מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 כלי דם בחבל הטבור בסקירת מערכות 1דפי19/02/2008
שלום,
תאריך הוסת האחרונה שלי הוא 26.10.07 וביצעתי היום סקירת מערכות ראשונה. הממצא הבולט היה שקיימים שני כלי דם בחבל הטבור ועל כך הופניתי לייעוץ גנטי והמשך בירור. לפי הבדיקה עלה כי העובר מתאים בממוצע לגיל 14.68 שבועות ומשקלו 102 גרם ( למרות שתאריך הוסת האחרונה קובע גיל של 16 שבועות ו-4 ימים. רופא הנשים המטפל בי חושב שמדובר בביוץ מאוחר ומסר לי תאריך אחר- 09.11.07...יש לציין כי אנו שומרים" נידה", דהיינו, לאחר תום הוסת אנו ממתינים שבועיים ללא פעילות). בשקיפות עורפית לפי גילי (27.5 שנים) יצא שהסיכון לתסמונת דאון הינו 1165 ולפי הבדיקה עלה כי הסיכון הינו 7281:1 . לאחר הסקירה הראשונה, הרופא הסוקר המליץ להמתין ולבצע בדיקת חלבון עוברי ואת תוצאותיה בצירוף תוצאות הסקירה המוקדמת לקחת ולפנות לייעוץ גנטי ולשקול דיקור מי שפיר ולבצע מעקב גדילה.
אני דיי לחוצה מכל העניין וחוששת מלהמתין לבדיקות נוספות בעוד מספר שבועות, כיוון שאם יש צורך בהפסקת ההיריון, אני מעדיפה, מטבע הדברים, לבצעו כמה שיותר מוקדם.מהי המלצתך בעניין הזה? מה הסיכויים לעובר עם פגם ואיזה סוג של פגם? האם ישנה דרך לדעת בשבוע- שבועיים הקרובים מה מסתתר שם בפנים או שעלי להמתין לשבוע 17 לחלבון העוברי ומשם לשקול מה הלאה? ובנוסף- מרוב תאריכים, איני בטוחה כבר באיזה שבוע אני.. אני כמעט לגמרי בטוחה שהוסת האחרונה שלי היתה ב-26.10.07, אך עצת הרופא שלי לתאריך אחר עקב ענייני ביוץ מבלבלת אותי. אולי תוכל לעזור לי להחליט על סמך הפרטים שמסרתי, באיזה שבוע אני?
בתודה גדולה,
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 כלי דם
ד''ר אלי רימון28/02/2008מומלץ להתיעץ עם יועץ גנטי כדי להתחשב בכלל הנתונים
גיל ההריון מאומת לפי גיל ההריון במדידה בסונר הראשון בהריון
הבדל ימים אינו קריטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)