איך אפשר לדעת אם ההריון תקין ומתפתח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אפשר לדעת אם ההריון תקין ומתפתח
    טל
    25/02/2008

שלום,
    אני בשבוע 15+3 עם תאומים אחרי IVF. אני נמצאת כל הזמן בחרדות שאולי אחד העוברים או שניהם יפסיקו להתפתח, פתאום כאילו אין לי תחושה של הריון בבטן- ואני יודעת שזה ממש לא מדד אבל רציתי לדעת:
    איך אפשר לדעת במידה ואחד העוברים הפסיק להתפתח, מבלי לרוץ לאולטראסאונד כל יומיים? במידה וקורה כזה דבר- אמורים להיות סימנים (דימום, כאבים?)? יכול להיות שזה יקרה ועד הביקורת הבאה לא אדע מזה ולא ארגיש בזה??

ושאלה נוספת: בשבועיים האחרונים יש לי כאבים ממש חזקים מתחת לבטן, בקו המפשעה, בעיקר בצד ימין אבל מידי פעם גם בשמאל, ובעיקר בעמידה/הליכה/שינוי תנוחה. לפעמים זה מגיע לכדי מצב שאני ממש לא יכולה ללכת או לעמוד מרוב כאבים, כל תנועה כרוכה בכאב איום. זה נורמלי לשלב זה של ההריון? ממה זה נובע והאם זה מסוכן? הרופא שלי אמר לי פשוט לנוח הרבה, אבל אני באמת מקפידה לנוח כמה שיותר, לא להרים משאות כבדים ולא להתאמץ- וזה עדיין כואב- זה הגיוני שכבר בשלב זה אני צריכה להיות מושבתת במיטה??

תודה על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תאומים

ד''ר אלי רימון
    28/02/2008

לא ניתן לודא 24 שעות ביממה כי העוברים תקינים. לכו אין לי פתרון לזה

הכאבים יתכנו על רקע גדילה מואצת של הרחם בשלב זה
    מומלץ להבדק אצל הרופא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו