אורך צוואר רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורך צוואר רחם
    חנה
    28/09/2012

שלום.
    אני בהריון שני בשבוע 23, כאשר בהריון הקודם ילדתי מוקדם (שבוע 31) לאחר טפטוף של ירידת מיים שהתחיל שבוע קודם. אני כמובן במעקב צמוד בהריון הנוכחי והחל מהשבוע ה16 בודקת את אורך צוואר הרחם.
    שאלה לי: במהלך כל השבועות האחרונים אורך צוואר הרחם שלי היה ונשאר 4.9 מ"מ הבדיקה תמיד נעשתה באותו מקום באולטרא סאונד ואגינאלי. הבדיקה האחרונה היתה לפני שבוע וכעת חזרתי מהסקירה המאוחרת שגם בה נבדק אורך הצוואר לבקשתי. הרופא בדק את אורך הצוואר באולטרא סאונד חיצוני בסופה של בדיקה ואמר שהאורך הוא 3.6 ושזה תקין. הוא לא היה פנוי ונינוח לשמוע אותי ולכן אני פונה אליכם בתקווה לתשובה.. אני מבינה שאורך הצוואר הנוכחי נחשב תקין אבל תוהה האם יש כאן עדות לתהליך של התקצרות הצוואר שאני צריכה לחשוש ממנו? ואולי אורך הצוואר כעת לא מדויק כיוון שנבדק באולטרא סאונד חיצוני בשונה מכל הבדיקות הקודמות (מה גם שקצת מוזר שתוך שבוע הוא התקצר כ"כ הרבה בלי שהרגשתי צירים או בלי עלייה רצינית במשקל של העובר)
    אשמח להבין את מצבי
    הרבה תודה ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אורך צוואר רחם

הוספת תגובה

• אורך צוואר רחם - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    13/10/2012

אני מניח שהצוואר 3.6 ס"מ ולא מ"מ וזה תקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו