מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בצוואר הרחם בהריוןיהודית28/03/2013
שלום,
אני בשבוע 15 להריון ראשוןף בת 32. בבדיקת פאפ שעשיתי לפני כחודש התגלה דלקת בצוואר הרחם. לציין כי הייתה לי דלקת בעבר וכן סבלתי משינויים בצוואר הרחם עקב HPV שבעקבותיהם הייתי במעקב קולפוסקופיה. בדיקת פאפ לפני שנה + ביופסיות שנלקחו אז, היו תקינות.
השאלות שלי- 1) האם ייתכן כי מדובר בדלקת כרונית בצוואר הרחם או שכעת ייתכן ומדובר בדלקת חדשה. מאז שנכנסתי להריון אני לא מקיימת יחסי מין מחשש לדימומים השאלה אם ייתכן וחליתי בדלקת חריפה או שסביר יותר שמדובר בדלקת כרונית?
2) הכי חשוב לי לדעת האם מצב זה מהווה סיכון להריון, הדלקת יכולה להתפשט לכוון הרחם ולגרום נזק לעובר? אני מאוד מודאגת. זהו הריון IUI ומאוד מאוד יקר לי וחוששת לו מאוד.
3)האם כדאי ליטול טיפול אנטיביוטי במקרה זה בהריון? מה נהוג לעשות? לטפל בכל מקרה מאחר ואני בהריון? או ההפך? מבחינת סימפטומים- יש לי הפרשות לבנבנות מהנרתיק אך לא יודעת לומר האם אלו הפרשות רגילות של ההריון או שזה חריג עקב הדלקת. בכל מקרה זה לא משהו שמפריע לי בכלל.
הרופא שלי אמר לחכות חודש ואז לעשות בדיקת פאפ חוזרת, אך אני לא רגועה כעת כלל
אודה לתשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בצוואר הרחם בהריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב28/03/2013אני סבור שהרופא שלך צודק
זה לא יכול לעבור לעובר או לסכן ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



.jpg)