מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- TSH גבוה מאוד בהריוןשרון20/10/2012
אני בהריון שבוע 10. לצערי בגלל נסיעה שהיתה לי לא עשיתי בדיקת TSH בתחילת ההריון, עד שבוע 9 להריון. בשבוע 9 עשיתי בדיקת TSH של הורמוון בלוטת התריס (אני ללא בלוטה התריס בגלל סרטן פפילרי ולוקחת אלתרוקסין. חודש לפני IVF הייתי מאוזנת). התוצאות שקיבלתי ש - THS מאוד גבוה - 22.62, כשזה צריך להיות בין 1 ל -2. אני יודעת שבתחילת ההריון ה - TSH מיד קופץ אבל נראה לי שגם ההורמונים שקבלתי לצורך הפריה חוץ גופית השפיעו על רמת ה - TSH הגבוה, כלומר אני בתת פעילות גדולה.
אם כן, אני נמצאת בתת פעילות של בלוטת התריס (העליתי בינתיים את מינון כדורי האלתרוקסין אבל לוקח לגוף מינימום 3 שבועות עד לאיזון). אני יודעת שעיקר ההתפתחות של המוח ומערכת העצבים של העובר זה עד שבוע 12 ואני בשבוע 10 פלוס.
1. האם זה באמת כך שעיקר התפתחות מערכים העצבים של העובר זה משבוע 3 עד 12?
2. האם יכול להיות נזק לעובר בגלל תת פעילות הורמון בלוטת התריס?שמעתי שתת פעילות עלול לגרום להתפתחות לקויה של מערכת העצבים אצל העובר ו/או בעיות נוירולוגיות והתנהגותיות.
3. אני לא יודעת אם להמשיך את ההריון, מאוד מאוד מוטרדת. אנא עזרתך.תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה מאוד בהריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב23/10/2012כעיקרון ערכי ה TSH יורדים ולא יולים בתחילת ההריון
התפתחות המוח הינה לכל אורך ההריון אך יצירת ומבנה המוח הם בשבועות הראשונים
אין צורך בהפסקת הריון
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ לצורך ייעוץ אישי והתאמת הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)