האם כדאי להכנס להריון שלישי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כדאי להכנס להריון שלישי?
    שירי
    28/02/2013

אני בת 36 נשואה+2 בהריון הראשון לפני 8 שנים גילו בבדיקת דם בערך בחודש שישי טרומבוציטופניה וטופלתי בפרטיזון. באותו זמן החל להיות לחץ דם גבוה וטופלתי גם בפרמין והייתי במעקב אצל המטולוג.
    התחלתי להיות בשמירת הריון והייתי במעקב כל שבועיים בערך במחלקה להריון בסיכון גבוה.
    בשבוע 36 עברתי ניתוח קיסרי בהרדמה מלאה עקב רעלת הריון ולחץ דם גבוה.
    בערך כשבוע לאחר הניתוח התגלה אצלי קריש דם בשוק ימין. הייתי מאופשזת וטופלתי במדלל ישירות לוריד.
    בהריון השני לפני 5 שנים כבר קיבלתי הוראה מההמטולוגית להזריק כל יום קלקסן 100 מ"ג+כדור אספירין וגם שלושה חודשים לאחר הלידה. גם בהריון הזה סבלתי מיתר לחץ דם הפעם ללא טיפול תרופתי אבל גם במעקב של המטולוגית והריון בסיכון גבוה לקראת סוף ההריון הייתי גם בשמירת הריון. עברתי שוב ניתוח קיסרי בהרדמה מלאה בהצלחה.

שאלתי היא האם כדאי להכנס להריון שלישי למרות כל הסיכונים האם יכול להיות שאסכן כבר את חיי? יש לי שתי בנות נהדרות ובריאות. משפחתי ממש לא תומכת בהריון שלישי עקב חשש לחיי בעקבות קריש הדם שנתגלה בהריון הראשון. כרגע אני לא במעקב כלשהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם כדאי להכנס להריון שלישי? - תגובה

ד''ר אלי רימון
    28/02/2013

סיפור מורכב
    מציע שתפני ליעוץ מסודר עם פרטי ההריונות הקודמים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו