צוואר הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צוואר הרחם
    יעל
    17/12/2012

שלום

אני בשבוע 24. הריון ראשון. בשבוע 13 היה דימום חד פעמי שלאחריו נצפתה המטומה לאורך מספר שבועות. בבדיקות אחרונות אין סימן יותר להמטומות או היפרדות קרומים. לפני שלושה ימים עברתי סקירה שנייה במסגרת קופת חולים שהייתה תקינה. בבדיקה זו, על סמך אולטרסאונד בטני בלבד, נמדד שצוואר הרחם 34 ממ, סגור ותקין.
    אתמול עברתי סקירה שנייה מורחבת באופן פרטי שגם הייתה תקינה, אך צוואר הרחם שנמדד באולטרסאונד וגינלי היה 28 ממ, תעלת צוואר סגורה, ופה פנימי סגור. הרופא אמר שהפער בין המדידות קשור לאופן המדידה השונה, שהצוואר תקין ואני לא בסיכון ללידה מוקדמת ויש צורך רק במעקב רגיל. מקריאה באינטנט נראה לי שאורך הצוואר קצר מדי לשבוע 24 ואני חוששת..

מה דעתך?
    האם אני בסיכון ללידה מוקדמת?
    איזה סוג מעקב נדרש? הרופא המטפל שלי לא נוהג למדוד את אורך הצוואר אלא רק לבדוק ידנית ועד כה תמיד אמר שהוא תקין וסגור. האם זה מספיק?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צוואר הרחם

הוספת תגובה

• צוואר הרחם - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    18/12/2012

עדיך להתבסס על בדיקת צוואר הרחם בסונר ולא ידנית
    בשלב זה יש צורך במעקב בלבד
    במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו