסף- מרוב תאריכים, איני בטוחה כבר באיזה שבוע אני.. אני כמעט לגמרי בטוחה שהוסת האחרונה שלי היתה ב-26.10.07, אך עצת הרופא שלי לתאריך אחר עקב ענייני ביוץ מבלבלת אותי. אולי תוכל לעזור לי להחליט על סמך הפרטים שמסרתי, באיזה שבוע אני?

    בתודה גדולה,
    דפי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • 2 כלי דם

    ד''ר אלי רימון
    28/02/2008

    מומלץ להתיעץ עם יועץ גנטי כדי להתחשב בכלל הנתונים
    גיל ההריון מאומת לפי גיל ההריון במדידה בסונר הראשון בהריון
    הבדל ימים אינו קריטי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו