לידה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה מוקדמת
    יעל
    22/02/2013

שלום

אני בשבוע 33+6. אתמול בבדיקה שגרתית אצל הרופא שלי התלוננתי על כאבי גב תחתון, ובבדיקה ידנית הוא אמר שיש מחיקה של 60-70 אחוז והצוואר סגור. הפנה אותי למיון למוניטור שם נראו שני צירים לא סדירים, ובאולטרסאונד נמדד אורך צוואר 27 (אמרו שהצוואר מכופף אז מדדו גם בקו ישר וגם בשני חלקים ויצא במדידה הכי קצרה 27). נכתב גם שגובה החלק המקדים Spהוא 2-. במוניטור חוזר לאחר שעתיים+ עירוי לא נצפו צירים ולא היה שינוי בצוואר ושוחררתי הביתה.

1. איך יכול להיות שבבדיקה ידנית הורגשה מחיקה של 60-70 אחוז(במיון אמרו שמרגישים את המחיקה אליה התייחס הרופא שלי) אך בעצם למיטב הבנתי הצוואר באורך תקין? איך בכלל אפשר לדבר על מחיקה באופן כללי מבלי שיודעים מה נקודת ההתחלה של אורך הצוואר? למשל במקרה שלי הצוואר מלכתחילה די קצר- בשבוע 24 נמדד 28 ממ, בשבוע 29 נמדד 32 ממ, וכאמור כעת 27 ממ.

2. מה הסיכוי ללידה מוקדמת בנתונים אלה מול הסיכוי להצליח להחזיק עד שבוע 37? אני ממשיכה להרגיש מיחושים שונים בעיקר בגב התחתון..

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידה מוקדמת

הוספת תגובה

• לידה מוקדמת - תגובה

ד''ר אלי רימון
    25/02/2013

מעדיף לא להתיחס לבדיקות של רופאים
    סיכוי מצויין להחזיק אף מעבר ל-37

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו